MTS provera stanja?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

MTS provera stanja?

Post od Spyker »

Uzeo sam MTS postpaid broj, u principu nema neke bitne razlike u odnosu na telenor, osim sto mi izadje jeftinije, jer mi vise odgovara njihova ponuda, a i bolji su im tarifni dodatci.

E,sada, kada posaljem poruku STANJE na 797, prvi put mi je odmah stiglo, evo sada ga vec nema sat vremena... Interesuje me da li je to normalno tako?

Druga stvar je da li ima jos neki nacin za proveru zaduzenja i preostalih minuta i poruka, na njihovom sajtu nisam nasao, ali s obzirom kakav je, mozda ima jos nesto...

Edit: Treca stvar je da mi je stiglo obavestenje, ali pise da je zaduzenje 0, stanje 0, preostale poruke i pozivi su kao i na pocetku, a od tada sam pricao pola sata i aktivirao dodatak dodaj sms600???

Ko je ovde lud :x
iPhone + CX300

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

prvo-normalno je tako da te to ne brine
drugo-koristi mapu sajta jer jedino preko nje i možeš da se snadješ na onom šugavom sajtu
treće-kada ti stigne račun sve će ti lepo pisati :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

A da malo koristis pretragu?

viewtopic.php?t=13223

Vec smo pisali o tome!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Spyker, pogledaj ovde ;)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Znaci, ne mogu da verujem kolike gluposti... Nemam uopste ne mogu da proverim koliko mi je besplatnih poruka ostalo, sada kada sam ukucao sms600 dodatak, nemam pojma koliko imam poruka preostalih, i samim tim ne znam kada da ga aktiviram ponovo! Bezveze...

Mogao bih da gledam poruke u sent folderu, ali tamo poruka od pet strana ispadne kao jedna poruka, a s obzirom da saljem mnogo dugackih poruka, nemam pojma koliko mi je ostalo :wacko:
iPhone + CX300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Spyker, e pa cvrc, vodi evidenciju na papiru :) dodushe mozes i na fonu, ali tu moze nesto da se zezne, pa da opet ne znas, a na starom dobrom papiru lupanje reckica ne moze da omane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

miodrage napisao: a na starom dobrom papiru lupanje reckica ne moze da omane
He he živela viskoka tehnologija :lol:
Nego jeste bezveze ali ipak ćeš morati da se osloniš na CC tj poziv na 789 no valjda će i to da srede za koji mesec :uhuh:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Spyker, pitaj prvo u korisničkom servisu ali milsim da je ipak greška jer ja na MIXu imam (iako još ni prvi račun nisam platio - tek sam uzeo broj), a javlja mi koliko još poruka imam.

Normalno je da ti toliko kasni izveštaj Umeo je i više, ali otkad radi #797* stiže momentalno. Probaj.

Za dodatke ne znam, čini mi se da za moj paket to i nema, ali svejedno to koristim kod Telenora na pripejdu. Tako da to proveri.

:)
Poslednja izmena od gargamel4 u Uto, 25. Dec 2007. 17:23, izmenjeno 1 put ukupno.

lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

gargamel4 napisao:.

N ali otkad radi #797* stiže momentalno.

gargamel4, verovatno si mislio na *797#

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Ma i sa uvodjenjem tog poziva *797# je sve ostalo isto,retko kad mozes znati pravo stanje,pozivanem tog broja dobijes stanje ali od pre dva dana. :angry: :x

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Da to, greška u koracima :oops:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

sssikisss, upravo tako, to je katastrofa, i nema ni blizu precizno stanje...
iPhone + CX300

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

E i ja sam sad to provalio. Do pre neki dan je sve bilo ok, i juče mi burazer kaže da je 45 minuta pričao i da mu nije evidentirao, i ja reko ma to si se ti nešto istripovao - nemoguće, ali danas vidim stvarno da mi prikazuje isto što i pre 3 dana, a danas sam i pričao i slao poruke. Kakvi kreteni. Isto ono kao pre mesec i nešto dana što celih mesec dana nije moglo da se proveri stanje. Doduše nešto mi je neznatno veći račun bio nego prethodnih meseci (50-70 dindži) pa se nisam žalio, ali mislim da im ili puca računarski sistem ili nešto muvaju. A ni jedno ni drugo nije dobro :x

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Meni su juce aktivirali postpaid karticu, i odmah sam pokusao da proverim stanje, slanjem poruke, a posle sam nasao i ovaj drugi nacin, na ovoj temi (*797#), ali sam dobijao poruku da je to usluga za postpaid korisnike. Pretpostavio sam da je to zbog toga sto mi je kartica tek juce aktivirana, danas sam ponovo probao i stajalo mi je da imam 125 min van mreze mts i 125 poruka (na MIX 500 sam) iako sam i razgovarao i slao poruke i video da kasni, nadam se da ce to da azuriraju, barem sa sa danom zakasnjenja.

E, sad video sam da svi dobijaju po 30 poruka, ako salju na 797, a da se preko toga naplacuje po redovnom tarifiranju, a pretpostavajlam da je *797# besplatno, ili se varam?

2. Sta znaci "Zaduzenje", a sta "Stanje"?

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Zaduženje je cifra za prethodni mesec dok ne platiš račun, a stanje je tenutno prekoračeno od tzv. "besplatnog", a ono u mreži i van mreže je "besplatno". Ne znam da li je *797# besplatno za razliku od poruke, nisam video da je neko na to odgovorio, a mene mrzi da ih zovem za takve sitnice.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mezzano, probaj da posaljes 126 puta zahtev pa ces znati :lol: i onda ostale obavesti o ishodu tog poduhvata :P

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Poziv *797# je besplatan,evo meni trenutno prikazuje stanje od subote,uzas,taj mesec kad svima nije radilo stanje (pre dva meseca) ja sam koristio prepaid karticu bas da vidim da li ce sve biti ok., kad je stigao racun video sam da su mi svi minuti preneti kao i poruke ali sam imao i preko paketa 58din (a broj nisam koristio). Na koju foru tih 58din nemam pojma,verovatno jes jedan HARAC drzavi. :angry: :x

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Poslao sam korisnickom serviu mejl sa pitanjem, da li se naplacuje slanje zahteva *797#, i na koji period se azurira stanje, posto 2-3 dana stoji sve isto, bez promene, i odgovorili su mi sledece:

"Postovani za sada je usluga jos uvek u eksperimentalnoj fazi tj nije jos uvek zvanicno aktivna.
mt:s"

Azimuth
moracu da posaljem 156 puta, jer ako naplacuju kao slanje smsa, onda ima i 30 besplatnih 8)

severnjaca
Banned
Pridružio se: Uto, 23. Sep 2008. 06:40

Post od severnjaca »

da ne bi otvarao novu temu da li je neko dobio odgovor=

na koliko dana se azurira stanje?

odgovite drugari moji, ovi u mts-u navodno neznaju. :unsure:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

severnjaca, naravno da ne znaju.

Nema nikakvih pravila. Prvo, proradi negde izmedju 7-12 u mesecu. Posle toga, nekad se azurira jednom dnevno, nekad u 2-3 dana, a subotom i nedeljom se, skoro, nikad ne azurira.

Ja sam jeno vreme proveravao na svakih sat vremena, da bih video kada se menja, ali ni tada nisam uspeo da dodjem do nekih validnih zakljucaka, jer su jednom menjali stanje ujutru, oko 8-9, posle oko 12-13...

Znaci, prosto receno, konfuzija! Nemoj mnogo da se pouzdas u to stanje. Sto se tice poruka, mnogo je bolje koristiti brojac u telefonu, a za minute je malo zeznuto, jer se prvi minut zaokruzuje. Dok nije bilo zaokruzivanja i tu je mogao da odradi posao interni brojac, ovako je, skoro, beskoristan.

Ako ima neko informaciju da li se planira (i kada) poboljsanje ove usluge, neka napise, bio bih mu veoma zahvalan, a i velika vecina mt:s postpejd korisnika.

Hvala. :)

Odgovori