Operateri, ovo su nase zelje! :-)

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Pet-sest stanica ti se promeni? To je rekord, meni samo tri :) Da to je dobra ideja da poziv iz moje bazne stanice kosta kao fiksni minut, samo mislim da je to jos neostvarivo mozda iduce godine. Kod nas sve kaska za svetom, pa i usluge mobilnih operatera.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azdahice, pa imas uplatu kredita preko SMS-a, sta ce ti jednostavnije? Ja to koristim vec mesecima, i jos dobijem 10% kao nagradu :) Sto se VoIP-a tice, mogu da ga uvedu koliko sutra i to za SVE pozive, i da sve bude mnogo jeftinije, ali ne rade to zato sto se njima ne isplati. Vishe vole da nam deru kozu s ledja.
Skeptichni je u pravu kad je primetio koji procenat korisnika mobilnih telefona mi, forumashi, cinimo. I da, oni analiziraju trziste najvise po pozivima svojim Call centrima.
A dok tamo imas bisere kakvi se mogu procitati na internetu, dotle mogu da nam rade sta zele. Procitao sam tipa 300+ razgovora operatera i korisnika i plakao sam od smeha. Kakvih se tamo gluposti ti siroti ljudi naslusaju pa to nema nigde. Kad nam je kultura na nivou paprati drugo i ne treba ocekivati. A opet svi za sebe misle da su jako pametni. Pa 98% ako ne i vishe korisnika mobilne telefonije na svom telefonu koristi samo mogucnost price i poruka. A ima neki jachi fon od 200+ evra. To je cisto tracenje resursa. Neki jos znaju da prebace neke multimedijalne sadrzaje pa se time zevzvece u drustvu. I sta ce onda operater da uvodi razne gluposti? Ajde da se kladimo da manje od 10% koristi te tarifne dodatke i slicno. Da su nas ostavili na nivou kad je 5110 bila zakon, 70% korisnika se uospte ne bi bunilo, bilo bi zadovoljno onim sto ima.
Smem da podjem i od svojih roditelja, pa mama me moli da joj ja ukucam svaki pojedinacni broj u telefon, "da ona nesto ne zezne". Pa UZAS! "Mama dodji da vidis kako to ide.... Neka neka, imam tebe" End of discussion.
Naravno da je krivo siromastvo i beda u kojoj smo. Koji je najcesci telefon koji vidite na ulici? Zapitajte se to, pogledajte sta ljudi furaju, i sve ce biti jasno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

miodrage, kako to mislis da dobijes 10% nagradu? :ohmy:
Ja svakog meseca ulacujem po 800 dinara nekome i nisam nista dobio ni 1%. :shock:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mana tarifnih dodataka je u tome sto veliki broj ljudi (posebno stariji), ne kontaju sta je to u stvari:
Gde odlazi sav kredit onda? Ako ja dam 400 za "to cudo" i posle mi naplacuje 1 za poruku, pa to se ne isplati!
-Ne, poruke su onda besplatne!
-Kako kada pise da su dinar?
...
-Dobro de, daj da uplatim. Koliko? 400?
-400+pdv
-400+pdv? pa to je onda 500! A pa to se ne isplati!
-isplati se i tako. Jos samo da te prebacim na neki novi paket.
-STA?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Pa ne ti nego taj kome uplacujes, to je fora kod telekoma i dopunjavanja na 8787
6630

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Znaci to vazi samo za telekom, ja sam na telenoru!
Ovaj dodatak omiljeni broj to je stvarno mnogo dobro, u Hrvatskoj imaju ovako nesto slicno, pricas kolko hoces a sve to za dz, pa je sad doslo i do nas!
Kad su me zvali da me pitaju kako sam zadovoljan i sta bi hteo da poprave, pitao sam da li ce pustiti push to talk i rekli su mi da to nije u planu, mislim na telenor!
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Kada se kaze da nesto "nije u planu" to se obicno misli na relativno blisku buducnost; ni tarifni dodaci nisu bili u planu, a gledaj sada. Sada je to glavna fora. Sve zavisi od trzista. Nema svrhe obecati nesto dve godine unapred i kazati da je to u planu, a tada se ispostavi da je ta usluga prevazidjena.
btw. svidja mi se transfer kredita na telenoru jer moze i sa prepaida i postpaida.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=23144273&idnews=393536 ovo nije lose slicno nasim tarifnim dodacima,samo opcija dodaj 40 min je dosta kasno 22h je dosta kasno,jer do tada ili sam se sve dogovorio za grad uvece ili sam kuci :D ,treba bar kao ovde od 19h :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa kad bi dali tako nesto ovi nasi doslo bi do opsteg haosa, totalnog zaglupljivanja mreza. Seti se samo kako (ne)idu sms-ovi i pozivi za novu godinu i vece praznike..NIKAKO! Tako da pre nego sto bilo sta od tih "jeftinih" tarifa sprovedu u delo moraju prilicno da pojacaju mrezu i protok

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Miodrage, znam za foru s SMS-om, ali je meni ipak prakticnije da uplatim kredit karticom putem interneta (i iz bilo kojeg mesta na planeti) nego da molim nekog da mi prebaci kredit. Meni ne moze da se desi da ostanem bez kredita, vec je u pitanju paranoicni strah da mi ne istekne rok za dopunu (retko dolazim).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azdajo, ako imas telefon uz sebe, onda isto tako sa bilo kog mesta na planeti gde imas domet mozes da posaljes sms i doplatis sebi kredit.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Vidim ja da postoji neki nesporazum... :roll:
miodrage je mislio na dopunu SMS porukom preko bankovnog racuna:

SMS PORUKOM SA BANKOVNOG RAČUNA

SMS dopuna prepaid računa omogućena je vlasnicima:

* tekućih računa u Poštanskoj štedionici
* DinaCard kartice
* Visa kartice
* kartice Diners Club International
* tekućih računa u Vojvođanskoj banci

Da bi korisnik mogao da koristi uslugu dopune prepaid kredita, neophodno je da se registruje u svojoj
banci.

Poštanska štedionica
Vlasnici tekućih računa u Poštanskoj štedionici popunjavaju obrazac za dopunu prepaid kredita. Obrazac
je dostupan na svim šalterima Poštanske štedionice i u poštama. Korisnici naše mreže za uslugu dopune
prepaid kredita mogu se registrovati i slanjem SMS poruke na broj 8000 u sledećem formatu:

PSR<razmak>LIB<razmak>BROJ TEKUĆEG RAČUNA

Primer: PSR 60524 1234567

Vlasnici DinaCard kartice

Vlasnici DinaCard kartice registruju se u banci, koja im je izdala karticu.

Vlasnici VISA kartice

Vlasnici VISA kartice registruju se u banci, koja im je izdala karticu

Vlasnici Diners Club International kartice
Vlasnici kartice Diners Club International registruju se za tu uslugu u Diners Club International.

Vojvođanska banka
Vlasnici tekućih računa u Vojvođanskoj banci registruju se na taj način što popunjavaju i potpisuju odgovarajuće obrasce za tu uslugu. Obrasci su dostupni u ekspoziturama Vojvođanske banke.

Kada korisnik dobije mPIN (lični sigurnosni broj koji je poznat samo Vama i čijom je upotrebom
zagarantovana puna bezbednost prilikom obavljanja novčanih transakcija), smatra se da je proces
registracije uspešno završen i korisnik može da počne da koristi tu uslugu.

* Napomena: Iz razloga sigurnosti i zaštite, SMS dopunu i plaćanja možete da koristite
samo sa pretplatničkog broja koji ste prijavili uz unošenje mPIN-a (osnovni broj).

Dopuna prepaid kredita sa bankovnog računa:

Kada korisnik dobije mPIN, da bi dopunio kredit neophodno je da na broj 8585 pošalje SMS poruku.

* ukoliko korisnik želi da dopuni kredit prepaid broja telefona sa koga je obavio registraciju, SMS poruka treba da bude sledeće sadržine:

IZNOS_DOPUNE<razmak>OZNAKA RAČUNA

Primer: 150 PSTR

* ukoliko korisnik namerava da dopuni kredit nekog drugog prepaid broja, SMS
poruka treba da bude sledeće sadržine:

IZNOS_DOPUNE <razmak> BROJ_TELEFONA<razmak>OZNAKA RAČUNA

Primer: 150 0641234567 PSTR

Parametri poruke:

IZNOS DOPUNE mora biti celobrojna vrednost i mora biti veći od 150 dinara. Postoje dnevni i mesečni
limiti koje su propisale banke:

* Poštanska štedionica - dnevni limit je 2000 dinara, a mesečni 15000 dinara.
* DinaCard – dnevni limit je 1000 dinara, a mesečni 5000 dinara
* VISA – dnevni limit je 1000 dinara, a mesečni 10000 dinara.
* Diners Club – dnevni limit je 2000 dinara, a mesečni 60000 dinara.
* Vojvođanska banka – dnevni limit je 2000 dinara, a mesečni 15000 dinara, ali se razlikuju od korisnika do korisnika.

BROJ TELEFONA – korisnik nije obavezan da unese broj telefona ako želi da dopuni kredit za broj
telefona
sa koga obavio registraciju

OZNAKA RAČUNA – korisnik unosi opciju OZNAKA RAČUNA samo ako je za uslugu SMS dopune kredita registrovao više računa kod različitih banaka:

* PSTR – Poštanska štedionica
* DN – Diners kartica
* DINA – DinaCard kartica
* VISA – Visa kartica
* VOB, VOB2, VOB3, VOB4, VOB5 – Vojvođanska banka

Potvrda transakcije:

Ukoliko korisnik želi da potvrdi transakciju, neophodno je da u poruci sledeće sadržine:

8989
mPIN=XXXX 150 DIN
Za potvrdu zamenite prethodna
4 znaka X Vasim mPINom
(edit ili forward ove poruke)
TID=10000000001111

na definisanom mestu (XXXX) unese svoj mPIN i poruku pošalje na broj 8989. Vreme predviđeno za
vraćanje potvrde je sedam minuta. U slučaju da korisnik želi da otkaže izvršenje transakcije, dovoljno je
da na tu SMS poruku ne odgovori.

Nakon slanja poruke sa mPIN-om, korisnik će dobiti SMS poruku sledeće sadržine:

Postovani, Vasa transakcija je
uspesno obavljena. 165 DIN
je uplaceno na racun
broja 064/1234567

Ako je korisnik dopunjavao kredit tuđeg broja telefona, SMS obaveštenje će biti poslato i na dopunjen
broj.

Postovani, na Vas racun je
dopunjeno 165 DIN

Spisak banaka koje vlasnicima Visa i DinaCard kartica pružaju uslugu dopune prepaid
kredita :
Visa kartica:
RAIFFEISEN BANK
SOCIETE GENERALE YUGOSLAV BANK
KOMERCIJALNA BANKA AD
PROCREDIT BANK AD
ALPHA BANKA
CONTINENTAL BANKA AD
BANCA INTESA AD
PIRAEUS-ATLAS BANK AD
POŠTANSKA ŠTEDIONICA
VOJVOĐANSKA BANKA

DinaCard kartica:
PRIVREDNA BANKA BEOGRAD AD
PANONSKA BANKA AD
JUBMES AD BEOGRAD
AIK BANKA AD NIŠ
METALS BANKA AD NOVI SAD
KOMERCIJALNA BANKA AD
CREDY BANKA AD KRAGUJEVAC
NACIONALNA ŠTEDIONICA - BANKA AD
POŠTANSKA ŠTEDIONICA
VOJVOĐANSKA BANKA

Izvorni link

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Tacno, a ja sam na umu imala dopunu preko portala operatera. U tom slucaju ni ne moras da budes dostupan - ja tako uplacujem kredit na Teliji iako ovde nemam roaming.

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

korki napisao: u Hrvatskoj imaju ovako nesto slicno, pricas kolko hoces a sve to za dz, pa je sad doslo i do nas!
Kod njih je za DZ kada pricas sa celom porodicom, a kod nas samo za jedan broj

http://www.t-mobile.hr/2/20-10-03-00-00.asp

:smutny:

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

A ne verujem koliki si CAR! :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

The seaweed is always greener, in somebody else's lake,
You dream about going up there, but that is a big mistake ... :D :D

SPAMuješ svaku temu pričajući o tome, a ni jednom nisi naveo celu priču, e sad ... cela (najjeftinija) ponuda je:

2 broja u paketu, pretplata 3300 dinara mesečno
2,75 dinara po pozivu unutar porodice (pri čemu su u pitanju 2 broja koja mogu da budu međusobno tako povezana), maksimalno 1500minuta po broju mesečno.
11 dinara/minut pozivi unutar mreže
22 dinara/minut nacionalni pozivi
3,63 dinara/SMS
22 dinara MMS
GPRS - 100kb za 50 dinara

OBRAČUNSKA JEDINICA ZA POZIVE JE 15 SEKUNDI, za GPRS 10 kb

Moderatori, molim vas ... banujte me i obrišite moje poruke ili opomenite MB Manekena i slične koji pišu ovakve gluposti ...
Samsung Omnia HD 8GB

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Ajde nemoj da smetas, nisi pomenuo ni telefon za jednu kunu, procitaj to malo bolje. Ideja je da za celu porodicu razgovori budu besplatni.

Pre nego sto pocnes da sabotiras, procitaj naslov teme gde pise "ovo su nase zelje".

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Jorgovan napisao:
SPAMuješ svaku temu pričajući o tome, a ni jednom nisi naveo celu priču, e sad ... cela (najjeftinija) ponuda je:
Mogu ja da se ukljucim!
Naravno da ovaj porodicni paket nije najbolji i MB Maneken nije upucen dobor.
Najbolji izbor je Flex 60+ Unlimited a to u prevod znaci. Pretplata 60kn=600din (cijela suma se moze potrosti na razgovore i sms) + 100=1000din za Unlimited (besplatni razgovori unutar mreze uz uspostavu poziva 0,25=2,5din). U toj kombinaciji se mogu dobiti mobiteli za 1kn ali samo uz potpisivanje ugovora na 24mjeseca.
U Hr.za sve operatere je mjerna jedinica 15sek. ali zato nema naplate uspostave poziva osim kod posebnih slucajeva (kao ovdje navedeno).

Nadam se da je sada malo jasnije.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

@outsider_hr

Da bi uključio četveročlanu porodicu u paket treba izdvojiti 700 kuna mesečno, ali 700 podeliš na 4 i ispada da svaki plaća 175.

Ali isplativije je da porodica bude na "kikiriki tarifi" , jer međusobno (tj. unutar mreže) pričaju skoro besplatno. Onda njih cetvoro ako su na kikirikiju mesečno placaju od 50 do 100 kuna po osobi.

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Dobro ne bi sada usporedjivao kikiriki tarifu jer je to Tele2, samo sam htio naglasiti da za 160kn na t-mobile mozes pricati sa svima unutar t-mobile-hr besplatno tj. uz uspostavu poziva 0,25kn, a za flex obitelj za 4 clana moras placati 700kn a moze pricati besplatno samo sa te 4 osobe. Inace i VIP je sada uveo VIP 0 sa slicnim uvjetima kao i t-mobile sa Unlimited. Uz napomenu da Unlimited nije Neogranico jer imas 1000 min. a nakon toga se ponovo naplacuje stara cijena.
U svakom slucaju sa 3. operaterom u Srbiji i kod vas ce se pojaviti ta opcija ali naravno ne odmah (Tele2 je vec 2 godine u Hr.)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

outsider_hr napisao:VIP 0 sa slicnim uvjetima kao i t-mobile sa Unlimited. Uz napomenu da Unlimited nije Neogranico jer imas 1000 min. a nakon toga se ponovo naplacuje stara cijena.
Da to je isto zanimljivo

VIPMe http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9072104&idnews=394442

VIP pretplata http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=23144273&idnews=393536

U svakom slucaju zanimljiva ideja za nase operatere.

PS Mada telefoni koje nude i nisu neki

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9072104&idnews=394424

Odgovori