A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: VIP novosti

Post od znemanja »

Onda definitivno sve zavisi od lokacije. Meni je nužna konstantna internet konekcija kada sam u zapadnoj Srbiji, tu je VIP loš, nema 3G signala, Telnor ima tu najbrži net, ali je "rupičast", čas ga ima, čas ne, dok je MTS nešto sporiji od Telenorovog, ali dosta konstantniji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Vip je dosta budzio mrezu ove godine:
Ovogodišnje unapređenje mreže obuhvata sledeće okruge: Grad Beograd, Šumadijski, Podunavski, Pomoravski, Nišavski, Pirotski, Braničevski, Jablanički, Pčinjski, Kolubarski, Mačvanski, Rasinski, Zaječarski, Borski, Toplički, Južnobanatski, delove Raškog i Moravičkog okruga
Tako da verujem da mreza sada radi bolje nego sto je radila. Jedino sto Vipu fali jeste pokrivenost nekih varosica, ali posto su vece gradove budzili u 2014, a zatim celu srbiju presli jos jednom 2015., kontam da ce sledece godine doci na red i to prosirenje mreze po varosicama.

Ja ne mogu da kazem nista protiv Vipa, gde god je na papiru pisalo da Vip ima 3G signal, Vip mi je tu radio kao sat, dok je Telenor bio poprilicno rupicast.

Ovde se vidi da Vip po broju baznih stanica ne kasni za Telenorom ne znam koliko, mozda nekih godinu dana. Samo sto im je filozofija sirenja mreze drugacija.

Slika
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ja sam pisao na osnovu licnog iskusta, naglasavam licnog, znaci ni pera ni zika ni forum ni novine. Jednostavno sam bio veoma razocaran i cim mi se ukazala prilika pobegao...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

somi92, ma ok... Mogao si samo da navedes koji grad je upitanju (ili deo srbije, da li je signal los iako na mapi pise da je dobro pokriven ili sta je vec u pitanju).
Hejterskih komentara na netu ima koliko hoces, dodju, kazu kako je taj i taj operater najgora mreza i odu. Nikakve koristi od takvih komentara. I mi da imamo neku percepciju, kad vec citamo ovde.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Pa pisao sam ja vec o tome ali nije problem da napisem opet, beograd, naselje cerak, za one koji ne znaju 10km od centra. Sa mtsom imam i 4g ovde, ne u svim delovima ali ga ima, a sa vipom mi se desavalo da uopste nemam domet, da mi samo stignu poruke sa propustenim pozivima ( neretko nisu ni stizale poruke ), prekine mi se razgovor iznenada itd. Za net se ne secam kako je bilo...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Lobachewsky napisao:Da, za 1400 din to dobijes, a ako uzimas samo sim (bez kupovine telefona) sve to dobijes za 1200 din.
Jbt, ako ovakvo nešto uvedu, to će biti ubedljivo najbolja ponuda u zemlji.
Odmah bih Telenorov broj prebacio kod njih, pa da drvim po internetu na ovom Asusovom fabletu po ceo dan. :D
Zna li neko kakav je 3G signal Vipu u Rakovici i okolini? I Telenotov i MTS-ov je tu odličan, pa se nadam da bi i Vipov mogao biti sličnog kvaliteta..

lepi_mile89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Sep 2015. 20:55
:: iPhone 6 Plus

Post od lepi_mile89 »

Lobachewsky napisao: Hejterskih komentara na netu ima koliko hoces, dodju, kazu kako je taj i taj operater najgora mreza i odu. Nikakve koristi od takvih komentara. I mi da imamo neku percepciju, kad vec citamo ovde.
Nisu samo komentari u pitanju. Vrlo ozbiljno i kredibilno istraživanje o percipiranoj vrednosti i zadovoljstvu korisnika sprovedeno je nedavno, a rezultati su objavljeni ovde: http://ncsi.rs/mobilna-telefonija/

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

E, j***m ih u konstrukciju rečenice! Ako ubace internacionalizme koje srpski jezik još uvek ne (pre)poznaje, ne znači da su pametni, već da ne znaju da se izražavaju. :wacko: :wacko:
A ima i ovo: "Prema ovom krugu merenja najbolji mobilni operater u Srbiji je Telenor. Telenor se na osnovu NCSI indeksa nalazi daleko ispred vika (...)" - nisam znao za ovog operatera u Srbiji, dobro je da su mi otvorili oči. :lol: :lol: :lol:
Pa im nije bilo dosta što su mu pogrešili ime, nego ga napisali i malim početnim slovom. :lol: :lol: :lol:
Nemam pojma ko su oni, možda su neki ozbiljan sajt, ali kad naiđem na ovakve tekstove, onda mi ni informacije u njima ne ulivaju poverenje u tačnost.
Što se mene tiče, sa Vipom - pardon, vikom :lol: :lol: - imao sam vrlo malo iskustva, i nije bilo tako loše, a da su mene anketirali, ja bih na prvom mestu stavio MTS, pa daleko iza njega Telenor - zbog sadržaja paketa, cena tih paketa, odsustva interneta nakon potrošenih MB/GB iz paketa, itd...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

lepi_mile89 napisao:Vrlo ozbiljno i kredibilno istraživanje o percipiranoj vrednosti i zadovoljstvu korisnika sprovedeno je nedavno
Ozbiljno i kredibilno :roll:

Ovde se radi o percepciji, a percepcija je prvo troma, zatim sklona sugestiji, a trece - pitanje je sta ta percepcija ovde predstavlja? Percepcija o vrednosti i zadovoljstvu korisnika zapravo vise znaci marketinskom timu samih operatera, nego ostalim korisnicima - korisnicima ti rezultati mogu da budu samo jos jedna sugestija... koja ce dalje uticati na percepciju u nekom narednom istrazivanju.

Zatim, koliko je korisnik koji je koristio jednog operatera u zivotu, a takvih je vecina, merodavan da rangira operatere? A ako je ocenjivao samo svog - na osnovu cega je odredjivao visinu ocena? Na osnovu percepcije kakve ima o drugim operaterima (koje nikada nije koristio, ali koji su deset puta bolji od ovog mog najgoreg)? mts je najgori, precicu ja na telenor on je tata mata, norvezani gospoda.

Generalno za telenor vazi misljenje da je najbolja mreza, ali kad krenes da ga koristis shvatis da ocene koje si dao Vipu su ipak trebale da budu vise, mozda cak i vise nego sto bi sada dao Telenoru.

Evo ja prvi, Vipov 3G internet bih do pre mesec dana ocenio jako nisko, mozda dvojku (jer ocekujem da je to u odnosu na Telenorovu "pametnu mrezu" koja ima bolju pokrivenost i "sve"). Ali od kada koristim obe kartice istovremeno, shvatam da sam definitivno imao pogresnu percepciju o telenoru (ili je telenor bio dobar kada sam ga ostavio pre par godina, pa je do sada stagnirao), ali u svakom slucaju Vip-u bi sada dao za jednu ocenu vise od telenora i to samo zato sto telenor ima bolju pokrivenost inace da je Vip malo jaci, ta razlika bi bila mnogo veca.

A eto, ja sam takav pa odmah preispitam jer pratim ovo vec duze godina, a da sam "obican" korisnik idalje bi pricao kako je telenor bolji. A kada uhvatim edge, psovao bih zemlju Srbiju umesto da prebacim na Vip slot i uhvatim 3G po punoj brzini sa punim signalom.

Percepcija se menja, ali sporo. Troma je. Za ovo sadasnje istrazivanje utisak je verovatno formiran pre 3 godine - kada Vip i jeste bio krs (slaba 3g pokrivenost, borba sa kapacitetima mreze, to je sada kako vip zri u velikoj meri prevazidjeno).

mts recimo ima najbolju pokrivenost ubedljivo, ali da se uradi istrazivanje verovatno bi telenor opet pobedio.

Telenor ima sjajan tim marketinskih strucnjaka, cim moze 300 minuta i 500 mb da prodaje za 1500 dinara, a novogodisnja promocija su im bile rukavice - i da opet pobedi u istrazivanju o zadovoljstvu korisnika.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Upravo tako.
---

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

VIP novosti

Post od mb011 »

i evo ga tzv "Novi list" :?

Slika

danil80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 15. Sep 2014. 17:30
Kontakt:

Post od danil80 »

Катастрофа. 1400Мб 2100 дин да ли су они нормални.. И још тарифирање на 100кб! То само луд човек може да узме, а биће таквих маса!

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Pa bolje nego smart 1000, zar ne?
I to za iste pare skoro, razlika 100 din.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Taman sam se ponadao da ce izbaciti nesto kao komsije u MK ili HR, kad ono corak. Tresla se gora, rodio se mis.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Ne vidim neko poboljsanje u odnosu na nove smart tarife, osim neogranicenih poziva ka mrezi al i to je pitanje dal nakon sto potrosis ove minute ka svim mrezama, posto ne vidim jer su sitna slova a ja preko TT.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Da, ali obratite paznju na ovo : MEGABAJTI SU MEGABITNI. I jos pise puno minuta, sms-a a najvise megabajta, tu je caka, ovo sigurno nisu 1000 mb itd, vec ima neka fora...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I u nivom smart sistemu su minuti u Vipu neograniceni i paralelno se trose. To je odlicna stvar. Ove nkve tarife su po meni djubre. Toliko
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

kao i neograniceni razgovori u Vipu koji su dostupni nakon potrosenih miuta ka svima
Au, kakav fail. :blinky: Pa sta je ovo? Samo se vratili na one njihove Postpaid tarife sa kojima su krenuli 2007. :shock: Da li je ovo realno?

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

9R94 napisao:Ne vidim neko poboljsanje u odnosu na nove smart tarife, osim neogranicenih poziva ka mrezi al i to je pitanje dal nakon sto potrosis ove minute ka svim mrezama, posto ne vidim jer su sitna
Piše sitnim slovima, minuti u mreži se troše nakon potrošenih minuta iz paketa.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

A pazite onu zvezdicu dole. Prelazak sa prepaida na postpaid moguc samo uz ugovor na 24 meseca. E pa stvarno...

Odgovori