U stvari, cini mi se da ovo nije promocija, nego regularna ponuda koja ce da traje. Jer se aktivira automatski posle 30 dana. Ponuda vazi od danas 19.10.2009.
Stvarno ne razumem zasto toliko pljujete po MT:S-u
Ja sam zadovoljan sa njima ali za ulozeni novac hocu jos vise tj sto vise mogu da izvucem. Minut je najjeftiniji, uspostava je kao i kod Telenora... Jedino to sa MIX paketima sto se ne prenosi nepotroseni saobracaj ali svako treba da bira tarifu po svojoj meri jer koja je poenta prenosenja ako u jednom mesecu nisi u stanju da potrosis npr 150min nego svega 100 pa sledeceg da imas 200min? Svakako neces ni tih 150 potrositi a kamoli jos onih 50 zaostatka. O trecem mesecu da ne pricamo.
Telefoni, ukoliko se uzimaju na ugovor, su i dalje najpovoljniji i najveca je paleta istih.
To sto provera ne radi u minuti... Pa koga zabole za to? Ako ti je toliko bitno svakog minuta koliko si u sekund potrosio onda za tebe i nije post pejd nego pri pejd a tu provera radi isto kao i kod bilo kog drugog operatera.
Promocije imaju kao i ostala dva promotera, niti su boji niti su gori.
Zaista mi neki komentari nisu jasni...
Jedino sto mi bode oci jeste sto u okviru pretplate u svim paketima nema makar nesto sitno uracunatih MB ali ni kod ostalih nema...
Najveci problem je sto niko od operatera nece da presece i da ubaci nesto prilicno povoljno, da napravi prekretnicu. Svi su zadovoljni dok kaplje a nemaju muda za neki radikalni potez sto nam svima ocajnicki treba.
"To sto provera ne radi u minuti... Pa koga zabole za to?"
Nisi u pravu - mnogi su presli na postpaid da bi razgovarali jeftinije. Postpaid ipak podrazumeva korisnike koji mogu da se kontrolisu.
"Promocije imaju kao i ostala dva promotera, niti su boji niti su gori. "
Ovo je vec tesko komentarisati - da li mi zivimo u istoj zemlji ili ne?
Sta ce mi provera, sta ce mi prenosenje... Sve je to kiselo da vam ja kazem. Ako hoces proveru, idi ko malo dete na prepaid, nama ozbiljnim korisnicima koji svakodnevno razgovaramo provera i kontrola troskova ne treba. Mene su ucili da postpaidu i ne treba provera, nije ti to prepaid.
A prenosenje? Tek mi to ne treba. Ja sam robot. Kao i ostali korisnici telekoma. Svakog meseca trosim isto jer iste razgovore obavljam, iste ljude zovem, nikad vise, nikad manje. Ako jedan mesec ne mogu da potrosim 50 minuta, garant necu stici ni sledeceg meseca, jer mi je svaki dan potpuno isti. Uostalom i svi drugi korisnici mtsa potrose isti broj minuta ko i ja, te se savrseno uklapaju u pakete, koje je, inace, mts pazljivo napravio da odgovaraju svakom, kao WC solja. A promocije nisam nesto pratio u poslednjih godinu dana, i prejebe kojima se mts sluzio, ali sve je to isto da vam ja kazem.
Pa zbog takvih stavova vecine, "bolje nam ne treba, i ovo radi posao, sve preko toga je luksuz i nepotrebno prose'avanje" njih nesto zabole da menjaju bilo sta...
Vip je inace napravio jako radikalan potez osvezavanjem njegovih postpaid paketa. Cekamo i ostale da ga isprate.
AquaZX, nemoj izvlaciti iz konteksta. Ako citiras onda citiraj sve sto sam napisao. Lepo sam obrazlozio zasto to kazem za post pejd i proveru. Ako ti je stalo da u dinar pratis potrosnju, ako ti je bukvalno u svakom momentu neophodno da znas stanje na racunu onda post pejd nije za tebe. Post pejd je zamisljen za one koji pricaju, koji ne zele ogranicenja kreditom kojim raspolazu nego naprotiv, da bez ikakvih ogranicenja pricaju koliko zele i da na kraju meseca da sve to plate. E tu je razlika. To sto je jeftinije je jednostavno zato sto se podrazumeva da se post pejd broj koristi vise nego pri pejd. Vrlo je jednostavno.
Sto se promocija tice, hoces da kazes da mt:s ne pravi promocije? Da su te promocije manje dobre od promocija koje ostali provajdeti daju? Ne bih rekao. Svaka roba nadje svog kupca, pa je tako i sa ovim. Meni odgovara ova promocija, tebi neka druga itd. Ali ne mozes reci da nemaju promocije. Iskreno, mene pri pejd ne zanima pa me i te promocije ne doticu ali sam isto tako siguran da nekom korisniku tj pretplatniku odgovaraju. Budimo objektivni...
Ja mt:s-u najvise zameram to sto su uveli onu glupu obavezu placanja 3G pretplate, ako kupis 3G telefon kod njih i, donekle, losiji sistem provere stanja nego kod konkurencije. Ostalo je O.K.
Azimuth napisao:Ako ti je stalo da u dinar pratis potrosnju, ako ti je bukvalno u svakom momentu neophodno da znas stanje na racunu onda post pejd nije za tebe. Post pejd je zamisljen za one koji pricaju, koji ne zele ogranicenja kreditom kojim raspolazu nego naprotiv, da bez ikakvih ogranicenja pricaju koliko zele i da na kraju meseca da sve to plate. E tu je razlika.
Ali kako mozes tako da pricas. Zasto postpaid korisnici ne bi imali pravo da imaju uvid u stanje u bilo kom trenutku? Uopste se tu ne slazem sa tobom, ali to je moje misljenje. Ali jedno znam- dokle god ce biti onih koji ce opravdavati takve stvari, mts ce zaradjivati.
Uglavno se slazem sa kolegom Azimuth, -om. Ja mozda u tri meseca proverim koliko sam potrosio. Ne koristim neki mnogo jak paket (mix 500), ali mi on zavrsava posao.
a mt:s-u najvise zameram to sto su uveli onu glupu obavezu placanja 3G pretplate, ako kupis 3G telefon kod njih
apsolutno se slazem sa tobom.
sto se tice promocija, trenutno su najslabiji, ali samo iz razloga sto imaju najvci broj korisnika i tako imaju neku vrstu monopola jer retko ko se resi da promeni broj.
Lobachewsky, nisam rekao da je provera bespotrebna i da mi koji smo na post pejdu ne proveravamo stanje, daleko od toga, nego da je nebulozna provera stanja posle svakog minuta. Kao skolarac, student, sam i ja pratio potrosnju sto je i bilo normalno kako bih kalkulisao sa preostalim saobracajem ali naprosto post pejd nije zamisljen kao pri pejd. Koncept je totalno kontra. I meni zasmeta ponekad sto ne mogu dobiti tacnu proveru u nekom momentu ali to nikako ne mogu uzeti kao neku katastrofalnu gresku ili zamerku zbog koje bih presao kod drugog operatera. Trenutno jesam na MT:S-u i bicu sve dok mi drugi provajder ne ponudi nesto bolje, nesto vise od ovoga sto imam kod ovih a to moze biti sutra, za 6 meseci ili godinu dana.
Ono sto sam hteo da kazem je da ako neko bas toliko brine o potrosnji i posle svakog obavljenog razgovora ili svake pustene poruke proverava stanje onda za tog nije post pejd nego pri pejd jer ce tako moci da se kontrolise.
A sto se tice ovakvih kao sto sam ja, ovakvi samo teze da za svoje novce koje daju dobiju sto vise, da nemaju apsolutno nikakvih ogranicenja, da se zna sta se placa. Nece niko na nama zaradjivati tj zaradjivace samo onoliko koliko potrosimo i tu nema nikakve diskusije. Necu da zalazim u temu da li neki operater prilepi jos koji dinar ili ne, jednom sam prosao kao bos po trnju i zato sam evo vec 4-5 godina na MT:S-u.
To o cemu Azimuthe pises ima smisla kada bi postpaid bio samo sa klasicnim cenovnikom, bez paketa. Ne zelis stalno da dopunjavas, ne maris koliko trosis i jos zelis da ti dodje zbirni racun na adresu - to je to o cemu pricas.
Medjutim,
Postpaid u kome se OBAVEZUJES da ces mesecno placati odredjeni paket saobracaja obezbedjuje pogodnosti i provajderu i korisniku:
-Provajderu jer moze unapred racunati na mesecne prihode.
-Korisniku jer ima beneficiranu cenu paketnog saobracaja (jeftiniji voice, sms...)
U takvom postpaidu je sasvim logicno da postoji provera stanja u paketu - jer saobracaj placas UNAPRED, nesto nazovi slicno kao kod prepaida.
Nadam se da je sada jasnije. Ovakve diskusije uvek dovedu diskutante na slicno stanoviste pa ce i ovo
nisam rekao da je provera bespotrebna i da mi koji smo na post pejdu ne proveravamo stanje, daleko od toga, nego da je nebulozna provera stanja posle svakog minuta.
Ja mislim da je samo pitanje vremena kad ce provera stanja proraditi i na mt:s-u, kao i na Telenoru. E, sad, da li ce to biti za mesec, dva ili 6, ne verujem da iko zna, ali siguran sam da ce "jednog dana".
Hmmm, ova tema se izrodila u zamerke mt:s-u... ja pomislio da su dodali megabajte.. avaj, zeznuh se Da ne kakim previshe, i ja im zameram to za promenu stanja, ali se slazem sa Azimuthom, da nije potrebno bas stalno proveravati posle svakog razgovora i sl. Meni je recimo dovoljno 1-2 nedeljno. Druga zamerka mi je nedostatak Interneta. Da im placam posebno neke basnoslovne cene, ne pada mi na pamet! Drugih vecih zamerki nemam
To sam i ja zaboravio. Telenor su dosta povoljniji kada je rec o tarifnim dodacima za internet, mada mt:s ima prednost sto na MIX paketima mogu da se aktiviraju svi dodaci (npr. za dodatne poruke), dok kod Telenora na Prenesi paketima to nije moguce. Zakljucak: ni jedan operator nije savrsen, svi imaju svoje prednosti i mane.
Telekom Srbija je pripremio novi 066 đački paket u okviru koga je, ovaj put, ponuđen izbor od dva modela Samsung telefona.
U toku promotivnog perioda od 26. oktobra do 31. decembra, učenici osnovnih i srednjih škola, u okviru ovog paketa, sada mogu da, uz 066 Kontrolu troškova i ugovor na 24 meseca, dobiju Samsung C3050 ili Samsung J770 po izuzetno povoljnim cenama.
Naravno, i ova promocija nudi posebne povoljnosti za odlikaše. Za njih Samsung C3050 košta samo 1.999,00 dinara, dok Samsung J770 mogu kupiti po ceni od 3.499,00 dinara.
Ostali učenici ova dva modela Samsung telefona mogu kupiti po, takođe, promotivnim cenama i to Samsung C3050 po ceni od 2.999,00 dinara, a Samsung J770 im je dostupan za 4.499,00 dinara.
Promo paket za đake, osim Samsung telefona, sadrži i 066 karticu sa tarifnim profilom Kontrola troškova. Specifičnost ovog profila ogleda se tome što je mesečni račun uvek 500 dinara (sa PDV-om, a bez PUMT-a) a svakog prvog u mesecu dobija se 1000 dinara kredita, kao i bonus od 66 MB za prenos podataka. Cena SMS i MMS poruke je ista, samo 0,66* dinara po poruci. Pored toga, minut razgovora u mt:s mreži noću, vikendom i državnim praznicima je, takođe, samo 0,66* dinara.
Promocija 066 paketa za đake sa Samsung telefonima C 3050 i J770 traje dok traju zalihe telefona, a najkasnije do 31. decembra 2009.
* Cene telefona su prikazane sa uračunatim porezima. Sve ostale označene cene su bez PDV-a i poreza na upotrebu mobilnog telefona.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
Meni je najgluplje sto mi ne daju ovako nesto na postpaidu, samo trazim net, nista drugo. Da mi daju 100 MB, platicu im celih 100 din, bez da zalim, hocu... majke mi moje...casna rech...
Kad ste vec kod neta,kako radi 3G/HSDPA u bg i ostalim gradovima gde je podrzana ta tehnologija?Ko je su brzine i koristili neko to uopste?
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.