Postpaid na tudje ime

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 03:45

Postpaid na tudje ime

Post od NightBird »

Hteo bih da uzmem postpaid kod mts-a na tudje ime tj za moju mamu, a ona da se ne pojavljuje prilikom kupovine. Da li je tako nesto moguce (mada cisto sumnjam)? Ako jeste sta mi treba od njenih dokumenata?
htc wildfire s

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Ako oces mozes i na svoje iznenadi majku :)
Inace treba ti licna karta , a ako si vec postojeci korisnik da redovno izmirujes svoje obaveze kao i provera od njihove strane kod kreditnog biroa kao i primanja tako je kod svih operatera kad je u pitanju novi korisnik pogotovo maldji .
Samo dobro razmisli pre odluke da odes bas kod lelekoma , malo se posavetuj ovde sa ovim sto koriste lelekom .

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

Nisam bas skontao hoces da kazes da je moguce da ja odem umesto moje majke i odaberem postpaid tarifu i telefon na njeno ime??? Samo mi treba njena licna karta i sta jos tacno?
Pa sta je sa telekomom koji su problemi???
I jos jedno pitanje ne vezano za ovo da li je moguce da neko ko ne radi uzme postpaid?
htc wildfire s

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

ima dosta problema kod lelekoma, pogledaj temu telekom postpaid. iako ne radis mozes da potpises postpaid ugovor, u tom slucaju ne uzimaj telefon da nemas obavezu od 2 god. ako nisi bas siguran da ti toliko treba. a za prvo pitanje stvarno ne znam i ne razumem zasto da se ne prijavi prilikom kupovine (krijes nesto) :) salamala. moze i preko nekog broja da se naruci postpaid kartica ali i to mora neko uz licnu kartu da potpise.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ako se broj registruje na nju, to bi bilo jako teško izvesti. Može na tvoje ime ( naravno ako si punoletan, u tom slučaju ne treba ti niko drugi sem tebe da uzmeš telefon itd. ) možeš uzeti novi broj ili prebaciti prepaid na postpaid. Tako je kod svih operatera.
Nokia Lumia 630

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja iskreno cisto sumnjam da ce ti dati da sa kevinom licnom kartom uzmes fon. Bez obzira na ugovor od godinu-dve ili bez obaveze. Ako sam dobro razumeo da hoces tako da radis. 8)

Ko ne radi, moze da uzme postpaid naravno. Uz licnu kartu.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa kako da ti daju? Tako sto ces im pokazati i kevinu i tvoju LK? Nema sanse, nece ti dati to sto si naumio. Jednostavno keva mora doci do poslovnice da bi potpisala sve potrebno. Zasto ne uzmes na svoje ime? Ne kontam... A i zasto uopste ides u poslovnicu, mozes to isto uraditi i u nekim od prodavnica sa kojima provajder ima ugovor...isti je djavo :wink:

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

Pa nju to ne zanima niti se razume u telefone pa mi je rekla da bi bilo dobro da ja to sve zavrsim umesto nje. Zato pitam da li bih mogao da odem sa njenom licnom kartom i potpisem se umesto nje da li u mts-u dozvoljavaju tako nesto?
Hm a mislim da bih mogao da narucim preko interneta, preko mts express-a!? Tu traze samo broj licne karte izgleda...
Poslednja izmena od NightBird u Sub, 15. Avg 2009. 06:06, izmenjeno 1 put ukupno.
htc wildfire s

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

NightBird dal isu ti vec odgovor cist i jasan zato nema potrebe za znakom pitanja u poslednjoj recenici. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne znam sta da ti kazem, jednostavno ona mora da stavi svoj potpis i tu nema diskusije. Bez toga niti ces dobiti post pejd karticu niti telefon osim ukoliko na svoje ime ne uzmes...

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

Pa azimuth i ja smo izgleda pisali u isto vreme nije bio njegov odgovor dok sam pisao... ali ubacio sam novo pitanje. Evo da ga ponovim - Mislim da bih mogao da narucim preko interneta, preko mts express-a!? Tu traze samo broj licne karte izgleda...
htc wildfire s

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

tacno, mozes preko interneta, kartica ti stize na kucnu adresu i to je to. udaris potpis uz uvid u licnu kartu i imas postpaid br.

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

` Ha a jel mogu ja da udarim potpis umesto keve :D normalno uz uvid njene licne karte?
htc wildfire s

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

ne ne i opet ne, ako imas licnu kartu ti se potpises, ako tvoja mama uzima postpaid ona se potpise, nevezano za ovaj ugovor, ne mozes ti u tudje ime da sklapas ugovore.

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NightBird »

` Ja sam to mislio kada dodje paket sa mts expresom pa samo da potpisem u njeno ime jer nije tu...
htc wildfire s

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

I dalje ne razumem sta je toliko tesko tvojoj majci da izdvoji 5 minuta i potpise se na papir.Cak ne mora ni kafu da popije sa njima nece da ti zamere . 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

I kod mene je bila slična situacija. Moja keva radi po ceo dan jedva je stigla da ode do Telenora u zadnjih 15 minuta pred zatvaranje da bi mogla da obnovi ugovor kako bi uzela telefon sestri ( ja sam takođe hteo umesto keve sve da završim uz ličnu kartu, nije bilo problema, ali trebao je samo njen potpis što znači da je bilo teško odneti ugovor iz Lelenora do nje da potpiše pa da ga vratim nazad i to je to. ) to znači da ona mora da bude prisutna prilikom potpisanja ugovora ( makar bila nov ili postojeći korisnik :D ).
Nokia Lumia 630

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

NightBird, da ti razjasnim:postpejd je pre svega ugovor,i kao takav on je vazeci pravni dokument.Ako ce takav dokument da glasi na ime tvoje majke,onda ga ona mora potpisati i njena licna karta biti prisutna.Dakle,sve i da postom narucis,mora potpis staviti onaj na cije ime ce ugovor da glasi,jer ce se taj teretiti ukoliko svoje obaveze iz ugovora ne izmiruje.Plus sto kad mts express stigne,u paketu je i ugovor koji se mora potpisati,i jednu kopiju kurir nosi sa sobom nazad u telekom...

Dalje,ako ne uzimas kod telekoma,imaj u vidu da ostala dva operatera vrse i proveru kreditnog biroa,da bi utvrdili plateznu sposobnost potpisnika ugovora.Prosto ljudi hoce da budu sigurni da ce ljudi koji uzimaju ugovor moci to i da placaju kasnije. U tom slucaju treba da se potpise taj formular za saglasnost provere,a to opet mora da uradi osoba na koju ce da glasi ugovor.

Dakle...kako god bilo,ako tvoja majka hoce postpaid sa ili bez telefona,onda mora ona i da odredi potrebne administrativne petljancije oko istog.Ukoliko ona nece da se "cima" oko toga,jedino resenje ti je ugovor na tvoje ime.Ni jedan operater ti nece dozvoliti sklapanje ugovora sa tudjim dokumentima jer je to krivicno delo.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

araphel napisao:NightBirdDalje,ako ne uzimas kod telekoma,imaj u vidu da ostala dva operatera vrse i proveru kreditnog biroa,da bi utvrdili plateznu sposobnost potpisnika ugovora.Prosto ljudi hoce da budu sigurni da ce ljudi koji uzimaju ugovor moci to i da placaju kasnije. U tom slucaju treba da se potpise taj formular za saglasnost provere,a to opet mora da uradi osoba na koju ce da glasi ugovor.
Kod belih :D je provera rigorozna to znam sigurno iako se cine naivni dok sa njima pricas , a mislim da i telenor radi isto tako a znam takodje da proveravaju jedni od drugih jesi li kod nekog na post pejdu , jesi li uzimo telefon ili ne sve proveravaju pogotovo danas .
Jedina opcija koja dolazi u obzir da sve padne na tvoj racun i telefon i potpis i racun i da majku castis i da joj platis racune i da joj urucis lep telefon na poklon :) zena je sigurno zasluzila .
Samo kao sto sam ja i ostali rekli dobro procitaj postove od lelelkomaca u susednoj temi posavetuj se sa njima i onda tak odluci ;) sretno

Odgovori