A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Re: VIP novosti

Post od RandjaPO »

Ne znam gde da postavim pitanje pa ajd ovde da ne otvaram drugu temu. Ugovor mi je istekao juce, 24. decembra, i nisam ga produzio. Bio sam kod njih, potpisao ugovor o prekidu ugovora i u ugovoru pise da ukoliko u naredna 3 meseca nastavim da koristim tu karticu u tom slucaju VIP nije duzan da prekine da mi naplacuje taj paket. E sad, danas mi stize poruka da sam prestao da budem korisnik njihovih usluga i da ukoliko u narednih mesec dana upatim kredit na taj broj on prelazi na prepaid i da mogu da ''uzivam u svim prednostima prepaid usluga''. A u ugovoru pise da taj broj ne smem da koristim u naredna 3 meseca. Moze li neko ovo da mi pojasni?

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Ako ti je presao na pripejd,onda si siguran! To su neke njihove fore,ni ja ih ne razumem!

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Kako ja to razumem - ne moraš da koristiš, ali možeš da uplatiš kredit.
Zvuči glupo, kapiram. :oops:
Česta je pojava da se po isteku ugovora prelazi na prepaid, da bi se zadržao broj.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Iskreno, smatrao sam se debilom dok sam pokusavao da ukapiram o cemu se ovde radi. Najgore je sto sam citao da ukoliko hoces da predjes sa postpaida na prepaid nakon isteka ugovora mora da se podnosi poseban zahtev pa onda nekom odobre a nekom ne, zavisi koliko si dugo njihov korisnik. Ja uopste nisam trazio da mi se taj broj prepaci na prepaid i danas mi stize ova poruka. Otici cu do njih da pitam o cemu se tacno radi jer ovo sto mi pise u ugovoru o ova tri meseca mi se uopste ne svidja a vrlo lako moze doci do toga koliko vidim.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

RandjaPO, pre dve godine meni se desilo isto to. Raskinuo sam ugovor na jednom 060 postpaid broju (podneo zahtev da ugasim taj postpaid broj) i stize mi poruka da ako dopunim kredit u narednih mesec dana, mogu da nastavim da ga koristim kao prepaid. Dopunio sam i tako je i bilo, sve regularno.
Mada na kraju sam ga pustio da istekne, nije mi trebala jos jedna kartica, ali to je druga prica.

U svakom slucaju najbolje je da ti ipak proveris kod njih, oni stalno menjaju svoju logiku poslovanja.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Da li znate mozda koja se promocija ocekuje u Vip-u prvog februara?
Ovaj popust na uredjaje i pretplatu traje jos danas i sutra

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Mene i dalje nešto buni...lepo piše ispod tarifnih cenovnika na sajtu..."tarifiranje razgovora 90/60".Ne piše ni prvog minuta,ni drugog ni 'bem li ga.Zna li neko ali za sigurno,šta se tarifira sa 90/60?

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Prelistaj par strana unazad, pisalo se o tome

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

I sam sam pisao o tome...i tome je najviše i nateralo da ih prošle godine napustim,ali počinjem razmišljati,ako prodaju mts kom se jatu prikloniti?

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Pitanje je da li ce se telekom prodati uopste, vidi sta ti najvise odgovara, prvo odredi neku cifru za koju si spreman da dajes mesecno, onda vidi sta ti sva tri operatera daju za tu cifru i izaberi onu koja ti najvise odgovara, odnosno onu koja bi najbolje isprartila tvoje potrebe. Dok ne stavis na papir sve ovo nikako neces moci da se odlucis.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Sada sam zvao korisnički servis da se malo raspitam,pa tek je tu ludilo.Eelem dobio sam odgovor,da su oni utvrdili da su statistički najčešći razgovori do 1,5 minuta i da nam nebi skidali 2 minuta(akoje 60/60) oni su izašli korisnicima u susret i to tarifiraju znači sa 1,5 min.Namerno koristim minut da nebih nikoga bunio sa smartovima.Elem ima tu i neki nastavak oko razgovora od 2 min.,medjutim ostao sam na paf i nisam bio u stanju baš da upratim objašnjenje do kraja.Mts i prodaja...radim na jednom "škakljivom" mestu i niko od nas nije bio svestan da se obavljaju pripreme za alternativne veze upravo zbog toga što će Mts BITI prodat,a sve je počelo pre godinu,godinu i po.Ima nešto što se zove i princip(makar kod mene) a to je i da od toga kome će biti prodat zavisi da li ću ostati kod njih ili ne?A koliko vidim biće to veoma brzo gotovo,jer ne pitamo se tu mi nego veliki brat.(to je neka druga metafizika)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mene iskreno zabole kome ce ga prodati sve dok su cene ovakve ili jos povoljnije u odnosu na konkurenciju. Ako budu gore nego sto jesu, zna se, zahtev za prenos broja i cao.
Ovo za vip i tarifiranje je u najmanju ruku nakaradno objasnjenje koje kao da je smislio neko iz 5. razreda osnovne skole. Ako vec zele da izadju u sustret korisnicima, pa lako mogu da daju jos po 100 minuta/smartova ili cega god. I nije prosle godine bilo samo pitanje promene tarifiranja, podigli su i pretplatu ukoliko ne prihvatis novi paket sa novim tarifiranjem. Znaci, bilo je ili placaj skuplje paket koji koristis ili predji na nove pakete sa novim tarifiranjem.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

PetarI napisao:Mene i dalje nešto buni...lepo piše ispod tarifnih cenovnika na sajtu..."tarifiranje razgovora 90/60".Ne piše ni prvog minuta,ni drugog ni 'bem li ga.Zna li neko ali za sigurno,šta se tarifira sa 90/60?
Idalje... :blinky: Ne znam sto ti je problem da prihvatis, jos tada ti je sve lepo objasnjeno.
Nigde ne pise prvog minita, ni drugog jer ne tarifitaju na minut, vec na 90/60. A takvo tarifiranje jedino ima uticaja ako ti je vecina razgovora kraca od jednog minuta, u suprotnom neces osetiti nikakvu razliku. Iako smatram da treba uvesti zakon da tarifiranje mora da bude 1/1 obavezno.
PetarI napisao:Ima nešto što se zove i princip(makar kod mene) a to je i da od toga kome će biti prodat zavisi da li ću ostati kod njih ili ne?A koliko vidim biće to veoma brzo gotovo,jer ne pitamo se tu mi nego veliki brat.(to je neka druga metafizika)
Ljudi robuju bespotrebnim principima, gledaj ti kako oni posluju kod nas i kakav ce odnos imati prema korisnicima a ne da li su ti "metafizicki" simpaticni ili ne.
Mnogi su odmah bacili hejt na vip jer je "hrvatski" (?!), a znalci su pricali kako su oni tamo najskuplji i "fensi" i da ne ocekujemo previse kod nas.
Kad je trebao mobtel da se proda, niko nije hteo da dodje vodafon, orange ili t-mobile, vec neki jeftiniji "alternativni" operater tipa Telenor - dosao Telenor krenuo da gradi imidz najskupljeg i "fensi" operatera.
Desilo se sve suprotno.

Prema tome, ne sudi unapred po tome ko je kupac, vec kako taj kupac bude poslovao ovde.

E sada, nisam bas optimista da ce doci do pojeftinjenja, na zalost mislim da ce se trend poskupljenja nastaviti - ali mislim da cemo dobiti unlimited pakete i nove usluge tipa mobile tv, vise mb u internet paketima i tome slicno. Dobicemo slobodno trziste, sta god to znacilo.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ja sam mislio na budućeg kupca mts-a.A u Hrvatskoj je Vip mnooogooo povoljniji nego ovde.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

http://www.personalmag.rs/mobile/bespla ... ja-aprila/
Pretpostavljam da je u pitanju besplatna razmena podataka

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Danas mi Vip poslao ovu poruku... Ali se nekako ne usudjujem da isprobam da ne spucam slucajno MB. :D
Slika

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2014. 16:34
:: Xiaomi Redmi Note 7
:: //

Post od 95Darko »

Ima neko iskustva sa mega, giga, ultra? (prvenstveno giga paket) :3

Jel moze da se izgura mesec sa prosecnim koriscenjem FB, Insta, Whatsapp i surfa na pretrazivacu? Za giga je u proseku 50 MB na dan... (Inace ne koristim pozive previse a SMS je neogranicen, mada i njega ne koristim preterano)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

95Darko, i ne bas. Jedino ako si nakacen na wi-fi preko veceg dela dana, tipa kuca, posao...

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2014. 16:34
:: Xiaomi Redmi Note 7
:: //

Post od 95Darko »

uplaticu uskoro 50 MB za 90 din da vidim da li cu izgurati dan, mada ne vidim kako mogu ispucat tih 50 MB za jedan dan, jedino FB jede megabajte malo vise, ostalo ne toliko

Odgovori