Prvi Android telefon u ponudi Telenora

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Prvi Android telefon u ponudi Telenora

Post od evolution »

Samsung I7500 Galaxy je najmoćniji mobilni telefon sa podrškom za Google Android* operativni system.

Slika

Opremljen je AMOLED ekranom osetljivim na dodir dimenzije 3.2 inča. U potpunosti podržava Google servise kao što su Gmail, Google Maps i YouTube. Brzu internet konekciju ostvaruje preko HSDPA ili Wi-Fi konekcije.

Za fotografije je zadužena moćna kamera rezolucije 5 MPix sa funkcijama autofokusa i blica.

Poseduje ugrađen MP3 i video plejer a za skladištenje podataka se koristi prostrana interna memorija kapaciteta 8GB koja se dodatno može proširiti memorijskim karticama.

Samsung I7500 Galaxy je vrhunski mobilni telefon koji postavlja nove standarde u Android svetu.

* Android operativni sistem je razvijen u saradnji sa kompanijom Google i omogućava svojim korisnicima punu kompatibilnost sa Google servisima kao što su Gmail, Google Maps i YouTube. Takođe, Android obezbeđuje vezu sa Android Market-om gde korisnici mogu preuzeti programe i igrice za svoj telefon.

Više informacija: http://www.telenor.rs/?section=private&page=6759
iPhone 6 Plus

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Videh ovo na sajtu...s tim da postoji mala zackoljica:Telenor ovo donosi u Srbiju u nekom momentu,i treba se tek prijaviti za neki PreOrder fazon...tojest ne moze se kupiti,nego prijavite se na sajt,pa kad stigne,dobicete na mail informaciju kako da ga kupite.....I ocigledno nece biti prvi zvanicno prodavani Android telefon u Srbiji....vise detalja o tome na www.vipmobile.rs

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

kolko para djusi kolko para ? meni je zao sto nema niko iphone to smatram kao jednim od naj promasaja za sva tri operatera :(

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

@araphel - ovo u VIP-u je cisti nonsense - 20.000 pa njihov ugovor za 3MPx prosecan telefon sa malo memorije itd...HTC je stvarno us...o motku sa ovim modelom.
Ovaj Sljamsung izgleda dosta napucano - e sad da vidimo cifru :chytry: Ako i ovi odvale neku glupost djaba.

@sigi - nije do nasih operatera nego do Apple-a - NE DA!!! Nasi su previse mali da bi se radila "kastomizacija" za njih + sve ostalo sto treba za jedan brend (servis, marketing itd...) - tako da nam ostaje da se snalazimo :(

Inace, pouzdano znam da su i mts i telenor trazili iphone ali dobili shipak :-) Eto ti prednost T-Mobile - cim si deo velike kompanije dobijes sve (vidi u CG na 0.6 mil stanovnika oni dobili iPhone a mi - izvolte na crno)

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

LesaZMN napisao:@sigi - nije do nasih operatera nego do Apple-a - NE DA!!! Nasi su previsemali da bi se radila "kastomizacija" za njih + sve ostalo sto treba za jedan brend (servis, marketing itd...) - tako da nam ostaje da se snalazimo :( Inace, pouzdano znam da su i mts i telenor trazili iphone ali dobili shipak :-) Eto ti prednost T-Mobile - cim si deo velike kompanije dobijes sve (vidi u CG na 0.6 mil stanovnika oni dobili iPhone a mi - izvolte na crno)
Pa da nepravda rodjeni takodje i rvati njima je vec skoro pa dosadio iphone vec ih 3 leto gledam kako se fensiraju po plazama :(
Nude nam kojekakve metuzaleme od telefona mesto da se iz petnih zila dokazu i pokazu da mogu da izguraju tu kampanju ili vec sta treba da se tako ponasaju i budu sto veci ortaci sa apple.
Iako je moj stav prema telenorcima dobro poznat veruj mi naj vise sam nade polago da ce oni upravo mozda nam doneti iphone za i zbog njega vredi biti pod ugovorm pa makar crko puko :smutny:

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

Sta ces kad zivis u zemlji dembeliji :-)

Ali salu na stranu, ovaj i7500 izgleda sasvim pristojan telefon - Android mi se svidja kao OS i ako ga ovaj "gura" kako treba - eto pobednika. Malo sam cackao po netu i android ima zestoko uzlaznu putanju kao OS.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ono sto malo ljudi zna o Apple-u je sledece: naime nismo mi njima neinteresantno trziste, nego se nije nasao zajednicki jezik sa operaterima. U prevodu: Apple zato preko ugovora daje telefon za male pare zato sto od operatera uzima odredjeni procenat na svaki prodat telefon+paket. E pa nashi vajni operateri za tako nesto nisu hteli ni da cuju. Oni da jos sa nekim dele zaradu? Taj se jos nije rodio.
E u tom chuchu grmi zokonja, i tako ce da ostane jos neko vreme nazalost :(
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

sigi napisao: Nude nam kojekakve metuzaleme od telefona mesto da se iz petnih zila dokazu i pokazu da mogu da izguraju tu kampanju ili vec sta treba da se tako ponasaju i budu sto veci ortaci sa apple.
Nisu stranci blesavi. Šta da nude jadnim Srbima kad im je prosečna plata 300-350 evra? Neće da se zezaju sa nama za dzabe. Ovde prolaze i imaju profit banke i osiguravajuća društva a za neki ozbiljan biznis, tj. ozbiljan potrošački promet smo mali i nevažni.

Mi u Srbiji napravimo promet maltene kao jedan grad Frankfurt i po takvim merilima smo nula za ozbiljne igrače.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Telenor u vecini zemalja ima iPhone u ponudi tako da ocigledno kao sto su pojedini rekli im se neisplati da ga prodaju ovde usrbiji.Ima toliko telefona koje mozete da kupite(i iPhone na crno) a non-stop kukate za tim telefonom.Da nokia N97 nije dosla kod nas vi bi kukali za njom.Mislim da malo preterujete. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

Pa kukamo i to opravdano zavlace sa telfonima po extremno paprenim pocetnim cenama na ugovor ,dok u svim susednim zemljama to je sve za dinar i to na srednjim tarifama velicine nasih malih paketa post pejda imate telefone nema razlike operateru nije bitan aparat daje ti ga samo da trosis i na malim tarifama i velikim ljudi kontaju ekonomiju vazno da ima okle da kaplje .
miodrage i vlado apsolutna i surova istina koju bi mogli da tumacimo kao cuvenu oznaku koja stoji na vecini elektornskih aparata i to debelim crvenim slovima prizvedeno za srbiju ili balkan :( :wacko:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ovo sto si napisao uopste nije istina, pogledaj malo cene slovenackog vodafone-a (simobil) pa vidi koliko je to povoljno.

Primera radi

N96 200 eura sa ugovorom od dve godine i 50 eura mesecno, ili 480 eura i ugovor na 10 i 30 eura mesecno.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

sigi napisao:apsolutna i surova istina koju bi mogli da tumacimo kao cuvenu oznaku koja stoji na vecini elektornskih aparata i to debelim crvenim slovima prizvedeno za srbiju ili balkan :( :wacko:
Gde to objasni ??? To mi zvuči kao žute trake sa David.zvezdom za Jevreje (II svetski rat) wtf... 90-ih je bilo "za istočnoevropsko tržište itd" ali danas, no way Hose

"Zauzmite najbolje mesto u redu za naručivanje prvog Android telefona u Srbiji." ... ovo tek vređa...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Vlado,

Ti ne znas da nama Telenor cini uslugu ?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

madness99, SiMobil nije slovenački Vodafone, već samo njegov partner. U svemu ostalom si upravu.Cene u okruženju su iste ili slične.

sigi, Ja u poslednjih dve godine promenio bar 4 telefona,svi legalno lupljeni kod distributera ili operatera,i ni na jednom ne videh to "made for Serbia/Balkans". Ovo mi zvuči kao ortodoksna glupost, i moraće neko da mi na primeru dokaže da bih promenio mišljenje.

Na zapadu je situacija sa telefonima uz ugovor možda nešto bolja,ali to je posledica konkurencije među operaterima i probirljivosti potrošača. Mada,ne sećam se da sam u Austriji video nešto mnogo niže cene....Niti u Nemačkoj. Za USA pouzdano znam da može da se kupi recimo JaTelefon za male parice,200 dolarčića, ali paket za koji se potpisuje ugovor nije nimalo jeftin,jer podrazumeva određenu minimalnu mesečnu potrošnju,i obavezan flat rate internet paket,koji nije nimalo jeftin kod tamošnjih operatera....

Vlada Zem, Ovo sa zauzimanjem mesta je čista fora...kao i za prvi Android telefon u Srbiji....pretekli su ih, biće drugi u nečemu,i to je strašno...pogotovo što se zna ko ih je pretekao,a to boli :)

I da zaključim:možda ja stvarno razmišljam drugačije od većine vas,ali meni je recimo bilo sasvim normalno da za Storm,koji bez paketa u legalnoj prodaji(naglašavam legalnoj,a ne ovi po oglasima što kradu iz fabrike u Mađarskoj) košta oko 400 eura,ja platim duplo manje,uz paket koji me košta 2000 mesečno,i koji znam da nikako neću preći,jer mi nudi dovoljno svega. Meni to ni u jednom trenutku nije ličilo ni na krađu niti na bilo šta....

I stvarno ne znam što se uvek povede ta rasprava....koliko para imaš,toliko možeš sebi da dozvoliš.Nerealno je očekivati da će nama ponuditi bolje uslove nego u okruženju,samo zato što imamo manje para za trošenje,a hteli bismo isto što i "beli svet".

Back to topic...Videh juče uživo Magic,i nije tako loš kao što sam očekivao...O samom androidu neću da sudim,ali mi se hardver na Magic-u više sviđa nego ovaj Samsung...Tasteri su mi nekako prilagođeniji potrebama OSa. Ovo sa slike gore mi izgleda mnogo kao D900 sa produženim ekranom,a taj period Samsungovog dizajna nikako nisam voleo.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

madness99, humanitarci...

araphel, ma sve je to ok što pričaš. Samo malo iritira taj imbecilni advertajzing, "...najmoćniji mobilni telefon...stanite u red...", dokle više nekih "redova" ovde hehe. I na zapadu slične fraze (stand in the line, i sl.) zvuče nekako nadređeno, potcenjivački, itd. Oni su kao mangupi a mi smo kao mala deca.

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

ma problem kod nas je sto npr. mt:s sam ne uvozi telefone neko ih kupuje od alpha copy (kada je nokia u pitanju) . 5800 je oko 220 evra u evropi a u ac je 34.000 RSD. pa naravno da su i paketi skupi. no valjda ce se nekad promeniti. a ovo ce da bude zanimljiva borba vip vs telenor. samsung mi je nekako lepsi ali ne verujem da ce telenor imati bolju ponudu od vipa, tjs bice isto skupi. npr. vodafon u nemackoj prodaje htc magic za 1 evro uz tarifu internet flat (pozivi u vodafon mrezi, pozivi ka fiksnoj telefoniji i internet saobracaj) mesecna cena 44 evra. obaveza od 2 god. se podrazumeva :) http://shop.vodafone.de/Shop/privat/han ... &tabPage=2

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

A jel zna neko kad ce taj Android u Telenoru??? Voleo bih da vidim i njihovu ponudu. Ako budu mnogo muljali i kasnili - tresla se brda - rodio se mish!! Sta mi vredi da najavljuju nesto sto nemaju metar dana. Mislim da je Samsung bolji model (barem po specifikacijama shije Magic za dve duzine) ali sta vredi ako ga ne mo's kupiti.

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Koliko sam do sada uspeo da primetim, Telenor uvek izbacuje nove stvari prvog u mesecu ... Tako je bilo i sa 5800 (prvo na eShop-u, pa onda u svim prodavnicama), tako će verovatno biti i sa ovim.

Jel' zvao neko da pita?
Samsung Omnia HD 8GB

IkeNS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 16. Jun 2008. 20:08

Post od IkeNS »

Jorgovan Dobro si primetio. 01. Avgusta ide na trziste..
I hardverski je jedno dve generacije ispred HTCa (bolja kamera, vise memorije, bolji ekran)..

Izmenio tomas.hokenberi: Citiranje celih poruka, a narocito poruke odmah iznad, nije dozvoljeno!

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

iPhone 6 Plus

Odgovori