Yettel novosti
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Telenor novosti
Mts ima najjači sigmal u Vojvodini, gde god sam bio bilo ga je, Vio odmah za njim, mada ima dosta rupa gde je samo edge čak i u NS (stara Detelinara npr.), Telenor nisam koristio ima vise od 10 godina tako da ne znam za pokrivenost, ali znam da i oni imaju problem sa jačinom signala pa je na istom mestu gde i Vip imao samo edge.
Ne znam da il im treba još koji repetitor ili samo da pojačaju signal, ali da se nesto mora preduzeti to stoji.
Ne znam da il im treba još koji repetitor ili samo da pojačaju signal, ali da se nesto mora preduzeti to stoji.
T sto su oni otovorili 8 ili 88 stanica nista im neznaci ako nemaju dobre uslove tarife tj pakete i povoljne uredjaje sto nas kao ovce sisaju i sa istim tim stanicama zrace od toga niko ziv nema koristi.
Tako kako operateri posluju u ovoj zemlji mislim da im nije onog .rs da su u evropi davnih dana bih ljudi batalili ,ovako ako nastave mislim da ce posta biti jedini pravi operater telegraf ce biti opet u modi
Tako kako operateri posluju u ovoj zemlji mislim da im nije onog .rs da su u evropi davnih dana bih ljudi batalili ,ovako ako nastave mislim da ce posta biti jedini pravi operater telegraf ce biti opet u modi

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Mts danas ima ubedljivo najvise baznih stanica tako da i ne cudi njihova dobra pokrivenost. Kacio sam bio u ovoj temi mape pokrivenosti i nisam mogao da verujem da su bas toliko napredovali. Znam kakav su raspad bili.
Bas me zanima kako ce izgledati mapa na kraju ove godine.
Bas me zanima kako ce izgledati mapa na kraju ove godine.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Azimuth, nije samo to problem kod Telenora. Njihov proxy server je očajan, pa se redovno dešava da je brzina
interneta čak i preko 3G mreže katastrofalna (oko 2 - 3 Mbps). Čim se u podešavanjima izbriše proxy, odma je višestruko
brže, 8, 10 ili više Mbps (u zavisnosti od sposobnosti samog telefona). Ja sam kod Telenora i ovo mi baš smeta.
interneta čak i preko 3G mreže katastrofalna (oko 2 - 3 Mbps). Čim se u podešavanjima izbriše proxy, odma je višestruko
brže, 8, 10 ili više Mbps (u zavisnosti od sposobnosti samog telefona). Ja sam kod Telenora i ovo mi baš smeta.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Vip i mts su ok po tom pitanju. Šta znam, nisam imao većih problema. Tu i tamo se desi da protok bude maltene 0, ali proradi vrlo brzo.
Jesi razmišljao da prebegneš?
Jesi razmišljao da prebegneš?
- 1808
- Expert
Skoro da sam doneo tu odluku, ali me ugovor još vezuje do kraja godine.
Pa sta ce ti proxy?
Telenor je upravio sredio svoju postpaid ponudu, prilicno su konkurentni cenom.
Telenor je upravio sredio svoju postpaid ponudu, prilicno su konkurentni cenom.
- 1808
- Expert
AquaZX, ako znaš koja je svrha proxy servera, onda je ovo pitanje izlišno. Kada je ispravno podešen, onda bi
proxy server trebalo da obezbedi još brže preuzimanje informacija sa interneta (onih koje korisnici najčešće traže),
a ne da Telenor preko njega svesno usporava protok, jer računa da će uvek biti korisnika koji neće znati kako
da zaobiđu ovo ograničenje.
Osim toga, u njihovim instrukcijama za podešavanje pristupne tačke je takođe navedeno i podešavanje za proxy.
Nisam im ja osmislio te parametre, već su to njihove zvanične instrukcije, koje bi kao trebale da obezbede brzi
internet sa kojim se toliko hvale, a u praksi je sasvim drugačije.
proxy server trebalo da obezbedi još brže preuzimanje informacija sa interneta (onih koje korisnici najčešće traže),
a ne da Telenor preko njega svesno usporava protok, jer računa da će uvek biti korisnika koji neće znati kako
da zaobiđu ovo ograničenje.
Osim toga, u njihovim instrukcijama za podešavanje pristupne tačke je takođe navedeno i podešavanje za proxy.
Nisam im ja osmislio te parametre, već su to njihove zvanične instrukcije, koje bi kao trebale da obezbede brzi
internet sa kojim se toliko hvale, a u praksi je sasvim drugačije.
Telenorov korisnički servis od sada dostupan i preko Twitter-a i Fejsbuka. Ako imate neko pitanje - tim Telenor veb operatera je tu za vas svakog radnog dana i subotom od 10 do 21h, nedeljom od 10 do 18h.
iPhone 6 Plus
Pa zar nije bio i do sada?
- Lobachewsky
- Gatekeeper
AquaZX, ma vidis da se bacili na marketing. Probudili se iz zimskog sna.
Najavljuju sirenje mreze, opticke kablove, "veb operatere", imaju nov slogan.
Najavljuju sirenje mreze, opticke kablove, "veb operatere", imaju nov slogan.
To je tacno, ali doterali su pakete i uveli dobre dodatke.
Nije samo suplja prica
Inace, tebe vec vidim kako se vracas na Telenor
Nije samo suplja prica

Inace, tebe vec vidim kako se vracas na Telenor

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- 1808
- Expert
Šta su doterali? Evo kako se korisnicima limitira čak i brzina interneta kroz tarifne pakete.AquaZX napisao:.....ali doterali su pakete i uveli dobre dodatke.
Tarifni paket PRENESI

Tarifni paket PRENESI I SURFUJ

Ako se ima u vidu da su ovo samo teoretski moguće brzine, a da su u realnom radu skoro duplo manje, onda je ovo zaista bruka.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Sa 50 MB u paketu brzina ti je nebitna.
Prenesi i surfuj paketi imaju premalo interneta po punoj brzini, to je veći problem.
Prenesi i surfuj paketi imaju premalo interneta po punoj brzini, to je veći problem.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ja sam u Telenor otišao samo zbog boljih telefona u ponudi (pre 2 godine). I vidim da sam pogrešio. Čekam istek ugovora i bezim ja odatle, ako ne dobijem neke povoljnosti za vernost i ti fazoni 
Inače, smatram da su MTS paketi MixNet trenutno najbolji od svih koje daju naši operateri. Još ako obnavljate ugovor, uzmete veće pakete po nižim cenama i da vas Bog vidi

Inače, smatram da su MTS paketi MixNet trenutno najbolji od svih koje daju naši operateri. Još ako obnavljate ugovor, uzmete veće pakete po nižim cenama i da vas Bog vidi
El Laki, tacno tako.50% popusta je promocija nad promocijama.Ovo je davanje interneta na kasicicu.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Škkrtari Telenor mnogo. Videću ako daju popust na produžetak, ako ne, taman do avgusta (kada mi ističe ugovor) možda i MTS pojača ponudu, pa predjem kod njih, tj prenesem broj i uzmem MixNet M/L i za iste pare otprilike kao i u Telenoru dobijem bolji paket 

- Lobachewsky
- Gatekeeper
Nisam ni ja zadovoljan kolicinom interneta u telenor paketima, ocekivao sam mnogo vise interneta, a na kraju smo dobili cak i manje nego na paketima iz prosle decenije (?!!). Sto je apsurdno ako uzmemo u obzir da je tada glavni os bio symbian, fejs na telefonu nije postojao, youtube nije radio, o raznoraznim aplikacijama da i ne pricam, tada su one bile baterijska lampa i stoperica, danas maltene svaka trazi internet konekciju za normalno funkcionisanje ili makar update.
A da ne naglasavam da ta manjina koja je uopste i imala smartfon, pola njih (cuj pola) nije ni znalo sta to znaci, oni su kupovali "nokije".
Danas je sasvim druga prica, ti isti neznalci mozda i najvise koriste net, po ceo dan nesto kace na fejsbuke, instagrame, seruju, tvituju, potraznje definitivno ima, ali ocigledno nam telenor ovim kaze da ima problem sa kapacitetom svoje pametne mreze.
A da ne naglasavam da ta manjina koja je uopste i imala smartfon, pola njih (cuj pola) nije ni znalo sta to znaci, oni su kupovali "nokije".
Danas je sasvim druga prica, ti isti neznalci mozda i najvise koriste net, po ceo dan nesto kace na fejsbuke, instagrame, seruju, tvituju, potraznje definitivno ima, ali ocigledno nam telenor ovim kaze da ima problem sa kapacitetom svoje pametne mreze.
- 1808
- Expert
Ne bih se baš složio sa time. Zašto limitirati protok za bilo koji paket dok imaš na raspolaganju onoliko megabajta koliko ti pripada. Najgore od svega je što korisnik ne može da ostvari ni ovoliki protok koliko su naveli, jer Telenor mešetari sa tim ograničenjima brzine protoka (naročito preko proksija), o čemu svedoči i ovaj njihov zvaničan cenovnik.m@c|-|oR napisao:Sa 50 MB u paketu brzina ti je nebitna.