A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Nema, ovi su pukli :P
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Koja je ovo po redu vipova verzija tarife?
Strasno, (1,5/4,9/1,9) ---> (4,9/5,9/2,9) uz 60+1 > 60+60 i novi porez!

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Bilo je mnogo tarifa i prelaza tarifiranja... ja pamtim više od 6.
a to je jako puno :roll: :roll: :roll: :roll:

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Ја не користим ВИП и никада нећу,али стварно ме толико смара,шта све чујем о њему,да то више није хумано :x :x
Nokia 6220 Classic

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Na VIP-u jedino mozda vredi postpaid ali od prepaida treba bezati daleko. Ja se najiskrenije nadam da ce se stvari promeniti kada se omoguci prenosenje broja. Valjda ce se tada oprateri probuditi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Aleksaboy, na Vipu postpaid itekako vredi!Sve to zavisi od nacina razmisljanja...ja sam vec odavno navikao da za svoje posteno zaradjene pare nadjem postpaid tarifu koja mi odgovara i ne izlazim iz nje,onda me nije briga ni za uspostave poziva ni za tarifiranje van besplatnih minuta.Recimo,dok sam ziveo gde sam ziveo,bilo mi je fascinantno koliko operateri idu daleko u forsiranju postpaida,da za pripejd ne nude nista osim poziva i poruka.Znaci bukvano nemas kao pripejd korisnik ni mms ni gprs ni nista drugo....

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=367964

"57% građana kaže da bi mogli da prihvate da procedura promene operatera traje najduže 1 dan; 82% smatra da bi za postupak trebalo da bude dovoljna samo jedna poseta i to operateru na čiju mrežu prelaze, a 55% ispitanika je odgovorilo da bi usluga trebalo da bude besplatna ili uz nadoknadu do 200 dinara. Više od 76% građana je navelo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i Republičku agenciju za telekomunikacije kao nadležne za realizaciju usluge prenosivosti telefonskog broja na korisnicima pristupačan način."

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@sigi
Naravno da je VIP najvise spreman i zeljan prijenosa broja jer ima najmanje korisnika! A sto se tice prakse prenosenja broj mogu navesti primjer iz Hr.
1).. da traje najduze 1 dan, nije ostvareno u Hr. vec treba cak 10 i vise dana da se to obavi ali naravno da se do tada moze korisiti broj na staroj mrezi (nova SIM kartica od novog operater se aktivira tek kad je broju cijelosti prenesen)
2)... dovoljna samo jedna posjeta, to je u teoriji tako i u Hr. ali cesto stari operateri "podmecu nogu" kod prijenosa broja time sto se mora faksirati neki indentifikacijski dokument (licna) i najcesci razlog odbijanja prenosenja broja je da faks nije citljiv ;) a to se dozna tek nakon tih 10 dana cekanja, i onda naravno ide sve "Jovo nanovo" (time se zeli postici da ljudi odustanu od prijenosa broja :()
3)... nadokandu do 200 din.U Hr. je to besplatno.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Zanima me šta je od ovoga moguće u Hrvatskoj, tj. kakav je prenos moguć: prepaid-postpaid, prepaid-prepaid, postpaid-postpaid i postpaid-prepaid? Verujem da će naši samo prepisati pravilnik od komšija pa pitam da bih znao šta da očekujem. :oops:

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Prenos se vrsi u identican. Dakle post u post, pre u pre

:)

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

Po ovome sto napisa druze javlja mi se da ce ovi nasi toliko da zakomplikuju i toliko da daju uslova koje moras ispuniti da ce bit lakse da ostanes na onome sto jesi.
Jedino kontam da ce vip da radi "posteno " radi sopstvenih interesa bar sto se njihovg dela posla tice oni ce to da marljivo i bolesno pedantno da rade i paze ali ostaju plavi i crveni koji ce tek da nam nabiju prosirene vene i da se trude da ti prelazak zagorcaju .
Neka ovo bude neka vrsta saveta nemojte prelaziti na post pejd , uzimati bolesno skupe telefone , vezti se na 2godisnju robiju , menjati tarife na post pejdu ili produzavati ugovor sacekajte budite gde jeste i cekajte kad smo toliko dugo cekali valjda cemo doziviti i ovo , sad je samo bitno naci fensi broj i nista vise :D :wink:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Ja pošteno jedva čekam da se prenošenje uvede, ne zbog toga što ću odmah da promenim operatera, već zbog toga što volim da imam odrešene ruke. A i nadam se da će to podstaći operatere da se više trude oko korisnika, kao i da snize cene. U svakom slučaju očekujem boljitak. :wink:

Teniser
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Feb 2009. 21:06
:: Sony Z2

Post od Teniser »

Moram da offtopicujem, izvinjavam se.
Sigri, kako mozes da zoves Vipovce "beli" ? Ja bih ih pre nazvao "sareni" :)

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

ja to tako po bojama ih farbam lelekomci su crveni , norvezani su plavi , neka ovi budnu beli :lol: :roll: ali moze eto i sareni kad bolje razmislim ima tu neke simbolike 8)

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Da li vip ima promociju za nove prepaid korisnike ili su prepusteni ovoj novoj, surovoj minutnoj tarifi!?

Teniser
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Teniser »

^ zALFex, svi koji kupe novu Vip prepaid SIM karticu dobijaju pravo na ucestvovanje u promociji Milion razloga za dopunu. Znaci, uplatom 200 din. dobija se 1000 din. bonus kredita, 1000 SMS i 1000 MMS poruka u Vip mrezi.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

znam za tu akciju samo na njihovom sajtu nista ne pise ili ja nisam naso, posto sam 064 totalno izbacio iz upotrebe probao bi i vip

Teniser
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Teniser »

Vise informacija o promociji Milion razloga za dopunu: http://www.vipmobile.rs/privatni/prepaid.15.html

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Teniser napisao:Sigri, kako mozes da zoves Vipovce "beli" ? Ja bih ih pre nazvao "sareni" :)
Za mene su oni narandžasti pošto mešaju crveno žuto i narandžasto, pa kao proizvod crvene i žute se dobija narandžasta ;)
Verovatno ih je nazvao belim jer njihove reklame se rade u crno-beloj tehnici ili što je sve okolo belo, otkud znam :D
A što se tiče promocija, da li važi ona što se upladi 100 dinara i dobije se 1000 minuta i 1000 poruka ?
Nokia Lumia 630

Odgovori