A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

cenobite, @gmail, eto nagovestio sam :P :) :wink: .
Idealno bi bilo kad videli jos megabajta, npr. u nizim tarifnim paketima. Znam da mnogo trazim...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Wizards, ne znam odakle ti takvo iskustvo, ali ok, svako po svom mišljenju. ja sam evo još sitno pa godinu dana kod njih, imam i još jedan broj koji keva koristi, i nikad ni jednog jedinog problema, a ponajmanje da mi je nešto skupo. Imam paket koji mi odgovara i nikad ne prelazim preko njega, osim kad imam troškove za roaming. I nikako nije istina da telefon izađe skuplje kod operatera, jer ti plaćaš paket sa minutima koje dobiješ, a telefon uz to dobiješ po povlašćenoj ceni. Ali ok, o ovome sam već pisao milion puta, vezano za bilo kog operatera, i mrzi me da ponavljam. Neki ljudi su prosto navikli na neku svoju matematiku, i to je ok.

Ja sam sa MTS pobegao na Vip, jer mi je MTS išao na nerve sa nepostojećom proverom stanja, haotičnim računima, duplim porezima, a posebno sa "uslužnim" operaterima, koje prvo čekam na vezi po pola sata, a onda mi se jave sa "šta treba?".

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

ne mogu nikako da se složim sa wizards-om...
prvo što mi nije jasno da neko i dalje misli da kupuje telefon na rate ( šta je sa uslugama koje dobijaš za mesečnu pretplatu ) a drugo vezano za te probleme.Od samog početka imam broj i ja i cela porodica i ama baš nikada nije bio ni jedan jedini problem sa računima.ok, može nekom nešto i da se dogodi,ali da pređeš sa VIP-a u MTS... mislim da je to veeelika greška :uhuh:
Samsung S10+ red

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja stvarno ne mogu da verujem da neko uzima postpaid MTS (nismo više deca pa da koristimo prepaid) jer ako neko zakida onda su to oni, koristim vip sad već pola godine i ni jednom nije ništa falilo računima (imam još jedan broj i na njemu nije bilo nikakkvih problema). A i ovo za telefon isto nije tačno jer ja sam platio telefon + pretplata koja mi treba (jer sve jedno trošim toliko), niko mene ne koči da ja posle godinu dana kupim nov telefon na drugom mestu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

godja, telep, Jeste sve je to ok, ali oni te teraju da predjes automatski na veci paket ako hoces neki malo bolji telefon... Pa kako te onda jeftinije izadje? A sta ako ja necu da trosim 666 minuta mesecno i 666 sms poruka? :? Ne znam ali meni se uvek vise isplatilo da kupim telefon za kesh. Em sto je jeftiniji, em nije zakljucan na bilo koju mrezu, znaci mogu da ga prodam ako hocu i za pola godine, ( sad ce neki reci pa mozes da ga dekodiras) a sta ako ne moze da se dekodira kao na primer Nokia X3 itd...Ne mogu da razumem vasu kalkulaciju... das za telefon jedno 12.000 din. u keshu, pa onda ti povecaju paket sa 500 na 1000 din. mesecno i onda to jos moras i dve godine tako da guras... Pa gde je tu logika? Znaci telefon inace kosta 200 Eur. A vas izadje ojoj vise... Jedino mogu da shvatim ko stvarno trosi 1000 minuta i 1000 SMS-ova mesecno, ali to su retki slucajevi. Meni se to ne isplati. A vecina ljudi tretira to kao neku vrstu kreditiranja. Ne mojte mi reci da nije tako... A i ne volim bas da se preterano vezujem za nesto ugovorom ako ne moram... :uhuh: Eventualno da mogu da ga raskinem svaki mesec je ok, ali ugovor na 2 godine... hvala lepo... :disgust:
LG G2 black

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Wizards, Iskreno tako sam i ja razmišljao za telefone preko operatera, ali ja sam sve jedno trošio hiljadu dinara mesečno (ali samo par MB mesečno a sada imam 320 MB), pogotovo što imam i 2 godine garancije.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

Wizards, pa zato postoji više paketa i odabereš koji tebi odgovara,a ne da gledaš telefon koji ti se sviđa pa da uzmeš paket koji ti ne treba.tattoo ti je odličan primer,ako ti je mnogo postpaid 900 i toliko minuta i svega i 2000 pretplata bez poreza,ti uzmeš 325 za 1000 mesečno,i platiš tel 7000.i što kaže telep, imaš svega na raspolaganju,ako ti se fon ne svidi ili ti dosadi,prodaš ga,dodaš pare i kupiš drugi.
Samsung S10+ red

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Wizards

nebi da ovde sad nikog prozivam ali citajuci tvoje postove dovljno svega par da covek skonta da ti druze video vipa nisi, cak ni reklamu mozda neznas ni kako logo firme izgleda a pricas i pises o vipu gore nego ja sam po plavima i crvenima za ve ove godine na ovom forumu.
Nijedan operater na planeti netera tebe ni nasta i ni nakoji nacin nemoras ti ni mobilni da imas kao uredjaj , nemoras da ides uopste kroz ulicu kroz taj deo grada gde je centrala vipa , telenora ili telekoma a kamo li tom stranom ulice :D
Ja kao i ostala vecina ovom forumu smo gotovo deceniju bili kod crvenih tj plavih placali sve posteno na celu sa seseljevom taksom za luksuz , na dopuni od crvenih nikada nismo imali tacno 500 dinara nego 480 cutali trpili i grebali one dopune ko ludaci svak put kad krenemo do grada uvece neki jos to rade , nemogu da zamisle jutro a da nekrenu na poso da ne ulate bar 100 dinara za nedaj boze .
onda je dosao vip nesto je pomerio granice okej oces legalan telefon ane u nekom cumezu skinut sa madjarskog panona , oces garanciju od 2 godine a ne tri jebena meseca , oces tarife sa mb oke evo ti evoti telefon za 1 dinar dopizdilo ti da placas dopune oke nema problema evo ti u iznosu od dve dopune od 500 da imas svega pricaj melji dok ti jezik nepoplavi kucaj dok ti se nestvore zanoktice .
AKO oces sve to mi te neteramo mi ti nudimo fon za dinar taj isti u cumezu kosta mozda i 1000 dinara ali kad ti rikne onda se sam snalazi i nemoj vip da pljujes da su ti oni dali neispravan telefon pa ti los signal pa ti propadaju minute i poruke i vecinu ovih stvari mozes da radis komotno na njemu.
Neteramo te i nenamecemo ti onaj od 40000 ali ako ti bas oces taj od 40000 moze i to ali taj zapravo kosta 60000 i dajemo ti 2 godine garancije ako nesto ode po vragu ti uzmes i zamenis ga dobijes na koriscenje isti takav ili briblizno isti ako neopravi ovaj tvoj dobijas novi i samo nastavis .
Tako da niko nikog ninasta netera ako ti imas volje i 1280 dinara a to ti je dve dopune od 500 i jedan od 250 i sve ovo gore sranje ti je dopizdilo vec 10 godina kao meni i jos mnogim a ovde onda ti ove dve godine tj na telekomu i telenoru moze i godina dodju kao godisnji odmor i slobodni dani to nije kredit ali izgleda da je tebe neko gadno uplasio da jeste
Ustvari znamo mi ko je tebe ulasio pa teta Dijana rekla da je mobitel luksus pa ti to povezo sa kreditima i gle gde je sve ovo zavrsilo :D
Poslednja izmena od sigi u Pet, 23. Apr 2010. 17:19, izmenjeno 1 put ukupno.

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Wizards »

Da ali meni uvek bude dosta 150 minuta i 150 poruka... A u takvim slucajevima su telefoni uvek preskupi! :dry: To se isplati nekome ko bas puno telefonira i ostalo... A i s obzirom kakva je situacija ovde kod nas u drzavi mozes sutra da ostanes bez posla, pa mi se bas ne vezuje ugovorom na 2 godine... :uhuh:
A inace nemojte da mislite da je ovo kod nas povoljno! Bio sam u Austriji i tamo moj prijatelj ima paket od 1000 minuta i 1000 sms poruka za 6 Eura mesecno sa svim porezima ( to jest sa njihovim PDV-om od 20%, jer tamo nema glupi porez na upotrebu mobilnog telefona, to su kod nas samo tako pametni pa svasta izmisle! ) ja ne znam kako se niko ne buni protiv toga? Znaci 6 Eura za sve to i u bilo koju mrezu, i jos ga i dobar telefon kosta 0 Eur! Ili eventualno 1 Euro.
A njihov standard je ohoho veci od naseg! Ugovor mu se takodje produzava na 2. godine.
Nadam se da ce vremenom konacno i ovde kod nas prestati da "DERU" sirotinju, jer bi kod nas takve usluge trebale biti onda u pola jeftinije! Nemojte mi reci da nisam u pravu!
A ovde kod nasih operatera je politika firme, "Deri dok mozes"! Kamo srece da se pojavi neki novi operater koji je stvarno povoljan i realan... :angry:
@ sigi Pa sto ne kazes druze odmah da radis u VIP-u!? :dry:
Citajuci ovo tvoje nisam mogao da izdrzim... Nemoj ti mene da prozivas! Ja itekako JESAM bio u VIP-u i to vise od godinu dana! Ako hoces dacu ti broj pa proveri! Navodis tu neke stvari koje su pre bile, a mi ne zivimo u proslosti! Znaci mene politika apsolutno ne zanima. Ali samo da te nesto pitam... Jel ti je sad lepo sa PNUMT ( Porezom na upotrebu mobilnog telefona) ?! I mozes li mi navesti gde na zapadu se to jos naplacuje?!
Znaci mene ne zanima neki telefon od 1000 din. A neka Nokia ili Sony E. Su kod nasih operatera preskupi! Ne zanima me garancija! Ja svesno idem na SVOJ rizik i popravku cu sam platiti ako bude neophodno! I do sada nisam nikakvih problema imao. Ali jednostavno necu da me neko "dere"! A ti druze uzmes neki paket od 40000 minuta koje debelo platis, samo da bi uzeo neki telefon sa garancijom koju mozes okaciti macku o rep. I onda u silu pred kraj meseca trosis te tvoje silne minute da ne bi propale u vodu! Znaci mene bas briga i za crvene i plave i zute i ostale! Ne kazem da sam protiv postpejda, ali telefon preko operatera NIKAD ne bih uzeo! A ti uzmi i dva ako hoces!
8)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Racunica je jednostavna. Onaj ko trosi 325 minuta i isto toliko poruka i besplatnih MB i siguran je da ce duze vreme imati uslova za takav paket, njemu se isplati da uzme telefon preko operatera. Glupo bi bilo uzimati telefon na taj 325 paket ako je stvarna potrosnja 150 minuta.
Da li je onda telefon preskup ili nije to je na pojedincu da zakljuci, ali cinjenica je da su telefoni uz neki od paketa (a da se u potpunosti utrosi taj paket mesecno i tako 2 godine) povoljniji nego da se kupuje za kes bez operaterske obaveze (npr. Desire ili Legend kojih jos nema u slobodnoj prodaji).
PUMT se svuda naplacuje i na pripejdu i na postpejdu i to je drzava naredila, a ne operateri. A u svakom slucaju vidimo da sve ide naopako u Srbiji pa tako i ovo.
Jedino kod VIP-a je malo nezgodno raskinuti ugovor. Prvo mora isteci tri meseca da ste njihov korisnik i tek onda mozete podneti zahtev za raskidanje ugovora i ta molba za prekid saradnje nastupa posle dodatnih tri meseca. Znaci mora se biti korisnik sest meseci. Zato treba dobro izvakati koji paket pojedincu odgovara.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Wizards, što se tiče "dranja naroda" i politike koju naši operateri imaju, asolutno si u pravu. Ali, u ovoj zemlji su takva pravila igre, pa ili to tako prihvati ili idi negde, u neku drugu zemlju pa živi. Šta da ti kažem drugo... Surovo je, možda bolno, ali je istina.
Ovog dranja je uvek bilo i uvek će biti, pitanje je samo u kojoj meri. Kao što reče
sigi, i ja se sećam toga da sam dugo godina kupovao na trafici kredit od 250 dinara za 280 dinara, pa mi još Telekom skine 20 dinara kao porez na dopunu. Tako sam realno plaćao dopunu od 230 dinara, 280 dinara, i to još ako imam sreće da nađem trafiku na kojoj uzimaju toliku maržu jer bilo je i skupljih. Danas je stanje što se toga tiče mnogo bolje ali da nije kako bi trebalo da bude, nije. Još uvek mi nismo dostigli taj nivo koji ima "Zapad" i ko zna da li ćemo ikad. Ali mi iz ove kože ne možemo, tu smo gde smo i idemo dalje...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

sigi, 'ajde kad te molim, a verujem da se i drugi slazu, procitaj viewtopic.php?t=14873 . Izbrojao sam celih 7 (sedam) zareza i 5 (pet) tacaka u tvom prethodnom postu a prilicno je dugacak... A i posle 15tak minuta, koliko ni je trebalo da procitam, nisam skontao poentu tj. ono sto si zeleo da kazes...

Wizards, bilo je vec price na tu temu uzimanja telefona preko operatera. Ok, svako raspolaze svojim novcem i svako radi ono sto misli da je za njega najbolje ali je kupovina kod operatera po povlascenim cenama svakako isplativija nego uzimanje na crno. Razlika je samo u ugovoru i tvojoj obavezi placanja dvogodisnje pretplate. Ako ti taj neki paket odgovara, ne vidim zasto nebi uzeo telefon za nekoliko hiljada dinara manje. Ako ti ne odgovara, to je onda druga prica. Tvoje potrebe su tolike kolike su i provajderi su ponudili neke telefone koji se savrseno uklapaju u te pakete. Sto se same ponude tice, ne znam da li si gledao i ono sto mt:s nudi u partnerskim radnjama? Ruku na srce, ovog meseca su katastrofalni telefoni u ponudi sa ocajnim uslovima ali svakog meseca izbacuju nove ponude pa uhvati neku, tebi odgovarajucu...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

jedan mali update..dopune su bile po 275 din od 250 gde su davali ukupno 230.e sada to je bilo na trafikama koje su bile ok a bile su one koje su uzimale npr 300 din ili pak 350 za dopunu od 250din.lepa stara vremena.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Press centar
30.04.2010
1,5 dinara za minut razgovora prema svim mobilnim i fiksnoj mreži

Najniža cena na tržištu za pozive u Srbiji

Vipovi novi pripejd korisnici će od 4. maja moći da razgovaraju ka svim mrežama u Srbiji po ceni od samo 1,5 dinara po minutu, u svako doba dana i noći.

Nakon aktivacije Vipove SIM kartice, korisnici automatski dobijaju tarifu sa promotivnom cenom od 1,5 dinara po minutu prema svim mrežama, koja važi 10 dana. Svaka nova dopuna kredita u iznosu od 200 dinara ili više produžava važenje ove pogodnosti na narednih 10 dana. Ukoliko korisnik dopuni kredit u iznosu od 500 dinara ili više, promotivna cena će važiti 30 dana. Osnovna pripejd cena je 4,9 dinara po minutu za pozive i 2,9 din za SMS poruke prema svim nacionalnim mrežama.

Postojeći korisnici takođe mogu da pređu na novu promociju. Promo cena važi u nacionalnom saobraćaju, i ne obuhvata međunarodne pozive i roming. Više informacija na www.vipmobile.rs ili na 060/1234.

http://www.vipmobile.rs/vip-ukratko/pre ... ekstId=152

bgexplorer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Feb 2010. 22:23

Post od bgexplorer »

Svaka čast vipu odlična Promocija.Nema još detalja ali ako je ovako kao što piše onda je telefoniranje u Srbiji napokon postalo jeftino :lol:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Jutros procitah ovu vest.
VIP je ovim,kao i prethodnim potezima ostavio konkurenciju daleko iza sebe.
Ne kazem da je ovo prelomni potez,ali VIP jednostavno ne prestaje da iznenadjuje svoje,a i buduce korisnike povoljnostima koje nudi.
I moze se smatrati liderom usluga u mobilnoj telefoniji na podrucju Srbije.
Nepotrebno je nabrajati samo promocije HTC-ovih modela,98% pokrivenost itd.
Mogu im zameriti samo jednu stvar.A to je ulaganje u infrastrukturu,a samim tim i pokrivenost 3G signalom.
P.S.I pored brojnih obecanja u VIP-ovoj poslovnici,Pozarevac,i dalje nije pokriven signalom trece generacije.
Slika

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Da kazem jos jednom koristim od prvog dana tarifu 325 tj ostala je na 350 kad su onomad menjali.

Neradim u vipu ali bi voleo kad cujem koliko su dobra firma sto se tice odnosa prema zaposlenima i fazona na koji rade kao tim radio bi i za osnovicu plate.
Pripejd i Postpejd na vipu velika je razlika ali ono sto imate za 1280 dinara sa porezima i haracima nema niko i skoro da nece imati bio sam korisnik telekoma od prvog dana na pri pejdu tako da znam jako dobro sta pricam a i koliko sam u plusu .

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Svaka čast VIP-u!!! Još jednom su dokazali da imaju sluha za potrebe korisnika ( za razliku od drugih). Sačekaću taj 4. maj i kupiću jednu karticu koju ću ubuduće koristiti kao sekundarnu. Telenor postpaid ostaje kao primaran (do 1. januara) a mt:s prepaid (trenutno sekundarni) menjam VIP-om. :D

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Prepaid tarifa

Detaljne cene - Vip prepaid tarife
Pozivi prema fiksnoj i svim mobilnim mrežama u Srbiji 4,90
Pozivi ka govornoj pošti (7777) 0,00
Hitni pozivi 0,00
Pozivanje Korisničkog servisa (060/1234) 0,00
SMS (prema nacionalnim destinacijama) 2,90
SMS (prema međunarodnim destinacijama) 10,00
MMS (nacionalni) 10,00
GPRS 1 KB data 0,05
Promena SIM kartice (u slučaju oštećenja) 0,00

* Sve cene su prikazane u dinarima bez poreza.
* Cena razgovora po minutu / SMS.
* Cene su iskazane bez poreza. Cena uspostavljanja poziva po svakom započetom razgovoru je 5,9 dinara bez poreza. Razgovori se naplaćuju po minutu razgovora. Cene se ne odnose na roming i usluge sa dodatom vrednošću.

Vip smanjio cene tarife ne vezano za promocije,
a ako dopunite kredit sa 200 din, minut vam je 1.5din 10 dana
a ako dopunite kredit sa 500 din, minut vam je 1.5din 30 dana

Moguće su i druge tarifne opcije,

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Wizards »

mp3mp3 napisao:Press centar
30.04.2010
1,5 dinara za minut razgovora prema svim mobilnim i fiksnoj mreži

Najniža cena na tržištu za pozive u Srbiji
A da li vi citate i ovo sto pise malim slovima? Ili ne?
"Cena uspostavljanja poziva za svaki započeti razgovor je 5.9 din, a MMS poruke 10 din. Ukoliko po isteku važenja promo cene dopunite kredit iznosom manjim od 200 din, razgovori se tarifiraju po standardnoj ceni od 4.9 din po minutu. Cene su bez poreza. Promo cena ne važi za međunarodne pozive, roming i usluge sa dodatom vrednošću."

Dakle uzece to VIP na drugoj strani!
:D
Nemojte se zavaravati svi su oni isti! Nema jos "jeftinog" telefoniranja u Srbiji! :uhuh:

Odgovori