Telme-novi globallni operater 0 din SMS

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
trovach
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 16. Mar 2007. 21:24
Kontakt:

Telme-novi globallni operater 0 din SMS

Post od trovach »

Od januara 2007. god pojavio se na ovim terenim jedna mocna i veoma inventivna kompanija koja nam omogucuje da samo ubacimo V-Sim NRG karticu u mobilni telefon i da zaboravimo na skupe racune!!!!
Telme je svetski lider u razvoju naprednih tehnologija za VOIP telekomunikacije, koja za plasiranje tih proizvoda na svetsko tržište koristi, inovativnu tehnologiju Network Marketinga. Grupacija Mecotek osnovana je 1997. godine i sastavljena je iz dve kompanije, prva je Mecotek International sa sedištem u Singapuru, a druga je kompanija Mecotek Italia Spa koja vodi distribuciju proizvoda (PC sistemi i Home Entertainment) u Evropi. 2005. godine Grupacija Mecotek osniva Telme Communication, sa sedištem u Singapuru, koja je danas prisutna u preko 60 zemalja i sa zvaničnim predstavništvima u: Italiji, Rusiji, Brazilu, Venecueli, Kolumbiji, Kazahstanu.
Sta nam nudi ovo:
1. 0,00 din/min roaming u preko 70 zemalja sveta nema vise menjanja kartica
2.besplatno zvanje fiksne telefone u 60 zemalja sveta!!!
3. SMS 0,00 din/poruci
4. nema menjanja aparata i nekih komplikovanih podesavanja-samo ubcimo karticu i divanimo!!!!!

Samo jedan mali izvod iz cenovnika ukoliko koristite njihovu sim karticu i zovete sa mobilnog ka:
Država koju pozivate Poziv ka fiksnom Poziv ka mobilnom
Nemačka 0.1921$ 0.3488$
USA 0.2068$ 0.2068$
Rusija 0.23$ 0.23$
Izrael 0.1922$ 0.4373$
Emirati 0.3553$ 0.3553$
Kina 0.2202$ 0.3408$
Venecuela 0.18$ 0.18$
Tajland 0.2202$ 0.2202$
Austrija 0.1951$ 0.4501$
Češka 0.2009$ 0.3553$
Turska 0.217$ 0.3501$
Francuska 0.1914$ 0.247$
Indija 0.2508$ 0.2475$
Australija 0.1940$ 0.3521$
Grčka 0.1950$ 0.4855$
Hrvatska 0.2097$ 0.3408$
Italija 0.30$ 0.30$
Japan 0.2041$ 0.3006$
Kuvajt 0.2657$ 0.2737$
Mađarska 0.1961$ 0.3553$
Makedonija 0.2893$ 0.4145$
Norveška 0.195$ 0.4148$
Poljska 0.1937$ 0.3705$
Slovenija 0.2202$ 0.448$
Švajcarska 0.2202$ 0.3944$
Velika Britanija 0.2202$ 0.5659$
Telme connecting anyone, anytime, anywhere

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ima li neki link trovach da se pogleda ova ponuda ?

Hvala na informacijama , za mene je ovo prvi put da cujem i za Telcom i za ovako nesto . A jos me zanima , jesi li ovo napisao zato sto je moguce da ovo dodje kod nas ili onako samo informativno ?

8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

trovach
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 16. Mar 2007. 21:24
Kontakt:

Post od trovach »

pardon link sam zaboravio odmah da stavim eve ga http://www.telme.sg
Ovo radi kod nas bez ikakvih problema ali se ne reklamiraju kao ostali.
Ovo je ljudi moji buducnost!!

vlada1970 zove se Telme
Telme connecting anyone, anytime, anywhere

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Jes , pardon sad ja , Telme je naziv . I hvala na linku , odoh da prostudiram :wink:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

pantadv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Mar 2007. 13:14

Post od pantadv »

Meni ovo nista nije jasno..... :unsure:
NOKIA 6110 Navigator

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Ni meni!!!... :D
8)
Sta je u stvari ta cena ka mobilnoj i ka fiksnoj mrezi!? :unsure: Minut? :blinky:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ajmo malo objasnjenja:
U pitanju je VoIP (Voice-Over-Internet_Protocol). Znachi "mreza" se sastoji u tome da se ti kachish na GPRS, 3G, ili WLAN (sto je najbolja solucija) i onda mozes da zoves koga god hoces, bilo gde u svetu, i da ti se to naplati prilicno malo, ponegde smesno, ili cak da telefoniras za DZ (sto ja trenutno obilato koristim preko Truephona). Nasha zemlja je naravno i dalje medju najskupljima, pa tako minut razgovora na mobilni kosta skoro 50euro centi, sto mu izadje oko 40 din. Minut razgovora sa fixnom mrezom kosta oko 10euro centi, sto je jos i manje vishe prihvatljivo. Ali ako si negde u inostranstvu, ovo je odlicna solucija, ako ne postoji SKYPE u blizini.
S druge strane, postoji jako mnogo ovakvih solucija, ali je problem sto su vecina programi za smartphonove. Divota Telme-a je u tome sto kad se account ispodesava moze da se koristi sa bilo kog telefona, bilo gde u svetu gde je moguce doticni telefon nakaciti na Internet (to je ujedno i jedino ogranicenje).
Ipak najbolji servis ove vrste je po meni tzv. JAJAH koji fercera tako sto se na kompu udje na njihov sajt, tamo se kaze koji broj zove koji, i onda oba FIXNA telefona zvone, i veza se uspostavlja. A placa se kao lokalni poziv, iako recimo se iz Amerike pricha sa Indijom + ptrosheni krediti (smesna suma)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Kako Miodrage Truphone naplacuje svoje usluge? U vidu neke mesecne pretplate, naknade ili kako...? Izvini ako je moje pitanje glupo, ali ja se srecem prvi put sa tim. Hvala unapred na odgovoru.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Aleksaboy napisao:Kako Miodrage Truphone naplacuje svoje usluge? .
Ovo i mene interesuje, kako keve ti to sljaka?
Ne interesuje me to da se taj program nakaci na net pa onda itd.itd.itd., nego me interesuje, kako to regulisu stobom.Koja se cifra placa, da li, kako i gde to radi kod nas?

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja sam uplatio na 12voip 10 eura dobio freedays i koristim preko fringa i milina .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Truphone naoplacuje tako sto ti moras da uplatis sebi kredit (neka vrsta prepaida - crknite postpaidovci :D ), a oni onda po tarifi za svaku zemlju posebno skidaju kredit. E sad, za nekih 40-ak zemalja u svetu poziv na fixne telefone je posve besplatan, tako da ja sa bratom, i nekim drugarima na taj nacin pricam za dz. Za neke zemlje tipa Singapur, Hong Kong i sl. poziv je beslatan i na mob. Sve pishe nsa sajtu, sa sve tarifama i svime. A da, razgovori izmedju 2 truphone usera su potpuno dz takodje.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Sad sam koristio Truphone 20 minuta dzabe sa Slovenijom i sta znam Voip ko Voip,a jel ima na truphone kad uplatim kredit koliko dana mogu da razgovoram sa odredjenim zemljama
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mozes da pricash dok ne potroshish kredit. znachi vrmeemnski neograniceno. Ja ni ne uplacujem, samo koristim free.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Eh VoiP ko VoiP što veća udaljenost to se više isplati ali nešto nisam siguran da bi se u lokalu to baš isplatilo. Dakle z aone koji imaju rodbinu/prijatelje po Amerikama, Australijama i sličnim destnacijama ekstra korisno, Meni iskreno ič ne treba ja sam Totaly Local Guy a i ono malo poznanika i daleke familije mi nije previše blisko pa je e-pošta sasvim zadovoljavajuć oblik komuniciranja.....

Eh da ne zaboravim meni lično taj network marketing ne uliva preterano poverenje plus imam utisak da je ova tema (tj Trovach) u stvari deo te mreže...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

E vidis, ja imam problem sa Truphone-om. Sve je super ali kad treba da uspostavi vezu cujem da zvoni ali telefon koji okrecem ne reaguje. I da bude jos veci bedak skine mi kredit... :dry: A do pre neki dan je sve radilo lepo... Jel ima jos neko taj ili slican problem? :?

pantadv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pantadv »

Cekaj malo!!! :uhuh: Ako ovo sve ide preko interneta(ako sam dobro razumeo), znaci da ce meni da naplacuju GPRS? :?
NOKIA 6110 Navigator

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Na tvoju veliku srecu NECE, jer je GPRS previshe spor da bi ovo moglo da ide preko njega. EDGE vec moze da izdrzi, ali tesko, tek 3G ili WiFi, a ovaj poslednji samo nadjes dz hotspot i uzivas :)

pantadv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pantadv »

Ali posto u Paracinu nama Free WiFi, ja cu morati preko 3G-a i onda... :x
NOKIA 6110 Navigator

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

I onda si ga pantadv, ugasio 100 % . Davaces celu platu da bi koristio Telme :oops:

Nemoj ni da pomislis na to druze . Bolje i klasican nacin razgovora nego 3G .

Hvala miodrage, na objasnjenjima . Sledeci telefon ce mi biti definitivno neki sa WiFi-em , pa cu verovatno onda nesto dublje da se uputim u celu problematiku . Josh mi ovo zvuci malo komplikovano . Svo to kombinovanje sa raznoraznim truephone-ima , skype-ovima , freecell-ovima itd.

mali off :

Da li mozes da mi preporucis miodrage, neki link ili neku knjigu na netu ili tako nesto , gde mogu vise da se uputim u problematiku WiFi-a ali u smislu najvise konektovanja ? Znaci , ako nisam jasan , najvise ovde me zanima da skapiram kako na primer da znam koja je mreza koju telefon uhvati slobodna a koja nije ? Jel to u principu jedini parametar ako mi da ulaz bez sifre ili zabrani ? I ako to nije za ovde , moze i na PP , postoji li nacin da se konektuje covek sa WiFi telefonom na mrezu koja nije slobodna i koja trazi password ili tako nesto ?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

vlada1970, ne trebaju ti nikakve knjige niti bilo kakvo stivo da bi dobio odgovore na tvoja pitanja. Sve je u principu vrlo jednostavno, slobodna tj otkljucana je ona koju uhvatis i gde pored klasicnog znaka za wifi ( nesto poput propelera ) nema nicega a ukoliko vidis kao mali katanac znaci da ti je potreban pass. A drugo pitanje tj. odgovor je da naravno da mozes da se konektujes na svaku mrezu koju uhvatis, bez obzira da li je pod kljucem ili nije ali je bitno da je signal iznad nekih 12-15% da bi mogao i da koristis net sa te mreze i naravno ako je zakljucana da provalis koji je pass... Nadam se da sam ti pomogao makar malo u razresenju tvoje misterije :wink:

Odgovori