Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

evolution hvala ti na odgovoru,sada barem znam koji je razlog zasto vise ne dobijam Telenor mail vesti.Ali na taj nacin sam bio redovno informisan iz prve ruke o svim novostima,akcijama i promocijama.Nadam se da ce to ponovo u skorije vreme biti aktivno.
:| :dry: :(

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Alo ljudi, vec nekoliko dana nema MOtorole Milestone.. skupljao sam pare, mucio se , radio, skupio na kraju, i sad kad imam pare, telefona nema nigde u poslovnicama... znaci nemam reci ...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

U telenoru sad imaju nove cene za neke modele, tipa hd2, e52... samo jos kad bi te iste telefone imali u poslovnicama :D
ex ivan87

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Dobro su stesali cenu HD2 na Prenesi 400 i Prenesi plus od 1GB (cini mi se za 3-4 crvene) .

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Nista ne kazete da se pojavio Samsung Wave kad juce danas? i ne udara sa cenama kao npr Legend, steta sto sam vezan ugovorom pa najranije mogu da uzmem krajem oktobra :dry: nadam se da ce sad Vip da ubaci Galaxy S, samo ce biti jako skup.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Imam jedno pitanje za evolutiona ili nekog ko koristi tarifne dodatke.

Naime, danas sam aktivirao Internet tarifni dodatak Mobi (150 MB za 250 dinara + državna deraÄ
iPhone 4 16GB SIM Free

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Kamiondzija, jos uvijek ti nije aktiviran tarifni dodatak, tako da pazi na potrosnju neta, moj drug se tako zeznuo prije mjesec dana, mislio je da mu se ne naplacuje net vec trose mb ali se neprijatno iznenadio kad mu je stigao racun. Tarifni dodatak mu je bio aktiviran tek nekoliko dana(i nekoliko poziva call centru) posle aktivacije preko koda.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Pa dobio sam obaveštenje da će dodatak biti aktiviran u roku od 30 minuta, i posle toga nikakvo dodatno obaveštenje nisam dobio, a na portalu uredno piše da je tarifni dodatak aktivan.

Da li je trebalo da dobijem nekakvo obaveÅ¡tenje, tj. kako da znam kada je dodatak aktiviran? Ili baÅ¡ moram da zovem korisniÄ
iPhone 4 16GB SIM Free

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ne znam stvarno da li treba neko obavjestenje da se dobije, to nijesam pitao druga, ali znam da je par dana nakon aktivacije isao na net i sve mu se dodavalo na racun, tako da je umjesto 700din. platio preko 2000 tog mjeseca.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Sensi bez brige. Tako je i meni bilo prvi dan kada sam aktivirao dodatak sav internet saobracaj mi je isao u zaduzenje ali se vec drugog dana sve to ponistilo i na kraju meseca sve je bilo ok. Malo glupo kod postpaida sto ne moze da se proveri koliko je ostalo Mb i to zaokruzivanje na 100 kb. Cim pocne internet da ti zaduzuje znaci da su dodatak potrosio. Ni ja nisam dobio obavestenje ali mi je na portalu pisalo da sam aktivirao TD.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Evo, sinoć mi je zaduženje preko pretplate bilo oko 0.12 dinara, a sada se smanjilo na 0.04. Samo se nadam da je sada dodatak uredno aktivan, jer danas krećem na put, pa će mi to biti primarna Internet konekcija...
iPhone 4 16GB SIM Free

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Upravo je ovako kako je knjaz opisao.

Obračun je na 1kb za post paid "voice" pakete, ne 100 kb. ;)

Pozdrav.
iPhone 6 Plus

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Evolution jel to od ovog meseca? Po listingu za prosli bilo je na 100 kb. Aj ubacite malo vise povoljnijih smart telefona, obnovite uslugu besplatno za dvoje, omiljeni br je bas nepovoljan, eventualno neki povoljniji prenesi plus jer kod konkurencije je povoljnije, a ja za svoje pare idem gde mi je povoljnije makar i pomenio broj. Ne bih da se ratajemo :D images/smiles/icon_bigyellowgrin.gif

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Za prepaid korisnike tarifiranje se vrši zaokruživanjem na 10 KB, dok se za postpaid korisnike tarifiranje se vrši prema tarifnom paketu korisnika - na 100 KB za Telenor Internet tarifne pakete, a na 1KB za tarifne pakete namenjene govornom saobraćaju.

Hvala na predlozima. ;)
iPhone 6 Plus

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

Fali vam naki "mikro" dodatak za internet npr oko 50mb za nekih 100din za nas koji smo na postpaidu a treba nam samo za proveru poste i instant messaging
::luv phonez::

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

evolution, imam dva pitanja za tebe:
1. Šta će se desiti ako više puta uzastopno uplatim tarifni dodatak "Dodaj međunarodne pozive"? Da li će se kredit sabirati ili ne, pošto je meni 100 dinara malo i uplatio bih odmah više.
2. Kako da proverim koliko mi je kredita za međunarodne pozive ostalo? Koji kod da ukucam? To nigde ne piše na vašem sajtu.
Hvala unapred na odgovoru.

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

Aleksaboy, ti uplatom 100 dinara ne uplaćuješ kredit, već samo otkupljuješ "pravo" da narednih mesec dana pozivaš izvan zemlje po povlašćenim tarifama. Primera radi, imaš 500 dinara kredita, uplatiš međunarodne pozive, ostaje ti 400 dinara koje možeš utrošiti narednih mesec dana na pozive u inostranstvo. Tačne provere za sada mislim da nema, jedino da sačuvaš dobijenu poruku o aktivaciji, mada ćeš svakako dobiti poruku o isteku. :)

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Jel ima neko informacije,dal u poslovnicama ima HTC HD2? :)

Merkam ga uz prenesi plus 1GB,za 18.000 dinara,po meni extra kupovina! :)
Sony Xperia P

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

jeste ekstra kupovina ali je telefon pfffff......Ima boljih jeftinijih a opet skupljih preko paketa????!!!!

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor tuži Ratel

7. jul 2010.
- Kompanija Telenor d.o.o. danas je podnela tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Republičke agencije za telekomunikacije zbog neadekvatnog regulisanja međuoperatorske cene poziva (terminacija) između mreža Telenora i Telekoma Srbija.

Ratel je početkom juna doneo odluku o uslovima i cenama korišćenja infrastrukture Telekoma Srbije, pošto nisu uspeli direktni pregovori Telenora i Telekoma, dajući operatorima rok od mesec dana za dogovor o sadrži ugovora, koji je istekao danas.

Tužba se bazira na činjenici da Ratelova odluka određuje previsoke naknade za pozive iz mobilne mreže kompanije Telenor ka fiksnoj mreži Telekoma Srbije. Cena koju je odredio Ratel oko četiri puta je veća od one koju Telenor naplaćuje konkurenciji u Norveškoj i, što je još važnije, nije formirana po principu „Troškovi plus“.

„Uspeli smo na osnovu Ratelove odluke da se sa Telekomom Srbije dogovorimo o mnogim pitanjima, ali pitanje cena poziva u Telekomovu fiksnu mrežu ostaje nerešeno. Cene koje je Ratel regulisao ne uvažavaju osnovni princip nediskriminacije operatora, što je propisano Zakonom o telekomunikacijama. Pod takvim uslovima ne možemo da očekujemo istinsku liberalizaciju tržišta telekomunikacija u Srbiji i fer konkurenciju ”, kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor kompanije Telenor d.o.o.

Telenor će nastaviti da radi na ispunjenju uslova iz svoje fiksne licence, u očekivanju pozitivne sudske odluke.

Link: http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Med ... atel/?pn=1
iPhone 6 Plus

Odgovori