Ukljucenje broja, zamena kartice?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 03:45

Ukljucenje broja, zamena kartice?

Post od NightBird »

Imam pripejd karticu koja je iskljucena pre nekih 5 godina sada hocu da mi ukljuce taj broj tj da mi zamene karticu hocu ponovo da koristim taj isti broj. Da li je tako nesto moguce da li rade to? Isao bih u mts predstavnistvo.
htc wildfire s

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Moguće je ako je broj registrovan na tebe ili nekog koga znaš da bi mogao uz neki dokument da podigneš broj. Ukoliko imaš vaučer od kartice takođe možeš da vratiš broj, međutim ako broj nije registrovan, oni zadržavaju pravo da ga dodele nekom drugom ( ukoliko si zvao taj broj i prijavljuje ti nešto tipa nepostojeći broj ili polali polali ( iritantan zvuk sličan zvuku zauzeća ) :D , moguće da je broj ugašen, a ako imaš ton zauzeća ili ti prijavljuje da je broj nedostupan, tu se postavlja pitanje da li se broj koristi pa je korisnik zauzet ili je broj isključen ). Ako se neko javi, jasno je da taj broj neko koristi i ne verujem da možeš da ga zatražiš nazad, ali vredi pokušati... :wink:
Nokia Lumia 630

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Koliko ja znam tako nesto nije moguce, bez obzira na koga se kartica vodi. Kada se broj deaktivira u potpunosti, za tebe je on nedostupan ponovo. Ovo sto djolex prica se odnosi na aktivan broj, ali ako se kartica pokvari ili izgubi.

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

Broj nije registrovan na mene ali imam pravougaonasti plasticni deo odakle je izcupana(izlomljena) kartica ako kapirate na sta mislim. Ta kartica je sama od sebe crkla kada mi je crko erikson t29. ubacim karticu u drugi telefon ona ne radi pise sim card rejected. Zovnem mts i kazem sta se desilo oni pocnu da s.. kao to ti je neko blokirao pin puk bla bla ja im kazem da to niko noje dirao osim mene i da je crkla kada je crko telefon on me opet ubedjuje da je to neko pokvario lik mi ne veruje ono sto sam mu rekao, a stvarno je tako bilo... broj je onda jos neko vreme bio nedostupan a sada je nepostojeci broj. Ali ja znaci imam i onu plastiku od kartice a mozda mogu da nadjem i onaj kao pismo gde pisu pin i puk kod. Znaci da li ima sanse da mi ukljuce taj broj i daju drugu karticu posto je ova zakucala, naravno sa istim brojem? Ako bi jos neko znao da odgovori ili je ipak tacno ovo sto mb011 kaze?
htc wildfire s

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

što se mts-a tiče tačno je da ne uključuju karticu.drugar je pokušao da aktivira jednu koju 2 godine nije koristio i tome slično ali su mu rekli da je to nemoguće...barem za njega..
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo, ja cu da ti kazem - moguce je, ali ce da zezaju i zatezu. Bitno je da doneses sve papire koje imas od njih, i da zahtevas ponovnu aktivaciju tog broja, i platices ja mislim oko 800 din sve sto treba da se plati. Posto ce sigurno da krenu da zezaju, spremi se na odluchan i blago agresivan, ali pre svega kulturan i uljudan nastup, to uvek prolazi.
Ili uzmes karticu, i prelomis je, i slozis neku prichu... Jedino je problem kad udju u karticu i vide od kad se ne koristi :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

miodrage pa nemam nikakvih papira to je pripejd broj napisao sam sta imam i sta bih mozda uspeo da nadjem!
htc wildfire s

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

i dalje tvrdim da je to nemoguce. osim ako nemas debelu vezu, jer ovo je jos uvek srbija. nista nije sto posto nemoguce

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

NightBird, prepaid ne podrazumeva automatski da se ne dobijaju papiri. Svi koji su kupili brojeve u poslovnicama mts-a su dobili odgovarajucu papirologiju.

Ako nemas papire onda nista od toga. Mada, uzimajuci u obzir koliko dugo nije bila ukljucena, verovatno bi te odbili i da imas papire.

Ali zasto ne odes u neku od poslovnica telekoma i ne pitas?

mb011, nema to nikakve veze sa tim sto je ovo Srbija - 5 godina neaktivan prepaid broj bi jako tesko reaktivirao bilo gde u svetu, posebno bez papira kojima dokazuje da je on originalni vlasnik/kupac broja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Možda postoji mogućnost da tražiš da ti dodele taj broj ali kao postpaid. Nadam se da kod MTS-a mogu da se izaberu i 064 brojevi a ne samo 065 (naravno ako isti nije nekome već dodeljen). E sad, ne znam da li bi ti postpaid odgovara kao opcija.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Aleksaboy,ako mogu da mu daju taj broj kao postpaid onda mogu da ga daju i na prepaid-u. Secam se kad je Mobtel,bese to davno,uz naknadu od 1000dinara davao broj po izboru,sedmocifreni sa prefixom 063 koji je bio prepaid. Ja sam uzeo isti broj kao i 064, koristim ga i dan-danas i radi bez problema...
Tako da,ako mogu da mu daju taj broj kao postpaid,mogu da mu daju i kao prepaid samo je pitanje da li to oni zele ili ne.
I ne razumem polemiku oko ovoga,ukoliko zele oni mogu da daju(naravno ukoliko je dostupan-slobodan)broj i na prepaidu,tehnicki je to moguce izvesti e sad druga je stvar sto oni to nece da urade. Slicna je prica i sa prelaskom sa postpaida na prepaid.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja sam Telenorovu pre paid karticu registrovao pre vise od godinu ipo, i bas posle toga otprilike mi se desi neki card error i kartica nije htela vise da radi ni u jednom telefonu.

Bas tad isto odlucih da moju post paid karticu ugasim za vjek i vjekova, jer sam imao nekih neslaganja zbog racuna ( pisao sam ovde o tome ), i rekoh, ma necu ni ovu pre paid da obnavljam. Bio sam ljut u principu na 063, i predjoh totalno na 064.

I pade mi na pamet da otvorim Telenorov portal i da se logujem na svoj nalog pre mesec dana, cisto da vidim da li je aktivan, i ono iznenadjenje. Sve je aktivno bilo. Sutradan ja pokusam opet, kad ne vazi vise username i password, a da bih se ponovo registrovao treba mi taj pre paid broj. I sad me zanima, da li je moguce da je sistem totalno zaboravio na mene i sve vreme mi drzao nalog aktivan na portalu, i kad sam se jednom logovao ( znaci ispadne posle vise od godine dana ) odmah se "prisetio" i zabranio mi ulaz sa starom sifrom?

Ne planiram da re-aktiviram taj broj, mada ko zna, jer je registrovan na mene moguce je da cu hteti kasnije, nego razmisljam koliko li ce dugo taj broj sad da bude moguce uopste re-aktivirati?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Moj drugar je pre godinu dana uspeo u telekomu da povrati prepaid broj koji su mu ukrali (sa telefonom naravno) pre tri godine, nikakvu dokumentaciju o broju nije imao, bio je neki extra broj i to ga je kostalo 1000din 8)

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Fox, naravno da je sa tehničke strane sve moguće ali, koliko ja znam, ni jedan operater ne nudi prepaid broj po izboru osim 069 kod Telenora. Čak i reaktiviranje starog broja je pod velikim znakom pitanja. Danas se svi operateri trude da navuku korisnike da koriste postpaid jer tako imaju konstantan izvor prihoda i s tim u vezi oni će "sve" da urade i dodeliće ti bukvalno broj koji god hoćeš ili će ti reaktivirati stari broj od pre 100 godina. Zato sam i rekaoNightBird-u da će najverovatnije upravo takvu ponudu i dobiti od operatera: može reaktivacija starog broja ali samo kao postpaid.
Daj Bože da nije tako i da mu reaktiviraju stari broj kao prepaid ali iz mog iskustva i iskustva mojih prijatelja ona druga opcija je mnogo verovatnija.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

sssikisss, tvoj drugar ili je imao vezu u telekomu ili voli da izmislja price. Bez originalne dokumentacije i jos gore, bez originalne SIM kartice koju treba reaktivirati bi ti, u normalnim uslovima, retko koji operater "vratio" broj.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

tomas.hokenberi pa i nije bas izmislio pricu jer sam bio tad sa njim (u telekomu u bulevaru) a ne mogu da se setim za vezu, mislim da je nije imao ali nisam siguran...

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Ne postoji sansa da broj koji je demontiran,da ti se ponovo dodeli isti broj. Broj je aktivan od poslednje dopune 6 meseci + 1 mesec,ako u tom periodu ponovo ne dopunis broj sa kreditom,broj se demontira i onda se neko vreme ( otprilike 2 godine ) drzi demontiran pa onda opet u prodaju. Obzirom da Telekom sada je vlasnik i 064,065,066 brojeva,ne verujem da ce im zafaliti brojeva pa da bi morali da ponovo aktiviraju demontirane brojeve. To znam iz licnog iskustva jer sam zadnji dan uspeo da "vratim" svoj prvi broj tj zadnji dan od +1 meseca. Znam provereno jer radim u Telekomu,doduse u IT-u,ali ipak slusam sta kazu kolege. Pozz...

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

tomas.hokenberi napisao:
mb011, nema to nikakve veze sa tim sto je ovo Srbija - 5 godina neaktivan prepaid broj bi jako tesko reaktivirao bilo gde u svetu, posebno bez papira kojima dokazuje da je on originalni vlasnik/kupac broja.
taj komentar se odnosio na to da je ovde sve moguce preko cuvene "veze". licno mislim da je u redu da ako neko ne dopuni broj sa 50 dinara koliko je minumum izgubi pravo na isti... samo moje misljenje

Odgovori