MTS novosti
Što se tiče programera i inženjera, daću tri primera koja će da kažu sve o tome:
1. Dva meseca je ceo moj komšiluk koristio jednu javnu govornicu za besplatne pozive ka inostranstvu jer pametnjakovići iz Telekoma nisu sistem napravili kako treba, dok za domaće pozive jesu.
2. Sećam se da su svi moji poznanici kupovali 063 brojeve i Siemens telefone jer su tokom 2000. i 2001. mogli besplatno da šalju SMS poruke ako se u poslednjoj sekundi prekine slanje. Tako je tadašnji Mobtel izgubio milione jer je to bila javna tajna i puno ljudi je to koristilo.
3. Kada sam ja kupio svoj prvi broj, inače 064, mogao sam da pozivam i kada sam na računu imao malo kredita, s tim što mi se poziv ne bi prekinuo odmah nakon nestanka kredita, već bi se produžio još 5-10 minuta nakon toga. To je bilo takođe tokom 2000. - 2001. godine.
Nadam se da se ljudi sećaju tih stvari i verujem da ima tu još nekih primera.
1. Dva meseca je ceo moj komšiluk koristio jednu javnu govornicu za besplatne pozive ka inostranstvu jer pametnjakovići iz Telekoma nisu sistem napravili kako treba, dok za domaće pozive jesu.
2. Sećam se da su svi moji poznanici kupovali 063 brojeve i Siemens telefone jer su tokom 2000. i 2001. mogli besplatno da šalju SMS poruke ako se u poslednjoj sekundi prekine slanje. Tako je tadašnji Mobtel izgubio milione jer je to bila javna tajna i puno ljudi je to koristilo.
3. Kada sam ja kupio svoj prvi broj, inače 064, mogao sam da pozivam i kada sam na računu imao malo kredita, s tim što mi se poziv ne bi prekinuo odmah nakon nestanka kredita, već bi se produžio još 5-10 minuta nakon toga. To je bilo takođe tokom 2000. - 2001. godine.
Nadam se da se ljudi sećaju tih stvari i verujem da ima tu još nekih primera.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Aleksaboy, sve to ne znaci da su oni glupi. Previdi i greske se desavju posebno kod uvodjenja novih tehnologija, sto je pocetkom 2000-tih mobilna telefonija bila. Sto se tice govornica i njihova tehnologija je menjana krajem 90-ih - pocetkom 2000-ih, ukljucujuci nacin obracuna, prelazak na smart telefonske kartice, digitalne centrale itd. Medjutim uvodjenje dopune preko fiksne linije nije nova tehnologija vec samo jos jedna primena vec razradjenih tehnologija - dodaje se jos samo jedan servis, sto znaci samo izmene u softveru a ne i neko uvodjenje novih tehnologija. Filtriranje brojeva sa kojih se moze ostvariti usluga je relativno lako. Sem toga kao sto je mezzano vec napisao - nije dovoljno pozvati sa nekog broja vec treba uneti i odgovarajuci broj racuna - koji ne postoji za javne govornice.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
tomas.hokenberi, ja ne kažem da su oni glupi, već da se propusti dešavaju i da je u zemlji Srbiji potrebno da prođu ponekada i godine da se oni otklone. To što sam postavio pitanje vezano za javne govornice je čisto fore radi, jer znam u kakvoj državi živim i znam da je kod nas i to moguće da se desi. A naročito kada se malo vratim u prošlost i vidim čega je sve bilo (naveo sam u prethodnom postu), ništa me ne bi čudilo...
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Koju sms ponudu? Ja nisam nista dobio. 

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Zvuci neverovatno ali opet je uvedena opcija za listing na sajtu mts. eto i nije bilo tako tesko. Verovatno su im se popeli na glavu "zadovoljni korisnici" u poslovnicama...
http://listing.telekom.rs
http://listing.telekom.rs
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Drustvo, danas sam dobio tj uzeo neku mutaciju fiksne i mobilne telefonije. Naime, radi se o fiksnom telefonu, klasican aparat, ali sam dobio SIM karticu tako da radi preko predajnika za mobilnu telefoniju. Pozivni je 021 i sve ostalo je kao i kod bilo kog drugog fiksnog telefona ali na displeju stoji MT:S a imam i opcije za automatsko i manualno biranje mreze, indikator jacine signala itd. Jedino sto mi je malo frka da turim tu SIM karticu u mobilni, ne znam kako ce se ponasati a ne bih da je ubijem vec posle par sati
Jel ima neko slicnih iskustava? Kazu da su nedavno ovo isto radili i u okolini BG-a.
Btw, sam aparat mogu da setam i telefoniram po gradu uz odgovarajuci ranac
Jel zna neko sta se desava ako npr odem sa ovim mojim telefonim u BG ili gde god izvan NS-a? Kako ce se ti pozivi tarifirati? Inace, preko ovog telefona moze i IPTV i ADSL da ide...

Btw, sam aparat mogu da setam i telefoniram po gradu uz odgovarajuci ranac

- tomas.hokenberi
- Moderator
Azimuth, jel to ovaj servis: mt:s kontakt, mt:s kontakt + ili ovo CLL priključak? U oba slucaj mislim da je onemogucena upotreba tog SIM-a izvan predvidjene zone.
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Ja mislim da je Azimuth uveo CLL. Jer ovo su vec radili u okolini Beograda, tacnije pouzdano znam za Tresnju. Vikend naselje iza Avale, prema Ralji. E sad kako se ponasa kad je SIM kartica unutra ne bih znao tacno da kazem, ali mi se cini da dok ti hvala signal fiksne telefonije pricas preko fiksnog broja, iako je unutra SIM kartica, a kad se udaljis da automatski prelazi na mobilnu telefoniju.
Ne znam da li podrucje kad se koristi fiksna mreza zavisi od repetitora ili neceg drugog, ali kad se izadje iz podrucja prekrivenog mrezom fiksne telefonije, trebalo bi automatski da hvata mobilni signal.
Ne znam da li podrucje kad se koristi fiksna mreza zavisi od repetitora ili neceg drugog, ali kad se izadje iz podrucja prekrivenog mrezom fiksne telefonije, trebalo bi automatski da hvata mobilni signal.
Mislim da ne mozes taj fon da koristis u BG-u, ali proveri. Mozes, u stvari ali kao mobilni.Jel zna neko sta se desava ako npr odem sa ovim mojim telefonim u BG ili gde god izvan NS-a? Kako ce se ti pozivi tarifirati?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
tomas.hokenberi i vlada1970, da, to je taj CLL prikljucak. Sto se tice udaljavanja, evo danas sam iz NS-a isao do placa koji je u Petrovaradinu (zbog kojeg sam i dobio ovaj aparat i broj), pa onda i u Sremske Karlovce i tamo takodje radi najnormalnije. Moracu ovih dana da ga prosetam i izvan 021 porucja pa da vidim kako ce se ponasati. Jel ima jos neko ovo? Neko iskustvo? Moracu listing da trazim, cisto da vidim sta i koliko naplacuju...
vlada1970, kako to mislis da ga koristim kao mobilni? Mislis da ce mi cena minuta biti ao kad zovem sa mobilnog ili...? Kako god okrenes, telefon hvata mobilni signal jer i funkcionise preko repetitora za mobilne pa ne znam kako onda mogu da ga ogranice na neku zonu. Ono oko prenosa sto pise na sajtu kontam da je samo zbog pozivnog, ili mozda gresim?
tomas.hokenberi, jel znas mozda nesto vise od onoga sto pise na sajtu? Svaki info je dobrodosao...
vlada1970, kako to mislis da ga koristim kao mobilni? Mislis da ce mi cena minuta biti ao kad zovem sa mobilnog ili...? Kako god okrenes, telefon hvata mobilni signal jer i funkcionise preko repetitora za mobilne pa ne znam kako onda mogu da ga ogranice na neku zonu. Ono oko prenosa sto pise na sajtu kontam da je samo zbog pozivnog, ili mozda gresim?
tomas.hokenberi, jel znas mozda nesto vise od onoga sto pise na sajtu? Svaki info je dobrodosao...
- tomas.hokenberi
- Moderator
Azimuth, nemam neke dopunske informacije. Gledao sam te usluge zbog sestre i zeta koji nemaju fiksni prikljucak, a najbliza "ptt bandera" je kilometar-dva od njih. Kako si ti zadovoljan sa CLL?
mezzano, ja je koristim, pa ako imas neko pitanjece pitaj, a nadam se da cu znati da ti napisem odgovor. 

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Odlicno IDzO. I ja se nadam, a pitanje nije mnogo tesko
Pre svega me interesuje jesi li menjao tarifni profil, ili si ostao na "Kulu"?
Pitam zbog devojke, posto je ona uzela, aktivirala 3 F&F broja, promenila tarifu sa Kul na Tipi i pozivi prema odabranim F&F brojevima su bili tarifirani, tj. nije joj vazio bonus za besplatne razgovore. Posle toga je vratila na Kul i kaze da je sada sve u redu.