VIP - raskid ugovora
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Meni nista vise nije jasno... da li to svaki radnik u VIPu ti kaze drugacije ili sta? Zvao sam korisnicki servis bas da proverim oko tog raskida jer devojka hoce cim joj istekne ugovor da ih se resi i receno mi je da isti dan cim istekne ugovor podnese za raskid i u roku od 15 dana ce joj ugasiti broj. To u zavisnosti od datuma obracuna i datuma isteka moze dovesti samo do toga da treba da se plati jos pola jedne pretplate... A ako hoces da raskines pre isteka placa se neka fiksna kazna koja je na tarifi 150 11000din!
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Bio sam u vip-u i rekao sam im da mi je prethodna koleginica rekla da ne mogu da raskinem odmah ugovor,vec da mora da budu jos dve pretplate.Naravno i to da mi je rekla da negde to pise u ugovoru.Pruzio sam im ugovor i rekao da to nigde ne pise i da mi ugovor istice 29 jan.Pogledala je u racunar i rekla da mogu da podnesem zahtev da vise necu biti korisnik nakon isteka ugovora,stim sto mi ugovor istice 29,a 10 feb mi je presek.Tako da ce mi kartica biti ugasena 10 feb.Mislim da je presudilo to sto sam im pokazao ugovor koji sam potpisao i nisu mogli da nadju da to pise,jednostavno nisu ni gledali posto su videli da sam upravu.Tako da mi ugovor istice 29 jan,a 10 feb mi gase karticu,jer mi je tada presek.Tako da predlazem svima da odu i pruze ugovor na sta oni nece moci da vas zavlace,jer sve sto kazu ako nema u ugovoru dovodi vas u situaciju da ste upravu 

Azimuth... ne vidim šta izvrćem ali nije bitno... ja nešto nisam skapirao da imaju dva ugovora,tj imaju jedan broj koliko sam ja shvatio... a što se tiče ove rečenice * Ali, ukoliko oni pre isteka tih 24 meseca odu i lepo kazu kako po isteku ugovorne obaveze dalje ne zele da budu pretplatnici, ne vidim zasto bi se bili primorani da ostanu jos 3 meseca koliki je raskidni rok iz prvog ugovora. * to i jeste poenta,ne možeš da podneseš zahtev za raskid pre isteka ugovora,jer onda ide kao što je psyhound napisao da se plaća ugovorna kazna.
Samsung S10+ red
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa normalno je da se placaju penali, to je oduvek tako i bilo. Obojica hoce da raskinu ugovor/predju kod drugog operatera po isteku te ugovorne obaveze od 24 meseca koju imaju kod vip-a. Ako sam nesto izostavio usput slobodno neka me neko ispravi. Poenta je da se ode pre isteka ugovorne obaveze i kaze sta se zeli po isteku iste.
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Vip pokušava da na sve moguće načine, pa čak i nefer postupanjem izvuče od korisnika što više para. Da Ivan Cirkovic nije poneo ugovor, kladim se da bi mu rekli da mora da plati još 3 pretplate, pa tek da onda raskine ugovor. Kod mts-a je situacija jasna, kad prodje dan koji je poslednji dan ugovorne obaveze, na zahtev korisnika ugovor prestaje momentalno (nikakvi obračuni, preseci i ostale gluposti ne sprečavaju to), a ukoliko se želi, može se otići 15 dana pre isteka ugovora i zatražiti da ugovor prestane danom koji se smatra poslednjim danom ugovorne obaveze, i kad dođe taj dan, ugovor je raskinut. Znači, to se ne računa kao "raskid ugovora pre isteka ugovorne obaveze", već jednostavno, unapred se zatraži raskid, koji se kasnije, kad istekne obaveza, aktivira. A Vip to računa kao "raskid pre isteka obaveze" i onda hoće da naplate penale.
Zato, dok je ovakvo stanje, nikad neću otići u Vip, iz principa.
A za nauk svima koje radnici u poslovnicama pokušaju da obmanu, ugovor u šake, i pravac poslovnica, pa nek vam pokažu gde je taj član, po kome mora da se plate još 2-3 pretplate posle isteka ugovora od 24 meseca.
Zato, dok je ovakvo stanje, nikad neću otići u Vip, iz principa.
A za nauk svima koje radnici u poslovnicama pokušaju da obmanu, ugovor u šake, i pravac poslovnica, pa nek vam pokažu gde je taj član, po kome mora da se plate još 2-3 pretplate posle isteka ugovora od 24 meseca.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
@mezzano potpuno si upravu.Evo potpisao sam papir na kome lepo pise:
Raskid pretplatnickog odnosa stupa na snagu nakon proteka 1 obracunskog perioda racunajuci od dana podnosenja ovog zahteva za raskid pretplatnickog odnosa. Ukoliko pretplatnik prihvati od vip-a drugu ponudu ili izmene uslova pretplatnickog odnosa, smatra ce se da je pretplatnik prihvatio od vip-a novu ponudu ili izmene pretplatnickog odnosa tj, da je pretplatnik odustao od raskida pretplatnickog odnosa ukoliko pretplatnik nastavi da koristi ulsuge vip-a i nakon 3 obracunska perioda racunajuci od dana podnosenja zahteva za raskid. U navedenom slucaju vip nije duzan postupati po zahtevu za raskidanje pretplatnickog odnosa odnosno vip nije duzan raskinuti pretplatnicki ugovor.
Radnica mi je rekla da kada mi istekne ugovor broj prelazi na pripaid i ako u narednih mesec dana nakon isteka ugovora ne uplatim kredit na tu karticu koja ce biti pripaid kartica ce biti trajno ugasena.Ovo i nije tako lose,jer mi ostaje broj u svakom slucaju koji ako mi sutra zatreba mogu da koristim za neke popuste...
Ja se nadam da necu platiti tu kaznu,jer sam rekao radnici da hocu da raskinem ugovor nakon isteka i da ne zelim vise da budem korisnik...
Raskid pretplatnickog odnosa stupa na snagu nakon proteka 1 obracunskog perioda racunajuci od dana podnosenja ovog zahteva za raskid pretplatnickog odnosa. Ukoliko pretplatnik prihvati od vip-a drugu ponudu ili izmene uslova pretplatnickog odnosa, smatra ce se da je pretplatnik prihvatio od vip-a novu ponudu ili izmene pretplatnickog odnosa tj, da je pretplatnik odustao od raskida pretplatnickog odnosa ukoliko pretplatnik nastavi da koristi ulsuge vip-a i nakon 3 obracunska perioda racunajuci od dana podnosenja zahteva za raskid. U navedenom slucaju vip nije duzan postupati po zahtevu za raskidanje pretplatnickog odnosa odnosno vip nije duzan raskinuti pretplatnicki ugovor.
Radnica mi je rekla da kada mi istekne ugovor broj prelazi na pripaid i ako u narednih mesec dana nakon isteka ugovora ne uplatim kredit na tu karticu koja ce biti pripaid kartica ce biti trajno ugasena.Ovo i nije tako lose,jer mi ostaje broj u svakom slucaju koji ako mi sutra zatreba mogu da koristim za neke popuste...
Ja se nadam da necu platiti tu kaznu,jer sam rekao radnici da hocu da raskinem ugovor nakon isteka i da ne zelim vise da budem korisnik...
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Ivan Cirkovic, ...sve to je ono sto sam ti ja i rekao. ta politika o 3+3 meseca za raskid je uvedena negde u prolece 2010. tako su meni rekli kada sam uzeo postpaid broj (aprila 2010). to je uvedeno vrlo malo pre tog perioda. od tada jasno pise u ugovoru da moraju proci 3 obracunska period da bi se ugovor raskinuo. a posto su kod svih nasih operatora radnici u call centru i poslovnicama cesto nezainteresovani za samo obavljanje posla, oni sve korisnike stavljaju u isti kos, i ponavljaju svima istu pricu kao papagaji.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Nisam jos ali je pitanje ovih dana kada cu, posto se ugovor ne vodi na mene.
Inace, tada sam pitao i za svoju kreditnu sposobnost za paket 325 i lik kaze: "Znate sta, pa uz neke papire bismo mogli da vam izadjemo u susret". Kad mu se tada nisam u lice nasmejao, ne znam......more bre ne tupi, vapis na sve nacine samo da udjem u sistem, a ovamo kao 'fake' mi jos i dajes dozu rezervisanosti
Inace, tada sam pitao i za svoju kreditnu sposobnost za paket 325 i lik kaze: "Znate sta, pa uz neke papire bismo mogli da vam izadjemo u susret". Kad mu se tada nisam u lice nasmejao, ne znam......more bre ne tupi, vapis na sve nacine samo da udjem u sistem, a ovamo kao 'fake' mi jos i dajes dozu rezervisanosti

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
@borische idi sto pre kako bi zahtev bio prosledjen,jer treba par dana da proslede ovi iz poslovnice u Beograd.Juce sam zvao centralu u Beogradu i rekla mi je devojka da jos nista nisu pustili i da ne vidi u racunaru da je poslovnica prosledila.Tako da predpostavljam da ce pustiti nalog,jer ako ne puste samo njima moze da nastane problem,ja potvrdu imam sa pecatom i potpisom
Rekla mi je da je zovnem kada mi bude presek 10 jan i proverim da li je potvrda stigla i da ce mi stici poruka o raskidu ugovora na mobilni...

Dobri narode mozete li mi odg. na par pitanja?
1. Pre 8 meseci sam u vipu uzeo 325 tarifu.. Bez telefona bez 25% popusta bez icega..
Naravno turili su mi neke papire koje sam ja naravno podpisao i sad me zanima ovako... Dali je to redovan postpaid ili je na ugovornoj obavezi od 24 meseca?
2. Ako je ipak ugovor koliko djenge $$$ ce gamad da trazi ako budem hteo da raskinem ugovor?
3. Dali je moguce menjati na neki nacin ugovor znaci preci sa 325 tarife na neku smart tarifu?
4. Paket 325 mi ne odgovara bas , niti vip ima telefone u ponudi koji su mi zapali za oko pa me zanima najbezbolniji nacin da predjem u vip i uzmem galaxy s plus :/
1. Pre 8 meseci sam u vipu uzeo 325 tarifu.. Bez telefona bez 25% popusta bez icega..
Naravno turili su mi neke papire koje sam ja naravno podpisao i sad me zanima ovako... Dali je to redovan postpaid ili je na ugovornoj obavezi od 24 meseca?
2. Ako je ipak ugovor koliko djenge $$$ ce gamad da trazi ako budem hteo da raskinem ugovor?
3. Dali je moguce menjati na neki nacin ugovor znaci preci sa 325 tarife na neku smart tarifu?
4. Paket 325 mi ne odgovara bas , niti vip ima telefone u ponudi koji su mi zapali za oko pa me zanima najbezbolniji nacin da predjem u vip i uzmem galaxy s plus :/
- Azimuth
- Moderator
ToMiC, ti si post pejd korisnik na neodredjeno i za tebe vazi onaj otkazni rok od 3 meseca ukoliko ne zelis vise da budes njihov pretplatnik. Drugim recima, ako zelis da ugasis taj broj u obavezi si da placas i koristis jos taj broj naredna 3 meseca.
Za ostalo ces morati njih da pitas ili eventualno ako neko od forumasa zna odgovor... Pretpostavljam da je moguce preci na neki drugi paket, samo ako neko moze to da potvrdi.
Za ostalo ces morati njih da pitas ili eventualno ako neko od forumasa zna odgovor... Pretpostavljam da je moguce preci na neki drugi paket, samo ako neko moze to da potvrdi.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
1. nemas ugovornu obavezu, ali ako podneses zahtev za raskid ugovora, moras da platis jos 3 racuna (ovo samo kod vipa)
2. vidi odgovor pod 1.
3. mozes da menjas tarife najnormalnije
4. hmm... zar nisi vec u vipu
2. vidi odgovor pod 1.
3. mozes da menjas tarife najnormalnije
4. hmm... zar nisi vec u vipu
ToMiC napisao:niti vip ima telefone u ponudi koji su mi zapali za oko pa me zanima najbezbolniji nacin da predjem u vip /

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
@ToMiC
1.Ako si potpisao obican papir i nisi uzeo telefon onda nisi vezan ugovorom,vec mozes narednog meseca raskinuti ugovor.
2.Obicno se placaju penali,a mislim da ti traze da izmiris sve pretplate koje su ti ostale do isteka ugovora nakon cega mozes raskinuti ugovor.
3.Mozes menjati pakete i cena za jedan nizi ili visi paket je 3000 dinara.Znaci ako hoces na nizi paket od 325 na 150 to bi te kostalo 3000 plus racun koji dobijes.
4.Telefon mozes uzeti samo ako potpises ugovor koliko ja znam...Zar nisi vec u vip-u kako si gore naveo?
1.Ako si potpisao obican papir i nisi uzeo telefon onda nisi vezan ugovorom,vec mozes narednog meseca raskinuti ugovor.
2.Obicno se placaju penali,a mislim da ti traze da izmiris sve pretplate koje su ti ostale do isteka ugovora nakon cega mozes raskinuti ugovor.
3.Mozes menjati pakete i cena za jedan nizi ili visi paket je 3000 dinara.Znaci ako hoces na nizi paket od 325 na 150 to bi te kostalo 3000 plus racun koji dobijes.
4.Telefon mozes uzeti samo ako potpises ugovor koliko ja znam...Zar nisi vec u vip-u kako si gore naveo?
Decko je verovatno mislio da predje na Telenor,ovi prevaranti iz Vip-a nemaju SGS plus u ponudi...
Mozes da predjes najnormalnije,samo odes kod drugog operatera i podneses zahtev i ovi iz Vipa ti ne mogu nista...
Ivan Cirkovic, jel to 3 soma za prelazak kada si vezan ugovorom ili u bilo kojem slucaju??
Mozes da predjes najnormalnije,samo odes kod drugog operatera i podneses zahtev i ovi iz Vipa ti ne mogu nista...
Ivan Cirkovic, jel to 3 soma za prelazak kada si vezan ugovorom ili u bilo kojem slucaju??
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- Azimuth
- Moderator
Ivan Cirkovic, nidje veze da platis 3000 za prelazak na visi paket. Nisi ti tu nesto dobro razumeo... A penali se placaju ukoliko imas ugovornu obavezu a zelis da raskines ugovor, u tom slucaju placas sve prestale pretplate tj pretplate koje imas do kraja te ugovorne obaveze, sto mi je sasvim razumljivo i normalno.
AquaZX, pa koliko videh, decko je na prethodnoj strani citirao sta mu pise u ugovoru, a stoji da je otkazni rok 3 meseca, osim ukoliko nesto nisu menjali (a trebali bi zbog MNP-a).
AquaZX, pa koliko videh, decko je na prethodnoj strani citirao sta mu pise u ugovoru, a stoji da je otkazni rok 3 meseca, osim ukoliko nesto nisu menjali (a trebali bi zbog MNP-a).
Poslednja izmena od Azimuth u Sre, 28. Dec 2011. 13:24, izmenjeno 1 put ukupno.