SAVET POTREBAN:
u tih nekoliko poziva call center i raspitivanja po poslovnicama( posto ne verujem vipovcima -)) vise puta si mu rekli da oni ne vide vise ugovornu obavezu na mom broju ( sto me je tada cudilo jer sam je produzio u decembru a podneo zahtev za raskid radi poskupljenja i prelazak na prepaid pocetkom aprila , oni koji su me pratili sta pisem znaju sta se desavalo).sinoc mi to pada na pamet -)).. to moze da znaci da su oni skinulu ugovornu obavezu sa mog broja zbog poskupljenja (otpoceli proces raskida )i sad zbog vipovskog plus 1 obrac perioda ,ja a i svi ostali moramo da cekamo taj dodatni mesec....
au praksi ja sam sada klasicni postpaid korisnik bez ugovorne obaveze...to bi znacilo .. i onda ja broj mogu da prenesem kad god hocu ..
ako neko ima ideju ili savet javite .. da onda platim aprilski racun .. nista im ne dugujem onda i zapocnem prenos u mts mrezu i tad nemaju razloga da mi odbiju prenos ...
ako to uspe onda znaci da vip laze i maze kao magarac .. -) i onda svi mozete da prenesete broj u mts u tom dodatnom obracunskom periodu a da ne cekate kraj ... jel koliko vidim vip ce na sve moguce nacine da vas prefarba samo da vam odere kozu sa ledja -))
GARANCIJA : što se tiče ALCATEL, HUAWEI, LG uzet u VIP, TELENOR, MTS ovlašćeni servis je MOBIS u Zepter zgradi na NBG. Dovoljno poneti telefon i garantni list ( bio 3 puta) ... garanciju uvek daje onaj ko uveze telefon i to u zakonskom roku od 24 mesesca ,i nema to ništa sa vipom ili druga 2 operatera...ako raskinete sada u Vipu zbog ovog poskupljenja telefon ZADRŽAVA garanciju ..a što se tiče operatera vipovih u ovom datom trenutku samo bilm.. može im verovati i poslušati

,
EDIT:
PRENOS BROJA KOD RASKIDA iskustvo sa drugog foruma - moze pomoci
Evo i mog slucaja:
Zvao sam prvo CC i bio u poslovnicu VIP-a , gde su mi izmedju ostalog rekli da broj koji je sa prefixom 062, ne mogu da zadrzim niti da prenesem u drugu mrezu, vec se isti gasi i vraca maticnom operateru ukoliko se ugovor raskine.
Podneo sam zahtev za raskid pretplatnickog odnosa u VIP poslovnici. Jer je to tad bila jedina opcija koja mi je ponudjena.
Iz CC su me zvali nakon podnosenja raskida i nudili 25% vise smartova u narednih 12 meseci, ili prelazak sa smart 1200 na smart 700. Obe ponude sam odbio i pisao Ratelu za savet oko toga sta bi trebalo da uradim da zadrzim broj.
Od Ratel-a sam dobio mail da im dopunim prigovor potrebnim informacijama i da ce oni u najkracem roku reagovati.
Tako je i bilo. Iz VIP-a su me ponovo zvali a u vezi zalbe koju sam slao Ratelu.
Receno mi je da podnesem novi zahtev u kom zelim da se stornira raskid pretplatnickog odnosa i da zahtevam oslobadjanje od ugovorne obaveze u cilju prelaska u drugu mrezu iz razloga povecanja pretplate od 8%.
To sam danas ucinio i sad cekam sta ce se dalje desiti.
Eto, ipak izgleda da prenos broja moze bez problema da se izvede, samo VIP iskusno to skriva sto duze moze.