Telenor 063 pao na 35% trzisnog ucesca

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

evo ga tekst iz glasa od subote
da prestanemo da se preganjamo

Jeftiniji roming sa RS i Crnom Gorom
BEOGRAD - "Telekom Srbija" će kredit od 700 miliona evra uzet od 21 banke radi kupovine "Telekoma Srpske" otplaćivati samo sredstvima iz poslovanja ovog operatera i očekuje se da će uložena sredstva biti vraćena u narednih deset godina - rekao je juče Draško Petrović, generalni direktor "Telekoma Srbije", dodajući da se investicija može finansirati i sredstvima matične kompanije, ako vlasnici, Vlada Srbije i grčki OTE, tako odluče.

Prema njegovim rečima, "Telekom" je od 2001. godine do danas investirao 1,733 milijarde evra u razvoj infrastrukture, pa se očekuje da će stepen digitalizacije ove godine preći 92 odsto, dok "89 odsto stanovnika ima pristup fiksnom telefonu u domaćinstvu, što je prema istraživanju "Eriksona" više nego u Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji".

Petrović se naročito pohvalio rezultatima Mobilne telefonije Srbije, koja, kako kaže, pokriva čak 70 odsto tržišta i ima 4.700.000 korisnika, od čega njih 800.000 ima postpejd pakete, što ipak ne znači da su to sve aktivni korisnici, već je u pitanju ukupan broj izdatih kartica.

- Formirali smo mobilnu mrežu i u Crnoj Gori, koja će početi sa radom prvog jula, što znači da smo postigli rekord u uspostavljanju nove mreže od samo dva meseca. Očekujemo da nam se ta investicija vrati za pet do šest godina, a ako postignemo udeo na tržištu od 20-25 odsto onda za samo tri godine - rekao je Petrović.

On je dodao da će rukovodstvo "Telekoma" predložiti vladi i OTE-u da maksimalno snizi cene rominga sa svojim mrežama u Crnoj Gori i RS, a "ako to domaći i međunarodni telekomunikacioni propisi dozvoljavaju da roming bude i gratis".

Vladimir Lučić, direktor MTS-a, najavio je da će do kraja godine broj korisnika 3G telefonije preći 100.000, a da ove usluge, koje podrazumevaju video-telefoniranje, gledanje TV programa ili postignutih golova na utakmicama, sada koristi oko 50.000 pretplatnika.

- Veoma smo zadovoljni trećom generacijom telefonije, tako da planiramo velika ulaganja i kupovinu "Eriksonove" i "Nokija Simensove" opreme, kako bismo ovom tehnologijom pokrili sva mesta veća od 10.000 stanovnika. Od ovog meseca nudimo i najmoderniju 3G uslugu preko takozvanih HSDPA kartica, kojima je omogućeno surfovanje internetom brzinom ADSL-a - zaključuje Lučić.

A. D. M.

sada bi bilo zanimljivo da neko ako moze provali koliko je izdatih telenorovih kartica....
Remember, remember
The 5th of November

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

batancev napisao:Petrović se naročito pohvalio rezultatima Mobilne telefonije Srbije, koja, kako kaže, pokriva čak 70 odsto tržišta...

Problem sa Telenorom je isti kao sto ga je imao Mobtel, nece da slusaju molbe tj. zelje korisnika tako da me i ne cudi sto se svakog dana povecava udeo 064 mreze.

nrp. ako Telenorovi korisnici zele da imaju besplatnu teh. podrsku kao svuda u svetu i broj 112 za hitne pozive kao sav normalan svet a Telenor nece to da im pruzi, teba imati razumevanja za ljude koji beze od Telenora na mt:s.

Bes. teh. podrksa je mali korak za Telenor a veliki za korinike, tako da se ne treba inatiti sa korisnicima i ignorisati njihove opravdane zaheve, jer bece bolje svima.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

ovaj potez telenora je za svaku pohvalu i skidam im kapu...respect :wink:

Ugovor Istraživačkog centra Petnica i Telenora

Novi računari za talente

Beograd - Povodom obeležavanja 25 godina od osnivanja Istraživačke stanica Petnica, direktori te ustanove i Telenor fondacije potpisali su juče u Valjevu sporazum o strateškom partnerstvu. Ugovor predviđa finansijsku podršku godišnjem programu IS Petnica, donaciju računara i druge opreme, kao i uključivanje stručnjaka Telenora u izvođenje obrazovnih aktivnosti. Osim toga, Telenor postaje član Fonda za razvoj naučnog obrazovanja Petnica.
Prema rečima generalnog direktora Telenora Stajna Erika Velana, ta kompanija želi da doprinese unapređenju i razvoju srpskog društva, "a kamen temeljac modernog društva čini razvoj intelektualnog kapitala". S. S.

http://www.danas.co.yu/20070605/hronika1.html#13

ako su nekom potrebne pare za usavrsavanje mladih to je ISP
Remember, remember
The 5th of November

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

To je zaista fantastichan potez Telenora, obzirom da sam trenutno petnichki polaznik :D
Mada, ironichno je to shto na tom podruchju skoro i da nema signala za njihovu mrezu, tako da kad god odem tamo moram da ubacujem karticu MT:S - a, no dobro, valjda ce da porade malo i na tome...
iPhone 4 16GB SIM Free

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

ja sam tamo bio saradnik i znam da koliko god para da ulozis u omladinu i njihovo obrazovanje nikada nije dovoljno
barem ne sve dok imas "obraz" itd....
pa zato hvala telenoru i sada ce im se povecati broj korisnika za barem 1
mene, dobio sam neku 063 karticu pa da vidimo sta to "neprijatelj" ume
ako ni zbog ceg drugog, ono zbog sms dodatka na prepaidu
Remember, remember
The 5th of November

ljupche
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 00:44

Post od ljupche »

Da li je Nokia 5300 koju nudi Telekom zakljucana, tacnije da li je neko uzimao i probao da ubaci 063 karticu?

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Zvanicno u korisnickom ce ti reci da su svi telefoni zakljucani ali nezvanicno, svi primerci koji su dosli do mene neposredno (dakle oni u koje sam licno ubacivao 063 karticu) ili posredno (karticu su ubacivali ljudi koje znam) su bili otkljucani. Tako da je odluka samo na tebi

ljupche
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ljupche »

Hvala :D A da li znas koliko kosta dekodiranje za isti? Posto sam cuo da su cene oko 100 evra!! Znam da Telenor ne zakljucava.. A ovi su mi naravno rekli da su svi kodirani :)

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Jorgovan, dosad nije zakljucavao,bogme svi telefoni su im otklucani (sto bi se reklo normalni) pa cak i visoka klasa n95,n73,d900,k800,e61,e50............
A sto se tice telekoma,on je ranije zakljucavao(d600,v3,k700....) a sad vise ne.........ni n73me i n70me nisu bili zakljucani....
D500&E71

ljupche
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ljupche »

Ja sam uzeo u Telenoru N73, i nije zakljucan. A inace sve nove nokie imaju update firmware-a preko interneta, sto je legalno, i milsim da kada se to uradi, da on bude skroz izbrisan. Ja sam na N73 radio dva puta, kako je izlazio novi firmware, i svaki put posle toga je bio BLANKO tel, ko kada ga kupite u prodavnici...

Mene interesuje Nokia 5300 koju daje Telekom. Da li je zakljucana?

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

oloshi iz telekoma sve znaju, osim da srede sajt. nema vishe u ponudi - N70ME, D250 i 5300
There is no knowledge that is not power

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Pa N95 još nemaju u ponudi, a ti si već probao i zaključio da su otključani ... Božeee ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samsung Omnia HD 8GB

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Jorgovan, pardon omakla mi se greska (u navodjenu top modela),sta cu ko radi taj i gresi (ponekad)! Sorry
Ali sacekacemo nekog pa cemo i to videti.......
D500&E71

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

ljupche kao sto sam rekao nijedna koju sam ja video nije bila zakljucana a to je vazilo i za sve telefone iz ovih novih kampanja od se k510i kada se prvi put pojavio na ovamo.

JBGa Igoritza valjda procenili ljudi da im sajt nije bitan (ili nece precesto da placaju one koji im sajt rade) :wacko: :cry:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Kamiondzija napisao:Mada, ironichno je to shto na tom podruchju skoro i da nema signala za njihovu mrezu, tako da kad god odem tamo moram da ubacujem karticu MT:S - a, no dobro, valjda ce da porade malo i na tome...

To je i zalosno, izgleda da da rukovodstvo Telenora nastavlja da dobija pogresne informacije sa terena. Lepo je sto pomazu mlade, ali bilo bi lepo i da ima neka bazna stanica u blizini :). Mozda je to bio i dil sa nekim lokalnim funkcionerom, tipa vi nama opremu, mi vama dozvolu za baznu stanicu, jer tako se to radi.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Uopshte me ne bi chudilo da su stvarno uradili tako neshto, jer to prosto lichi na njih...
Josh gore je to shto verovatno to nije jedini takav sluchaj, ali dobro, necu vishe da cepidlachim :D

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Beograd - Mobilna telefonija Srbije ima 4,7 miliona korisnika, čime se pozicionirala kao lider u regionu sa učešćem na tržištu od 63 odsto. Za prva četiri meseca ove godine broj pripejd korisnika porastao je za 290 000, dok je broj postpejd korisnika povećan za 180 000 - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vladimir Lučić, direktor Mobilne telefonije Srbije. On je najavio da će MTS u julu ponuditi niže cene telefoniranja između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, ali zbog konkurencije nije nije želeo da otkrije cenovnik usluga. Prema njegovim rečima, Telekom Srbije, vlasnik MTS, sledeće sedmice treba da završi preuzimanje Telekoma Republike Srpske, dok bi mobilni operater u Crnoj Gori u komercijalnu upotrebu trebalo da bude pušten početkom jula. Lučić je istakao da su Mobilna telefonija Srbije i Državna lutrija Srbije organizovale nagradnu igru za sve nove pripejd korisnike mts. - Svi učesnici igre "Srećan je tvoj mts broj" za samo 200 dinara, uz novi pripejd broj dobijaju i greb karticu na kojoj, najsrećnije, očekuju stan u Beogradu, tri automobila marke opel astra, 20 notbukova, 250 3G i 600 telefona 2G, kao i tri hiljade MP3 plejera. Kako bi svi učesnici u igri bili i dobitnici, pobrinuo se mts jer korisnik uz pripejd broj sa 200 dinara i 100 besplatnih sms poruka, nakon aktiviranja svog novog broja u narednih godinu dana svakog meseca dobija 50 dinara kredita i 20 besplatnih sms poruka - naglasio je Lučić.
Direktor Sektora za marketing i prodaju MTS Jelena Stojanović istakla je da pripejd korisnike čeka još jedno iznenađenje. Reč je o novoj "laki tarifi" koja omogućava razgovor u MTS mreži za 2,8 dinara po minuti, minut razgovora sa "frends and famili" broja košta dva dinara, a minut razgovora van mreže košta 6,4 dinara po minuti. Ona je dodala da će uskoro i pripejd korisnici moći da koriste 3G servise. Za 299 dinara mesečne pretplate korisnicima će biti dostupan video poziv, uživo gledanje tv programa, muzičkih spotova, filmskih sadržaja i nadzor važnih saobraćajnica preko mobilnog telefona, kao i usluga brzog interneta do dva mbita u sekundi. Pored toga, nedavno je uvedena i usluga 980 plus dopuna koja zarađuje, a koja tokom šest meseci, pripejd korisnike mts nagrađuje sa dodatnih 100 dinara kredita i 50 sms poruka. G. V.

http://www.naslovi.net/search.php?q=mts ... _option=on

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Телеком Србије осваја регион
За кориснике мрежа 064 и 065 роминг у БиХ двапут јефтинији, а Црној Гори чак пет пута

Мобилна телефонија Србије започела је обједињавање тржишта мобилне телефоније у нашој земљи, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Први конкретан доказ тог настојања јесу ниже цене роминга за кориснике мрежа 064 и 065 у Црној Гори и Босни и Херцеговини. Наиме, како за „Политику” најављује Владимир Лучић, директор МТС-а, роминг у БиХ ће од 2. јула у односу на постојеће цене бити најмање двапут јефтинији, а у Црној Гори чак пет пута.

– Стварне цене нису за објављивање јер имамо још неколико дана да употпунимо понуду и евентуално додатно снизимо цене. У сваком случају, добит корисника ће бити осетна, подједнако и за Црну Гору и за Босну и Херцеговину, јер смо за БиХ и раније имали низ погодности – каже Лучић.

Према његовим речима, снижавање цена роминга омогућиће већ за неколико дана почетак комерцијалног рада оператера „М:тел” у Црној Гори, који су заједно основали Телеком Србије и фирма „Огалар”, регистрована у Холандији, иза које стоји „Делтин” инвестициони фонд. И, наравно, преузимање Телекома Српске.

То предузеће, у којем је Телеком Србије купио 65 одсто акционог пакета, од понедељка послује под управом нашег националног оператера. Већ је одржана и прва седница Управног одбора, а за председника тог тела изабран је Драшко Петровић, иначе генерални директор Телекома Србије.

– У Телеком Српске биће само у првој години положено 50 милиона евра. Ова средства усмериће се за развој инфраструктуре и јачање тржишне позиције предузећа. То се посебно односи на мобилну телефонију, односно оператера „М:тел” (бивши „Мобис”) у којем је пословање на територији преостала два ентитета БиХ (муслимански и хрватски) учествовало са само два одсто. Сматрамо да би то, уз атрактивну понуду, могло и требало да буде знатно боље – објашњава директор МТС-а.

Будући да је немачки „Т мобајл” преузео оператера „ХТ мобајл”, са седиштем у Мостару, у Мобилној телефонији Србије сматрају да ће за „М:тел”, односно Телеком Српске, Сарајево бити изузетно важно тржиште. Сарајево има значајне економске потенцијале, а осим тога, на подручју тог града још није у потпуности развијена тржишна утакмица. Тамо по броју корисника тренутно води „БХ тел”, у државном власништву, и како наглашава Лучић, „М:тел” би уз одговарајућу понуду, првенствено финансијске природе, лако могао да превазиђе евентуалне националне и верске препреке.

Телеком Србије ће кроз Телеком Српске настојати да унапреди Интернет у Републици Српској. За почетак у Бањалуци и Бијељини. То ће бити први корак у обједињавању услуга фиксне телефоније, Интернета и мобилне телефоније.

У плановима за Црну Гору предвиђено је да тамошњи „М:тел” после четири године освоји између 20 и 25 одсто тржишта. Адут у том настојању јесу фамилијарне и пословне везе житеља Србије и Црне Горе. Такође, већина туриста из наше земље летује на црногорском приморју и очекује се да ће, уз повољне цене роминга, већина њих користити услуге „М:тела”.

Тај оператер добио је лиценцу и за Интернет и класичну – фиксну телефонију, са бежичним приступом. Почетних 50 милиона евра, колико ће само у првој години бити уложено у црногорски „М:тел”, биће искоришћено углавном за развој мобилне телефоније, а потом ће уследити и услуге Интернета и фиксне телефоније.

У Црној Гори су, иначе, до сада пословала два оператера мобилне телефоније – „Промонте” у власништву „Теленора” који тренутно опслужује 60 одсто тржишта и „Монет” у власништву „Дојче телекома” са 40 одсто тржишног учешћа.

– Куповином Телекома Српске и покретањем „М:тела” у Црној Гори, Телеком Србије је знатно увећао своју вредност и наметнуо се као регионални телекомуникациони лидер. Јер, понуду коју сада пружа Телеком Србије нема ниједна друга телекомуникациона компанија на подручју Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Уосталом, шире посматрано, Телеком Србије је превазишао државне границе и повезао народ који говори исти језик – оцењује Владимир Лучић.
Марко Лакић
[објављено: 23.06.2007.]

http://www.naslovi.net/search.php?q=mts ... _option=on

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

E sad racunajte da je zbog dole navedene izjave nastao kraci tekst koji ne bi mogao biti postavljen ni na forumima na kojima moderator dopustaju sve.
Телеком Србије ће кроз Телеком Српске настојати да унапреди Интернет у Републици Српској. За почетак у Бањалуци и Бијељини. То ће бити први корак у обједињавању услуга фиксне телефоније, Интернета и мобилне телефоније.
Nemojte me pogresno shvatiti drago mi je zbog RS i zbog Banjaluke i Bjeljine i ljudi koji tamo zive ALI HOCE LI SE ONI SETITI DA NA MOJOJ CENTRALI U @$#$$%@$ BEOGRADU INSTALIRAJU OPREMU ZA @%$#%#$ ADSL :x

Zaključana tema