Tarifni paketi Telekom VS Telenor

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

Ciji postpaid paket koristite?

Glasanje se završava Ned, 31. Dec 2006. 13:05

Telenor postpaid
12
35%
mt:s postpaid
8
24%
na prepaidu sam
14
41%

Ukupno glasova: 34

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ha, ha, pa na telenoru je skoro duplo duzi razgovor kostao deset puta manje... Pa i nije neka razlika :lol:
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Meni samo nije jasno na koju foru je toliko ispalo. Racunam da je prvi minut 15din i ostalih 6 neka bude i po 10din + uspostavljanje neka je i 3,5din... I sve to kad saberes nikako ne moze da izadje ovoliko :o Jbs to poredjenje u promociji i sl., to nije merodavno i necu da ulazim u tu polemiku nego samo pokusavam da dokucim na koju foru mi ovoliko skinulo.. Svakako pricam prilicno ali mi sad palo na pamet da proverim kad ono imam sta da vidim..svasta, i dalje kontam da je neka greska :lol:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Pa pozoves CC i ljubazno ih zamolis da ti objasne o cemu se radi i zatrazis da se to jos jednom proveri, naravno ako ne bude " :oops: na TO sam zaboravio" naravno TO moze da bude bilo sta ali oni to ipak znaju pa ce te verovatno "podsetiti" :wink:

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

ne znam zaista u koji topic bi smestio ovo pitanje: na koliko Kb je ogranicen prenos MMS poruka kod svih nasih operatera,dakle i u Telenoru,VIPu i MTSu.Koliko sam cuo MMs u VIP mrezi moze da tezi i do 350kb,za ostale nisam siguran.

sorry,ako je off

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Generalno gledano, maksimalna velicina MMS poruke zavisi od vise faktora (npr. model aparata, preopterecenost baznih stanica, itd...), a u Telenor mrezi ona iznosi od 100 - 300kb.
djuice user permanently deactivated.

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

a jel to zavisi od telefona onog koji salje ili onog koji prima MMS?Ja sam bio ubedjen da je u Telenoru 95Kb maximum.... i jos jedno pitanje,jel bez obzira na kolicinu tj tezinu MMSa,cena ista?Mislim,nikad nisam ni obracao paznju na to,ali mi jedna osoba tvrdi da je veci MMS skuplji... ja sam mislio d aje cena svakog MMSa ista

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Neki modeli telefona imaju podesavanje koje ogranicava velicinu MMS poruke koja se salje. Po defaultu limit u Telenor mrezi je 100 KB, ali u zavisnosti od opterecenja mreze (i uslova da je podesavanje u telefonu za velicinu MMS poruke maksimalno), on se dinamicki menja i moze dostici do 300 KB. Razlike u ceni izmedju "tezeg" MMSa i onog do 100 KB nema.
djuice user permanently deactivated.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Kod Telekoma 200 kb i najvise 4 attachmenta.Naravno,zavisi i od telefona jer neki telefoni mogu najvise 100 kb pa im nije toliko bitno koliki je mms.
LG G2 Black,16GB

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

AnGeL oF LoVe
200kb je ako je sve idealno!!!
Desetinu puta sam slao mms koji je imao oko 120-140kb,sa 2 ili 3 fajla i nisam uspevao da posaljem (telefon podrzava). Kad nazovem korisnicki servis kazu mi isto to, 200kb max.i 4 attachmenta,ali se onda vade,mosda niste nesto dobro podesili (a oni mi poslali parametre) ili je preopterecana mreza itd.
Iz iskustva znam da je najbolje ako je samo jedan fajl u poruci,mnogo lakse se salje,cak i ako je npr. 180kb
pozz
Poslednja izmena od rower u Sub, 02. Feb 2008. 06:40, izmenjeno 1 put ukupno.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Ne moj zaboraviti da rayni telefoni imaju razna podešavanja koja su vezana za veličinu MMS-a a koja nemaju veze sa parametrima koje ti šalje operater itd ...uz to 200 kb se odnosi na ukupnu veličinu poruke a ne samo na attachmente itd itd

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

skeptichni chicha, jasno mi je to sve i kad mi se desi tako nesto proverim nekoliko puta pre nego sto prihvatim nesto kao problem!
I kad kazem velicinu u kb mislim na celu poruku,nisam toliko glup. A i dovoljno dobro znam da text u mms poruci ne moze biti veci od max.3-4kb da napises nekoliko hiljada znakova.
Uglavnom je do 1kb.
SMS do 160 karaktera ima 193bytes. :wink:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Tekst nije bitan, niti je jedini faktor koji utiče na veličinu poruke (a najmanje ima veze sa SMS-om)ali dobro de da ne zalazimo u detalje... Poenta je bila da to ne zavisi od podešavanja za mms kao uslugu tj ne zavisi od operatera u CC ....

Misha V
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 14:15

Post od Misha V »

Sta bi sa "trajnim" povecanjem minuta i sms-a na Bel paketima? Izgleda da su se u najvecoj tisini vratili na staro!
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110&Type=1

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

jesu, a i pozivi prema mtel rs i mtel cg nisu vise ncionalni saobraćaj nego su sad 12din+pdv (zona 0) :disgust:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ljudi, jel' njihov sajt blesav ili telekom svesno dize ruke od BEL-a?
Na BEL-u za 550 dinara dobijes 100 minuta ali na nepopularan nacin - 80 + 20 (podela na uokviru mreze i van)
A na MIX-u za 500 dinara dobijes 125 minuta, ali da ih potrosis ko covek.
I kome treba bel posle ovoga i da li to znaci da telekom polako gasi bel pakete? Ako, ne moze svako ni da prezivi evoluciju, prezive samo najfleksibilniji i najprilagodljiviji. Nema mesta za sve.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

pa normalno da ih gasi, moderne mreže ne koriste minute u mreži + nac. saobraćaj.... nego samo minute u svim mrežama.... a telekom to prati :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dobro je da su se setili da treba da se pojednostavi ponuda, jer trenutno je ludnica...
btw. Nadam se da je to razlog i da nece sada ponovo da ozivljavaju BEL paket nekim "povoljnostima". Nepotrebno je... BEL treba da ode u zasluzenu penziju.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Zato je meni MIX bio jedini prihvatljiv paket. Ne želim da razmišljam koga ću i na koji broj da zovem. O Belu nikad nisam ni razmišljao. Nije ti se učinilo Lobachewsky, tako je.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

BEL-u takodje sadrzi 125 minuta razgovora (od decembra,pre toga je bilo 100 minuta od kojih su 80 bili u mrezi a 20 van mreze) a slazem se da je MIX bolji.

Misha V
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 14:15

Post od Misha V »

Bel 100 je sadrzao 125 minuta i isto toliko sms-a, ali ako je sudeci po onome sto stoji na njihovom sajtu vratili su se na staro. Stavio sam link u mom prethodnom postu pa pogledaj!

Odgovori