Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Re: Telenor novosti

Post od evolution »

@vla-do:
Nema zvaničnih informacija o tome.

@Lobachewsky: Da bi LTE bio dostupan treba regulisati frekvencije analogne televizije. I to je pomereno sa mrtve tačke. Digitalizacija predajnika je u toku i do kraja avgusta preko 90% Srbije biće pokriveno digitalnim signalom. Nakon toga, ono što bi moglo najviše oduzeti vremena jeste realizacija prijemnika u domaćinstvima.

3G na 900 MHz donosi bitne promene u propagaciji signala i to bi trebalo da oseti većina korisnika, naročito u problematičnim područjima, a pokrivenost bi se mogla meriti sa GSM-om. Bolji signal usled niže frekvencije utiče i na veće trajanje baterije, pouzdaniju vezu...

Opširnije informacije o ovome postoje i na ovom linku: http://news.o2.co.uk/2011/05/30/superfa ... explained/
iPhone 6 Plus

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

evolution napisao:@Lobachewsky: Da bi LTE bio dostupan treba regulisati frekvencije analogne televizije. I to je pomereno sa mrtve tačke. Digitalizacija predajnika je u toku i do kraja avgusta preko 90% Srbije biće pokriveno digitalnim signalom. Nakon toga, ono što bi moglo najviše oduzeti vremena jeste realizacija prijemnika u domaćinstvima.
I to je vec 2015-ta. Molim te.... Jel treba da aplaudiram sto je u 2014. pomereno sa mrtve tacke? To je trebalo da je vec uveliko zavrseno do sada.

Isto ce biti i za tu tehnolosku neutralnost, dok se zadovolje sve zakonske procedure procice bar jos 5 godina. I onda ce neko 2020. isto da mi prica kako je procedura pomerena sa mrtve tacke i kako bi zbog toga trebalo da budemo zadovoljni, sta li...

Ali dobro, to nije do telenora. Ono sto je do telenora to je gore nego 2010. Tako da LTE bolje i da ne uvodi, ceo paket ce da mi spiska za tridesetak sekundi. Neka hvala. :roll:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Evolution, naš interesuju te nezvanične informacije. Zvanične znamo da možemo pročitati na sajtu ;) dakle? :)

rex
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 10. Dec 2013. 01:21
:: lg g2
:: nokia

Post od rex »

evo i ja da se umesam malo prvo jako sam se razocarao u telenor traze puno daju nula... meni istice sada 1.08 i razmisljam da predjem u mts jer tamo opet je neka normala naspram telenora i njihovih paketa inace meni je dosta bitan net i pozivi al da bi to ostvario ispod 2000din nista ne mogu da dobijem a pre se moglo to ostvariti kao sto je LOBACHEWSKY rekao a u mts ima lepa ponuda mix net m za 1140din 300min 500sms i giga neta sasvim ok i plus preneses u sledeci mesec tako da cu garant reci cao telenoru dok ne budu normalizovali pakete i dali ljudima ono sto im je potrebno

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Nema nezvaničnih informacija.

Novi Moj Telenor portal:

https://www.telenor.rs/mojtelenor/

Za sada u beta verziji. Odgovorite na anketu u vezi iskustva sa portalom odgovorom na par pitanja.
iPhone 6 Plus

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Pokusaj sa sajtom "dobre stvari" je od starta izgledao besmisleno... Moj telenor je mnogo bolje

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Pitam se da li ce opet moci sa sajta da se salju besplatne poruke u Telenor mrezi.
Voleo bih da dodaju opcju slanja sms-a sa web-a pa neka mi skidaju sa postpaid paketa ali znam da toga nece biti nikad.

mare.m90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 11. Jun 2014. 11:33
:: nokia 3310

Post od mare.m90 »

Danas bio do telenora i mnogo se razocarao, hteo da predjem kod njih i uzmem telefon medjutim prodavac mi odmah postavi pitanje da li imam tekuci racun? Ja naravno nemam tekuci racun (sto mozda jeste cudno ali mi do sada nikad nije trebao) onda kao da pogleda kreditni biro ali je vec bio siguran da ne mogu da uzmem telefon. E sad jedino sto mi nije jasno jeste to sto mi je ovo drugi ugovor na 2god sa telefonom jedan u mts jedan u vip-u koliko se secam u vip-u su mi radili tu proveru i tu sam proso, ne znam kako sad nisam, nemam nikakav kredit niti bilo koja dugovanja a samim tim sto bi mi vip dao da predjem u telenor znaci da sam njima izmirio sve obaveze. Posto mi se bas svidela ponuda ja pitam da li mogu da prebacim broj na nekog drugog ko ima sve te uslove i zmem telefon on kaze ne. :?

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

toda81 napisao:Lobachewsky, slazem se sa tobom da danas daju manje net-a nego sto su nekad davali. Dzaba meni neki veliki dzip ako imam goriva samo za par km. Lopuze su to velike. Ja cu po povratku iz Visegrada da napisem maio telenoru i da trazim sony m2 da mi daju besplatno, tj za dinar i popust 20% ako zele da ostanem kod njih. Ako nece onda cu im mozda stvarno reci cao jer sam pre par dana iznajmio stan u Pozarevcu i konacno cu imati i mts signal ;)
Dobrodosao :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Samo da vam kazem da sam bio lenj i da indijancima nisam napisao mail, a razlog je sto sam se ovih dana selio pa nisam znao gde se nalazim, a sada mislim da sam ipak u nekoj zgradi u PO gde navodno postoji kucni red i ima jedan cika koji je predsednik kucnog saveta koji je jako opasan, ali s druge strane cujem kako komsija pokusava da udje u moj stan i kopa zid s jedne strane, na spratu cujem staru baku kako slusa vesti i cuo sam da je novi zakon o radu usao u skupstinsku proceduru... Plasim se da pocinjem da ludim, cujem svuda oko sebe neke glasove... Zena mi se smeje zbog cele situacije i to nevencana zena... Ona je vec dugo pokusavala da me ubedi da se preselimo ovde, ali ja nisam zeleo da napustim Mustapić city i na kraju sam pristao i POKAJAO SE :( U centru Pozarevca nemam 3g ni hspda :( kod telenora. Jeste da sam u prizemlju, ali zar i mi prizemljeni nemamo pravo na brz telenorov net :( jao kuku lele meni :( :( :( Da se jos malo vrati na temu. Nisam stigao da napisem pismo telenoru i juce me je zvala teta da vidi sta sam odlucio, a ja onako izmoren od seljakanja stvari sam pristao na njihove uslove. Dobio sam 25% popusta i sada mogu da biram telefon koji hocu da uzmem, a nisam imao snage da trazim popust i za telefon :( Kada se sve uzme u obzir, mislim da sam se zeznuo sa svake strane. Dogovorio sam se sa telenorovom devojkom da mi posalje novi ugovor u poslovnicu telenora u Pozarevcu i da odem u sredu da potpisem ugovor i da uzmem neki tel koji mi se svidja, a ne kosta puno. Najzesce od svega je sto cu imati muke da vidim sad celu telenorovu ponudu telefona jer na kompu nemam net, a za to su krive komsije jer su svi zakljucali svoje wifi mreze
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

toda81, još nije kasno, ništa nisi potpisao! I za telefon i za ženu :)

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

Baraba napisao:toda81, još nije kasno, ništa nisi potpisao! I za telefon i za ženu :)
E komentar ti je do j.ja :mrgreen: nasmejah se slatko

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Baraba, u pravu si, nisam potpisao ni jedan papir ni za jedno, ni za drugo haha
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pravo covek kaze. I jos licno iskustvo, zenu nemoj ni da potpisujes, sta ce ti to? Neces verovati kojom brzinom pocnes da propadas posle tog jednog potpisa ;) Na kraju, po definiciji, BRAK je ono sto dodje izmedju ZIVOTA i SMRTI :) :D
Sala mala naravno, ali nisam mogao da izdrzim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

toda81, i jesi li se venčao za telenor? Ako nisi, kupi kartice druga dva operatera i pogledaj signal i pokrivenost, ako imaju 3G ćao zdravo telenor.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Da stvarno, mislim da je Pozarevac dobro pokriven.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Miodrage, stari druze, zato se ja ne dam vec 13 godina i jos uvek zivimo nevencani ;) Ona krilatica "izmedju zivota i smrti" je kao centar na meti :)

Baraba, ipak imam 3g, ali je slabiji signal nego sto ima obican internet pa zato preovlada samo E umesto H+. Slucajno mi je palo na pamet da stavim samo WCDMA u podesavanju mreze i sada imam dobar net, ali sa malo slabijim signalom :)

Ipak cu im ja poslati pismo da vidim da li ce mi napraviti neku pogodnost i za telefon
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Pošalji. Ako ne naprave ustupak onda ti kao stari verni korisnik nemaš nikakvu pogodnost. 25% i telefon nude meni kao novom korisniku, bez da sam se nešto bunio. Kod VIP umaš popust na telefone sa ivom temperaturom do 40%, kod mts 50% popusta na pretplatu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Poslao sam im mail pa cemo da vidimo sta ce gospoda odgovoriti
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Vec je kasno bilo pa sam uzeo tarifni paket Prenesi i surfuj XL na koji sam dobio 25% popusta plus LG L70 za 1 din. koji sam jos juce prodao za 130 eura (ubacio u oglase i covek me kontaktirao posle 3h od objavljivanja) :D

Sada sam poslao mail na mailto:servis@telenor.rs
jer i suprugi za manje od mesec dana istice ugovor i napisoa sam sledece:

Поштовани,
Ја сам Б... З..., Ваш вишегодишњи корисник. Мој број телефона је .... У августу 2014. истиче ми двогодишња уговорна обавеза. С обзиром да код Вас имам постпаид број, са рачуном не мањим од 1500-2000 по уговору (што Ви можете врло лако и сами да проверите), питам да ли ћете ми по истеку уговора, или можда већ сад, понудити нешто као награду за верност? Желим одмах да Вам скренем пажњу да ме понуде које нудите НОВИМ корисницима уопште не интересују. Минимум који очекујем од Вас да ми понудите је попуст на претплату у износу од 25% за пакет Prenesi i surfuj XL и куповину неког новог апарата али по повлашћеној цени. Гледала сам на Вашем сајту да је пре месец дана Sony Xperia M2 на тарифи Prenesi i surfuj XL коштала 1 динар па бих Вас замолила да и њу добијем по тој повлашћеној цени. Молила бих Вас да ме у вези са мојом молбом/захтевом контактирате када исту размотрите. Такође бих вас замолила да не покушавате да ме убеђујете да пристанем на понуде попут додатних минута у мрежи или додатних порука. Дакле, 25% попуста на претплату за тарифу Prenesi i surfuj XL и попуст на куповиину новог апарата тј. Sony Xperia M2, или ћу бити приморана да поднесем захтев за пренос броја у другу мрежу. Јавна је тајна да се овакве погодности одобравају дугогодишњим корисницима па бих Вас стога замолила да ми изађете у сусрет. Само да напоменем то да сам се распитала што се тиче погодности које дају други оператери у њиховим пословницама тако да код мтс-а добијам 50% попуста на пакет сличан овом који ја желим да користим код Вас плус телефон за један динар који је у рангу са Sony Xperia M2 који ми се свидео у Вашој понуди.

У нади да ћемо и даље сарађивати ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ од Б.. З...

Šta mislite, da li je ok poruka i nadam se da nisam na pogresan mail poslao poruku ;)
Note IV N9100 dual

Odgovori