A i sta vredi sto ce da ga puste kad ce da puste BGD, Ns i Nis. Mislim, ne kazem, tu je i skoncentrisano najvise korsnika mobilnih telefona ali opet. Nisu u stanju da obezbede makar u svim vecim mestima da profercera taj famozni 3G.
Inace ne bih se slozio da su samo 6630 i N70 u pitanju, jesu izuzetno zastupljeni ali ima i drugih telefona
Danas formalno pocinje,nece vas zaj...ti.Inace,iako ste culi da su pokriveni samo BG,NS I Nis,to nije tacno.Pokriveno je mnogo gradova u Srbiji,cak bi se moglo reci vecina vecih mesta.E sad,to ne znaci da su obavezno full pokriveni,npr. moze se desiti da u Uzicu imate signal samo na jednoj bs(ovo je samo primer)...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Meni nije jasno zasto ja na njihovom sajtu ne mogu da nadjem detaljnije o uslovima koriscenja 3G ,nego samo neka reklamna kampanja kroz medije i bilborde?! Aj sigurno je do mene, ako neko ima link neka posalje Pozdrav
MT:S pokrenuo 3G mrežu!
Sreda, 27. decembar 2006. 12:42
Mobilna telefonija Srbija u sredu je pustila u komercijalnu upotrebu mrežu treće generacije 3G.
Prvi video poziv obavili su premijer Srbije Vojislav Koštunica i najpopularniji pevač Zdravko Čolić.
Mobilna telefonija Srbije prvi je mobilni operator u našoj zemlji koji ima kompletnu tehnologiju za podršku 3G mreže. Puštanjem u rad 3G tehnologije korisnicima će biti omogućeno korišćenje velikog broja novih usluga kao što su: video poziv, gledanje TV programa preko mobilnog telefona, gledanje muzičkih spotova i filmskih sadržaja, brzi internet, nadzor važnih saobraćajnica i mnogo drugih multimedijalnih sadržaja.
3G servisi biće omogućeni svim postpaid korisnicima koji se prijave za korišćenje 3G servisa i koji poseduju 3G telefone.
U promotivnom periodu od tri meseca, korisnicima Mobilne telefonije Srbije biće ponudjen 3G paket usluga po promotivnim uslovima.
Postpaid korisnicima koji se opredele za korišćenje 3G paketa usluga, u promotivnom periodu, mt:s će omogućiti korišćenje 3G servisa po sledećim uslovima:
- Video poziv po ceni običnog poziva, za tarifni profil koji pretplatnik koristi
- Besplatan pristup Mondo WAP portalu i sadržajima na njemu preko 3G mreže uz pomoć posebne pristupne tačke (APN) – 3Gmondo.
- Brzi internet do 2 Mb/s po ceni prenosa podataka GPRS-om za odgovarajući tarifni profil.
Za korišćenje 3G paketa usluga korisnici se mogu prijaviti na jedan od tri načina:
- slanjem SMS poruke PRIJAVA, na broj 733 (po ceni standardnog SMS-a),
- popunjavanjem zahteva u mt:s poslovnici
- pozivanjem Korisničkog servisa mt:s-a na broj 064/733.
U promotivnom periodu, korisniku će biti naplaćena dodatna mesečna pretplata za korišćenje 3G paketa usluga od 99 dinara bez PDV-a po pretplatničkom broju za koji je izvršena prijava.
Usluge 3G tehnologije dostupne su u sledećim gradovima: Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak, Užice, Kragujevac, Kruševac, Kraljevo, Požarevac, Smederevo, Pančevo, Subotica, Sombor, Bor, Paraćin, Ćuprija, Kopaonik, Zlatibor i Vrnjačka banja. Dok će već u prvoj polovini januara 2007. godine, 3G signal biti pušten i u: Vranju, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Zaječaru i Jagodini.
SAMO za postpaid korisnike! Mislim, sto se mene tiche, nema smisla, ali ovo je pokusaj da nateraju veci broj korisnika na postpaid rezim koji je vrlo losh jer internet nigde nije uracunat u paket. Jeste mozes da pricas i sve, ali ce dodatno da ti naplacuju. Znachi video call mesto da ti naplate kao obican (a recimo imas besplatne minute) oni ti obracunaju kao internet prenos. I ima da se neko naplaca kao mali majmun. Majku im monopolisticku...
Idemo dalje mts je sad naj jaci ,telenor je puko ko guma,dzaba im sve dinovsko peljesenje nikom vise nece biti potrebno pogotovo po ovim cenama .Ljubitelji telenora javite se znam da vas ima i ovde ajde guknite
Brzi internet do 2 Mb/s po ceni prenosa podataka GPRS-om za odgovarajući tarifni profil.
Sta je osnovni cilj stvaranja tehnologija koje sve brze i brze prenose podatke?
Cilj je da se omoguci da neki podatak (fajl) primimo ili posaljemo za sto krace moguce vreme. Razlika izmedju GPRS-a i 3G kod nas je u brzini, ali ne i u ceni. Time smo, za istu kolicinu podataka, samo brze pokradeni...
Ako ja skidam neki podatak od 10 kb, mislim da mi je sve jedno da li ce on da se skine za pola sekunde ili za dvadeseti deo sekunde. Ako skidam 100kb, 200, 500 kb... isto... sve mi je jedno da li cekam 5 sekundi ili pola sekunde. Znaci i GPRS radi posao, pa 3G nije neophodan.
Ali ako skidam 1MB, na primer, brzina 3G tehnologije polako dolazi do izrazaja. 10MB, 3G se istice jos vise, cak sta vise, GPRS nema sta tu vise da trazi.
Ali postavlja se jedno pitanje: Ko je lud da baci 500 dinara za 10 megabajtica?
Bez nekih paketa koji sadrze 100, 200, 500MB protoka 3G u Srbiji nema sta da trazi...
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sre, 27. Dec 2006. 17:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Imam ja jednog druga koji radi u telekomu i bas na tom projektu za 3G, i rekao mi je da ce uvesti pakete kao sto ima za interenet, uplatis flet i vozis mesec dana za neke smesne pare, tj da ce biti mnogo jeftinije nego sto je sad GPRS!!
Pa lepo, samo kad ce to da zazivi? Necu da prelazim na postpaid, prvo zato sto mi je nepovoljan, a drugo iz principa. Zato svojevremeno nisam uzeo MobTel jer nisu imali prepaid pakete (2000. god)
Pa kad ce da zazivi, valjda nece kao sve u srbiji posle 100 godina, i kad niko vise u svetu nebude koristio to nego nesto novo i mnogo brze i bolje
Ja se iskreno nadam da ce uskoro, a isto tako mi se nesto ne prelazi na postpaid, mozda je sad ovo samo mamac da maznu pare, jer nesto kontam lakse moze da te pokrade na postpaidu nego na pri paidu.... valjda
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.