o mrežama i dalekom istoku...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
A sto ti ne bi donela Casio satove koji imaju u sebi sve sto i moderni telefoni, ili neki do jaja PDA, ili PPC... kakve kamere i bakrachi... ovo ti lepo pazari. Slazem se isto i za PS3, samo opet moras da proveris da li ce da radi na evropskom trzistu, drugacija je struja i tamo... Kad su svi izvitopereni, pa nece da koriste nas lepi evropski standard.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
slicna cena je i kod nas...to sa casio uredjajima je dobra stvar ali pitanje je ako se uzme na vise kako ce proci na carinskoj kontroliscousieBG napisao:Ona je primera radi uzela onaj apple ipod shuffle, onaj najmanji kaže platila je oko 50 eura.

googlaj malo i nadji sta te zanima i sta bi moglo da ima vecu vrednost kao i funkcionalnost kod nas pa je pitaj da ti potrazi

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
brate ja sam prvo hteo qtek ali onda sam posle ovih priča odustao potpuno od telefona, jer su tamo gsm telefoni skuplji nego kod nas. Oni imaju telefone koji su samo za njhovo tržište i oni su dosta jeftiniji, i telefone za ostala tržišta koji su skuplji nego u drugim zemljama. Tako da telefoni definitivno otpadaju. Čuo sam se sa ortakom iz AUstralije koji pre nego što dođe u Srbiju ide do Dubai-a, i reče mi da tamo nema poreza na tehniku tako da su cene tehnike u proseku niže za oko 100 eura, što se elefona tiče. tako da se okrećem toj opciji što se telefona tiče.
Kad ste vec pomenuli Dubai,drug mi je trenutno tamo i nasao mi je nokia e70 za 330 $ sto je oko 250 i nesto eura.
E sad se pitam da li je zakljucana za neku njihovu mrezu i kako bi on to mogao da proveri, i na sta jos treba obratiti paznju u slucaju kupovine iz Dubaija? Hoce li nasi naplatiti carinu i koliku? Zasto bi bilo najbolje da pazari na aerodromu?

E sad se pitam da li je zakljucana za neku njihovu mrezu i kako bi on to mogao da proveri, i na sta jos treba obratiti paznju u slucaju kupovine iz Dubaija? Hoce li nasi naplatiti carinu i koliku? Zasto bi bilo najbolje da pazari na aerodromu?
- snebivljiva azdaja
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
- :: iPhone 14 Pro
Roba u Free Shop-u je bez carine (pa je zato i jeftinija od robe u obicnim prodavnicama), ali to ne znaci da ti nasi nece naplatiti carinu prilikom donosenja robe u BG. Koliko, to je vec druga stvar. Moj je savet da se dobro raspitas o cenama telefona pre puta, jer ako je nesto u Free Shop-u ne znaci da je to najniza moguca cena. Npr. ja sam ovde (u Jordanu) u obicnoj prodavnici kupila eksterni HD - taj isti HD je u Free Shop-u u Parizu bio 10-ak evra skuplji nego sto sam ga ja platila. Nema pravila...
Carina na elektroniku se uglavnom ne placa do neke odredjene sume...Koliko je to kad sletis u BGD stvarno ne znam,ali mislim da tu ne bi bilo problema,jer uvek mozes reci da si kupio nekome poklon za rodjendan (ako bas navale sa glupim pitanjima,kao sto znaju)
Na kraju krajeva,nisi kupio 10 komada pa kao misle da ces da ih preprodas odma' pa da te oderu za carinu
Normalno je da ljudi kupe sve i svasta kad putuju,i uglavnom ti samo pregledaju sadrzaj kesa sigurnosti radi,posle prodjes normalno...
Na kraju krajeva,nisi kupio 10 komada pa kao misle da ces da ih preprodas odma' pa da te oderu za carinu

Normalno je da ljudi kupe sve i svasta kad putuju,i uglavnom ti samo pregledaju sadrzaj kesa sigurnosti radi,posle prodjes normalno...