Preusmerenje poziva/poruka

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Preusmerenje poziva/poruka

Post od napalm death »

Kako sa jedne kartice koja nije ni u jednom telfonu da preusmerim pozive i poruke na drugu karticu koja je u k750.

Nisam nikada radio pa ne znam al ..ne znam jel izvodljivo da ova prva kartica nije ni u jednom mobitelu.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Jeste... al posto ti je kartica tad nedostupna, ti imas opciju da prebacis poziv na drugi br, ako ti je kartica: nedostupna, zauzeta, itd... pa ti biras opciju koju zelis :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

A kako to da odradim.. izaberem. To mi je nejasno. Jel to ima veze sa operaterom :disgust:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ako je kod telekoma onda možeš da središ na lepi način a ovako ide call divert i odabereš koj slučaj i na koj broj
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

a sad mi izugleda kartica istekla.. javim kada je aktiviram (sto me krenulo danas pravo)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Za pozive znam da je moguće preusmerenje, ali za poruke :unsure: još uvek nisam siguran, doduše kod mene je samo moguća blokada poziva i poruka :D
Nokia Lumia 630

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Pozive vrlo lako preusmeris podesavanjem u telefonu (call divert),za svaku mrezu a sms mozes preusmeriti samo u Telekomu aktivaciom usluge sms asistent--http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2257

Postupak je lak-Ubacis karticu koju zelis da preusmeris u telefon,udjes u call divert izaberes da preusmeri sve pozive na broj koji definises,zatim posaljes sms za aktivaciju usluge sms asustent i izvadis karticu.Ona vise ne mora biti u telefonu a sve ce biti preusmereno na drugi broj koji si izabrao.
LG G2 Black,16GB

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ja nisam ima neka dobra iskustva sa tim call divertom, presumeri on u pochetku, ali za par dana se izbaguje pa sam morao da ga nameshtam ponovo itd., mada to je bilo ranije pre par godina, sad ne znam da li bolje funkcionishe...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Samo da pitam , da li Symbian telefoni ili ovi sa Windows Mobile operativnim sistemom , imaju mozda neki program koji radi isto ovo kao sms asistent ?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Preusmerenje poziva radi besprekorno i nisam imao nikad problem,(ako je kartica sa preusmerenim brojem u telefonu na displeju to pokazuje ikonica).Nema mogucnosti da se sms preusmeri bez sms asistenta (nisam nasao takvu mogucnost).Ono sto nije dobro kod preusmerenja je da to kosta.Ako se to preusmerenje mnogo koristi bolje je platiti neku od usluga na broju koji se preusmerava tipa omiljeni broj,f&f broj i sl. Druga varijanta je da se izbegne placanje ,dual sim telefon.Obicno sam koristio ove usluge na karticama koje zelim da eliminisem,pa ako nekog nisam slucajno obavestio o promeni broja da moze da me nadje(2-3 meseca)
LG G2 Black,16GB

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Koliko se sećam, meni to nije bilo naplaćeno, e sad pitanje je koju mrežu koristiš .
Nokia Lumia 630

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

djolex, svaki preusmeren poziv se naplacuje i tarifira po tarifi provajtera na kojoj si. Racuna se kao da ti sa tog broja zoves broj na koji si preusmerio pozive. Dakle, duplo se naplacuje, em onom ko zove em tebi sa broja sa kog si preusmerio pozive.

Odgovori