MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Dobio sam SMS maniju na mts-u u okviru promocija na *100# PROMOCIJE.

Ponuda je 9900 SMS poruka koje možete da šaljete ka SVIM mrežama u narednih 7 dana.

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@miodrage
Mislim da u ovoj prici treba razdvojiti fiksnu i mobilnu telefoniju. U mobilnoj Telekom nema monopol dok u fiksnoj ima i te kako.
Bez obzira sto je Telenor i neki manji igraci Orion su uletjeli na to trziste, za pravi pristup krajnjem korisniku treba jako puno jos uloziti (prvestveno kablove, optiku,spojiti se na centrale,..). A da ne govorim o "last mile" ili ti parici koja ide od centrale do telefona krajnjeg korisnika koja je koliko cujem ostala u rukama Telekoma.

Ovo sve govorim iz iskustva korisnika u Hr. Samo primjera radi DT koji je vlasnik HT odredjuje koga ce primiti u svoju centralu (od alternativnih operatera), jer u toj centrali treba osigurati dovoljno prostora za opermu tog alternativca. Da ne kazem da se oni u velikom broju slucajeva opravdavaju nedostatkom prostora pa nikoga ne puste u centralu. Tako smo dosli u sitaciju da je sigurno jos 50% korisnika (pretezno izvan gradova) osudjeno na HT.
Druga stvar je ta "last mile" koju HT ima u svom vlasnistvu i on trazi od alternativnog operatera mjesecnu pretplatu u vrijednosti 60kn (cca. 8€) za iznajmljivanje. Znaci oni i dalje cak i kad korisnik vise nije kod HT ubiru od njega 60kn cistog prihoda.
A da ne spominje kako su kad se to desilo u Hr. digli cijene, tj. kako su oni rekli izjednacili cijene impulsa. Pa ti je danas svejedno da li zoves u svom gradu ili na drugi kraj drzave jer su cijene za sve destinacije u fiksnoj telefoniji (unutar drzave) jednake. Inace cijena minute je oko 0,035€ za pozive u fiksnoj.
Bilo bi tu jako puno za pisati, kad bi ti sve cake naveo kako se to radi u Hr. a bojim se da ni u Srbiji nece biti puno bolje, vec samim tim sto je u pitanju oko 1,5 milijardi € Nitko nece dati toliko novaca a da si ne osigura neku vrstu monopola jos makar 5 god.
Znam da ovdje mnogi navijajau za DT da kupi Telekom ali nasa iskustva s DT su takva da takvog kupca nikome ne bi pozelio (naravno to ne znaci da ce drugi biti bolji).

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

outsider_hr,vrlo lepo napisano.Bojim se da ce sve tako biti i kod nas.Mozda u pocetku neke povoljnosti nece menjati ali vremenom ce biti sve manje lepih akcija i mozemo ocekivati povecanje cena i nepovoljnije pakete.Naravno,najbolje bi bilo da je Telekom ostao u sadasnjem statusu.Ne vezujem se nikakvim ugovorom (iako mi je dve godine isteklo pre nekoliko meseci),dok ne vidim sta ce se dogoditi.

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

I ja mislim da je trebalo razdvojiti mts (mobilni) kojiu kljucuje m:tel CG i m:tel BiH i Telekom (fiksni, adsl, iptv) i objaviti 2 odvojena tendera, ali... :uhuh: Ovako ako Telekom Austrije kupi Telekom, Vip i Mt:s ce se integrisati u jednu mrezu, i dobicemo duopol sto svakako otvara mogucnosti za lakse ''dogovaranje'' 2 operatera :dry: U tom slucaju ocekujem da drzava odobri licencu za treceg mobilnog operatera, u suprotnom nece valjati

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, nemoj da je neko stekao utisak da ja zelim da se Telekom proda, daleko od toga, ja samo znam sta je neminovno, i sta ce da se desi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ako austrijanci kupe telekom, vracamo se na pocetak, samo sto tad je bio pocetak, a ovo sada pocetak kraja.
Sto se tice fiksne, nek ga uzmu nemci, ovo je sirotinjska zemlja, te i paketi treba odgovaraju sirotinji.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

mislim da cela tema ide u pogresnom pravcu (nisu ovo promocije mts-a), ali licno mislim da je ovo situacija kao i onda kada se prodavao mobtel. tada je telekom austrija bio glavni kupac prema medijima, najvise se pisalo o njemu, a onda ih je telenor sve "iznenadio". kao sto i vecina misli, telekom je vec politicki prodat nemcima poodavno. da to nije tako, i da je telekom austrija ozbiljno zainteresovan da ulozi 1,4 mlrd Eura, onda ispada da je onih 300 miliona za licencu za vip prakticno "bacena para"...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

danas mi je stigla promocija 1sms para ono kao 100 pa promocije pa 49din sms kao nedelju dana itd...bla bla bla...nije loše jer idu na sve mreže.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

mb011, neće Austijanci da plate licencu toliko para....verovatno će biti isto kao za VIP

"Mobilni operater "Vip Mobile" saopštio je danas (1. april 2010. godine) da je u Srbiji do sada investirao više od 264 mil EUR."
+
300 miliona i 1 evro :lol:
=
skoro 600 mila......tako da su skoro došli do pola para koje Austija obećava....a pitanje je kroz koji vremenski period će i oni sami da te pare ulože...ni VIP nije završio...valjda :D
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ljudi, batalite priču o prodaji u ovoj temi... :uhuh:

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Miškoni, ma to ćemo mi da se skupimo sa Mobilnog sveta i da budemo četvrti operater.....može da bude "World of Mobile", ja ću da budem PR i ići ću sa reklamom "obećavamo sve i svašta glasaj.....ups.....sklopite ugovor kod nas" :lol: :lol: :lol:
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

miodrage napisao:Azimuth, ne postoji provera MB
Prosto mi je neverovatno da nema nikakve provere osim sto su na racunu primetiti. Nista, ostaje mi da se drzim NetCountera i uzdam se da radi kako treba :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Krile007, evo ja cu sebe da kandidujem za genseka :D
Azimuth, sta je tu je... ja gledam interni brojach u telefonu (rachunam i up i down, i imam sada ovaj iDataUsage :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@Miškoni
OK, ovo nije prava grupa za govor o prodaji Telekoma ali i ona druga tema "Rasprodaja Telekoma" je lock-ana! Zasto?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

outsider_hr, postoji i treća zaključana tema a i četvrta koja nije, pa izvolite u nju. Zar je toliko teško prelistati malo..? :?

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Na meniju *100# promocije imam dve promocije
1. SMS manija (već smo pričali o njoj)
2. PREPAID mania je NOVA promocija.

Meni je PREPAIDMANIA ponuda od 150din,
Aktivacijom dobijate 1500 dinara za pozive u mreži (važe 7 dana) i bonus 500Mb (važi do kraja godine).

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Kontraudar Telenor kliku. :) Sviđa mi se ovih 500Mb do kraja godine. Konačno nešto smisleno i od mt:s-a. :) Uzgred, kod mene je 200 din (2000 min za 7 dana) i isto 500Mb do NG. Sms maniju nemam.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

mezzano, da li si imao smsmaniju ovih dana, zanima me da li je povlace, moguce je . Nista ne bi falilo i da ima vise ponuda kao kod vipa i telenora.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ne znam, pravo da ti kažem. Ja taj pripejd broj koristim samo zbog "najdražeg broja", tako da me nisu interesovale nikakvd promocije za minute i poruke, pa nisam ni proveravao.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Novina u Control mobilnom Net-u

01.11.2010
SMS u pretplati!

Korisnici usluge Control mobilni Net sada na raspolaganju imaju i dodatnu pogodnost. Svakog meseca, pored GB za surfovanje po Internetu, dobijaće i određenu količinu SMS poruka u okviru pretplate za odabrani paket.

Tako, mesečna pretplata za Paket 1, pored 1 GB za prenos podataka, sada uključuje i 200 SMS poruka, dok za Paket 3 pretplata uključuje 3 GB i 600 SMS poruka.

Novina u vidu SMS poruka u okviru pretplate za uslugu Control mobilni Net odnosi se i na pakete namenjene poslovnim korisnicima. Tako paketi sa 1, 3 i 6 GB sadrže 200, 600 i 1200 SMS poruka u okviru mesečne pretplate.

Svaki paket u okviru usluge Control mobilni Net podrazumeva inicijalnih 4 GB za prenos podataka, a uz ugovornu obavezu na 6 meseci i mogućnost kupovine modema i SIM kartice po ceni od samo 1 dinar, sa porezima.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/ves ... net-u.html

Odgovori