A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Pa vip60 i vip150 se uopste ne isplate! :)

nego jel se naplacuje sms na 1260 za proveru stanja?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

AquaZX, proveru stanja, koliko je meni poznato, niko ne naplacuje.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Niti jedna usluga od strane vipovaca se nenaplacuje znaci 1260 , 1234 , 1234 , kao i govorna posta sve je za dz :)
Provera stanja je azurirana precizno jasno i tacno , racun tj listing je precizan obracunava se sa porezom u izvestaju na ?1260 se salje poruka bez tog stanja nego samo onoliko koliko ste presisali preko dopune ( parkinzi, igre, inostranstvo poruke i pozivi , kao i roaming ...).
Za povratak na manju tarifu sa vece nema ni kod jednog operatera bar u prvih 24 meseca , tek kad istekne to onda ti nude novi telefon , ili zamenu za neki popust ili obicno produzenje ugovora na neobavezni .
vipovkice srculenca moja iz cal centra su jedna od naj ljubaznih neznih glasica koje ja mogu da cujem :D :oops:
nekada malo zazalim sto sam na 350 i sto nisam ostao na prvobitnoj 325 :( ali ebiga nije ni ovo lose, u svakom slucaju od 150 lako se covek zanese i racun ocas posla naguras na 2000 RDS
za ovo vreme odkada sam kod vipovacaa od prvog dana moji racuni su isli nikada preko 2500 to je bio do sada rekord ali bila je i sezona na poslu i nije bilo fiksnog pa kad izracunam nije to ni mnogo , a nekada puknem koju poruku prema cro i malti rusiji ili norveskoj pa i zato .

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

U VIP centru sam kopirao SIM karticu i navodno su poslali obavestenje mojim kontaktima da sam promenio broj.
Ali izgleda od mojih jos niko nije dobio taj SMS?? Jel to normalno da kasni ili neka greska?

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

mezzano, naplacuje se provera stanja u mts-u, tj. za postpaid korisnike mislim da imaju pravo na mesecno 30 besplatnih provera stanja preko servisa *797#, a zatim im se svaka sledeca provera naplacuje cini mi se po ceni jednog sms-a ili tako nesto.Barem je tako bilo ako nisu nesto skorije menjali. Vec 6-7 godina sam njihov postpaid korisnik i odavno su me smorili. :dry: Imam utisak kao da su ubedjeni da moze da se zivi od "stare slave". :uhuh: MIslim da je krajnje vreme da predjem u vip :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

LimunBG, to naplacivanje se odnasilo na "stari" sistem provere stanja kada si morao da posaljes SMS sa textom "stanje" na broj 797.Tada je vazilo da se prvih 30 poruka koje se posalju za proveru stanja ne naplacuju a da se svaka poruka preko 30-e naplacuje po ceni nacionalnog SMS-a.To pravilo ne vazi za kod *797#.
E sad druga stvar je sto to stanje nema blage veze sa realnim stanjem(mislim na kasnjenje obrade "potrosenih" min.,sms,net) tako da ja u toku meseca mozda 10 puta proverim stanje proko tog servisa... :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

LimunBG, Fox je u pravu. Ni kod mt:s-a se ne naplacuje provera stanja. Cak stavise, nisam cuo da se negde naplacuje bilo koji USSD kod.

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

sta mislite da li ce i vip napraviti "portal" kao sto ima telenor "Moj Telenor" ili se to nece desiti u skorije vreme?
iPhone 4

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

E pa da ponovim pitanje:
U VIP centru sam kopirao SIM karticu i navodno su poslali obavestenje mojim kontaktima da sam promenio broj.
Ali izgleda od mojih jos niko nije dobio taj SMS?? Jel to normalno da kasni ili neka greska?

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od LimunBG »

Fox, mezzano, u pravu ste potpuno, sad sam se setio da se to placalo ranije kad se provera stanja vrsila putem sms-a. Izvinjavamm se, pobrkao sam loncice zbog broja 797 koji je isti za sms i za taj kod :oops:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

bmarke, da na to sam mislio samo se nisam bas najbolje izrazio. Hteo sam da ukazem na razliku i prednost tarife 325 u odnosu na 150.

Ja te portale ama bas nikada ne koristim. Zar mu ne dodje ovo neka vrsta portala - http://mobile.vipmobile.rs
Bilo bi mnogo fino kad bi ubacili u ponudu 3g modeme kao mts i telenor jer bi verovatno imali ekstra ponudu, mada s druge strane ko zna kakva bi brzina bila s obzirom na varijacije signala kojih definitivno ima.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

Da da vip bi trebo jos malo da poradi na signalu ustvari da se odvoji od telekoma.
Da ubaci i 3G , otvori @vipmail.rs pod kojim ce se moci logovati na korisnicki portal po ugledu na telenorov tj da se listing moze videti kao kod lelelekoma za fiksnu :wink:
Salju gomilu papira radi se o naj manje 15 strana listinga :dry: im je to sume , ekologija ovo ono mislim :oops:

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od LimunBG »

Danas su u svoju postpaid ponudu telefona ubacili neku tesku grdobu od tel pod imenom vip 112. :shock: Ne bih ga koristio ni da mi ga poklone... :)

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Taj 112..
Oooodlican za starije ljude, ogromne tipke, pravi digitron! :)

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Mislim da je taj VIP 112 namenjen prvenstveno osobama sa oštećenim vidom. Zato je tastatura tako velika a ekran mali. 8)

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... 2.827.html :o :shock: :ohmy:
nadam se da su ovo namaenili ljudima sa ostecenim vidom u suprotnom ja cu onda da oratku u servis uvaljam ovih par RUP 112 :D :lol: :D :lol:

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

SMS2Facebook™

Vip je korisnicima omogućio da na svom Facebook profilu objavljuju fotografije putem MMS-a zahvaljujući usluzi MMS2Facebook™. Korisnicima je na raspolaganju i servis SMS2Facebook™ pomoću koga u svakom trenutku mogu da jednostavnim slanjem SMS-a promene status, pošalju poruku, dodaju prijatelja ili se prijave za primanje notifikacija sa Facebooka.

http://www.vipmobile.rs/privatni/mobiln ... ™.825.html

Registraciju broja je moguce obaviti na http://www.facebook.com/mobile/ .

bile
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Sep 2009. 22:05

Post od bile »

vip poceo mnogo da "smara" u poslednjih nekoliko dana sa proverom racuna na postpaid-u :x tipa dobicete poruku kad servis bude dostupan..." ili "zbog tehnickog odrzavanja sistema sistem trenutno ne radi..." bla bla bla... jel zna neko sta im je??? ovo se nije pre desavalo?
iPhone 4

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

bile danima kada se radi presek sistem malo ne radi.tako da provera stanja nije moguća 17og mislim 10og itd...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Da pitam, posto necu uskoro stici do neke Vip-ove poslvonice a nisam ni korisnik Vip-a - da li na primer ovaj fon Vip 112, posto vidim da ima u cenovniku i "cenu u prodaji" , moze da se kupi bez kupovanja kartice ili sklapanja ugovora za post paid? Znaci, samo telefon, kao u nekoj prodavnici da kupim? Odusevio me je kako izgleda. ;)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori