MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jel zna mozda neko, imam jedan ugovor koji istice u martu ali se radi o dva broja (bila je promocija tog marta 2008.) pa me interesuje to produzenje ugovora i ti telefoni koje oni nude. Ako izuzmemo cinjenicu sta se nalazi trenutno na lageru, od cega zavisi koji telefon i kakve uslove ce mi ponuditi za produzenje ugovora? :unsure:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Azimuth, telefon koji ce ti ponuditi zavisi, koliko sam ja uspeo da shvatim, najvise od tarife koju si koristio. Ja sam bio na MIX500 i svrstali su me u "treci segment" (od 8 mislim) i mogao bih da uzmem (naravno, kad bi ih imali) telefone kao sto su 6303, W395, F305, C5510, L700, B3210... A imas i opciju da ti prvih 12 meseci daju popust na pretplatu, ukoliko sklopis ugovor na 24, ali onda ne mozes da uzmes telefon. U mom slucaju, popust koji su mi nudili je bio 50% od pretplate. I da, ne moze da se uzme manji paket od MIX, Fresh 500.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Znaci gledaju tarifu ali ne i racune koliki su? Mislim, bez obzira na tarifu, na mix500 su mi oba broja, a racuni su u proseku oko 3000 po svakom broju, oni ce mi gledati samo tarifu na kojoj sam? :?

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Nisam 100% siguran, ali mislim da je tako. Mada, ako ti je mesecna potrosnja tolika, mozda te svrstaju u 4. ili 5. segment. U svakom slucaju, trebalo bi, kad dobijes pisamce, da odes do poslovnice ili nazoves 064790, pa ce ti reci u kom si segmentu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da, da... Kontam. Hvala mezzano :wink: Nista, jos februar pa cemo videti sta ce mi ponuditi da bi me zadrzali jer se ozbiljno razmisljam da predjem na vip i uzmem neku vecu tarifu samo da proradi mnp...

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Ljudi,intersuje me dal postoji neki nacin da izaberem broj po zelji iz 064 numeraciji,znaci da odem do poslovnice i pitam dal je slobodan taj i taj broj,i ako jeste da mi ga daju,nebitno dal ce biti pripejd ili postpejd,ponavljam 064 broj me interesuje.
Sony Xperia P

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

aleksaa, naravno da je moguce. Odes u poslovnicu, nahvatas neku mladju radnicu i uz malo ljubaznosti eto ti broja po zelji 8) Mada ni one matorke nece odoleti ako imas odgovarajuci stav :D

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth je zaboravio da kaže da je broj po želji moguć jedino za postpejd. :) Kod pripejd brojeva to nije moguće. ;)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mezzano, pa ja sam tako dobio 2 broja, pripejd broja. Istina, ima tome 3-4 godine ali eto, moglo se. Moguce da su nesto menjali u politici, ne znam zaista...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth, otišao si u poslovnicu i rekao: "hoću broj, npr. 064/4587-456" i dali su ti pripejd, baš taj koji si tražio? :?

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Ljudi treba mi sedmocifren broj,koji pocinje na 7.

Na 065,moguce je biranje brojeva,ali bez pocetnih cifara 1 i 7,znaci 065 otpada.

Za 066 nemam pojma kako stoje stvari,ali bez problema bi uzeo i 066.

U principu bi mi vise odgovaralo da uzmem pripejd 064 ili 066 broj,mada moze i postpejd.

Sutra cu da skoknem do neke poslovnice,kupim bombonjeru pa na salter kod neke tete.
:lol:
Sony Xperia P

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

aleksaa, aj pa javi sutra šta si uradio. :) I obavezno pitaj da li može da se izabere pripejd.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mezzano, upravo tako. Otisao u poslovnicu i pitao da li je slobodan taj i taj broj, devojka je bila ljubazna (a ja jos vise :D ), proverila i kad je ustanovila da jesu jednostavno mi dala kartice. Uzela LK, fotokopirala, ja sam potpisao sta sam trebao, dobio uplatnice pa sam odmah na istom spratu i uplatio i to je to.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth, interesantno. Ja sam mislio da je kod pripejd brojeva, određen broj već upisan na karticu, pa da je zbog toga nemoguć izbor, jer bi onda trebalo da je kartica fizički prisutna u toj poslovnici. Mada, ja sam kod Tlenora uzeo 069 pripejd broj koji sam želeo. Doduše, ne baš taj, jer je bio zauzet, ali je poenta da sam ga izabrao. A kod mt:sa nisam znao da je moguće.

A što se tiče one podele u grupe, malo pre sam bio do poslovnice i izgleda da je kriterijum mesečna potrošnja. Za treći segment je potrošnja do 800 dinara mesečno. E sad, izglda da postoji caka da je za svaki segment propisana minimalna tarifa, tako da ako si, npr. u petom segmentu, verovatno nećeš moći da uzmeš telefon uz MIX500, već ćeš morati minimum na MIX1000.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mezzano, daje tako (tj. da su brojevi upisani u kartice) bi bila prakticno nemoguca zamena ostecenih prepaid SIM-ova. Majci sam menjao osteceni prepaid MTS SIM i na licu mesta su mi zamenili "blanko" karticom. Kartica zapravo poseduje jedinstveni ID koji se povezuje sa brojem u bazama podataka operatera. Naravno ID-ovi prepaid SIM-ova koji se kupuju novi su unapred asocirani sa odredjenim brojevima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Jasno mi je tomas.hokenberi. Kažem, nisam čuo da je to kod mt:sa moguće, što ne znači da nije. Uostalom, čekamo da nam se aleksaa javi, pa da nam kaže. :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mezzano, ja i hocu da predjem na vecu tarifu posto mi mix500 svakako ne odgovara tj trosim osetno vise. Pa me je zanimalo samo, da li ukoliko predjem na tu vecu tarifu i dalje dobijam onaj popust/telefon ili sta vec tj koji telefoni su im u ponudi (da li samo oni koje imaju u poslavnicama ili i oni iz partnerskih prodavnica) itd. Drugim recima, interesuje me kompletna ponuda koju imaju za mene kao korisnika koji je bio 2 godine na mix500 na dva kartice i ciji racuni su bili oko 3000 u proseku a pri svemu tome hocu da predjem na npr mix1000 ili mozda jos veci paket :wink:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth, trenutno, ponuda je više nego jadna. :smutny: To što imaju u poslovnici, to će ti ponuditi. E, sad, ako su ti računi bili 3000 u proseku, moguće je da doguraš do 6-7-8 grupe (ima ih 10). Meni ponuda važi do kraja februara, ali od 25. decembra, od kada mi je stigla, ništa novo nisu dobili. Svaki put kad ih pitam : "hoće li uskoro biti novih aparata ili možda novog kontigenta onih koji su rasprodati", odgovor je isti : "ne možemo ništa da vam garantujemo..." U svakom slučaju, čekaću, jer mi se ne uzima Samsung C5510 ili nešto još gore. Bolje i da mi propadne ponuda nego da uzmem neki tel koj mi ne odgovara i da uz to plaćam 3G pretplatu i budem 2 godine pod obavezom.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

mezzano,mozes li blize da objasnis to oko "grupa" i kupovine telefona uz ugovor?
Kada pominjes potrosnju,da li to znaci da korisnik kome na pr. istice ugovor 1. Maja i koristi na pr. Mix1000,ne moze da predje na na pr. Mix500 i da uzme neki telefon koji ide uz isti paket?
I obratno da predje sa Mix 500 na Mix1000 i da uzme telefon koji ide uz paket Mix1000?
Koja je uopste svrha tih "grupa"? :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Ljudi nisam stigao da skoknem do neke poslovnice,al sam zato zvao korisnicki servis,prva devojka koja se javila nije imala pojma o cemu pricam :lol: ,nista me nije skontala,a druga je rekla da je najbolje da odem do neke poslovnice,tako da uopste ne kontam svrhu korisnickog servisa. :unsure:

E sad,posto sam ja planirao da odaberem sedmocifren broj sa pocetnom cifrom 7,sad sam gledao svoj imenik,i zakljucio da nemam nijedan MTS broj sa pocetnom cifrom 7 :unsure: , da li uopste postoje MTS brojevi sa pocetnom cifrom 7? :unsure:
Sony Xperia P

Odgovori