Tarifni paketi Telekom VS Telenor

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

Ciji postpaid paket koristite?

Glasanje se završava Ned, 31. Dec 2006. 13:05

Telenor postpaid
12
35%
mt:s postpaid
8
24%
na prepaidu sam
14
41%

Ukupno glasova: 34

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Svaka cast Telenoru sto je uveo ove nove tarifne dodatke Dodaj internet.Ja sam narucio 300 mb mesecno za 590 din i prezadovoljan sam iako na zalost vrse zaokruzivanje na 100 kb,ali ja to resavam time sto ostajem na netu i ne diskonektujem se gotovo nikada.Samo da mi je ram memorija na ovom E61i kao npr na N95 8 goga uzitak bi bio potpun,mada nije lose ni ovako.Na pripaidu su pre par dana povecali te tarifne dodatke za internet i tako npr 250 mb kosta 590 din,a zaokruzivanje je na 10 kb sto je veoma dobro
Note IV N9100 dual

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Kako na 100kb, zar nije na 10? Ja imam aktiviran paket od 250mb (pripejd) i lepo pise na sajtu da je zaokruzivanje na 10kb, a tako je i u praksi.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

mezzano, na 10kb se zaokružuje na prepaid-u, a na postpaid-u na 100kb. Tako sam bar ja shvatio. Mada mi nije logično da bude povoljnije onima koji su na prepaid... Ali opet postpaid za iste pare ima 50mb više, tako da je ipak moguće...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Da li neko zna postoji li neka mogucnost osloboditi se od ropstva ugovora postpejda kod mts-a? Moze da se prenese na drugo lice, ali moze li se raskinuti, bez kompletnog placanja preostalih rata? Nije da necu da im placam, vec bih se vratio telenoru.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Pa koja je svrha ugovorne obaveze, ako ćeš je moći bez poslijedica prekinuti ? :uhuh:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Nennad, mislim da su to jedine opcije

1. prenos ugovora na trece lice (naravno, uz njegov pristanak)
2. placanje svih preostalig pretplata.

Sto kaze Daddy Yankee, koja bi onda svrha bila?! :D

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Promena cena u TOKI tarifi

Obaveštavamo Vas da se od 9. marta 2009. godine primenjuju nove cene u okviru prepaid tarifnog profila TOKI.

Cena za OFF NET minut je smanjena i iznosi 9,9 dinara. Povećana je cena za uspostavu veze i ona iznosi 2,9 dinara, cena SMS-a iznosi 2,2 dinara, a cena GPRS prenosa podataka iznosi 5,00 din za 100kB.

*Cene su bez PDV-a.

Pocelo je dranje.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Pa to je bilo pre mesec dana zar si tek sada saznao za to.
Barem je off net smanjen, ranije je bio horror mada je i sada :blinky: :o

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Tek sam sada slucajno saznao. Cini mi se da niko ovo obavestenje nije izbacio ovde na forumu.
Ja sam na sekundarnoj kartici koristio TOKI tarifu, pa sam danas kad sam saznao ovo presao na TIPI. Inace tu sekundarnu karticu sam bas koristio zbog jeftinijeg interneta ali sada nema vise nista od toga. :x

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2005. 18:58

Post od brankons »

Ja sam već godinama telekomov postpaid korisnik i trenutno sam u fazi razmišljanja o prelasku na telenor ili VIP.
1. Telenorovi Prenesi paketi su povoljniji od MIX pakaeta u telekomu
2. Telekom ima najlošiju ponudu telefona (a VIP najbolje cene!)
3. Pokrali su nas za poene koje smo skupljali itd.

Šta vi kažete? Jedino mi je malo zbog broja, ali preboleću to...
Sony Ericsson C510

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Драги Бранко, ако нећеш да те поткрадају за секунде и минуте, бирај Vip. Ако тражиш узбуђење и ризик, иди у Telenor или остани где јеси! У Viр-у можеш да изабереш број...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

brankons,evo mog misljenja na iznete 'teme'
1. Slazem se u vezi odnosa Prenesi-Mix paketa;
2. Ponuda tel. kod Telekoma je bzvze ali je zato ponuda tel kod ovlascenih dilera-uvoznika uz bel,mix i fresh pakete poprilicna i moze da se nadje odgov. tel uz ok cenu;i tel su uz odgov. pakete daleko pristupacniji u odnosu na Vip;
3. U vezi mts cluba i cuvenih poena... Po meni je to skupljanje poena od samog pocetka bila nevidjena glupost. Ne kazem da je sama ideja losa,cak stavise,ali je problem kako je ona pokusana da se sprovede u delo kod nas. :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

Fox napisao: tel su uz odgov. pakete daleko pristupacniji u odnosu na Vip;
Mislim da nisi u pravu. Ustvari siguran sam. Trenutno nemaju isti model u ponudi, pa ne mogu direktno da uporedim, ali rećiću ti samo da u VIP-u za postpaid 150, koji je isti kao mix 500, dobijes recimo E250 za dž! Znaš šta u Telekomu dobiješ za mix 500? Skoro pa ništa.
Isto tako u VIP-u za postpaid 325 dobiješ 3120 za dž (telefon sa ekranom 240*320 i 2mp kamerom...)

Telekom je postao nepovoljan. Teško mi je da to priznam, ali je tako.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

brankons,ajde ako hoces tako jesi li pogledao mozda uz koje pakete se prodaju i koliko kostaju na pr Nokie 5800 i E71 kod Vip-a i Mts?!Razlika je vise nego ocigledna u ceni a dobijas potpuno isti broj poruka i min.
Vidim da pominjes Samsung E250?
Ok potpuno si u pravu tel dobijas za 1 din uz mesecni racun od min. 500din u narednih 24mes.
E sad,ja licno NIKAD ne bih potpisivao ugovor na 2 god za tel koji danas(1.5)u prodavnici sa sve PDV-om kosta 77€. Pre cu da skupim tih 7kdin,kupiti tel bez ikakvog ugovora(od 2god)i onda izabrati da li pre ili postpaid,koji paket i kod koga(koji mogu da prekinem kad god hocu).
Jos jednom ponavljam,kad sam pricao o ponudi tel nisam mislio direktno na ponudu tel u telekomovim poslovnicama vec na ponudu tel uz mts postpaid pakete u na pr. Alpha Copy-u,Roamingu,Tehnomobile-u...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

:uhuh:

Jel' se ovde priča o mobilnim operaterima, ili o prodavnicama mobilnih telefona?

Ključno je pitanje, kao i uvek do sada - šta će ti mobilni telefon, tj. za šta ti treba i za šta ga koristiš? Ako ti je potreban da bi ga koristio kao telefon - to je jedna priča. Ako ti treba da ga koristiš kao walkman, fotoaparat, gps navigator ili štaveć - to je potpuno druga priča.

Za one koji telefon koriste kao telefon, nedvosmisleno je jasno svima da je Telenor NAJBOLJI izbor. Tu mislim na kvalitet i dostupnost servisa/mreže (voice, sms, data), kao i na "prenesi" kvaku, koju drugi operateri ne nude. Cene su, pritom, potpuno iste kod svih operatera, sve dok ne potrošiš više nego što imaš u paketu ... a i tada su .10 RSD razlike nebitne, ako ti je bitno da telefoniraš! Kvalitet servisa na prvom mestu, uz cenu koja je ista ili zanemarljivo malo različita.

Za one koji telefon koriste kao igračku koja uzgred i zvoni, tu je MT:S i dalje (preko dilera) najpovoljniji. Doduše, nema baš na svim mestima svega što reklamiraju ... čak moraš da se pomučiš da nađeš taj-telefon-uz-taj-paket, ali ako ti je to bitno - naravno da ti neće biti teško. Onda ćeš potpisati tamoneki ugovor za tamoneki paket, za koji ni ne znaš šta je, ali te nije ni briga, jer ga nećeš ni koristiti.

VIP, sa svojom PRC (People's Republic of China) ponudom telefona očigledno ima svoju ciljnu grupu ... Ipak - nešto mi ne ulivaju poverenje ... Pogledaj im samo ponudu na http://www.vipmobile.rs/cm/private/post ... /index.php

NOKIA E61i?
LG PRADA?
NOKIA 8800 Sirocco Gold?!

Ovo su telefoni koje vuku od lansiranja (evo, još malo pa dve godine)

A tek C520, T250 ili E250? Stariji od Biblije ... verovatno im je istekla i fabrička garancija ...

Ne znam ... ako ti je bitno da kupiš telefon za dinar (i nije ti bitno ništa drugo), onda je verovatno VIP tvoj izbor ... al' nekako mi se čini da se ovde ipak skupljaju ljudi koji znaju nešto malo više i žele nešto malo više u domenu mobilne telefonije i pratećih uređaja ...

Ušteda od par stotina dinara meni ne vredi glavobolje koja mi je gotovo izvesna kada budem hteo nešto što ne mogu u tom trenutku da uradim, jer je mreža opterećena ili nestabilna ili štagod.
Samsung Omnia HD 8GB

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

Do sada sam uvek nosio dobre telefone, palio se, menjao ih. Zatrebale su mi pare, prodao sam k800i i sad mi je bitno samo da uzmem bilo šta da mogu normalno da pričam... Pošto već hoću da potpišem ugovor (2. put) razmišljao sam da promenim operatera. O tome se radi.
Hvala na trudu. Videću šta ću.
Sony Ericsson C510

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Imam pitanje za korisnike Telekomove Mix tarife. Na njihov sajtu piše "Uspostava veze se tarifira 2,90 dinara". Mene interesuje da li uspostavu veze naplacuju prilikom svakog poziva ili posle potrosenih besplatnih minuta kao kod telenora?
Koristim Telenorov Prenesi 150 nekih 2,5 godina, odnosno od kad postoji, do tad sam koristio Mobi Pro Junior 4 godine. Licno ne nameravam da menjam mrezu, jer po mom misljenju Telenor je 1000x profesionalniji od MTS-a, za VIP neznam, ali devojka zeli da zadrzi svoj broj (064) i da predje na postpaid.

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2005. 11:24
:: Moto G5
Kontakt:

Post od geza »

Nakon potrosenih besplatnih minuta. To vazi samo dok se ne sete da i ovde mogu da naplate nesto dodatno :(

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Mar 2005. 14:18

Post od mis »

20 dinara poruka na telenoru za inostranstvo?? :blinky:
dovidjenja telenor, dobar dan mts 8)

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Ne zelim da reklamiram telenor, ali otkad imam mts, veoma sam nezadovoljan kvalitetom zvuka koji oni pruzaju. Sa telenorom nikada nisam imao problema u razgovoru, uvek kristalno cist zvuk.

Odgovori