Telenor pusta 3G!
aj ne tripujte se sa tim 4g, rekla kazala, juče sam bio u korisničkom servisu, i tamo sam ih baš pitao za 3g, rekoše da dolazi sigurno za mesec-dva...pustili su u test, ali za sada ne funkcioniše kako treba, b92 odlično radi, a ostali ponekad imaju smetnje, pa treba da saniraju neke sitnice poput tih a to se sve očekuje u martu otprilike.
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
pa dobro braco Srbi, nema veze sto tripujemo mozda ali zar ne bi bili zadovoljniji da imate jedni od prvih u Evropi 4G ? ja bih pokrenuo ovde akciju sa glasanjem da se vidi koliko je korisnika za 3G a koliko za 4G ? ako S. E. Velan kaze da ce prouciti trziste i njegove zahteve , zasto im ne bismo rekli da hocemo 4G ? nema razloga da to ne uradimo kad vec znamo da mogu da uvedu , tako kaze covek .
zar ne biste voleli da imate mogucnost da za par sekundi skinete sa neta ceo CD od 700 MB ? nema veze sto je to skupo sigurno ( toliko megabajta skinuti po ovoj tarifi GPRS-a je ravno mojoj plati ,heheheheheh ) , ali doci ce vreme kada ce da bude pristupacnije .

zar ne biste voleli da imate mogucnost da za par sekundi skinete sa neta ceo CD od 700 MB ? nema veze sto je to skupo sigurno ( toliko megabajta skinuti po ovoj tarifi GPRS-a je ravno mojoj plati ,heheheheheh ) , ali doci ce vreme kada ce da bude pristupacnije .
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Paaa proucavanjem naseg trzista i njegovih zahteva dosli bi do zakljucka da je nokia 1112 (ili slicni modeli) prava stvar kakav crni 3G eeee sad sto to ne bi lepo izgledalo u reklami mislim zamislite onu cicu sto trci i da u ruci nosi 1112 umesto N73
ne ide
No salu na stranu blizu je mart pa cemo videti sta ce od toga da bude....

No salu na stranu blizu je mart pa cemo videti sta ce od toga da bude....
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Od danas Telenor pustio 3G mrezu
Mobilni Brodbend
Telenor je od 1. marta omogućio komercijalno korišćenje usluga koje pruža Mobilna brodbend tehnologija. Osim zanimljivosti poput video poziva, najveća prednost koju našim korisnicima donosi Mobilni brodbend je znatno lakši i brži pristup sadržajima koji se nalaze na internetu, kao što su filmovi, televizijski program ili muzički spotovi.
Svim Telenorovim postpaid i prepaid korisnicima su na raspolaganju usluge Mobilnog brodbenda, ukoliko imaju odgovarajući tip mobilnog telefona i nalaze se na teritoriji Beograda ili u užem gradskom jezgru Niša i Novog Sada. Bez dodatnog prijavljivanja, zamene sim kartice ili dodatne pretplate, svi korisnici koji imaju aktiviran GPRS mogu da uživaju u kvalitetnijem prenosu podataka, plaćajući samo ostvaren prenos sadržaja po kilobajtima. Neometano automatsko prebacivanje sa 3G na 2G mrežu je omogućeno.
Mobilni brodband (Mobilni brodbend) je tehnologija prenosa podataka kroz UMTS mrežu koja predstavlja treću generaciju mobilnih komunikacija.
Servis Mobilnog brodbenda, omogućava pretplatnicima Telenorove mreže jednostavan i brz pristup WAP-u i Internetu, pri čemu su ponuđene brzine prenosa podataka znatno veće od onih koje se mogu postići u klasičnoj GSM mreži. Dodatna prednost se ogleda u načinu naplate servisa, koji nije baziran na vremenu trajanja konekcije, već je zamenjen konceptom naplate količine prenetih podataka.
Tarifiranje
Usluga Mobilnog broadbanda automatski je aktivirana svim postpaid i prepaid korisnicima Telenor mreže. Za ove usluge ne postoji mesečna naknada, plaća se samo korišćenje. Govorni pozivi imaju istu cenu i kada se koristi GSM mreža, kao i kada se koristi Mobilni broadband opseg.
Video pozivi imaju istu cenu kao i govorni pozivi, kako unutar Telenor mreže, tako i ka ostalim nacionalnim mobilnim mrežama, u zavisnosti od tarifnog paketa na koji je korisnik pretplaćen. Video pozivi ulaze u kvotu besplatnih minuta (kod Pro paketa) i minimalnu mesečnu potrošnju (kod Više priče tarifnihpaketa).
Tarifiranje se vrši isključivo prema količini prenetih podataka, bez obzira na vreme koje korisnik provede na Internetu putem Mobilnog brodbenda. Cena protoka podataka je ista kao za GPRS: postpaid 0,04 din/kB i prepaid 0,05 din/kB, tj. u zavisnosti od tarifnog paketa.
Cene SMSa i MMSa se naplaćuju u zavisnosti od cena definisanih tarifnim paketom korisnika. Da bi mogao da koristi Mobilni brodbend, pre-paid korisnik treba da ima najmanje 20 dinara kredita.
Pristup Mobilnoj brodbend mreži
U zavisnosti od svojih potreba ili specifičnosti aplikacije koju želite da koristite, mobilnoj brodbend mreži možete pristupiti na jedan od sledećih načina:
Putem Vašeg mobilnog telefona
Kombinacijom laptopa i mobilnog telefona opremljenog IC portom,
Kombinacijom laptopa i mobilnog telefona opremljenog Bluetooth-om ili data kablom
Pomoću laptopa u koji se umeće PCMCI kartica
Korišćenjem Pocket PC ili PDA uređaja u kombinaciji sa compact flash karticom
Dodavanjem eksternog UMTS/HSDPA modema na Vaš Desktop računar
Neophodan preduslov jeste da na SIM kartici koja se nalazi u uređaju (mobilnom telefonu, modemu, PCMCIA,...) koji ćete koristiti za pristup brodbend mreži bude aktivirana GPRS usluga, kao i da uređaj podržava UMTS. Aktivacija GPRS servisa se obavlja pozivanjem Call Centra na broj 063/9863 i podrazumeva dodelu javnog APN: internet datom broju telefona.
Izvor: Telenor
Mobilni Brodbend
Telenor je od 1. marta omogućio komercijalno korišćenje usluga koje pruža Mobilna brodbend tehnologija. Osim zanimljivosti poput video poziva, najveća prednost koju našim korisnicima donosi Mobilni brodbend je znatno lakši i brži pristup sadržajima koji se nalaze na internetu, kao što su filmovi, televizijski program ili muzički spotovi.
Svim Telenorovim postpaid i prepaid korisnicima su na raspolaganju usluge Mobilnog brodbenda, ukoliko imaju odgovarajući tip mobilnog telefona i nalaze se na teritoriji Beograda ili u užem gradskom jezgru Niša i Novog Sada. Bez dodatnog prijavljivanja, zamene sim kartice ili dodatne pretplate, svi korisnici koji imaju aktiviran GPRS mogu da uživaju u kvalitetnijem prenosu podataka, plaćajući samo ostvaren prenos sadržaja po kilobajtima. Neometano automatsko prebacivanje sa 3G na 2G mrežu je omogućeno.
Mobilni brodband (Mobilni brodbend) je tehnologija prenosa podataka kroz UMTS mrežu koja predstavlja treću generaciju mobilnih komunikacija.
Servis Mobilnog brodbenda, omogućava pretplatnicima Telenorove mreže jednostavan i brz pristup WAP-u i Internetu, pri čemu su ponuđene brzine prenosa podataka znatno veće od onih koje se mogu postići u klasičnoj GSM mreži. Dodatna prednost se ogleda u načinu naplate servisa, koji nije baziran na vremenu trajanja konekcije, već je zamenjen konceptom naplate količine prenetih podataka.
Tarifiranje
Usluga Mobilnog broadbanda automatski je aktivirana svim postpaid i prepaid korisnicima Telenor mreže. Za ove usluge ne postoji mesečna naknada, plaća se samo korišćenje. Govorni pozivi imaju istu cenu i kada se koristi GSM mreža, kao i kada se koristi Mobilni broadband opseg.
Video pozivi imaju istu cenu kao i govorni pozivi, kako unutar Telenor mreže, tako i ka ostalim nacionalnim mobilnim mrežama, u zavisnosti od tarifnog paketa na koji je korisnik pretplaćen. Video pozivi ulaze u kvotu besplatnih minuta (kod Pro paketa) i minimalnu mesečnu potrošnju (kod Više priče tarifnihpaketa).
Tarifiranje se vrši isključivo prema količini prenetih podataka, bez obzira na vreme koje korisnik provede na Internetu putem Mobilnog brodbenda. Cena protoka podataka je ista kao za GPRS: postpaid 0,04 din/kB i prepaid 0,05 din/kB, tj. u zavisnosti od tarifnog paketa.
Cene SMSa i MMSa se naplaćuju u zavisnosti od cena definisanih tarifnim paketom korisnika. Da bi mogao da koristi Mobilni brodbend, pre-paid korisnik treba da ima najmanje 20 dinara kredita.
Pristup Mobilnoj brodbend mreži
U zavisnosti od svojih potreba ili specifičnosti aplikacije koju želite da koristite, mobilnoj brodbend mreži možete pristupiti na jedan od sledećih načina:
Putem Vašeg mobilnog telefona
Kombinacijom laptopa i mobilnog telefona opremljenog IC portom,
Kombinacijom laptopa i mobilnog telefona opremljenog Bluetooth-om ili data kablom
Pomoću laptopa u koji se umeće PCMCI kartica
Korišćenjem Pocket PC ili PDA uređaja u kombinaciji sa compact flash karticom
Dodavanjem eksternog UMTS/HSDPA modema na Vaš Desktop računar
Neophodan preduslov jeste da na SIM kartici koja se nalazi u uređaju (mobilnom telefonu, modemu, PCMCIA,...) koji ćete koristiti za pristup brodbend mreži bude aktivirana GPRS usluga, kao i da uređaj podržava UMTS. Aktivacija GPRS servisa se obavlja pozivanjem Call Centra na broj 063/9863 i podrazumeva dodelu javnog APN: internet datom broju telefona.
Izvor: Telenor
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- MilančeBGD
- Expert
Meni ne radi
prebacio sam telefon u dual mod,ali od 3G signala nema nista.Isao sam rucno trzenje mreze i nadje samo mts 3G,ali pored mobtel ne stoji ikonica 3G
A ja koliko se secam,pre jos kad nije bio pusten kad sam rucno trazio nadje mobtel 3G 

DUAL mode radi ono što mu mreža kaže, tj. vredi ti samo kada je UMTS "preffered" na mreži, a pošto im je pokrivenost za sada prilično skromna (da ne upotrebim neki grđi izraz), sumanuto bi bilo forsirati ga ispred GSM i rizikovati nedostupnosti i ispadanja iz mreže etc.
Poenta - UMTS only ili UMTS FIRST, ili kako se već zove na kom telefonu ... i onda će sve da radi ...
Ako imaš S60 2nd, nađi negde FTD, pa se kroz njega prebacuj, samo preko telefona nećeš moći ...
Poenta - UMTS only ili UMTS FIRST, ili kako se već zove na kom telefonu ... i onda će sve da radi ...

Ako imaš S60 2nd, nađi negde FTD, pa se kroz njega prebacuj, samo preko telefona nećeš moći ...
Samsung Omnia HD 8GB
- MilančeBGD
- Expert
Jorgovan, znam ja na sta ti mislis,ali jbg ne zivim u nekom malom mestu ili gradu,sad imam pored mobtel i 3G ikonicu( u mreznim podesavanjima) ali na desktopu 3G ikonice nema
Ma ajd bas ja obozavam 3G pa cu sad da se mucim samo da bih primao 3G signal,bole me.... 

Kinezi su prvi u svetu! sa 4G!, pa sta se vi onda nadate za nas? Mi cemo dobiti tek na kraju (medju zadnjim zemljama gde ce to uopste biti uvedeno!), ne ocekujte valjda da mi dobijemo 4G pre japana
. Takodje, ukljucite malo mozak, treba i da se pojave/polularizuju 4G telefoni.
Tako da moze diskucija o 4G da se prekine u ovom threadu....

Tako da moze diskucija o 4G da se prekine u ovom threadu....
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Mi cemo da dobijemo 4G kad bude aktulean neki 18G 
Dobro, i ja sam malo preterao, ali s obzirom kako kod nas sve kilavo ide, i kako se naplacuje bezobrazno... Sta mi vredi da skinem 100 mb za 3 sec ako me to kosta ko prosecna plata. Pa mogu i da ih skidam 2 sata, ne smeta...

Dobro, i ja sam malo preterao, ali s obzirom kako kod nas sve kilavo ide, i kako se naplacuje bezobrazno... Sta mi vredi da skinem 100 mb za 3 sec ako me to kosta ko prosecna plata. Pa mogu i da ih skidam 2 sata, ne smeta...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ma sta ce vam 3G ko da koristite taj video poziv? Jeste da ima brzi internet i da mozes da gledas TV ali sve to moze da se radi jednostavnije. I Ja imam 3G i nista, brzi mi samo internet pa? Ako mi se gleda TV upalim TV ako hocu da se vidim sa nekim ukljucim komp. Svidja se i meni 3G ali mi se neisplacuje
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2