Polozaj korisnika na osnovu signala sa baznih stanica
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
Polozaj korisnika na osnovu signala sa baznih stanica
Zamena za Ortak lokator mt:s-a tj. My Location (Google Maps)
http://googlemobile.blogspot.com/2007/1 ... r-map.html
http://www.gsmarena.com/google_maps_no_ ... ws-373.php
http://googlemobile.blogspot.com/2007/1 ... r-map.html
http://www.gsmarena.com/google_maps_no_ ... ws-373.php
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa i nije bas zamena. Jer ovo zahteva da imas odredjenu aplikaciju na svom telefonu i sluzi za lociranje TEBE a ne tvojih drugara. Ok, i njih mozes da vidis ako im je pokrenuta aplikacija i to dozvole. A sa Ortak lokatorom, kad ti jednom dozvole, sve dok ponovo ne udju u MTS meni da to iskljuche slanjem jednog SMS-a dobijas informaciju gde je ko i vidis na mapi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- MB maneken
- Banned
kljun, odes u fabricki TELEFONSKI browser i ukucas www.google.com/gmm i odaberes "download gogle maps 2.neki broj for p990" i uzivas .
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)
Ok, tako sam i mislio ali evo je i potvrda:
The mobile tower information allows the "My Location" feature to pinpoint your location with a relative accuracy of around 1000 m. That's not that great, however reportedly, in certain cases accuracy can go to as high as 200 m.
Simpatično je da su text sa ovakvim podacima uparili sa naslovom: Google Maps no longer needs GPS
Preciznost pravog GPSa je 30m, i u daljoj upotrebi ne košta ništa za razliku od ovoga, a da ne pričam o tome kako Google ima dobre mape Srbije. Beograd ima izbor od 5-6 saobraćajnica i to samo zato što su internacionalne. Proverite. Koga mrzi ovako je odrađena Srbija, prema tome šta će to nama još uvek?
NE čudi me mnogo da MBmaneken ovo reklamira obzirom da znamo za koga radi, ali ovo je u Srbiji zamena za GPS i ortak lokator onoliko koliko je skejt zamena za automobil.

The mobile tower information allows the "My Location" feature to pinpoint your location with a relative accuracy of around 1000 m. That's not that great, however reportedly, in certain cases accuracy can go to as high as 200 m.
Simpatično je da su text sa ovakvim podacima uparili sa naslovom: Google Maps no longer needs GPS
Preciznost pravog GPSa je 30m, i u daljoj upotrebi ne košta ništa za razliku od ovoga, a da ne pričam o tome kako Google ima dobre mape Srbije. Beograd ima izbor od 5-6 saobraćajnica i to samo zato što su internacionalne. Proverite. Koga mrzi ovako je odrađena Srbija, prema tome šta će to nama još uvek?
NE čudi me mnogo da MBmaneken ovo reklamira obzirom da znamo za koga radi, ali ovo je u Srbiji zamena za GPS i ortak lokator onoliko koliko je skejt zamena za automobil.

-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
- MB maneken
- Banned
-
- Mobil fan
Pa ja lepo pitah da li nekome funkcioniše My Location u Zemlji SRB, pošto sam probao i sa nekim telefonima koji bi trebalo da podržavaju tu opciju ali ista ne radi (mislim da je razlog na onoj slici koju je nave gargamel4) pa stoga to baš i nije zamena za Ortak Lokator a za Sat slike uši otpadaju od cene za par minuta ode po koji megabajt
- MB maneken
- Banned
Gde ti vidis ovde Srbiju? Ti si okacio Vojvodinu, a Srbija je mnogo bolje odradjena, a to se moze videti ovde:gargamel4 napisao:Koga mrzi ovako je odrađena Srbija
http://maps.google.com/
a i Google se svakim danom updejtuje mape.
-
- Mobil fan
Na stranu politički nekorektna izjava da Vojvodina nije Srbija
Ali mene i dalje interesuje da se javi neko kome funkcioniše opcija MyLocation dakle da ponovim u telefonima za koje ta opcija postoji uz provereno ispravnu registraciju ćelije u kojoj se nalazi .... pritisak na 0 daje poruku da servis nije dostupan
Što se toga kako je Srbija urađena u Google Maps pa recimo ovako u užoj Srbiji imaš više saobraćajnica a u Vojvodini više mesta ali samo naznačenih na mapi detalji Srbije se mogu pobrojati na prste i upravo slede:
Dakle putevi: E70 (BG-ZG), E75 (SU-NI pa do SK) E80 (NI-Sofija i dalje) onda Ibarska Magistrala, sa nastavcima za Sarajevo i Podgoricu, Putevi od Beograda do Temišvara i put kroz Istočnu Srbiju za Krajovu u Rumuniji i i i i i i ..... pa nema više
Naseljena Mesta: Subotica, Sombor, Kikinda, Vrbas, Zrenjanin, Novi Sad, Ruma, Stara Pazova, Banatsko Novo Selo, Uljma, Beograd, Kosovska Mitrovica, Peć, Gnjilane, Prizren i i i ...... nema više
Dakle
Vojvodina puteva 3 naselja 10
Uža Srbija puteva 6, naselja 1!!!
KiM puteva 1 naselja 4
E sad uporedi to sa npr Hrvatskom gde u Zagrebu imaš i nazive ulice....

Ali mene i dalje interesuje da se javi neko kome funkcioniše opcija MyLocation dakle da ponovim u telefonima za koje ta opcija postoji uz provereno ispravnu registraciju ćelije u kojoj se nalazi .... pritisak na 0 daje poruku da servis nije dostupan

Što se toga kako je Srbija urađena u Google Maps pa recimo ovako u užoj Srbiji imaš više saobraćajnica a u Vojvodini više mesta ali samo naznačenih na mapi detalji Srbije se mogu pobrojati na prste i upravo slede:
Dakle putevi: E70 (BG-ZG), E75 (SU-NI pa do SK) E80 (NI-Sofija i dalje) onda Ibarska Magistrala, sa nastavcima za Sarajevo i Podgoricu, Putevi od Beograda do Temišvara i put kroz Istočnu Srbiju za Krajovu u Rumuniji i i i i i i ..... pa nema više
Naseljena Mesta: Subotica, Sombor, Kikinda, Vrbas, Zrenjanin, Novi Sad, Ruma, Stara Pazova, Banatsko Novo Selo, Uljma, Beograd, Kosovska Mitrovica, Peć, Gnjilane, Prizren i i i ...... nema više

Dakle
Vojvodina puteva 3 naselja 10
Uža Srbija puteva 6, naselja 1!!!
KiM puteva 1 naselja 4
E sad uporedi to sa npr Hrvatskom gde u Zagrebu imaš i nazive ulice....
skeptichni chicha, da nisi ti ovo napisao, i da nije zabranjeno Quoteovao bih ceo tvoj post.
Ja sam samo okačio deo Srbija/Vojvodine gde se uporedno vidi kakva je pokrivenost Srbije u odnosu na region, a da sam okačio celu Srbiju mnogo bi se manje videlo. MB maneken, to što ti kažeš se ne može videti nigde!!! Lepo bi to bilo kad bi radilo, ali ovako samo troši kredit.
Ja sam samo okačio deo Srbija/Vojvodine gde se uporedno vidi kakva je pokrivenost Srbije u odnosu na region, a da sam okačio celu Srbiju mnogo bi se manje videlo. MB maneken, to što ti kažeš se ne može videti nigde!!! Lepo bi to bilo kad bi radilo, ali ovako samo troši kredit.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO