PrePaid ili PostPaid? I jos po nesto

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

PrePaid ili PostPaid?

PrePaid
33
50%
PostPaid
33
50%

Ukupno glasova: 66

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Interesantna stvar je da sam sa manjim paketom imao veci racun,a sto je veci paket racun je manji jer pretplata pokriva stvarno mnoooogo besplatnih minuta i poruka,a pretplata je mnogo jeftinija u odnosu na ono sto pokriva!
Pozdrav 8)

MagicMaster
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 17. Maj 2006. 12:40

Post od MagicMaster »

Ja na bel 100, vec godinu dana, i mnogo sam zadovoljan. Razmisljam o bel 200, jer tu imam 160 min u mrezi 40 van mreze i 200 SMS besplatno, a to je stvarno stvarno mnogo.......

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Dexter, pomenuo si BEL 400,to je stvarno zakon!
Za 1800din dobijes stvarno mnoogo,a jos bolja varijanta je Bel 1000! 8) 8) :wink:
Mislim da generalno Telekom ima bolje pakete jer dobijas mnogo vise za odredjenu sumu novca i mislim da imaju veci izbor!
Ja imam Bel 200 i uglavnom malo prekoracim besplatne minute i poruke na mesecnom nivou,pretplata mi je 1060din sa porezom,a potrosim uvek oko 2000,ali to je zbog veceg broja sms poruka,mms-a i dosta gprs-a koji mi nije freee!

YetZa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2006. 16:10

Post od YetZa »

Ja sam malo dete,imam mali paket i male rachune :oops: :D koristim mobtelov post-paid paket..chini mi se da je mobi fun. 100 besplatnih poruka ka 063 i 062 mrezi,10 besplatnih minuta ka istim mrezama,i josh neke gluposti. Mislim,nisu gluposti,ali ne znam kako drugachije da ih nazovem,jer ih bash i ne koristim 8) Buduci da reeetko kad shaljem poruke,a josh redje zovem [samo u hitnim sluchajevima] to mi dodje sasvim dovoljno :)
Pozdrav :wink:
Just YetZa

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Da li vam se desavalo, vama sa post paidom, da vam racun stigne veci nego sto ste ocekivali (Da li kradu :) ili su ipak posteni i korektni?)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Da kradu, kradu 100%! Samo sto sigurno nece tako ocigledno da mi korisnici to primetimo! Desavalo se npr da ljudi odu na odmor i ne koriste telefon, a kad se vrate stigne im neki racun od 500 din, kad pitaju zasto? Usluge koriscenja, greska, milion glupih odgovora u nedogled, i nemam pojma sta se na kraju desi....

Moje licno iskustvo sa post-paidom je veoma zadovoljavajuce! Nikad u dugogodisnjem pre-paid iskustvu nisam toliko koristio telefon! A racun stize malo veci nego sto sam uzimao dopune...

Slika

E sad pogledajte jedan od nedavnih racuna koji su mi stigli (mobtel) i sracunajte koliko b to kostalo da sam pre-paid!? (poruke, razgovori, gprs) Pogledajte koliko bi potrosio da sam uzimao dopune, i videcete da li se post-paid i pored te njihove kradje isplati? 8) ;)

PozZ

ps Jedva cekam da cujem vasa misljenja... :D

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

eh da je meni toliki racun... :oops:

A kao sto rekoh ko trosi vise od retzimo 1000 dinara je lud ako nije na postu... ;)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

akki, pa ja bih se mozda prebacio na post, ali kad ne postoji mogucnost da zadrzim broj (063), a da opet menjam, ne zelim...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

E onda to menja situaciju, ali nije mi jasno kako ne mozes da predjes na post?? Sta su ti rekli ovi iz mobtela? drugaritza je bila ne pre paid-u i presla je na post zadrzavsi stari broj sa 7 cifara... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Kamo srece da su mi toliki rachuni...

b_udder, pa mozesh ti da sredish posle da izaberesh svoj broj na post paid-u i moguce da je bash taj broj slobodan kao shto si imao na pre-paidu....

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Izgleda da neko od uprave foruma radi za MTS pa mi brisu post kad napisem da mi ponekad skace racun umesto da mi se skida sa pretplate besplatni promet,pa onda obrisu da niko ne vidi!? :roll: Men in black! :uhuh:

analysis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 27. Jun 2006. 02:30

Post od analysis »

sad smo svi videli :) Samo vidis sutra Lomnica banovan :) (sala sala sala sala) Je l' se desava to jos nekom? A na 063 ?

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ja sam pre za PostPaid zato što dosta koristim telefon. Kada sam proračunao potrošnju, došao sam do sledećeg zaključka: ko troši jednu dopunu od oko 200-300 dinara mesečno, PostPaid mu se apsokutno ne isplati (pogotovo ako nema stalne prihode), a ko troši 500 dinara ili više mesečno treba da razmisli o prelasku na PostPaid, pogotovo ako ima stalne mesečne prihode, zato što su na PostPaid-u kod oba naša operatera poruke dosta jeftinije, kao i cena minuta. Kod Telekoma postoji već neko vreme Bel SMS PostPaid tarifa, pa onaj ko uglavnom šalje SMS poruke može da razmisli i o njoj. PostPaid ima samo dva nedostatka: ko ne ume da se kontroliše može sebi da napravi ogroman račun, a drugi je u tome što se mora redovno plaćati, po meni je u svemu drugom PostPaid u prednosti.
Ghost

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

nevidljivi, .... i sto ako ti neko ukrade telefon, moze da ti nabije ogroman racun pre nego sto i stignes da odjavis broj...

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

b_udder, delimično si u pravu. Sada se broj može blokirati jako brzo, a ipak mislim da taj neko ne može baš tako brzo da ti nakuca veliki račun. Kada sam izgubio telefon pre par godina, blokirao sam karticu 5 minuta nakon gubitka telefona. To jedino može da se desi ako suviše kasno priimetiš da ti je telefon ukraden, mada je kod PostPaid-a taj rizik veći, tu se slažem.
Ghost

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Odjavljivanje tece ovako...

064789...
(malo vise cekanja na vezi...)

osle visecasovnog cekanja...
Dobar dan...izvolite...

Ja bih hteo da blokiram moj broj...

Vase ime i prezime, koji broj telefona, maticni broj gradjana, broj licne karte...

I to bi bilo to... blokiraju ga...

Samo mi je uvek bilo cudno, sta ako neko drugi zove da hoce da blokira kartici i zna sve podatke vlasnika... mada je to sasvim druga tema...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

bigmag napisao:Imam jedno veoma prosto pitanje za vas, zapravo interesuje me da li se isplati zameniti prepaid za postpaid (npr. 064 BEL 150 paket) s obzirom da je u tom paketu pretplata 750 din a da ja svakako potrosim vise od toga uplacivajuci kredu na prepaid-u mesecno!?.... :blinky:

I da li postoji mogucnost da zadrzim svoj stari broj, pri prelasku na postpaid i kako da to najlakse izvedem?... :blinky:

I jos nesto me interesuje ako, mi se ne bude dopao postpaid da li postoji mogucnost da se vratim na prepaid sa istim brojem naravno!??..... :)

Poceo sam sa "imam jedno pitanje", ali ispade da ih je malo vise pa ako vas ne mrzi molim vas posavetuj te me...... ;)

Hvala vam unapred i veliki pozzzzzz......... 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Jorgovan napisao:Isplati ti se svakako. Ako ti je frka od prelaska (jer povratka posle na prepaid nema), a ti lepo uzmi novi broj i milina. Naravno, nemoj da uzimaš ove telefone, pošto oni idu uz ugovornu obavezu, nego lepo novi broj (isti taj koji imaš, ali na 065 npr.) i probaš ... ako ti se ne sviđa, a ti ga onda deaktiviraš ... i milina ... ;)

Odgovori