Tarifni paketi Telekom VS Telenor
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Meni samo nije jasno na koju foru je toliko ispalo. Racunam da je prvi minut 15din i ostalih 6 neka bude i po 10din + uspostavljanje neka je i 3,5din... I sve to kad saberes nikako ne moze da izadje ovoliko
Jbs to poredjenje u promociji i sl., to nije merodavno i necu da ulazim u tu polemiku nego samo pokusavam da dokucim na koju foru mi ovoliko skinulo.. Svakako pricam prilicno ali mi sad palo na pamet da proverim kad ono imam sta da vidim..svasta, i dalje kontam da je neka greska 

-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
a jel to zavisi od telefona onog koji salje ili onog koji prima MMS?Ja sam bio ubedjen da je u Telenoru 95Kb maximum.... i jos jedno pitanje,jel bez obzira na kolicinu tj tezinu MMSa,cena ista?Mislim,nikad nisam ni obracao paznju na to,ali mi jedna osoba tvrdi da je veci MMS skuplji... ja sam mislio d aje cena svakog MMSa ista
Neki modeli telefona imaju podesavanje koje ogranicava velicinu MMS poruke koja se salje. Po defaultu limit u Telenor mrezi je 100 KB, ali u zavisnosti od opterecenja mreze (i uslova da je podesavanje u telefonu za velicinu MMS poruke maksimalno), on se dinamicki menja i moze dostici do 300 KB. Razlike u ceni izmedju "tezeg" MMSa i onog do 100 KB nema.
djuice user permanently deactivated.
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
- rower
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
- Kontakt:
AnGeL oF LoVe
200kb je ako je sve idealno!!!
Desetinu puta sam slao mms koji je imao oko 120-140kb,sa 2 ili 3 fajla i nisam uspevao da posaljem (telefon podrzava). Kad nazovem korisnicki servis kazu mi isto to, 200kb max.i 4 attachmenta,ali se onda vade,mosda niste nesto dobro podesili (a oni mi poslali parametre) ili je preopterecana mreza itd.
Iz iskustva znam da je najbolje ako je samo jedan fajl u poruci,mnogo lakse se salje,cak i ako je npr. 180kb
pozz
200kb je ako je sve idealno!!!
Desetinu puta sam slao mms koji je imao oko 120-140kb,sa 2 ili 3 fajla i nisam uspevao da posaljem (telefon podrzava). Kad nazovem korisnicki servis kazu mi isto to, 200kb max.i 4 attachmenta,ali se onda vade,mosda niste nesto dobro podesili (a oni mi poslali parametre) ili je preopterecana mreza itd.
Iz iskustva znam da je najbolje ako je samo jedan fajl u poruci,mnogo lakse se salje,cak i ako je npr. 180kb
pozz
Poslednja izmena od rower u Sub, 02. Feb 2008. 06:40, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Mobil fan
- rower
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
- Kontakt:
skeptichni chicha, jasno mi je to sve i kad mi se desi tako nesto proverim nekoliko puta pre nego sto prihvatim nesto kao problem!
I kad kazem velicinu u kb mislim na celu poruku,nisam toliko glup. A i dovoljno dobro znam da text u mms poruci ne moze biti veci od max.3-4kb da napises nekoliko hiljada znakova.
Uglavnom je do 1kb.
SMS do 160 karaktera ima 193bytes.
I kad kazem velicinu u kb mislim na celu poruku,nisam toliko glup. A i dovoljno dobro znam da text u mms poruci ne moze biti veci od max.3-4kb da napises nekoliko hiljada znakova.
Uglavnom je do 1kb.
SMS do 160 karaktera ima 193bytes.

-
- Mobil fan
Sta bi sa "trajnim" povecanjem minuta i sms-a na Bel paketima? Izgleda da su se u najvecoj tisini vratili na staro!
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110&Type=1
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110&Type=1
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ljudi, jel' njihov sajt blesav ili telekom svesno dize ruke od BEL-a?
Na BEL-u za 550 dinara dobijes 100 minuta ali na nepopularan nacin - 80 + 20 (podela na uokviru mreze i van)
A na MIX-u za 500 dinara dobijes 125 minuta, ali da ih potrosis ko covek.
I kome treba bel posle ovoga i da li to znaci da telekom polako gasi bel pakete? Ako, ne moze svako ni da prezivi evoluciju, prezive samo najfleksibilniji i najprilagodljiviji. Nema mesta za sve.
Na BEL-u za 550 dinara dobijes 100 minuta ali na nepopularan nacin - 80 + 20 (podela na uokviru mreze i van)
A na MIX-u za 500 dinara dobijes 125 minuta, ali da ih potrosis ko covek.
I kome treba bel posle ovoga i da li to znaci da telekom polako gasi bel pakete? Ako, ne moze svako ni da prezivi evoluciju, prezive samo najfleksibilniji i najprilagodljiviji. Nema mesta za sve.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS