A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ma nije problem u telefonu. Prvo sam karticu stavio u Nokiu 7210 Supernova, a zatim u stari LG F3000 i problem se javio kod oba telefona. Inace, na 7210 koristim Telenor postpaid broj, a na LG-ju mts prepaid, i nikada do sada nisam imao slicnih problema. Tako da nije to sigurno.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Moze li neko da mi kaze, kada se na vip postpaidu promeni tarifa, da li je aktivna od sledeceg obracunskog perioda ili odmah?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mb011 zavisi kada si je aktivira.u principu ide od sledećeg ali meni se deilo da sam aktivirao 18og drugu tj kod operatera podneo zahtev i sutra dan mi je bila aktivna nova tarifa,...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Prihod Vip mobajla porastao 51 odsto

Prihod Vip mobajla (Mobile) u prvom tromesečju ove godine iznosio je 23,2 miliona evra, što je za 51 odsto više nego u istom periodu 2009. godine, objavio je taj operater mobilne telefonije.

Kako je kazao član Upravnog odbora Vip mobajla Roland Hajdner, rast prihoda je rezultat povećanja broja korisnika i saobraćaja.
- Na kraju marta Vip je imao 1,16 miliona korisnika, što je 16,2 odsto više nego godinu ranije. Vip mobajl još uvek više investira u Srbiji nego što zarađuje - istakao je on i dodao da je operativni gubitak (EBIT) u prvom tromesečcju ove godine iznosio 16,2 miliona evra, što je za 24 odsto, odnosno 5,2 miliona evra manje nego u istom periodu prošle godine.
Hajdner, koji je u Upravnom odboru Vip mobajla zadužen za finansije, naveo je da je u prva tri meseca gubitak kompanije pre kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) smanjen za 1,8 miliona evra, na pet miliona evra.
- Uprkos mnogim izazovima sa kojima se kompanija suočila, poput slabljenja dinara, ekonomske krize i uvođenje takse na mobilnu telefoniju od deset odsto, Vip mobajl je stabilno poslovala tokom prvog tromesečja ove godine - ocenio je on i dodao da je tržišno učešće Vip mobajla prema broju korisnika dostiglo 12,2 odsto i povećano je za dva procentna poena, pošto je u prvom tromesečju 2009. godine iznosilo 10,2 procenta.
Hajdner je ocenio da je poboljšanje pokazatelja poslovanja rezultat i stalnog investiranja u sopstvenu savremenu mobilnu mrežu i moderne usluge.
- U prošloj godini Vip mobajl je uložio 72,1 milona evra u Srbiji - naveo je on i dodao da je veći deo kapitalnih troškova posledica ulaganja u izgradnju i razvoj mreže, tako da sada signal mreža pokriva 98 odsto populacije u Srbiji.
- Vip mobajl, kao najveći grinfild investitor u Srbiji, do sada je uložio 584,3 miliona evra, uključujući i iznos od 320 miliona evra za licencu, a trenutno zapošljava više od 700 domaćih stručnjaka - kazao je on.
Broj korisnika mobilne telefonije u Telekom Austrija grupi, kazao je Hajdner, povećan je za šest procenata, na 19 miliona.
Telekom Austrija grupa, u okviru koje je i Vip mobajl, posluje u osam evropskih zemalja i zapošljava 16.637 ljudi.
http://www.biznisnovine.com/cms/item/st ... y&id=48583

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Jutros je na 10-15 minuta nestao VIP signal, pretpostavljam zbog grmljavine, i telefon se automatski prikačio na Telenor mrežu. Na ekranu je stajalo veliko slovo "R" kao da je roaming u pitanju. Koliko znam VIP je do sada plaćao Telekomu za nacionalni roaming, pa mi nije jasno šta je u pitanju.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sada imaju dogovor sa Telenorom i koriste njihove predajnike. Valjda je istekao ugovor za saradnju izmedju Telekoma i VIP-a, a nisu potpisali novi nego promenili poslovnog partnera.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Aleksaboy : ...i ja imam isti problem .Od kako sam se prebacio na Vip postpaid imam problema
sa signalom . Vec dva tri puta mi je nestajao signal u mesec dana . Ukljucuje mi R na signalu
i kaci se na Telenor . Zadnji put nije hteo cak ni na Telenor da se prikaci . Zivim u centru grada tako da sumnjam da nema signala . Koristim 060 broj ,pa ne znam da li on ima slabiji signal od 061 ?

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

060 ili 061 sasvim je svejedno. To je problem na nivou mreže generalno. Meni je signal bio konstantan sve do grmljavine, kada je nestao. Mene međutim više muči nešto drugo, a to sam rekao ranije, fora je da su mi svi pozivi ograničeni na 5 minuta. Nakon 5 minuta razgovora čujem jedno "bip" u slusalici i veza se automatski prekida. Prijavio sam problem korisničkom centru ali još uvek ništa nije urađeno po tom pitanju. Biću strpliv ali VIP će morati da se potrudi ako želi da me pridobije kao korisnika. Ovo je jedan test za njih, pa ako sve prođe kako treba, od Nove godine ću prebaciti broj kod njih, uzeti HTC Tattoo i preći na postpaid.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Aleksaboy, ja sa mimao taj poroblem u prva 3 dana od kad sam uzeo njihov paket.Posle nekoliko minuta razgovora cuje se bip i prekine se veza.Kasnije sam zaboravio na taj problem totalno i on je nestao.Meni se desava da kad me neko zove njemu e javi govorna posta a meni je telefon ukljucen u dostupan.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Znaci, nije to izolovan slucaj. Bas bezveze, mislio sam da VIP ima najnoviju tehnologiju jer ulaze tako puno novca u razvoj mreze i da se samim tim ovakve stvari ne smeju desavati. Ali eto... Ponovo dolazim do zakljucka da je Telenor mreza broj 1 po kvalitetu.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

juče uveče sam malo testirao protok na vipovom gprsu naranvo u 3g varijanti.program koji se koriosto bio je symtorrent mob x6 fajl je bio prodig remix od nekih 160mb.prenos podataka je išao i do 107kb što me je veoma iznenadilo.nije pao ispod 50kb.mislim da ovo nije loše.opština voždovac.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

posto sam i sam ovo iskusio i to kad mi bas i nije trebalo (ubistvena prosla radna nedelja kao i ovo nevreme od vremena nedelja uvece i ponedeljak 15-16 maj su bili jako losi ) otisao sam do vip centra pa su mi ukratko rekli o cemu se radi :

"Vip mreza je u zadnjih nekoliko nedelja u raznim gradovaima i oblastimama zemlje vrsila kontrolu signala kao i jacinu svih vidova protoka ,pa je u pojedim trenucima bilo gotovo nemoguce razgovarati , prekidali su se razgovori kao svega 5 do 15 sec zapocetog razgovora i pojavljivanje logoa TELENOR mreze s kojom vip od pocetka godine deli nacionalni sabracaj tj roming posto su isti prekinuli sa mts zbog loseg odnosa trzisnog i finansiskog ."

Vipovkica mi je rekla tj pitala me sve do detalja sta se desavalo uredno je to unela u ja bi ga nazvo zapisnik koji je pradamnom predala svom sefu ili vec nekom liku koji je tako izgledao.

Posto je nekih 200 m vazdusne od moje firme jedan veliki silos na kome ima gomila koje koekfih antenica primetio sam dve izgledaju kao dobos i imaju oznaku vipa one nisu bile tu u prosli cetvrtak u petak sam video neke alpiniste mislim mora ih covek primetiti na severu backe (na momenat sam pomislio da su neki suicidni radnici iz tih silosa nesretnici nisu priimili platu mesecima )kako se pentraju oko istih i kad se sve ovo izdesavalo onda sam skonto a i vipovkica mi e rekla da je to njihovo sad ima sve i 3g je brutalno preterano extra dobar
:)

i da ovo sad zaista govorim istinu dok smo tako divanili oni su se toliko izvinjavali vipovkica je zaista izgledala tuzno i nije jeoj bas bilo milo sto to cuje od nekeoga ko je pre svega nekoliko dana platio racun i uzeo za poklon ovu nokiju u pripejdu sto imaju sada a za manje od meseca treba i da udjem u 3 godinu post pejda nije je im bilo svejedno ali su sve zaista odradidli maksimalno korektno i drugarski .
i vipovkica je imala novi proletnji look tj uniformicu prolece leto 2010 iako je napolju bilo kao da je smak sveta :oops:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Hvala na obaveštenju sigi. Sada znam o čemu se zapravo radi. Kada sam zvao VIP-ov CC nisu znali tačno da mi kažu šta je u pitanju ali, moram ponovo da ih pohvalim, bili su jako ljubazni i bilo im je žao što eto postoji neki problem i rekli su da će učiniti sve da se to što pre reši. :)

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Ja sam za moj probem barem delimicno nasao uzrok. Jednog trenutka sam mislio da mi tel nesto zeza. Pored toga sto me jedno vreme niko nije mogao dobiti na telefon desavalo mi se da ukoliko sam na netu da tako isto niko ne moze da me dobije . Ubacio sam u drugi tel karticu ,pa onda i u treci i uvideo da je ustvari nesto do kartice . Moracu ovih dana da odem do Vip-a da to resim.

nexa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Maj 2007. 11:24

Post od nexa »

Ja sam već pet godina na mts postpaid bel150 i iskren da budem nemam puno primedbi na paket. to je taman ono koliko mi i treba. E sad jeste da i dalje nisu baš rešili mesečni izveštaj i da malko "čapnu" od minuta ali zaista nisam imao za sve ove godine "fantomske" račune. Mislim da VIP više nudi i oni MB u paketima me oduševljavaju, ali me ipak brine "promenjiv" signal u BG a za resto Srbije bolje i da ne govorim. Kako će od 01,01,2011 početi slobodno prebacivanje komplet brojeva eto zanimljive situacije koja može/ne mora sve da promeni. Ako do tada mts ne uvede besplatne MB u pakete ja migriram ka VIP-u pa kako bude.

Molim sve da ne pljuju po MTS i kako su im dolazili suludi računi jer je 100% u ptanju njihov nemar i to što su konstantno izlazili iz paketa i pričali ko da su kod komšinice na kafi. To je istina ma šta bilo ko pričao. :uhuh:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

nexa napisao: Molim sve da ne pljuju po MTS i kako su im dolazili suludi računi jer je 100% u ptanju njihov nemar i to što su konstantno izlazili iz paketa i pričali ko da su kod komšinice na kafi. To je istina ma šta bilo ko pričao. :uhuh:
Mozda da je taj MTS omogucio uvid u stanje ne bi tako pricali jer ne bi ni dolazilo do šokirajućih računa.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Da li neko ima problem da dok surfuje putem mobilnog ,ne moze niko da ga dobije ?
Ja vec neko vreme na Desire imam taj problem. Cim se povezem na net niko ne moze da me pozove .
Javlja da sam nedostupan ili da sam iskljucio fon. Mozda neka aplikacija ima uticaja na to .
Pre svega sam sim karticu prebacio u drugi fon i isao na net . Isto mi se desilo i tada ,pa sam mebjao i neka podesavanja ,radio reset i opet isto . Ako bilo ko zna kako bih to mogao da resim ,neka napise nesto?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

nexa, sto se tice signala na vipu on trenutno sasvim okej(pu,pu da ga ne ureknem),a to sto si ti cuo je vazilo pre mozda godinu dana ili cak dve....
D500&E71

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

И мени се исто дешава. Мислим да нема везе са телефоном. И мислим да ту нема помоћи.

Пишите ћирилицом. Није тешко

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Vukbojan: Imao si pravo . Tesko ce mo moci da resimo ovaj problem .
Upravo samstigao iz Vipove poslovnice i uradio kao sto su mi rekli. Ubacio sam Telenorovu sim karticu u moj mob i prikacio se na yutube. Potom sam zvao na taj broj u mom mobu i zvolilo je sva tri puta koliko sam zvao. To govori da je problem do vipa .

Odgovori