Telenor pusta 3G!
na es smo pokrenili raspravu o ovome pa rekoh da digmeno i ovde temu iz mrtvih
samo jedno pitanje svim zainteresovanima
koja 3G mreza Telenora????
mislim da je to samo urabana legenda da ta mreza uopste i "postoji" a kamoli funkcionice kao takva
i to jedna od mnogih urbanih legendi vezanih za telenor
kao npr da imaju MNOOOGO bolji zvuk na gsm mrezi
jedna odn. dve ilustracije
da li je iko ikada video ikakvu reklamu za telenorovu 3g mrezu?
da li je iko ikada video promovisanje neke usluge telenora koja je vezana za 3g mrezu?
a zasto zato sto oni 3g ni nemaju
to je pravi dokaz kako funkcionise poslovanje telenora u srbiji
muzi dok jos mozes
telenor je za razliku od mts-a
"navodno" uveo 3g samo zato sto je to bila zakonska obaveza po dobijanju licence
a kako se to izvodi pa pustis jednu 3g BS u citavoj srbiji i boli te ....
a najsmesnije od svega je prica koju je od starta telenora u srbiji pokusao da progura njihov menadzment
kao sta ce vama 3g kada je on u svetu prevazidjen!!!????
mi cemo vama da obezbedimo 4g!!!!
hahahahaha
e tu ga stvarno preterase
da li stvarno ima jos nekog ko se zanosi da je telenor operater koji misli na potrebe svojih korisnika u srbiji
na nacin na koji to radi, let us say, u norveskoj
ponovicu se
tolika firma, toliko obrt, toliki profit
a da li se ista vratilo u srbiju putem nekakvih akcija sa jeftinim telefonima ili ne daj boze necim drugim
jedno veliko NISTA
samo jedno pitanje svim zainteresovanima
koja 3G mreza Telenora????
mislim da je to samo urabana legenda da ta mreza uopste i "postoji" a kamoli funkcionice kao takva
i to jedna od mnogih urbanih legendi vezanih za telenor
kao npr da imaju MNOOOGO bolji zvuk na gsm mrezi
jedna odn. dve ilustracije
da li je iko ikada video ikakvu reklamu za telenorovu 3g mrezu?
da li je iko ikada video promovisanje neke usluge telenora koja je vezana za 3g mrezu?
a zasto zato sto oni 3g ni nemaju
to je pravi dokaz kako funkcionise poslovanje telenora u srbiji
muzi dok jos mozes
telenor je za razliku od mts-a
"navodno" uveo 3g samo zato sto je to bila zakonska obaveza po dobijanju licence
a kako se to izvodi pa pustis jednu 3g BS u citavoj srbiji i boli te ....
a najsmesnije od svega je prica koju je od starta telenora u srbiji pokusao da progura njihov menadzment
kao sta ce vama 3g kada je on u svetu prevazidjen!!!????
mi cemo vama da obezbedimo 4g!!!!
hahahahaha
e tu ga stvarno preterase
da li stvarno ima jos nekog ko se zanosi da je telenor operater koji misli na potrebe svojih korisnika u srbiji
na nacin na koji to radi, let us say, u norveskoj
ponovicu se
tolika firma, toliko obrt, toliki profit
a da li se ista vratilo u srbiju putem nekakvih akcija sa jeftinim telefonima ili ne daj boze necim drugim
jedno veliko NISTA
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
pa sto se tice vip-a
u cc-u su mi rekli da "tehnicka sluzba radi na osposobljvanju 3g mreze u nekoliko gradova ali se ne zna tacan datum starta"
a sto se tice mts 3g postoji i tema za to skoro na svim forumima i uglavnom utisci su podeljeni
ne treba ja da vodim vatrenu kampanju protiv telenora kada je on sam protiv sebe vodi
i ja sam se ogradio samo na 3g sto je i naslov teme
a ti ako vec nemas sta da kazes vezano za temu ne moras na pitanje odgovarati pitanjem
pre nego sto na neko i sam odgovoris
p.s. a i nemam ambicije da budem bilo sta drugo nego clan foruma sto podrazumeva kako izlaganje i branjenje svojih, tako i preispitivanje i ocenjivanje tudjih stavova
zao mi je ako mislis da i pored toga kakav je 3g mts-a, korisnici telenora nista ne propustaju
u cc-u su mi rekli da "tehnicka sluzba radi na osposobljvanju 3g mreze u nekoliko gradova ali se ne zna tacan datum starta"
a sto se tice mts 3g postoji i tema za to skoro na svim forumima i uglavnom utisci su podeljeni
ne treba ja da vodim vatrenu kampanju protiv telenora kada je on sam protiv sebe vodi
i ja sam se ogradio samo na 3g sto je i naslov teme
a ti ako vec nemas sta da kazes vezano za temu ne moras na pitanje odgovarati pitanjem
pre nego sto na neko i sam odgovoris
p.s. a i nemam ambicije da budem bilo sta drugo nego clan foruma sto podrazumeva kako izlaganje i branjenje svojih, tako i preispitivanje i ocenjivanje tudjih stavova
zao mi je ako mislis da i pored toga kakav je 3g mts-a, korisnici telenora nista ne propustaju
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
Vidi 'vako ...
1. NIKO od operatera nije video neke vajde od UMTS/HSDPA mreže ... NIKO ... NIGDE ... Ako pronađeš negde podatak koji govori drugačije, molim te da me uputiš ka tom linku.
2. Od kako je proradila mreža treće generacije, obavio sam DVA video poziva i JEDNOM spucao ceo "Dodaj 50" (ili kako se već zove ...) tarifni dodatak, čisto testirajući kako radi HSDPA.
3. 3G? Šta je to?! Video pozivi? Imam E61 ... nemam ni jednu, a kamo li dve kamere ... NE ŽELIM da bilo ko može da gleda gde sam, šta radim, kako izgledam i da li čačkam nos dok razgovaram sa njim ... 3G? Šta je to? Gledanje na mobilnom gde je gužva u saobraćaju? Ako se voziš autobusom - ne znači ti ništa ... ako se voziš kolima, bolje da gledaš gde voziš, nego da gledaš u ekran telefona ... 3G? Šta je to?! Brz prenos podataka, bilo gde, bilo kada? Kad mi treba brz prenos podataka van kuće/kancelarije, sednem u kafić koji ima wireless ... nisam lud po ovim cenama da surfujem Inernetom.
Kao što reče Lobachevsky, deder pojasni šta to propuštamo, tj. konkretno - koliko često koristiš (i koje) servise koje ti nudi 3G mreža (obrati pažnju - streaming ide savršeno preko EDGE-a!).
Inače, 4G još uvek ne postoji, osim kao "catchphrase" za LTE, o kojem ni sami inženjeri Ericssona ili NSNa ne znaju mnogo više od onoga šta bi trebalo da bude. Možda su mislili na HSDPA, a to već jeste omogućeno ... svuda gde ima signala na 2100 MHz ...
1. NIKO od operatera nije video neke vajde od UMTS/HSDPA mreže ... NIKO ... NIGDE ... Ako pronađeš negde podatak koji govori drugačije, molim te da me uputiš ka tom linku.
2. Od kako je proradila mreža treće generacije, obavio sam DVA video poziva i JEDNOM spucao ceo "Dodaj 50" (ili kako se već zove ...) tarifni dodatak, čisto testirajući kako radi HSDPA.
3. 3G? Šta je to?! Video pozivi? Imam E61 ... nemam ni jednu, a kamo li dve kamere ... NE ŽELIM da bilo ko može da gleda gde sam, šta radim, kako izgledam i da li čačkam nos dok razgovaram sa njim ... 3G? Šta je to? Gledanje na mobilnom gde je gužva u saobraćaju? Ako se voziš autobusom - ne znači ti ništa ... ako se voziš kolima, bolje da gledaš gde voziš, nego da gledaš u ekran telefona ... 3G? Šta je to?! Brz prenos podataka, bilo gde, bilo kada? Kad mi treba brz prenos podataka van kuće/kancelarije, sednem u kafić koji ima wireless ... nisam lud po ovim cenama da surfujem Inernetom.
Kao što reče Lobachevsky, deder pojasni šta to propuštamo, tj. konkretno - koliko često koristiš (i koje) servise koje ti nudi 3G mreža (obrati pažnju - streaming ide savršeno preko EDGE-a!).
Inače, 4G još uvek ne postoji, osim kao "catchphrase" za LTE, o kojem ni sami inženjeri Ericssona ili NSNa ne znaju mnogo više od onoga šta bi trebalo da bude. Možda su mislili na HSDPA, a to već jeste omogućeno ... svuda gde ima signala na 2100 MHz ...
Samsung Omnia HD 8GB
pa ako ni zbog cega drugog
svi se slazu da se kvalitet razgovora ne moze porediti izmedju 3g i gsm
a to sto ih (3g usluge) ti ili ja mozda ne koristimo i nema puno uticaja na bilo sta
ni u japanu ih u pocetku (pre jedno xy godina) nisu koristili a pogledaj sada
svi se slazu da se kvalitet razgovora ne moze porediti izmedju 3g i gsm
a to sto ih (3g usluge) ti ili ja mozda ne koristimo i nema puno uticaja na bilo sta
ni u japanu ih u pocetku (pre jedno xy godina) nisu koristili a pogledaj sada
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Cena 3G usluga mora biti pristupacnija, teritorija Srbije mora biti konkretnije pokrivena... E tek onda mozemo da pricamo o kvalitetu 3G usluga domacih operatera. Do tada svaki eventualni kvalitet ima samo teoretsku vrednost.
Preskupo je, a postoje mnogo jeftinija resenja...
Preskupo je, a postoje mnogo jeftinija resenja...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
OK ... tu si u pravu (za kvalitet razgovora ...). Mada, akok uzmemo u obzir da MT:S i dalje drži celu mrežu na "Half Rate" i pritom povremeno isključuje enkripciju, jasno ti je koliko je njima stalo do poboljšanja kvaliteta razgovora. Sa druge strane, izgleda da je Telenor nešto poradio na tu temu i na GSM mreži - pre neki dan sam video reklamu u kojoj reklamiraju "SuperSound" i kao vrhunski kvalitet razgovora/zvuka.
Možda zbog reklame (placebo efekat) a možda i stvarno, meni razgovor "u mreži" (Telenor - Telenor) zvuči DALEKO bolje nego razgovor sa nekim koga zovem na MT:S-u. Jednostavno, ne pojavljuju se artefakti, kada oba sagovornika ćute - stvarno je TIŠINA, nije kao kad pustiš loše kompresovan MP3 na 32kbps.
Mogu samo da zamislim kako će to da izgleda preko 2100 MHz ...
Ajd' probajte i vi ... znači - tiha prostorija i poziv sa Telenora na Telenor i sa MT:Sa na MT:S. Javite da li ste i vi primetili neku razliku ...
Možda zbog reklame (placebo efekat) a možda i stvarno, meni razgovor "u mreži" (Telenor - Telenor) zvuči DALEKO bolje nego razgovor sa nekim koga zovem na MT:S-u. Jednostavno, ne pojavljuju se artefakti, kada oba sagovornika ćute - stvarno je TIŠINA, nije kao kad pustiš loše kompresovan MP3 na 32kbps.
Mogu samo da zamislim kako će to da izgleda preko 2100 MHz ...

Ajd' probajte i vi ... znači - tiha prostorija i poziv sa Telenora na Telenor i sa MT:Sa na MT:S. Javite da li ste i vi primetili neku razliku ...
Samsung Omnia HD 8GB
i na tu temu smo malo diskutovali pa ako te interesuje procitaj
http://www.elitesecurity.org/t278455-Te ... uper-sound
pa onda oceni da li i ko koristi samo i jedino bolji zvuk ili samo i jedino losiji zvuk
http://www.elitesecurity.org/t278455-Te ... uper-sound
pa onda oceni da li i ko koristi samo i jedino bolji zvuk ili samo i jedino losiji zvuk
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Svako prica svasta i u toj temi... I tamo su nagadjanja i subjektivni dozivljaji. Nesto se nisam bacio na eksperimentisanje jer sve to zavisi i od telefona, kvaliteta signala u tom delu grada/sobe, brzine kretanja, solarnih eksplozija 
Meni se cini da je zvuk Telenor-Telenor kvalitetniji, ali kao sto rekoh, svi gore navedeni faktori su ucinili da tako bude...

Meni se cini da je zvuk Telenor-Telenor kvalitetniji, ali kao sto rekoh, svi gore navedeni faktori su ucinili da tako bude...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Mogu samo reci svaka cast,3G radi fantasticno otvara stranice u 2sec (Mislim na mobilnisvet) takodje skinuo sam pesmu od 4 mb za 26 sec sto je stvarno extra al kada proverim stanje uvek izbacuje 651 din ni manje ni vise.Bio bih jako zahvalan djuice ili bilo kome drugom da mi kaze dal se naplacuje 3G i dal se naplacuje gledanje npr Tv-a.
Hvala unapred
Hvala unapred
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
Prenos podataka preko 3G mreze se naplacuje po istoj ceni kao i kod GPRSa/EDGEa, ukoliko ne koristis neki od tarifnih dodataka ili surf paketa. Video poziv se tarifira kao klasicni voice poziv. Gledanje TVa se takodje naplacuje, po kolicini prenesenih podataka. Sto se tice stanja na racunu, sacekaj da se osvezi.
Pozdrav!
Pozdrav!

djuice user permanently deactivated.
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt: