Pitanja u vezi sa 3G

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:38

Pitanja u vezi sa 3G

Post od SE »

Ljudi imam par pitanja za vas:
- Zanima me da li ova nova funkcije MTS "3G" moze da se koristi uz pomoc EDGE-a ?
- Zanima me kada ce ili da li ce "3G" da puste prepaid korisnicima ?
- Koji to TV moze da se gleda ?
- I kako ce to da se naplacuje Prepaid korisnicima(u svetu) i kako se sada naplacuje(na MONDU pise da je sve korisnjenje sa njihovog sajta besplano, TV, Spotovi...) ?

;) HVALA SVIMA KOJI OVO PROCITAJU. ;)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Evo koliko ja znam:
- 3G ne moze preko EDGE-a
- TV, trenutno rts i b92
PozZ

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

SE, pitao si koliko kosta 3g u svetu za pre-paid korisnike. Ovako:

TDCMobile - Danska (tarifni paket MobilTid Online):
5,00DKK/min. (cena obicnog razgovora 0,80DKK/min). Pretplate nema.

Telmore - Danska (nemaju post-paid u ponudi):
1,50DKK/min. (cena obicnog razgovora 0,70DKK/min). Pretplate nema.

Telenor - Norveska:
tokom 2006. besplatno za sve korisnike (osim prilikom roaminga i medjunarodnih poziva). Promotivni period. :o

Mala dopuna: 1EUR=7,56DKK

SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:38

Post od SE »

Ljudi kada sam reka da se 3G koristi uz pomoc EDGE-a nisam mislio na sve funkcije nego samo TV, zar mu nije dovoljno (236 Kb/s) to je brze od interneta koji ja imam kuci. :shock: :shock: :shock:

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

E ja sam citao na mtsovom sajtu sve....Al mi ne ide u glavu...

Pristup sadrzajima na mondo-u je besplatan, ali oci li mene slusanje pesme od 5MB reecimo kostati 250 dindzi (100kb 5 din)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

@ SE - ako imas postpaid i aktiviras 3g,moci ces da pristupas 3g portalu,jer je protok dovoljno brz.@ migi - pristup 3g portalu je potpuno besplatan,tako da te kostaju samo video pozivi + surfovanje van portala.Da preciziram - slusanje pesme od 5MB ce te kostati tacno 0.00 dindzi(100 kb 0 din.). :wink:
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

E onda, skidam kapu za mts, moracu da probam ( :D ) nego dal ce telekom da daje ponudu ono samo 3g kartica za komp...Pa da ponudi preko telekoma bezicni internet...Cini mi se da sam video da je vodaphone to radio...

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Vodafone ima bezicni internet u ponudi, i ta kartica izgleda kao PCMCI kartica. Osim njega to u ponudi imaju i T-Mobile i 3 operateri (a verovatno i jos neki).

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

SE napisao:Ljudi kada sam reka da se 3G koristi uz pomoc EDGE-a nisam mislio na sve funkcije nego samo TV, zar mu nije dovoljno (236 Kb/s) to je brze od interneta koji ja imam kuci. :shock: :shock: :shock:

Ma naravno da moze da se gleda i preko gprs-a (ali kako :smutny: ) EDGE je sasvim ok samo moras da pristupas preko 3gmondo APN-a e sad pripejd sigurno ne moze a sto se postpejda tice nisam imao prilike da probam preko broja kome nisu aktivirani 3G servisi (ako je neko raspolozen da bez prijavljivanja to isproba samo nek u gprs profilu promeni APN pa nek proba da gleda TV)

Sto se tice bezicnog interneta mt:s to vec uveliko nudi (i to prilicno davno je pocelo) imas:

MOBILNI Internet, dakle pcmcia gprs adapter (SE gc85) za komp i posebna sim kartica na kojoj su samo data servisi aktivirani (mogu da se salju i primajui SMS poruke ali da pozivas mozes samo korisnicki) inace sim kartricu mozes slobodno da kupis i samu (onda se ne obavezujes ugovorom ni na koji period) pa da je ubacis u telefon i tako koristis ....(BTW na ovim karticama NIJE moguce aktivirati 3G servise za sada)

Wireless koji lupa po uzima a i nije nesto preterano zastupljen mada je ponuda firmama koje bi zelele to da omoguce svojim zaposlenima znatno povoljnija......

U stvari jedini problem sa tim uslugama je cena: za gprs jeste bilo skupo , kada je uveden EDGE postalo je ekstremno skupo a sada se UMTS i HSDPA je to otislo na takav nivo da je bilo jednostavnije ljudima to za sada onemoguciti nego da kukaju kako su za dan stracili limit na broju ... videcemo sta ce od svega da bude i dal' ce normalizovati cene mada .... Telekom j eto :dry:

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Telenor je ponudio PCMCIA kartice korisnicima, ali samo za pravna lica. Uz kartice idu i DATA paketi sa cenama koje su daleeeko povoljnije od 4din za 100kb.

Ne znam detalje, proveriću još pa ćui da javim.

Još kad bi se setili pa ponudili nešto tako i za nas ... ehh ...
Samsung Omnia HD 8GB

F e n i k s
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 27. Jul 2006. 11:53

Post od F e n i k s »

Ljudi,a zna li ko koliko kostaju video pozivi u srbiji??? :)

• ___________________________________________________
    izmenio b_udder:: nije dozvoljeno citirati tekst o 100 karaktera
Träumen Sie, als Sie ewig leben werden, lebt, als Sie morgen sterben werden.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

F e n i k s, za sada - isto koliko i klasičan poziv u tarifi koju koristiš, pomenuli smo to više puta na forumu...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ovako korisnik sam telenora vec duze vreme i zadovoljan sam al sam mislio da uzmem jos jednu 064 karticu zbog 3g mreze,za drugi telefon sad ono sto me interesuje koliko izadje koriscenje skoro 24/7 msn-a posto mi treba msn kad nisam kuci jel zna neko?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Za MSN?! :? Pa shta ce ti 3G zabog MSN-a ?! :blinky: MSN sasvim dobro radi i preko GPRS-a ne znam shta ce ti 3G.... :|

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

pa znam da radi,al zbog brzine i to kapiras?veca je brzina na 3G.A koliko izadje na gprs koriscenje msn

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa shta ce ti brzina za MSN?!To hocu da ti kazem,MSN jako malo troshi i skoro da nema nekog protoka tu,tako da shta ce ti neka ogromna brzina ako ti nemash shta da prenesesh preko nje...

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

aha,onda sam pomesao sa skype on crpi protok,al ipak cu uzeti da probam 3G dok je promocija a ona traje 3 meseca beshe?

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

madness99, pa ne znam samo koliko ti se ispalti da uzimaš 064 post-paid ako ćeš da ga koristiš samo 3 meseca...

pozdrav...

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

b_udder sad jedno pitanje koliko vidim meni najisplativije da uzmem bel sms jel i u njemu moze 3G ?a sto se tice nista ne kosta ni da uzmem na mesec dana ne idem da uzmem telefon pa da moram 24 meseca

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99 procitaj sta je Jager napisao o 3G. Nema neta van Mondo 3G portala. Znachi mozes da se oprostis i od Skype-a i svega. Jednostavno, samo u okviru njih, a i to na nivou paprati ili tako nesto. Mislim sramota. Ja tako nesto nikad ne bih pustio u promet, i onda jos bezobrazno naplacivao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori