Yettel novosti
Re: Telenor novosti
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S i iPhone 5C u Telenoru:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... /iPhone-6/
http://m.telenor.rs/privatni/webshop/iPhone-6/
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... /iPhone-6/
http://m.telenor.rs/privatni/webshop/iPhone-6/
iPhone 6 Plus
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Sto su morali poseban deo sajta da odvoje za iPhone... 
A kad ce cene da malo padamo u nesvest?

A kad ce cene da malo padamo u nesvest?

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
toda81 Može, pošalji mi, daću bratu pa neka proba da izvuče nešto, u svakom slučaju ne može da škodi.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Поштовани,
Ја сам ........................, Ваш вишегодишњи корисник. Мој број телефона је 062xxxxxxx. У августу 2014. истиче ми двогодишња уговорна обавеза. С обзиром да код Вас имам постпаид број, са рачуном не мањим од 1500-2000 по уговору (што Ви можете врло лако и сами да проверите), питам да ли ћете ми по истеку уговора, или можда већ сад, понудити нешто као награду за верност? Желим одмах да Вам скренем пажњу да ме понуде које нудите НОВИМ корисницима уопште не интересују. Минимум који очекујем од Вас да ми понудите је попуст на претплату у износу од 25% за пакет Prenesi i surfuj XL и куповину неког новог апарата али по повлашћеној цени. Гледала сам на Вашем сајту да је пре месец дана Sony Xperia M2 на тарифи Prenesi i surfuj XL коштала 1 динар па бих Вас замолила да и њу добијем по тој повлашћеној цени. Молила бих Вас да ме у вези са мојом молбом/захтевом контактирате када исту размотрите. Такође бих вас замолила да не покушавате да ме убеђујете да пристанем на понуде попут додатних минута у мрежи или додатних порука. Дакле, 25% попуста на претплату за тарифу Prenesi i surfuj XL и попуст на куповиину новог апарата тј. Sony Xperia M2, или ћу бити приморана да поднесем захтев за пренос броја у другу мрежу. Јавна је тајна да се овакве погодности одобравају дугогодишњим корисницима па бих Вас стога замолила да ми изађете у сусрет. Само да напоменем то да сам се распитала што се тиче погодности које дају други оператери у њиховим пословницама тако да код мтс-а добијам 50% попуста на пакет сличан овом који ја желим да користим код Вас плус телефон за један динар који је у рангу са Sony Xperia M2 који ми се свидео у Вашој понуди.
У нади да ћемо и даље сарађивати ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ од ...................
Ја сам ........................, Ваш вишегодишњи корисник. Мој број телефона је 062xxxxxxx. У августу 2014. истиче ми двогодишња уговорна обавеза. С обзиром да код Вас имам постпаид број, са рачуном не мањим од 1500-2000 по уговору (што Ви можете врло лако и сами да проверите), питам да ли ћете ми по истеку уговора, или можда већ сад, понудити нешто као награду за верност? Желим одмах да Вам скренем пажњу да ме понуде које нудите НОВИМ корисницима уопште не интересују. Минимум који очекујем од Вас да ми понудите је попуст на претплату у износу од 25% за пакет Prenesi i surfuj XL и куповину неког новог апарата али по повлашћеној цени. Гледала сам на Вашем сајту да је пре месец дана Sony Xperia M2 на тарифи Prenesi i surfuj XL коштала 1 динар па бих Вас замолила да и њу добијем по тој повлашћеној цени. Молила бих Вас да ме у вези са мојом молбом/захтевом контактирате када исту размотрите. Такође бих вас замолила да не покушавате да ме убеђујете да пристанем на понуде попут додатних минута у мрежи или додатних порука. Дакле, 25% попуста на претплату за тарифу Prenesi i surfuj XL и попуст на куповиину новог апарата тј. Sony Xperia M2, или ћу бити приморана да поднесем захтев за пренос броја у другу мрежу. Јавна је тајна да се овакве погодности одобравају дугогодишњим корисницима па бих Вас стога замолила да ми изађете у сусрет. Само да напоменем то да сам се распитала што се тиче погодности које дају други оператери у њиховим пословницама тако да код мтс-а добијам 50% попуста на пакет сличан овом који ја желим да користим код Вас плус телефон за један динар који је у рангу са Sony Xperia M2 који ми се свидео у Вашој понуди.
У нади да ћемо и даље сарађивати ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ од ...................
Note IV N9100 dual
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
toda81, Hvala na tekstu, odlično si to sročio, operateri i treba da nagrade svoje dugogodišnje korisnike, međutim ako oni neće sami to da učine, korisnici moraju da naću način da izvuku što povoljnije uslove.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Čekaj bre pa ovo mts valjda nedaje, 50% i telefon.toda81 napisao:Само да напоменем то да сам се распитала што се тиче погодности које дају други оператери у њиховим пословницама тако да код мтс-а добијам 50% попуста на пакет сличан овом који ја желим да користим код Вас плус телефон за један динар који је у рангу са Sony Xperia M2 који ми се свидео у Вашој понуди.

- toda81
- Prijatelj foruma
Ma mora malo inda se blefira druze, a kod mene je to proslo 2 puta za manje od mesec dana 

Note IV N9100 dual
Predregistracija za iPhone uredjaje: http://www.telenor.rs/?page=10596
iPhone 6 Plus
- christofer
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19
Ja sam pisao korisnickom servisu pre odredjenog vremena slicno ovom tekstu koji je kao template dao toda81 i dobio sam opciju.... 25% i telefon ili 50% bez mogucnosti uzimanja telefona. Odlucio sam se za drugu opciju s obzirom da za pakete koje uzimam telefoni izadju skoro kao i u slobodnoj prodaji po oglasima. Tako da to nije odgovaralo sigurno :/. Ali 50% za cenu pretplate mi je sasvim ok
. Inace sad koristim play 3 a mozda predjem na prenesi i surf xl i korisnik sam Telenora od 2000 mislim... Ostavili su mi i mogucnost da menjam pakete stalno po izboru...
P.s. Niko ne komentarise 110000 din za iPhone 6 bez ugovorne obaveze...
. Da li mi imamo najskuplji iphone u Evropi.. Mislim da je uglavnom napolju cca 700 eur... A kod nas 1000 skoro [emoji34]. Duduse ja svakako uzimam samo androide pa me ne tangira. .. Ali just sayin 

P.s. Niko ne komentarise 110000 din za iPhone 6 bez ugovorne obaveze...

screw u guys I'm going home
- toda81
- Prijatelj foruma
Suvisno je druze komentarisati taj idiotizam nasih operatera, a u ovom slucaju telenora. Ja sam znao da ce situacija da bude takva. Iphone uopste ne zasluzuje toliku cenu, ali operateri misle drugacije
Note IV N9100 dual
- christofer
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19
Ne razumem logiku iza takvog poteza... Pa dovoljno da je za 50-70 eur jeftiniji od cene na oglasima pa bi gomila ljudi uzela... Ovako ce podeliti odredjenu kolicinu aparata velikim biznis korisnicima (koji imaju benificirane uslove zbog velikog prometa) i pretpostavljam da ce uzeti neki broj ljudi koji je na premium paketu pa su njima i ok uslovi. Ali nisu uzeli veliki deo trzista, a mogli su... Zasto ne znam. Da li Apple formira cene spram predvidjenog prometa, ili uprave operatora stvarno nemju ni malo kontakta s realnim trzistem?! Iznova se ponavlja prica sa svim premium aparatima, ali sam pomislio da ce zeleti da nekako jabuku priblize vecem krugu korisnika koji bi to jako voleo, a bili su osudjeni na dilere sa sivog trizsta... A koliko vidim tamo ce i dalje nastavljati da uzmaju svoje bendyphonove 

screw u guys I'm going home
Kao i obicno LIDERI U REGIONU
, ovo se kaznjava na sledeci nacin ili raskid ugovora ili prelazak na pri pejd u svakom slucaju bezanija

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Nikada ni u jednoj radnji neće telefon biti jeftiniji nego na oglasima. U radnji, u ovom slučaju Telenor, MTS dobijaš garanciju zvaničnog uvoznika na dve godine i original legalni uređaj. Radnje za to plaćaju porez, carinu, pdv, itd. To na oglasima nema i zato su toliko niže cene.christofer napisao:Ne razumem logiku iza takvog poteza... Pa dovoljno da je za 50-70 eur jeftiniji od cene na oglasima pa bi gomila ljudi uzela...
A što se tiče raskida.. Čekaj, ja treba da raskinem ugovor sa Telenorom jer je IPhone skup?! Ili bilo koji drugi telefon?! Neka šišaju, imamo dosta ovaca. Niko vas ne tera da kupujete od operatera. Postoji razlog što je takva cena. Meni ne pada na pamet da se bunim ili nerviram jer me apsolutno ne pogađa. I da je IPhone 200e jeftiniji pola vas koji se sada želite, ne biste ni tada uzeli telefon, tako da je ovo samo bezvezno pljuvanje operatera.sigi napisao:Kao i obicno LIDERI U REGIONU, ovo se kaznjava na sledeci nacin ili raskid ugovora ili prelazak na pri pejd u svakom slucaju bezanija
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
ovo je najbolja kontatacija vezana za celu frku oko toga sto iphone dosao u Srbiju. na plate od jedva 250 eura svaka cena bi bila skupa.El Laki napisao: I da je IPhone 200e jeftiniji pola vas koji se sada želite, ne biste ni tada uzeli telefon, tako da je ovo samo bezvezno pljuvanje operatera.
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Cene su takve jer operatori plaćaju punu cenu kod kompanija jer ne naručuju u mnogo velikim ciframa jer smo mala i siromašna zemlja i kad se na to obračuna porez pa carina, pa servis, ispadne da oni uopšte ne zarađuju na telefonima već ga samo prosleđuju po ceni koju su oni ukupno platili. Problem kod toga je što, da su imalo razumni operatori i da je veća konkurencija, trebali bi da daju telefon po jeftinijoj ceni nego što ga oni nabavljaju jer na kraju krajeva, mi donosimo njima ogroman profit! (sms u lokalu je besplatan, a mislim da su i pozivi - što oni fino naplaćuju...). Znači, ako telefon košta 500€, treba ga dati za 300 uz 2 godine vezivanja na neki srednji paket, jer moj paket npr. (bez popusta koji sam dobio jer nisam uzeo uređaj) njima za dve godine iskešire duplo više nego što bi oni subvencionisali a na šta bi i dalje imali profit...
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
- :: Microsoft lumia 550
- :: Samsung J5 2016
@Coomi
Ne bih se bas slozio sa tobom.Porez (PDV) i carina se naplacuju na osnovicu.
Da je iPhone firma iz EU carina se ne bi naplacivala kod nas,samo PDV
Posto nije,vec je vlasnik iz USA,a proizvodnja u Kini,carina se naplacuje kao i u bilo kojoj zemlji EU.Takodje PDV se placa kao i u bilo kojoj drugoj zemlji EU,gde je takodje u vecini zemalja 20 %,negde i vise (jer koliko ja znam i oni naplacuju carinu i na USA i azijatske proizvode)
A sto se zarade telenora tice,vec ima puno telefona na kojima puno zaradjuju.Ne verujem da su se sada toga odrekli kada mogu skinuti prilicno masan kajmak.
Ne bih se bas slozio sa tobom.Porez (PDV) i carina se naplacuju na osnovicu.
Da je iPhone firma iz EU carina se ne bi naplacivala kod nas,samo PDV
Posto nije,vec je vlasnik iz USA,a proizvodnja u Kini,carina se naplacuje kao i u bilo kojoj zemlji EU.Takodje PDV se placa kao i u bilo kojoj drugoj zemlji EU,gde je takodje u vecini zemalja 20 %,negde i vise (jer koliko ja znam i oni naplacuju carinu i na USA i azijatske proizvode)
A sto se zarade telenora tice,vec ima puno telefona na kojima puno zaradjuju.Ne verujem da su se sada toga odrekli kada mogu skinuti prilicno masan kajmak.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Veća tržišta imaju daleko bolju pregovaračku poziciju u odnosu na naše malo i slabom kupovnom moći. Tako da sigurno Austrijski ili Nemački operater ne dobijaju po istim uslovima IPhone. Uostalom, može Telenor da lupi i 1500e, kada vidi kakva je situacija kod nas i ko će sve uzeti, jer imamo mnogo naloženih koji bi bubreg prodali za IPhone. Niko nikoga ne tera da kupuje sad, tako da je kukanje na cenu bezveze.
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14
Ja bih ipak da ti odgovorim - neki ljudi hoce da kupe dobar telefon na ugovor. Mozda im odgovara da placaju ugovor. Mozda nemaju 700e u dzepu ili ih imaju ali ne zele da ih zarobe u telefonu.El Laki napisao:Uostalom, može Telenor da lupi i 1500e, kada vidi kakva je situacija kod nas i ko će sve uzeti, jer imamo mnogo naloženih koji bi bubreg prodali za IPhone. Niko nikoga ne tera da kupuje sad, tako da je kukanje na cenu bezveze.
I ne zelim da me neka kvazi srpsko-norveska kompanija vuce za nos. Verujem da MTS i telenor dobijaju te telefone po slicnim uslovima a MTS ih prodaje za 200e manje (ugovor x 24 meseca + doplata). OK, mozda su se MTS debelo zeznuli i izgubice brdo para na svakom telefonu, ali ipak mislim da se telenor malo preracunao vodeci se logikom koju si ti gore opisao.
Tako da sam ja dobio ponudu od MTS-a, i kontaktirao telenor da se izjasni da li hoce da mi da iste uslove. Ako ne dobijem odogovor za 3-4 radna dana - hvala im i dovidjenja. Neka shisaju svoju mamu... Ali je tuzno sto ispada da ja moram da moljakam i ciganisem se da me ne bi j***o tamo neki baja i mag marketinga u telenoru koji je zakljucio da je ajfon savrsen medij za sisanje njihovih korisnika. Kao da oni ne zive od tih istih korisnika?! A ako nastave ovako uskoro ih vise nece ni imati....
- El Laki
- Prijatelj foruma
Dečko, MTS je državna firma i već dosta dugo imaju povoljnije (i to dosta) pakete nego Telenor. Telenor ima milionski profit, a MTS je u milijardama dugovanja. I šta imaju od jeftinih telefona? To što ćeš ti reći e svaka čast, ne pljačkaju narod? Telenor je privatna firma i kao takva ima profit na prvom mestu. MTS je državni i mora da prilagođava cenu našem narodu, pa i na svoju štetu. Tako da tu je kraj polemike. Može i u Telenoru da bude Iphone dinar, pa da snose gubitke ali neće, za razliku od MTS koji je kao i većina državnih firmi na "aparatima" jer se radi neracionalno (jeftini paketi, jeftini telefoni, sve živo sponzoriše). Da im nema silnih ugovora za državnim firmama da ih koliko toliko održava, MTS bi davno bio u stečaju, nego se eto drži ne bi li ga neko privatizovao .
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Sada ja tebi moram da odgovorim
Telenor je privatna firma koja nema iste uslove za sve ,te price o profitu krajnjeg korisnika ne zanimaju i ne shvatam kakve veze to ima sa ponudom
Raspravljati o tome da je Telenor hohstaplerska firma koja ovde radi sta hoce je neka druga stvar ,to napolju ne mogu da rade jer ima firmi koje su jace od nje i koje dominiraju trzistem mobilne telefonije ,da ne nabrajam,pogledaj po netu
Telenor je najgluplja stvar koju je nasa vlada mogla da uradi dovesti 4 ili 5 firmu u svetu ovde,umesto giganata kakvih ima ali ...
Naravno da svaka firma koja je nastala u maticnij drzavi ima drugaciji odnos prema istoj
I naravno da MTS ima takav odnos prema svojoj drzavi
Ja jesam korisnik Telenora ali samo iz razloga sto MTS nema signal (tj ima jako los)u mom delu grada,ako to srede vracam se
Pa ko je lud da placa lopovima duplo skuplje pakete kada ne mora i da ih moli za popust iako je kod njih 10 godina
Telenor je privatna firma koja nema iste uslove za sve ,te price o profitu krajnjeg korisnika ne zanimaju i ne shvatam kakve veze to ima sa ponudom
Raspravljati o tome da je Telenor hohstaplerska firma koja ovde radi sta hoce je neka druga stvar ,to napolju ne mogu da rade jer ima firmi koje su jace od nje i koje dominiraju trzistem mobilne telefonije ,da ne nabrajam,pogledaj po netu
Telenor je najgluplja stvar koju je nasa vlada mogla da uradi dovesti 4 ili 5 firmu u svetu ovde,umesto giganata kakvih ima ali ...
Naravno da svaka firma koja je nastala u maticnij drzavi ima drugaciji odnos prema istoj
I naravno da MTS ima takav odnos prema svojoj drzavi
Ja jesam korisnik Telenora ali samo iz razloga sto MTS nema signal (tj ima jako los)u mom delu grada,ako to srede vracam se
Pa ko je lud da placa lopovima duplo skuplje pakete kada ne mora i da ih moli za popust iako je kod njih 10 godina
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba