Pa sa ovim bi to znacilo da za 200 kinti mogu da se ispricham i izdopisujem do besvesti... Kako mi nesto treba, op i promenio sam tarifni model... Ili ovo vazi samo jednom posle svake dopune?Korisnik može da promeni tarifnu opciju kada god to poželi i koliko god puta to želi i ova promena je besplatna. Sve navedene pogodnosti važe u nacionalnom saobraćaju, i ne obuhvataju usluge sa dodatnom vrednošću i roming.
A1 novosti
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ogradicu se odmah da nemam pojma o cemu se radi, ali sam gotovo siguran da je potrebno uplatiti novih 200 dinara za novu tarifnu opciju.
Medjutim sve ovo pisem zbog sledeceg: Nasi operateri su poceli strasno da obmanjuju obican narod sluzeci se recenicama koje na prvu loptu, tj. kad se tumace psihom obicnog coveka, imaju potpuno drugacije, po mogucstvu suprotno ili mnogostruko mocnije znacenje. Tek kada se posmatra iz "pravnog" ugla, moze da se kaze da je tu sve cisto i da u principu tu nema lazi, sve je regularno.
Jeste sve to marketing, ali i tu treba da postoje granice, zakonske, ako moralne ne postoje:
"korisnik moze da promeni tarifnu opciju kada god pozeli i koliko god puta pozeli"
Menjanje 5 puta na dan, prvo zovem ortake na 063 i 064, a onda promenim da bih se dopisivao sa zenom na 061?
"Surfovanje do mile volje, cena uvek ista!"
Flet?
Medjutim sve ovo pisem zbog sledeceg: Nasi operateri su poceli strasno da obmanjuju obican narod sluzeci se recenicama koje na prvu loptu, tj. kad se tumace psihom obicnog coveka, imaju potpuno drugacije, po mogucstvu suprotno ili mnogostruko mocnije znacenje. Tek kada se posmatra iz "pravnog" ugla, moze da se kaze da je tu sve cisto i da u principu tu nema lazi, sve je regularno.
Jeste sve to marketing, ali i tu treba da postoje granice, zakonske, ako moralne ne postoje:
"korisnik moze da promeni tarifnu opciju kada god pozeli i koliko god puta pozeli"
Menjanje 5 puta na dan, prvo zovem ortake na 063 i 064, a onda promenim da bih se dopisivao sa zenom na 061?
"Surfovanje do mile volje, cena uvek ista!"
Flet?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Lobachewsky, znas i sam za onu "koliko pravnika, toliko i tumacenja"
ali mislim da niko nije bas toliko naivan pa da pomisli da za 200din ima flet paket ili da moze do iznemoglosti da prica. Jeste, sve je to marketing i tu je maltene sve, osim da pljujes po konkurenciji, dozvoljeno, tako da je ova njihova raklama sasvim na mestu, ljudi kvale svoga konja
A sto se toce tog da li moras dopuniti kredit pa da menjas tarifu..pa verovatno da je tako cisto da bi jos neki dinar zaradili. Nekako mi je to logicno, sta znam
Valja neko od nas koristi vip pri pejd pa ce nas prosvetliti 

A sto se toce tog da li moras dopuniti kredit pa da menjas tarifu..pa verovatno da je tako cisto da bi jos neki dinar zaradili. Nekako mi je to logicno, sta znam

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ja sam aktivirao ono za sms i ono kao nije loše.1000komada ka svim mrežama a parice ostaju.znači nekoliko plaćenih parkinga a poruke ostaju gratis...našao sam neku vip karticu...pripejd...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Vip prepaid još skuplji, sms je oko 4.35 a prvi minut razgovora oko 15.30 din
a uspostava veze 7.55din.
Novina je da postoje tarifne opcije, pa ko voli neka izvoli...
http://www.vipmobile.rs/privatni/prepai ... e.631.html

Novina je da postoje tarifne opcije, pa ko voli neka izvoli...
http://www.vipmobile.rs/privatni/prepai ... e.631.html

- Azimuth
- Moderator
mp3mp3, ne znam odakle ti to ali unosis pometnju u redove. Lepo pise da su pozivi ka brojevima u zemlji bili fixnim ii mobilnim 5,90, sms u zemlji 3,40 a ka inostrasnstvu 10din, mms isto 10din i gprs 1KB je 0,05 i na sve to dodas PDV i to je to.
http://www.vipmobile.rs/privatni/prepai ... ifa.7.html
http://www.vipmobile.rs/privatni/prepai ... ifa.7.html
- Azimuth
- Moderator
djoxie, nisam zaboravio, uspostavljanje se posebno naplacuje, sve to stoji ali covek je napisao da je minut 15,30 din + uspostavljanje 7,55 din pa to onda izadje prilicno mnogo. Samo sam razjasnio par stvarcica, nista vise
Neka ih, jeste preskupo ali nece jos dugo, samo da profunkcionise ono prenosenje brojeva pa ce cene ici jaaako brzo dole zbog konkurencije kod sva tri provajdera. Druga opcija koja postoji je da usaglase cene i ne izbacuju nove pakete nego zadrze stare uz odredjeno korigovanje tako da ce kod svih ponuda biti ista, u sta cisto sumnjam. Jos uvek love u mutnom ali brzo ce kraj godine

Neka ih, jeste preskupo ali nece jos dugo, samo da profunkcionise ono prenosenje brojeva pa ce cene ici jaaako brzo dole zbog konkurencije kod sva tri provajdera. Druga opcija koja postoji je da usaglase cene i ne izbacuju nove pakete nego zadrze stare uz odredjeno korigovanje tako da ce kod svih ponuda biti ista, u sta cisto sumnjam. Jos uvek love u mutnom ali brzo ce kraj godine

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ja iskreno mislim da se se vrlo brzo svi operateri okrenuti ka sve vecem sakacenju prepaida, jer im je u interesu da sto vise ljudi predje na postpaid varijantu, koja iako jeftinija, donosi sigurnije pare operateru. To je trend koji se vidi i u svetu, a o kome sam vec pricao, i licno nemam nista protiv njega.
Mozda gresim, a mozda i ne.... Poznato je koliko volim postpaid a ne volim prepaid, pa sam mozda malo pristrasan zbog toga, ali mislim da se ka tome ide
Mozda gresim, a mozda i ne.... Poznato je koliko volim postpaid a ne volim prepaid, pa sam mozda malo pristrasan zbog toga, ali mislim da se ka tome ide

- Azimuth
- Moderator
Pa naravno da je trend u svetu, u normalnom svetu. Tu lepo za neku cifru od npr 20-30e imas flet za sve, i poruke i pozive i net pa je sasvim normalno da ce svi ici na to jer su tako em sigurniji da ce uvek i svega imati em im je jeftinije nego da placaju kojekakve promocije i da gube na vremenu dok prate da li je neki provajder izbacio promociju pa da kalkulisu da li im se isplati bas to ili nesto drug i jos 1000 cudesa... Ovo sto mi radimo tj sto nam rade je tuga...
Ja sam trenutno u Norveškoj, u Trondheim-u, i evo šta koristim: https://www.chess.no/abonnement/global/english/
Dakle, razgovori između svih Chess korisnika su besplatni bez posebnih uslova i pretplata, a i razgovori van mreže su jeftini. Jeftino je pozivanje i inostranstva a cena razgovora sa Srbijom košta (ako se poziva fiksna telefonija) oko 14 din./min. sa uračunatim PDV-om.
Toliko o tome. Naši operateri nas šišaju kao ovce.
Dakle, razgovori između svih Chess korisnika su besplatni bez posebnih uslova i pretplata, a i razgovori van mreže su jeftini. Jeftino je pozivanje i inostranstva a cena razgovora sa Srbijom košta (ako se poziva fiksna telefonija) oko 14 din./min. sa uračunatim PDV-om.
Toliko o tome. Naši operateri nas šišaju kao ovce.
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Daddy Yankee već skoro dve god koristim.i ovako zadovoljan sam signalom i prijemom itd.e sada gprs i 3g.gprs kao modem radi veoma dobro čak bolje nego to isto kod telenora.telekom je tu jadan.e sada oko 23kb+s ti je dl za gprs a 3g nisam isprobao što se brzine tiče jer ga malo ima.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
Daddy Yankee, ja mogu da ti kažem da funkcioniše sasvim ok. Mreža kao mreža je sasvim dobra,nigde nisam imao problem, a što se tiče 3G/gprs, za moje potrebe radi sasvim zadovoljavajuće. U centru i na NBG lovim 3G bez problema, po periferiji fercera edge. Uglavnom koristim net na fonu, ne koristim ga kao modem (još uvek), i dovoljno brzo mi otvara stanice, YouTube i ostali striming fazoni rade normalno bez štucanja......sve u svemu šta očekujem, to i dobijam.