samo da se ne pojaki mk sa jedan evro i kupi telekom..... a ovo je farsa, strasno, kad covek pomisli da ne moze gore oni izmisle nove rokove, neke uslove, tajne pregovore
Ok kad su rekli : "dajemo im vremena da poboljšaju ponudu" i ako je ne poboljšaju, onda kraj, propada tender. To ima nekog smisla, ali ovo, "ako ne ponude koliko tražimo, pokušaćemo da pregovaramo". Pa ko je lud da ponudi 1.4 milijardi kad su mu jasno poručili da, iako ne ponudi toliko ima šanse da ipak dobije Telekom? Na kraju će ga prodati za onoliko koliko im ponude. Bedno!
Tako je a druga stvar je da vip uzima mts samo ako može da radi vip mobile u suprotnom neće uložiti novac, tako da ne samo da će se prodati telekom i mts nego će i vip mobile ostati. Po mom mišljenju imaju najmanje usluga i za skormnije prepaid/postpaid korisnike nemaju povoljnosti.
To kažem jer im niže postpaid tarife imaju daleko manje minuta i usluga od mts-a i telenor-a.
Na prepaidu su promocije minimum 200din i 250din na vipu dok kod mts-a i telenor-a mogu biti i 50din. I opet ni na prepaidu nema vip usluga kao konkurenti.
Ako radi telecom austia i vip mislim da će kroz par godina bar 20% preći na Telenor ako budu vip i telenor poslovali kao do sada.
blic.rs napisao:
Austrijanci kupuju Telekom, Nemcima prodaju VIP mrežu
BEOGRAD - Telekom Austrija spreman da plati Srbiji 31 odsto, a da za 20 odsto OTE-ovih akcija da VIP. Dodatni rokovi traženi su zbog stava EU da nije prihvatljivo da Telekom Austrija drži 70 odsto tržišta.
Telekom Austrija u pregovorima za kupovinu Telekoma Srbija pokušava da izdejstvuje novo, dosta komplikovanije rešenje. Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, ideja je da Telekom Austrija kupi od Vlade Srbije 31 odsto akcija, dok bi za 20 odsto akcija koje drži OTE bila napravljena razmena - Dojče telekom (vlasnik OTE-a) prepustio bi te akcije austrijskom operateru, ali bi u zamenu za njih preuzeo VIP mobile.
Naš sagovornik iz Vlade Srbije tvrdi da bi to bila “win-win” kombinacija, dakle dobitna za sve - država bi za svojih 31 odsto dobila traženih 840 miliona evra, Telekom Austrija bi preuzeo 51 odsto kompanije bez dodatnih naprezanja da dostigne sumu od 1,4 milijarde evra, a Dojče telekom bi konačno ušao na tržište Srbije preko VIP-a.
Ovo je mozda i najbolja kombinacija, jer treba nam T-mobile kao treci operater. A zasto sam boldovao onu recenicu gore? Zato sto ne mogu da verujem sta sam procitao. Ispada da nam EU zeli vise dobra od nas samih. Da se ovi nasi pitaju uvaljali bi ga telekom austriji pa makar austrijanci imali apsolutni monopol u telekomunikacijama.
Јао, да наша земља нема вишак наркомана ово би народу и сметало овако је ово најбоље што може. Наша земља је била толко богата да на лер живимо већ 11 година а колико видим моћи ћемо још доста само не знам шта ћемо после.
Polako, prvo da vidimo sta ce razne nam vajne komisije da kazu na sve ovo. Pa onda ko ce koliko da se ugradi. Bice tu jos dosta raznih preokreta, zapleta i raspleta. I naravno, pitanje je da li Nemci hoce tako.
Fox napisao:...Telekom ce ili kupiti Austrijanci pa potom prodati "nas" VIP svojim "komsijama" DT,ili ce ga DT kupiti i to za onu svotu koju su nudili jos pre godinu dana - 800 miliona dolara i ni dolar vise...
Ova kombinacija generalno odgovara DT jer ovom "transakcijom" ne bi imali problema na drugim trzistima gde su vec prisutni (CG,BiH) a gde bi se javio neki vid monopola ukoliko bi kupili "nas" Telekom.Postoji velika verovatnoca da ce ovo biti i konacno resenje.
Da li je to dobro za nas - videcemo,moje misljenje je da tesko moze da bude gore nego sada.
Da,da,da, ,mislio sam da sam danas od Vipovog prodavca cuo "strasnu" vest,tj.rekao mi je ono sto sam na kraju krajeva procitao na ovoj stranici:
1. Mts "kupuje" austrijski telekom(ex.Vip),citaj Vodafon.
2. Vip se ustupa T-mobile-u
3 .Telenor ostaje to sto jeste(cak je i direktore razmenio sa Vip-om)
Dakle,a verujte da covek zna sta prica,karte su podeljene.
nesto sam razmisljao, kako ce se onda zvati Telekom Srbija? Sumnjam da ce se zvati i dalje TS... a sumnjam da ce biti i Telekom Austrija, jer to pa tek nema smisla... U Austriji je A1, znaci mozda S1
mdenic85, zvace se onako kako marketinski eksperti procene da im se najvise isplati. Ako zakljuce da im se vise isplati novo ime, naci ce ga lako. Ako zakljuce da im se vise isplati staro ime, zadrzace ga.
Kad moze Fox da se zove Prva srpska televizija (gde nema ni p od prve, ni s od srpske), onda je mozda najbolje (po austrijance) da ostane Telekom Srbija.
Pa da... mozda na kraju i ima smisla da se zove Telekom Srbija. Marketing, ljude ce i dalje asocirati na Srbiju, a velika vecina nece ni znati da je to sada austrijska kompanija... Ajde, videcemo...
Neka se zovu kako hoce, neka samo ponude dobre i jeftine usluge, veliki izbor telfona po povoljnim cenama, pogodnosti za postojece korsnike... i bice sve u redu.
Fox televizija je prodata grcima tako da je promenila ime u Prva srpska televizija a po svemu sudeci bice uskoro RTL
Da se manemo offtopica, nepredvidivo je da li ce menjati ime ili nece. Mozda u pocetku nece ali posle hoce, ko zna.
Ja mislim da hoce... posle nekog vremena, i to ne samo ime, nego i brend, tj. uradice rebranding... uglavnom svi to rade... mada, kao sto sam vec rekao, mozda i zadrze Telekom Srbija, ili barem rec "Srbija" u nazivu, kako bi se ljudi vise pozvezali sa kompanijom, ne bi je dozivljavali kao stranu... ma videcemo, slazem se sa mezzano, velika je odgovornost na njima, imace fiksnu, mobilnu i internet mrezu....
meni je cudno za nemce, da su zainteresovani ponudili bi pare (imaju ionako dosta, prodali t-mobile usa) a m:tel-ove su mogli da prodaju i da nemaju frke. videcemo, ovde se nikad ne zna
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.