Da li ima razlike u kvalitetu S3 kod Vipa i Telenora?
U Telenoru sam preko godinu dana u postpejdu i bas sam zadovoljan,ali vidim da je konkretno Samsung S3 oko 30000 povoljniji u Vipu nego u Telenoru,pa mi je to malo cudno jer je velika razlika.Nemam iskustva sa postpejdom u Vipu,npr ako se uzme kod njih S3 uz tarifu smart 550+3 Gb odmah se daje kesa 30000 a mesecno 2090...sto ukupno izadje oko 80000.Ko ima iskustva sa Vipom neka odgovori,pogotovo oni koji su uzeli u Vipu S3.
Re: Da li ima razlike u kvalitetu S3 kod Vipa i Telenora?
Tebe na tom paketu telefon izadje 49990 dinara, pa me bas zanima koji je to paket kod telenora gde te telefon kosta 80000 dinara?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Nisi me razumeo,mislio sam da u Vipu S3 izadje sa smart 550+3 GB ukupno 80000,a u Telenoru minimum S3 za dve godine izadje oko 110000 pa sve do 135000,jer u Vipu uz smart 550+3 Gb(sto je i vise nego dovoljno neta) uz mesecnu pretplatu 2090 plus sto se odmah daje kes 30000(35000 ali uz akciju Ekomotivacija smanjuje se cena telefona za 5000) sto za 24 meseca sve ukupno izadje 80150 dinara sto je jako povoljno,pa me zanima kakav je Vip za postpejd,kakva je jacina neta van grada,i da li ima razlike izmedju samih telefona S3?U Telenoru ako se pre kraja ugovora raskine ugovor samo se normalno placaju preostale pretplate ali u Vipu za S3,ako se raskine ugovor pre vremena,placa se fiksni penal 31000 plus naravno sve ostale pretplate,e to mi nije jasno,zasto samo za S3 postoji taj fiksni penal.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Meni je najjace kad neko na cijenu koju platis operateru za telefon dodaje cijenu pretplate za 24 mjeseca i onda kaze "ne isplati se, skupo je...". Pa tebe niko ne tjera da kupujes telefon a ako ces biti na preplati ti ces isto placati cijenu pretplate naredne 2 godine tako da ti u toj pretplati ne placas telefon vec razgovore, poruke i internet a telefon posebno placas.
E sad moguce da nisam ni ja razumeo kako si ti dosao do broja od 80 000 dinara i kakva je logika kupovine telefona za tu cijenu jer mozes uzeti S3 i S2 skoro za te pare bez pretplate ikakve. 
Znaci sto se penala tice moguce da je to jednostavno politika firme za najskuplji model u ponudi da tako naprave.

Znaci sto se penala tice moguce da je to jednostavno politika firme za najskuplji model u ponudi da tako naprave.

janka_88, sve je uredu. Čovek nije rekao da njemu neko dere kožu s leđa jer mu "uzima" pare i sl. i nije nesvestan činjenice da za te pare dobija sve usluge koje operater nudi. Samo je izračnao da ga telefon i "impulsi" zajedno izađu manje kod VIP-a nego to isto (ili manje "impulsa") kod Telenora, pa mu u vezi s tim nije jasno kako je to moguće, odnosno pita da li je moguće da VIP nabavlja manje kvalitetne uređaje od Telenora pa da zato postoji razlika.
dule88, Trebalo bi da nema razlike ali priče o tome kako su telefoni koji stižu na naše tržište manje kvalitetni nego oni za neka druga zapadna tržišta, postoji odavno i skoro je i kvantitativno dokaziva (iako nisam pobornik teorije zavere). Jednostavno slučajni uzorak čak i sa ovog foruma me navodi na zaključak da nekako telefoni uzeti sa drugih mreža traju duže nego oni uzeti ovde (legalno). Konkretno ja sam uzeo HD2 iz Holandije, ortak ovde na Telenoru. Obojica jako čuvamo telefone. Jesenas sam mu stavio MIUI Android i savršeno mu je šljakao ali od pre 3 dana mu je umro digitajzer a od juče neće više ni da se upali. Možda je slučajnost ali........
Ali čisto sumnjam da lokalni Telenor i lokalni VIP nabavljaju uređaje iz bitno različitih izvora.
dule88, Trebalo bi da nema razlike ali priče o tome kako su telefoni koji stižu na naše tržište manje kvalitetni nego oni za neka druga zapadna tržišta, postoji odavno i skoro je i kvantitativno dokaziva (iako nisam pobornik teorije zavere). Jednostavno slučajni uzorak čak i sa ovog foruma me navodi na zaključak da nekako telefoni uzeti sa drugih mreža traju duže nego oni uzeti ovde (legalno). Konkretno ja sam uzeo HD2 iz Holandije, ortak ovde na Telenoru. Obojica jako čuvamo telefone. Jesenas sam mu stavio MIUI Android i savršeno mu je šljakao ali od pre 3 dana mu je umro digitajzer a od juče neće više ni da se upali. Možda je slučajnost ali........
Ali čisto sumnjam da lokalni Telenor i lokalni VIP nabavljaju uređaje iz bitno različitih izvora.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
gargamel4, naši operateri telefone nabavljaju od ovlašćenog uvoznika, što se vidi na warranty seal-u na kutijama. Ako se ne varam, Samsung kupuju od Roaming Electronics-a.
Sad, cenovna politika raznih kompanija je njihova stvar i trenutne promocije mogu bitno da promene odnos cene.
A, što reče janka_88, verujem da se Vip tako štiti od korisnika sa lošim namerama.
dule88, ja sam u Vip-u bio dve godine i nisam imao probleme sa kvalitetom signala, brzinom interneta i drugim parametrima koji tebi mogu da budu bitni. Moje iskustvo sa njima je bilo veoma pozitivno.
Na kraju, ne mogu da odolim - bilo kako bilo HTC rulez!

Sad, cenovna politika raznih kompanija je njihova stvar i trenutne promocije mogu bitno da promene odnos cene.
A, što reče janka_88, verujem da se Vip tako štiti od korisnika sa lošim namerama.
dule88, ja sam u Vip-u bio dve godine i nisam imao probleme sa kvalitetom signala, brzinom interneta i drugim parametrima koji tebi mogu da budu bitni. Moje iskustvo sa njima je bilo veoma pozitivno.
Na kraju, ne mogu da odolim - bilo kako bilo HTC rulez!

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
dule88, ja sam na Vipu skoro tri godine. Prvo sam preko njih uzeo HTC Legend, koji sam koristio skoro godinu i po dana i radio je bez problema, a i sada radi jer ga koristi moja supruga. Zadnjih osam meseci koristim Galaxy Nexus, takođe uzet preko Vipa, bez ikakvih problema. Vipom kao mrežom sam veoma zadovoljan, jedini - je spora mreža van velikih mesta, naime kod mene je još uvek edge, a verujem i u većem delu Srbije. Moja preporuka i za telefon preko Vipa i za Vip kao mrežu.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
iKe, kakav je Vip za azuriranje npr stanja neta?U Telenoru im treba oko pola sata,do sat da azuriraju,posto ja stanje neta cesto proveravam.Ja inace imam Vip pripejd broj preko 4 godine,bilo bi mi vazno da je net dobar kao sto je u Telenoru,posto cesto putujem prema Vrnjackoj banji,Kraljevu...Videcu da li cu uzeti S3 u Vipu,ako obezbedim 30000 to je ono glavno...Hvala svima za odgovore...
m@c|-|oR, recimo da je drugar malo više od običnog sis admina u solidno velikoj firmi i da je otvrarao potpuno isti model laptopa od jednog domaćeg prodavca računara i isti takav iz svojih kanala, sa spolja jedinom vidljivom razlikom "šđčćž" kodiranjem tastature i nalepnicom za koje je tržište računar, i recimo da su se komponente unutra poprilično razlivale iak ne bi trebale. O tome pričam. Ali i da ponovim - ni jedan od domaćih operatera nema previše šansi da dobije nešto mnogo drugačije od drugog operatera. Poenta je koji hardver ide na koje tržište, i tu ni "Roaming" ni bilp ko drugi nemaju nikakvog uticaja. Jedini za koje pouzdano znam da im je kvalitet WorldWide isti su: Heineken i Apple
dule88, u mom slučaju pokrivenost je sasvim solidna - retko gde sam iamo problem, a ažuriranje 2 puta dnevno. Možda nije brzo koliko bih ja želeo ali radi.

dule88, u mom slučaju pokrivenost je sasvim solidna - retko gde sam iamo problem, a ažuriranje 2 puta dnevno. Možda nije brzo koliko bih ja želeo ali radi.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
gargamel4, nesto ne bih rekao da je ovaj Heineken koji se danas prodaje istog kvaliteta kao pre par godina
Ma ovde je sve moguce,ne verujem da se razlikuju unutra telefoni,ali moguce da doalze neke "falicne" serije...

Ma ovde je sve moguce,ne verujem da se razlikuju unutra telefoni,ali moguce da doalze neke "falicne" serije...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Mda Heiny nije ono sto je bio ali "Jabuka" ostaje dosledna sebi i svojim principima:) Kvalitet pre sve, it just works!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!