Telenor 063 pao na 35% trzisnog ucesca

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

GPRS terminali nemaju apsolutno nikakve veze sa udelom... ionako je to sve po direktivi a prema poslednjim informacijama koje imam te kartice se cekaju i po par meseci... Komercijalni brojevi ne cine veliki deo a i vecina firmi je po direktivi presla na 65 kako bi se mobtel svojevremeno sto vise ojadio za vreme "nesretjnog" upravljanja mts-a... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

pantadv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Mar 2007. 13:14

Post od pantadv »

Pa nicija nije gorela do zore. Ali bice ogromnih promena kada doje 3. operater. Usledice velike ``emigracije`` sa jednog na drugog operatera. :wink:

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

pantadv napisao:Usledice velike ``emigracije`` sa jednog na drugog operatera. :wink:
Bice nova seoba srba :) Ko da najjeftinije, taj je najbolji (srbi su jednostavan narod).

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Onda ce te imati ko mi, za svaku mrezu drugu karticu, pa svaki par mjeseci nova tarifa koja je povoljnija u nekom segmentu.
Ovo kod nas vec postaje zamorno, a vecina korisnika vise i ne zna koja su tarifa i koliko sto kosta.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

He he he BTW TOPNET DOO je naravno biznet korisnik mt:s-a :wink:

Moj izbor operatera bi u svakom slucaju zavisio od toga, kao i do sada, na cijoj mrezi imam vise ljudi koje pozivam...... E sad jedino ako bi neko ponudio flat DATA paket pa da uzmem jos jednu karticu....

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

outsider_hr napisao:Ovo kod nas vec postaje zamorno, a vecina korisnika vise i ne zna koja su tarifa i koliko sto kosta.
Tako pocinje i ovde u Srbiji, vise se ne zna ko sta nudi. Ljudima dolazi do mozga, samo kada neko ponudi nesto besplatno.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Izgleda da je Telenor pao na 30% :D

Beograd - Telekom Srbija će do kraja juna isplatiti 646 miliona evra za kupovinu Telekoma Srpske, a obaveze po kreditnoj liniji koju je za tu transakciju odobrila Siti banka otplatiće se iz redovnih prihoda i neće biti ugrožene isplate dividendi akcionarima. Od 1. jula Telekom Srbije će početi da radi kao treći operater mobilne telefonije u Crnoj Gori - izjavio je juče, na konferenciji za novinare povodom obeležavanja deset godina kompanije, Draško Petrović, generalni direktor Telekom Srbija.
Telekom Srbije je u prošloj godini ostvario prihod od 750 miliona evra i dobit od oko 180 miliona evra, dok je ukupan broj korisnika te kompanije premašio 6,5 miliona. Ova kompanija je od 2001. godine do 2007. investirala u razvoj sopstvene infrastrukture više od 1,7 milijardi evra i uvećala kapacitet mreže za 35 odsto. Mobilna telefonija je u međuvremenu stekla više od 4,7 miliona korisnika, a na sto stanovnika registrovano je 38 telefonskih priključaka. Kompanija je ispunila i svoje zakonske obaveze i isplatila oko 300 miliona evra dividendi akcionarima kompanije, rekao je Petrović.
Petrović je podsetio da stepen digitalizacije premašuje 92 odsto i da u Srbiji gotovo da ne postoji selo koje nije pokriveno signalom mobilne telefonije. Korisnici MTS mreže prednjače u odnosu na druge zemlje Balkana i kada je reč o novim tehnologijama u mobilnoj telefoniji (GPRS i MMS), a Telekom Srbija je prva kompanija na Balkanu koja je pustila u rad mrežu 3G. "Bez obzira što je naša mobilna telefonija započela rad kao drugi operater u Srbiji, uspeli smo da osvojimo oko 70 odsto tržišta, sa 4,7 miliona korisnika i tako postanemo apsolutni lider", rekao je Petrović i najavio nove investicije za korišćenje ADSL pristupa internetu.
On je istakao da je Telekom Srbija uspeo da se izbori za lidersku poziciju na domaćem tržištu i da se u uslovima značajne međunarodne konkurencije dobro pozicionira na tržištu BIH i Crne Gore. O uspesima te kompanije svedoče i istraživanja prema kojima 89 odsto stanovnika u Srbiji ima fiksni telefon u domaćinstvu, što je više nego u Grčkoj koja ima 81 odsto, Bugarska (68 odsto) i Rumunija (50 odsto).
Odgovarajući na pitanja novinara Petrović je rekao da će ova kompanija pružati usluge rominga i trećem operateru mobilne telefonije u Srbiji (Top net) i omogućiti da se signalom pokrije teritorija Srbije, a prihod od tog posla zavisiće od perioda u kojem će austrijska firma koristiti nacionalni roming, rekao je Petrović. M. Janjić

http://www.naslovi.net/search.php?q=tel ... _option=on

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Mrzim da se ponavljam ali ... "Telenor je racunao aktivne korisnike, odnosno SIM kartice sa kojih je bar jednom u poslednja tri meseca uspostavljena komunikacija sa mrezom, izuzevsi GPRS terminale i komercijalne servise/brojeve. Pogledaj http://www.telenor.com/ir/reports/ za vise info o ovome.

A Telekom vec standardno i ocekivano pokazuje ukupan broj svih kartica, i u GPRS terminalima, i onih koje su poslednji put ukljucivane pre 11 meseci i od onih pre pet i dva, znaci sve, sto nije nekakav bitniji podatak za samu kompaniju, vec je iskljucivo za marketing.

Broj aktivnih korisnika je bitan za operatera, ne samo kod nas vec svuda u svetu."
djuice user permanently deactivated.

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

ne kazem da je tumacenje mb manekena tacno ni netacno
ali interesuje me djuce kako ti znas da telekom racuna broj ukupnih kartica, a ne kao i telenor, broj aktivnih?
da li to igde pise, ili ti to tako mislis (znas od nekog)
moras pruziti neki dokaz
Remember, remember
The 5th of November

djuice
Banned

Post od djuice »

Najjednostavnije- pozoves 064/789 i pitas. Ako kazu da ne znaju, posaljes im mail. Ako ni tu ne uspes da dobijes pravu informaciju, pitas u nekoj od poslovnica.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

nisam ja pitao sta ja treba da uradim nego odakle tebi da je to tako
a s obzirom da si verovatno na 063 pretpostavljam da nisi zvao 789, nisi slao mail i nisi isao u svima nama mrske poslovnice
tako da...
nemas nikakav dokaz

cisto nagadjanje
Remember, remember
The 5th of November

djuice
Banned

Post od djuice »

"a s obzirom da si verovatno" - nemoj predpostavljati i nagadjati. Uputio sam te direktno jer ZNAM da ne verujes u verodostojnost mojih informacija, tako da niti imam nameru da te ubedjujem u suprotno niti zelim. Najmerodavnije ce biti kada sam izvuces zakljucak i dobijes SAM pravu informaciju.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

cisto sumnjam da je takvu informaciju moguce dobiti u telekomu
s obzirom da je sve to za njih "drzavna tajna" pa zato i ne verujem da iko moze da sazna pukim pozivom, mailom ili ne daj boze odlaskom u poslovnicu
samo bi te pogledali i naglavacke izbacili napolje
ali to ne menja cinjenicu da ti opet nisi rekao:
da, ja sam zvao 789, pisao mail ili isao u poslovnicu i da, meni, obicnom gradjaninu su tamo rekli sve sto sam ih ja pitao pa i to da oni racunaju broj ukupnih kartica na trzistu kao broj aktivnih korisnika

sve je ovo veoma smesno
takodje bice mi drago da priznam da lupam gluposti i trazim iglu u jajetu ako si ti to stvarno uradio
ali to se iz do sada napisanog ne vidi a ti si taj koji potencira da je sve to tako
ako si tako nesto uradio sto to nisi odmah rekao pa da svi aminujemo jer boze moj kako bi mogli da te demantujemo...
ovako...
i najvise od svega ne treba ti mene da ubedjujes nego svima ostalima da pruzis najnormaliniji dokaz da je nesto tako kako ti kazes (jer si ti to prezentovao kao cinjenicu a ne kao svoje misljenje) a ne da prebacujes loptu u tudje dvoriste

i vise necu odgovarati
ako neko hoce da poveruje neka poveruje
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa i da jeste uradio, kako to moze da dokaze? Nikako. Jedino ovaj mail, ali i to moze da se lazira. A na kraju krajeva, cisto sumnjam da ce ti bilo koja kompanija na svetu odavati svoje unutrasnje tajne. I na kraju krajeva, marketing je to.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

steta sto rekoh da necu vise odgovarati...moram sad da pogazim rec

my point exactly
ako kazes da sumnjas da bi odavali tajne na prvom mestu ne moze da veruje informaciji koju je dobio ako je uopste i dobio odn. trazio
totalno je apsurdno da bi mu u telekomu rekli
da, znate mi smo budale pa racunamo sve kartice iako smo svesni da se ne koriste sve one aktivno
on ne moze da zna unutrasnju politiku telekoma i da se prosipa po forumima samo zato sto mu je to kapric
Remember, remember
The 5th of November

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

U jeeeee, vi ga baš zatupiste. batancev skontali smo poentu tvoje priče. N kažemda nisi upravu, ali skontali smo šta je pisac hteo da kaže :wink:

A da i jedan i drugi operater pokušavaju da nam izađu u susret, samo zato što onaj drugi često nudi još po nešto, je takođe tačno, ali to tako jeftino rade, i toliko zbunjuju ljude komplikovanim rešenjima da je to apsolutno kontraproduktivno. Ovo sa dodacima na pripejd je jedini izraz "dobre volje" koji smo skoro videli, i koji ćemo skoro videti. Ostalo je očekivano. Primer: pita me keva pre neki dan: "jel imaš neki stari mobilni?", " ne, što?", "pa Telenor daje.....", "Znam, a ti hoćeš da pređeš na postpejd?", "Neeee, otkud ti to?", "Pa pročitaj opet onaj sitan tekst."

Ispravite me ako grešim, ali mislim da je što se ovog tržišnog učešća tiče Telekom malo beobrazan u korist sopstvenog (ko što rekoh) jeftinog marketinga. Ove cifre blago rečeno zbunjuju ljude. Malo se preterano lože da su uložili u opermu (malo više nego što su zaradili) a posebno to rezultati ne prikazuju, pokrivenost signalom je najmanipulativniji mogući podatak (mada to i Telenor radi). Verujem da tu računaju i onih stotinak hiljada kartica koje su onako podelili uz karte za Exit. A i čisto sumanjam da se ja isključivo sa geekovima družim i da je procenat populacije koja imaima po 2-3 broja sad već takva retkost, posebno u Beogradu. Službeni, privatni1, privatni 2, za ribu....., a oni se uhvatili prostačke matematike: Srba ima šesipo miliona, mi imamo 4,7 miliona kartica na tržištu (sa sve promotivnim akcijama tipa Čolinog CDa), znači mi imamo 70%. Kako da ne.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

gargamel4, slazem se ali ko moze sa sigurnoscu da izmeri udeo na trzistu
niko
pa zato i ne verujem ni jednima ni drugima
profit koji prave je jedini pokazatelj uspeha firme
Remember, remember
The 5th of November

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

batancev napisao:gargamel4, slazem se ali ko moze sa sigurnoscu da izmeri udeo na trzistu
niko
Moze MB maneken, kada pogleda koliko ima kojih prijatelja u imenku... :lol:

A, inace, nije profit dobar pokazatelj neke firme...Recimo, mercedes kupi bmw, i plati ga 80 milijardi evra. Onda ce pisati da je bmw imao profit u 2007 90 milijardi, a da je mercedes imao gubitak od 25 milijardi, i ispade da je bmw veca firma, a mercedes je daleko veci... 8) (posmatram mercedes kao clana daimler chryslera, ne znam koliko on sam vredi, a i ovi podaci nisu tacni, naravno)

E, sad, najbolje je vrednost firme racunati cena akcije puta broj akcija, i tako se dobije koliko firma vredi na berzi, a mislim da je to najbolji pokazatelj, mada je i on cesto netacan... (Microsoft je 150. kompanija po prometu i profitu, a kada bi ga neko kupovao, platio bi ga kao 8. najvecu kompaniju u svetu, jer su mu akcije nerealne...)

Inace, najveca kompanija na svetu je exxon mobile, i iako bi se po nazivu reklo da se bavi mobilnim tehnologijama, to je velika naftna kompanija. Prema podacima iz 2006-te, vredi oko 330 milijardi dolara...

Pozdrav...

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

Alien, naravno da sam mislio na odnos profita i velicine samog operatera, svih troskova koje uz to idu,ulaganja itd...

ali ni ova tvoja ocena nije losa
Remember, remember
The 5th of November

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ma, podaci koje sam naveo su prilicno tacni, ali ne 100%. Mozda sam u primeru promasio koji procenat gore-dole, ali vise volim da kazem nisu tacni, jel ce se neko mozda ljutiti zbog te male greske... Mada, kada govorimo o ovakvim firmama, ta mala greska je 5 milijardi evra... :wink:

Pozdrav...
iPhone + CX300

Zaključana tema