Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

VeNoM, ok to... Nego rekoh, na koji nacin se proverava stanje? Jel' se poziva porukom il' kodom? Jel' ti napise stanje u SMSu ili je kao na prepaidu.
Ustvari cek, nisam te ni ovo bas razumeo... Ti zatrazis, ali dok ti stigne ta informacija prodje sat vremena ili? Pzo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Sta bi sa onom akcijom za Galaxy? Jesu izasla imena dobitnika konacno ?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Da, na Vipu posaljes "?" i dobijes stanje SMS-om. nekad stigne odmah, nekad stigne za 1-2 sata, a nekad ne stigne uopste (dobijes poruku 'zbog tehnickih razloga, blabla'). Nije bas strasno, ali Telenor jeste najbolji po pitanju provere.

Ono sto ja trenutno VEOMA zameram Telenoru (pored megabajta, sto ne prate konkurenciju), je taj njihov tzv. "Dzinovski Izbor" telefona sa 1) nenormalno visokim cena uz ugovor; i 2) losim izborom modela telefona. Eto ja vec mesecima planiram da kupim telefon uz ugovor, i mesecima nemam sta da izaberem od Telenorovih telefona (ili je preskupo, ili ga jednostavno nema).
Iz meseca u mesec cekam da uvrste Nokiu 5530 XpressMusic u ponudu Slika (trenutno ubedljivo najbolji i najpopularniji touchscreen Symbian, govorim o odnosu cena/kvalitet), i odmah produzujem ugovor na 2 godine. Da su sklopili dogovor sa dilerima (Handy, Tehnomobile, ComTrade), telefon bih imao pre mesec dana. Ali Telenor, iz nekog neobjasnjivog razloga, promovise samo najskuplje Symbian Nokie - N97, 5800, E71 - nemaju svi ljudi para za te modele!
Mozda 0.1% ljudi. Eto, ja bih uzeo 5530 umesto 5800, ili e63 umesto e71.
Sad razumem pravu vrednost MNP-a. Momentalno bih prebacio broj na mts ili vip i uzeo telefon koji mi odgovara ( i to uz nizu cenu).

Nadam se da ce djuice@rs preneti ovo kome treba, jer postpaid korisnici uglavnom napustaju Telebor iz ovih razloga. Dzaba vam super organizacija, ako ne mozete da ponudite najprodavanije telefone po normalnim cenama i time vezete postpaidovce na 2 godine.
Poslednja izmena od vuchko987 u Sub, 03. Okt 2009. 12:50, izmenjeno 4 puta ukupno.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Da, dzabe je kod njih ta tehnicka strana i smek za pohvalu, kada na kraju svi odu da kupe sto jeftiniji telefon. Tako se vezu dve godine za telekom, i prvih X meseci muce se sa proverom stanja i cime sve ne, al' se na kraju naviknu jer "ovo je srbija", nista novo, bolje niko i ne ocekuje ili "mi smo srbi, a srbi su stoka, za bolje ne znamo"... I opet svi se naviknu da zive sa tim, i vise nikom ne smeta Itd. Sta da se radi ne moze i jare i pare, "ipak je ovo srbija" :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Sto se mene tice, bolje jeftin telefon, nego dobra provera stanja. 8)
+ kod Telenora je prenosenje nepotrosenog saobracaja, a kod mt:s-a je mogucnost aktiviranja sms dodatka.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Što se mene tiče, da mi daju kompjuter a ne telefon, nikad više MTS. Od maja mi dolazi na računu po 1000+ dinara lopatanja. I to što na očiglednim stvarima (prosto sabiranje), što na skrivnim troškovima na listingu. I onda poslovnica, listing, zaokružuj, čekaj, ne hvala.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ja mislim da je VIP "zlatna sredina", nešto između propalog Telekoma koji ne ulaže ni dinara u poboljšanje mreže i Telenora koji je kvalitetan ali svojim cenama bije po ušima. Čini mi se da je VIP postpaid najbolje rešenje za svakog korisnika. Dobra usluga po pristupačnoj ceni, plus cene telefona su sasvim OK.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Trenutno je VIP najbolji, jer ima sve. Tačan obračun potrošnje u milisekundu, najljubazniji i speman da pomogne KS, megabajte u pretplati, najviše minuta daju... Uglavnom, sve radi kako treba...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ali samo za preko 1300 dinara, tj. 350 min. Za manje tarife nema megabajta uopšte, što i nije baš za pohvalu.

Ali vratimo se Telenoru odnosno temi.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Lepo je sto su promenili proveru stanja - *311#, pa vise ne moram da zatrpavam inbox klasicnim porukama. Mogli bi tako i za *411#, posto je na *111*1*2# vec tako!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nznm, mozda je bolje da *411# ostane poruka, recimo ako zelis da neko plati racun umesto tebe, samo mu prosledis SMS. :)

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Da, dobra ideja i dobar razlog da ostane i kao sms poruka! :) Samo bih ja onda zamenio, da *411# bude flash, a *111*1*2# sms poruka!

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Za prepaid postoji i ponuda "SMS bez limita", samo neki korisnici je imaju... kosta 50 dinara, i imate neograniceno slanje poruka ka svim mrezama 7 dana. Nije lose, ovo se bas isplati onima koji dosta kuckaju.
Ne znam zasto ne uvode ovakve male promocije i na postpaid brojeve, i mi bismo ih dobro iskoristili.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Nisam cuo za ovo "SMS bez limita"... verovatno samo malo broj korisnika ima ovu ponudu. Ko ce znati kako nude te "specijalne punude". A sto se tice postpaida, ne verujem da ce ponuditi nesto slicno kao sto su promocije za prepaid.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

nemam tu ponudu, niti devojka, brat, drug i ostali koje sam pitao. sigurno su to ponudili korisncima koji salju do 30 poruka mesecno :lol:

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor i Altimo stvaraju vodećeg mobilnog operatora na tržištima u razvoju

Oslo, Moskva, 05. oktobar 2009
- Telenor grupa i Altimo, telekomunikacijska kompanija Alfa grupe, postigli su dogovor o udruživanju vlasničkih udela u kompanijama VimpelCom i Kyivstar kako bi stvorili jednog od vodećih mobilnih operatora na tržištima u razvoju.

Ove dve kompanije su se dogovorile da udruže vlasništvo u kompanijama OJSC VimpelCom i Kyivstar i oforme novog operatora za mobilne telekomunikacije u zajedničkom vlasništvu, VimpelCom Ltd. Nova kompanija će pružati integrisane mobilne telekomunikacijske usluge visokog kvaliteta u Rusiji, Ukrajini i drugim zemljama Zajednice Nezavisnih Država, kao i u Gruziji, Vijetnamu, Kambodži i Laosu.

Pročitajte više na: http://www.telenor.rs/?section=about&page=6918&pn=1
iPhone 6 Plus

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

WTF?
Operateri
novosti i informacije vezane za domaće operatore i njihove usluge
Hoće li ga neko više banovati zbog ovih offtopica? Em što je offtopic, em što nikoga ni najmanje ne zanima što je Telenor počeo da pruža usluge mobilne telefonije u Kambodži. :ohmy: :dry:

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Ne treba ga banovati odmah, jer ume da bude koristan, ali slazem se da nas ovo ni najmanje ne zanima.
Neka pise kada ima da kaze nesto korisno, i neka "osluskuje" nase primedbe i sugestije, prosledjuje kome treba. Pretpostavljam da ce dobiti upozorenje za ovakav reklamni off-topic, u suprotnm znaci da Telenor placa mobilnom svetu za ciljano reklamiranje.

Snizite cenu telefona, poboljsajte postpaid ponudu telefona i postpaid tarife, pa se time hvalite koliko hocete. Vijetnam, Kambodza i Laos nas ne interesuju.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Ma dobro, naravno da sam se šalio za banovanje, ali da će dobiti upozorenje - ne vjerujem. Bilo je bar 10-15 ovakvih postova prije ovoga.

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Želim našim bratskim korisnicima u Vijetnamu, Kambodži i Laosu da im uvedu jeftinije megabajte u postpaid ponudu :dry:
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

Odgovori