A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

Mom bivsem kolegi je istekao ugovor i hteo je da ga raskine posto nije bio zadovoljan ponudom. Kasnije ga je zvao neki njihov menadzer i sa njim se cenjkao i u vezi telefona, i u vezi tarifa. Produzio je ugovor, ali bilo je davno pa ne mogu da se setim sta je dobio.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

lacko1984, mom bratu su ponudili popust od 50% za prvih 12 meseci ugovora i HTC Wildfire za 1 dinar uz tarifu postpaid 1000. Produžio je ugovor na dve godine, a inače kod njih je od početka i prezadovoljan je.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Sta raditi,ajde pomozite.Ugovor mi istice 02.09,najradije bih raskinuo sa Vip-om,ali onda procitam,nesto kao gore o nekih 50%,itd. :blinky: ,kako da to covek postigne.Nije da nisam zadovoljan sa njihovom uslugom,nego malo su se uobrazili.Reko isplatio bih ugovor,ali da ne prekidam saradnju,a oni kazu moze,svi racuni do kraja da se plate + 8000 din.kazna za prevremeni raskid...Uh ajde ono da se plati do kraja,ali kakva vas kazna spopala :shock: .Kako da ih "isfoliram",a da prodjem kao brat od Aleksaboy-a....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Cekaj stani, 2.9. je za 3-4 dana, zar ne? Zasto bi se zezao za toliko? Jedino sto moras pre toga da im kazes sta ces da uradis jer ulaskom u sl. mesec automatski produzavas ugovor.
Ja sam 45% popusta postigao promocijom od 25% za neuzimanje telefona i njihovim vaucerom od 20% koji mi je dao drugar koji radi kod njih, a uslov i za jedan i za drugi popust je ugovor na 2 godine.
Svakako vidi, probaj da se cenjkas i izvuces nesto ako su ti inace ok.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Evo kako je išla cela priča: mesec dana pred istek dvogodišnjeg ugovora, operater iz VIP-a je zvao i pitao kako je moj brat zadovoljan uslugama i pod kojim uslovima bi on produžio ugovor na još dve godine. Moj brat je rekao da bi hteo neki bolji telefon za dinar i neki popust na mesečni račun ili više minuta i poruka. To je bio kraj razgovora uz obećanje da će u VIP-u razmisliti o tome. Posle par dana su ga ponovo zvali i ponudili mu Wilfire za dinar i 50% popusta za prvih 12 meseci ugovora.
Moram da napomenem da su računi koje moj brat redovno plaća u rasponu od 4000-12000 dinara. Rekord mu je bio 14000. Ali šta ga boli uvo kad mu ćale, moj stric, drži apoteku i pun je para kao brod. Zato su iz Vip-a tako fini prema njemu.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Aleksaboy, tako znači...potrošnja je bila u celoj priči bitna, :dry: ,a ja pomislih da ih čovek može isfolirati...Mts, :D ,imate prijatelja!

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš cele poruke, posebno ne onu koja se nalazi odmah iznad tvoje. Podrazumeva se da na nju odgovaraš. Obavezno pročitaj pravila foruma.

milanl
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 16. Avg 2011. 17:21

Post od milanl »

Pa za toliku potrosnju mogao je ladno da trazi galaxy s II za dinar na tarifi smart 1100. Da ne uzima popust na pretplatu. Ovako, mislim da je VIP mnogo dobro prosao, imajuci u vidu kakvog su korisnika dobili za naredne 2 god.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

milanl napisao:Pa za toliku potrosnju mogao je ladno da trazi galaxy s II za dinar na tarifi smart 1100. Da ne uzima popust na pretplatu. Ovako, mislim da je VIP mnogo dobro prosao, imajuci u vidu kakvog su korisnika dobili za naredne 2 god.
Ja bih bio prezadovoljan kad bi mi prodali Nokiu 6303i po ceni koja i ide,a da mi omoguce u prvoj godini 50% popusta,kao navedeni brat gore.Probao sam Androide,svaka cast,ali ionako na kraju se sve svede na telefoniranje,malo muzike,aj neku sliku ako okines :shock: ,zato,mada to nije predmet ove teme...Nokia je Nokia.(da se ne upustamo u polemiku oko marki,daleko bi nas odvelo,a svi su u pravu).

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ne bih bio u kozi njegovim sagovornicima kad toliko pegla na telefonu :D
Javi sta su (i da li su) ti ponudili.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Naravno da cu javiti,koliko sutra idem u neku Vip poslovnicu u Novom Sadu,pa cu da probam,nista ne gubim.U svakom slucaju,ako ne odobre neki popust,vide mi ledja,a ako se sete necega,sete,tu sam.Da vidimo da li 1000 ljudi(novih),svaki dan odabere Vip.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

gargamel4 napisao:Cekaj stani, 2.9. je za 3-4 dana, zar ne? Zasto bi se zezao za toliko? Jedino sto moras pre toga da im kazes sta ces da uradis jer ulaskom u sl. mesec automatski produzavas ugovor.
Ja sam 45% popusta postigao promocijom od 25% za neuzimanje telefona i njihovim vaucerom od 20% koji mi je dao drugar koji radi kod njih, a uslov i za jedan i za drugi popust je ugovor na 2 godine.
Svakako vidi, probaj da se cenjkas i izvuces nesto ako su ti inace ok.
Istini za volju,stvarno neznam ko moze i sme da ti produzi UGOVOR,bez tvog potpisa...Da nastavis dalje u istoj tarifi,to razumem.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ne, ne, ne. Ne da ti produži na nove dve godine nego "neraskidanjem postojećeg ugovora o pružanju ........ usluga, obe strane su saglasne da se ugovor automatski produžava na neodređeni vremenski period" (od prilike neka tako formulacija). Ostaješ na istoj tarifi sa svim istim uslovima osim što te taj ugovor više ne obavezuje vremenski. Zašto je ovo ovako, ako si zadovoljan uslugom da ne moraš da dolaziš do njih svakih mesec/godinu/dve, a ako imaš pritužbi onda se pojaviš. Kad nisi vezan ugovorom, kao što ja na mt:s-u nisam bio, i imaš slobodu da promeniš tarifu to treba najaviti pomenutih 24h pre ulaska u novi obračunski preiod.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ima nešto što mi stvarno ne ide u glavu.Vip pravi preseke za naplatu u odredjenim periodima meseca.Moj presek je 20 na 21 u tekućem mesecu.Po nekoj logici mogao sam već 22.08 otići i raskinuti ugovor.Ljubazni ženski glasić po imenu Maša,u korisničkom mi kaže da ugovor mogu raskinuti tek 02.09,a ispostaviće mi se račun do 20.09... :chytry: .Ako raskidam onda stvarno hoću RIGHT NOW,a ne kako njima odgovara.Ima nekih stvari koji oni rade eto tek tako,ne kažem da nisu ok,ali ovo i kazna za prevremeni raskid od 8000 din.,preteruju.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

PetarI, ja prvi put čujem za taj termin "kazna za prevremeni raskid". Ono što je do sada uvek važilo je da davalac usluga može da ti naplati preostale mesečne pretplate do kraja važenja ugovora, ako podneseš zahtev za prevremeni raskid. I to je to. Ali neke kazne... Za to prvi put čujem. Ako tako nešto pokušavaju da ti naplate, onda je to čist lopovluk.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Da ali nije prevremeni raskid ako nemaš više ni jednu pretplatu, tj. 3 dana do isteka ugovora, time ih samo obaveštavaš (pregovaraš) o daljim koracima. Poenta i jeste da to najaviš pre ulaska u sledeći obračunski interval, osim ako u ugovoru ne piše nešto drugačije na tu temu, a mislim da ne piše. Što bi plaćao 80e?

edit: PetarI, akd već pomenu taj obračunski datum, upravo se setih da su mi rekli da je to meni 9ti. Jel to znači da nije kao u mt:s-u gde je svima fixno 1. u mesecu......... Pitanje za sve, jel zna neko da li je to moguće promeniti na prvi? Sezamu sam nekad davno plaćao 16tog i to me je nerviralo i prebacio sam na 1. Da li je to uopšte moguće?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Odgovor za sve:Vip u toku tekućeg meseca više puta,shodno tome kada Vam je u mesecu zaključen ugovor,pravi preseke,mislim 4 do 5 puta u toku meseca i na osnovu takvog podatka pravi obračun.Znači nemamo svi isti datum dospeća računa,jer nemamo u isto vreme presek.Zato su tako i ažurni,sa tolikim brojem korisnika????(koliko li je to).
Prevremeni raskid,nemogu to ni tako nazvati,hteo sam ranije napraviti,ne da raskinem,nego da na istom broju isplatim obaveze i da napravim novi ugovor :? ,no ljubazno mi je objašnjeno da nemogu prevremena isplatiti ugovor,mogu raskinuti,ali da platim tu famoznu kaznu(proverite svi u ugovorima) ili da,ono što mi nije potrebno uzmem drugi broj.
Konkretno posetio sam ih danas,po ovom lepom vremenu i dobio 25% posto popusta za prvih 6 meseci(korisnik sam od prve godine kad su se pojavili),naravno telefon za jedan dinar,a oni su od mene dobili RASKID ugovora :ohmy: Ne zaboravite,i nakon svega IMATE PRIJATELJE!

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

kod svih operatera, koliko je meni poznato - postoji 'kazna' za prevremeni raskid ugovora [ako ste obavezani istim]...
još je u ono doba mobtela bila kazna...
a ona mora da postoji, jer - kako bi 'isplatili' telefone za dinar i sl.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

PetarI, i dalje ne razumem. Jesi im samo rekao da nećeš više da budeš kod njih i da kad stigne 2.9. da te isključe, ili si baš to danas hteo da uradiš i platio 8.000?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ne,ne.Bio sam pod ugovorom oko godinu dana i tada nekako su imali promociju HTC Tatoo(danas znam da to baš i nije bilo vredno truda),za 1 din.,ali tarifa je bila neki mix 325,325,sms i 1 Gb interneta.Pozovem i pitam,ajde da isplatim što imam pa da kupim to.A ne,ne,ne kažu to nemože,može da isplatite sve do kraja i da još platite tu kaznu.Znači pre godinu dana sam to hteo uraditi,a i tel.je bio neki običan Samsung(bezveze,nije ni bio vredniji od 1 din).Danas sam otišao,pitao za ev.pogodnost(50%prvih 6 meseci),nije mi se svidelo,podneo zahtev za raskid,bez kazne i otišao kod prijatelja,uzeo broj(50% popusta za celo vreme trajanja ugovora),ima još nekih sitnica,ali nije vredno pominjati.
Uglavnom stoje momak i devojka i ona hoće da iskoristi prenos broja u Vip,sve zaprimljeno,i kažu joj javiće da li je pozitivno rešeno,da bi momak rekao kako su njega odbili,samo zato što nije platio na vreme 2 računa(nije bitno kod koga)...Kao da podižu kredit kod kanibal banke...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Ja zbog takvih stvari nikada nisam imao hrabrosti da potpišem obavezujući ugovor i uzmem telefon. Kod Telenora sam na postpaidu već 4 godine i bez obzira na to što sam zadovoljan svo to vreme, nikada se neću obavezivati ni na šta. Još mi sada baš prija što je uveden MNP, pa tek sada nemam nikakve obaveze ni prema kome. Slobodan kao ptica na grani da biram šta god mi odgovara, to je prava stvar... :oops:

Odgovori