Pocinje odbrojavanje 10, 9, 8, ... - Docek Topnet-a

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Znam za to, i bez obzira na to nisam optimista, mada bi voleo da me demantuju!! :D
Oni bi vec sad trebalo da puste neke pakete i da pozivaju korisnike, oni moraju da krenu sa radom od 1. ili ce izgubiti licencu!! 8)
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

voleo bih da nesto promene ,bar malo na bolje ili ti srpskim jezikom receno jeftinije ,nadam se da ce poceti prodavati brojeve u narednim danima ,stvarno im je zadnji cas ovi ce ih unistiti ako ne pocnu svaki dan neke akcije imaju i nove navlakuse prave treba i pri tom biti pazljiv :unsure: uvek sta i ocemu se radi

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A zasto? Oni u ugovoru imaju klauzulu da moraju da pocnu sa komercijalnim radom 01.06.2007. Znachi njima je dovoljno da svojim zaposlenima daju brojeve, i to ce da se podvede pod komercijalna upotreba. S obzirom da ce da koriste postojecu strukturu mt:s-a, mogu sutra da pocnu sa radom. Licno, mislim da onaj pravi rad nece poceti pre septembra, jer im mreza jednostavno nije spremna. A kad ce da bude... pa videcemo. Ocito je da tu postoji jos nesto. Mozda su oni dovedeni kako bi se unistio Telenor kod nas, i Telekom ga otkupio i monopolizovao svoj polozaj na trzistu. Ipak je Telenor puk'o 1.5 mlrd evritja, a ovi potonji 5x manje. Pa kome ce da bude lakse da vrati ulozeno? Danas je vec 19. maj, a ja nigde nisam video nijednu reklamu za novu mrezu. O nekim predstavnistvima, informacijama i ostalo da ne govorimo.
Vrlo moguce i da gresim, kao sto sam vec rekao, vreme ce da pokaze.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korki »

miodrage, u potpunosti se slazem, to i ja pricam, i uopste mi ne ulivaju poverenje da su neki ozbiljan igrac!! :?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Kada se samo setim kako su neki pljuvali telenor prvih par meseci, te nisu ozbiljni, te nista ne rade, te da ne planiraju da uvode nikakve znacajne pogodnosti. Neki su cak presli na mt:s jer se Telenoru "crno pise"...
Kada je Telenor poceo da ukida Mobtelove pakete i neke usluge, bilo je- eto, sve sto je dobro poceli su da ukidaju, a ne planiraju nista novo da ubace... Ali, demantovao ih je...
Slicno ce biti i sa mobilkomom.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od korki »

Ma ja volim i hocu da me demantuju, ali samo mislim da nece moci odma da ocekujemo pogodnosti vec tamo za nekoliko meseci, iz telenora su me zvali nekoliko puta i kad sam im rekao sta hocu i da li ce to biti oni su mi samo rekli da su oni tek nekoliko meseci ovde u Srbiji i da im je potrebno vreme, znaci ja kazem samo da ne ocekujemo odma od 1. juna vec od novembra pa na dalje!!! 8)

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Lobachewsky napisao:Kada se samo setim kako su neki pljuvali telenor prvih par meseci, te nisu ozbiljni, te nista ne rade, te da ne planiraju da uvode nikakve znacajne pogodnosti. Neki su cak presli na mt:s jer se Telenoru "crno pise"...
Ja licno sam od jednog Norveskog Telenra ocekivao mnogo vise, recimo da ce prvo ukinuti harac na 0639863, tj. ocekivao sam novi broj teh. podrske koji ce biti besplatan i na taj nacin jos vise pribliziti usluge svojim korisnicima a za potencijane korisnike sam ocekivao neki besplatan broj tipa 0800 123456. Tako da me bas cudi nihov marketing, izgleda ta tamo rade ljudi koji nemaju pojma, neka samo pogledaju okruzenje. Zasto da cekamo novembar da ukinu naplatu call centra, jel oni pisu zahtev u Norvesku pa dok im oni odobre?

A sa uslugama, samo presipaju iz supljeg u prazno, tj. ukinu jedan paket uvedu drugi slican samo se dugacije zove. Gde su telefoni za jedan dinar (a to ce Mobilkom prvo da uvede)?

I ne mogu da shvatim, jedan domaci mt:s, je jaci i inovativniji od jednog svetskog Telenora??? U cemu je caka?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

MB moje neko mišljenje je da je mobtel promenio samo ime i samo to.ok možda su uveli i neke pogodnosti ali je ostalo na tome.mislim da onaj glavni i odgovorni za ceo telenor nema pojma šta se u Srbiji dešava.njemu samo dostave finansijski izveštaj i to je to
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Ma gde su ti telefoni za dinar u okruženju, sa svim uslovima korišćenja da ih navedeš makar jednom?
Samsung Omnia HD 8GB

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

MB maneken: "I ne mogu da shvatim, jedan domaci mt:s, je jaci i inovativniji od jednog svetskog Telenora??? U cemu je caka?"

U devet mesec totalnog mrtvila i uvida u poslovanje konkurencije koje je Telekom vesto iskoristio. Naravno, situacija se promenila, i nastavlja da se menja, jakih 41 % trzisnog ucesca Telenora je vise nego odlican rezultat za kompaniju koja je do pre devet meseci bila u haosu.

Inventivnost i mts?
Vezite se dve godine ugovorom za 2 karte za koncert.

Jako inventivno i prepoznatljivo... :D

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Jorgovan napisao:Ma gde su ti telefoni za dinar u okruženju, sa svim uslovima korišćenja da ih navedeš makar jednom?
Evo otidji na ovu stranicu:

http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-00-00.asp

Moras potpisati na 24mjeseca i za najjeftiniju tarifu ne dobijes bas najbolje uredjaje, i nije 1 din vec 10din tj. 1kn :-)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

dobiješ sagem... :lol:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Outsider, ispravi me ako grešim:

Uz ugovornu obavezu od dve godine, dobiješ ili Moto V235, ili LG B2100, ili NOKIA 6030, ili NOKIA 2610, ili Sagem My401C, ukoliko se opredeliš za TP Flex 150 ili veći.

Flex TP podrazumeva:

- Minimalnu mesečnu potrošnju od 1500 RSD, u okviru koje su cene
* 11 RSD za minut razgovora u okviru mreže
* 23 RSD za minut razgovora van mreže, nacionalni poziv
* 3,4 RSD za jedan SMS
* 19,8 RSD za jedan MMS

- Obračunavanje ("zaokruživanje") razgovora na 15 sekundi,
- Obračunavanje ("zaokruživanje") prenosa podataka na 10 KB

Pod ovakvim uslovima, siguran sam da bi bilo koji operater ovde ponudio slične cene. Evo, 2610 može da se kupi uz VP2000 za 500 RSD kod Telenora, pri čemu su cene kod nas čini mi se dosta niže ...

Jesam pogrešio negde u računanju?
Samsung Omnia HD 8GB

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

MB maneken, E najjači si majkemi!!!

Pola ovog foruma pokusava da objasni jednu stvar ali ti jednostavno ne kapiraš :uhuh: , evo ja ću da probam da ti pomognem da ukapiraš, ako no ovo ne pomogne onda preostaje jedino medicinska pomoć.

Sad čitaj polaaakooo, sa raumevanjem :oops:

Telefoni za 1din, 1euro, 1kunu ---- Ne postoji nigde, niti će ikad biti negde. Zaboravi na to! Nijedan operater neće da kupi aparat za 200e npr. i da ga tebi pokloni za 1e, pa samim tim neće ni Mobilkom kad krene 1. juna. Zaboravi na to već jednom. Ono što već postoji to je da:
uz ugovor na 2 godine plaćanja najskupljeg paketa (čitaj: pretplata 4000din kod Telenora i 3000din kod MTS-a) daju ti najbuđaviji, budget model telefona za 200 ili 500 dinara Tih 200 i 500 dinara (ili kako bi ti voleo 1 dinar) operaterima ništa ne znače, jer će se njima vrednost tog telefona isplatiti preko tvog plaćanja postpaid-a tokom 2 godine.

Ako oćeš telefon za male pare imaš lepo kod mts-a za 2.5 evra se k510i, k310, Samsung X660, Nokia 6070, Samsung X210, Samsung X510 zamisli samo za 2.5 evra :dry: ima i za 1.2evra Nokia 1112. Telenor je skuplji, on daje slične telefone za 6 evra.

Mobilkom kada dođe nadam se da će ponuditi bolje modele al po nižim cenama i uz jeftinije pakete. Iole bolji telefoni za 1 dinar neće biti i tačka.

Non stop se pozivaš da se u okolini prodaju telefoni za 1 bod valute(1kuna, 1euro...), Jorgovan ti je lepo objasnio da moraš 24 meseca da plaćaš 1500 dinara da bi dobio telefon za 1kunu i da su već sada kod nas niže cene nego u Hrvatskoj.

Dr.Mobilus
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 12. Maj 2007. 01:27

Post od Dr.Mobilus »

Evo kako ostali u (siroj) Evropi (UK) rade u vezi cena telefona i ugovora.
Ugovori na 12 i 18 meseci, dosta ima sa popustima (6meseci u pola cene, itd)
http://www.carphonewarehouse.com/commer ... /gben-Home

I na ovome linku
http://www.phones4u.co.uk/ (Dobra ponuda Samsung D900 plus dva gratis telefona uz njega) :P

Pozdrav!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

djuice napisao: jakih 41 % trzisnog ucesca Telenora je vise nego odlican rezultat za kompaniju koja je do pre devet meseci bila u haosu.
Sta je sa ostalih 59%? To znachi da mt:s ima vecinu trzista, iz toga sledi da se nece tek tako odreci svog dela kolacha. Jedva cekam i Mobilkom, pa da zaista krene bespostedan rat operatera za korisnike iz cega ce da profitiraju korisnici. A nemojmo se bojati, operateri nece ostati na belom 'lebu, bice tu jos svega.
Pa VIP u Hrvatskoj nudi onaj office paket, 7.2 Mbps preko SIM kartice ako sam dobro razumeo, internet, telefon, mobilni... mis'im... cijena prava sitnica, 0.91 kn. Info
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

"Sta je sa ostalih 59%?" Poenta je, da je do pre par meseci tih 59 bilo 65!, ali bitno je da se nesto desava, slazem se u svemu ostalo sa tobom. Secam se jednog intervjua u kom je neki zvanicnik Telenora izjavio da ce Srbija sa dva mobilna operatera evropski nivo mobilnih telekomunikacija dostici za 5 godina, a ukoliko na nase trziste dodje i treci, taj period ce se svesti na tri godine. Konkurencija definitivno ubrzava i poboljsava stvari, tako da... ziveo korisnik!

"ne daje ti mts SAMO 2 karte da bi ti presao na postpaid
vec ti uz jeftinije i po meni povoljne pakete (svakako povoljnije i pakete i telefone od telenora (ciji se stalno kvare)) nudi ok telefone za 2000din max
pa na sve to jos i karte"

Jesi li siguran?

Ili karte ili telefon, ne mozes oboje.

www.mts.telekom.yu

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

shto se tice referencije da je telekom kao domaca firma bolji od telenora koji je "svetski" samo cu reci sledece -

mreze i telefone su izmislili naucnici, a sve ostalo je na konto onih koji ti uslugu pruzaju. ja sam korisnik telenora, iz razloga shto 8 godina imam jedan te isti broj, a shto se mene tice, po*erem im se na sve usluge! jedina mreza u svetu koja ti naplacuje tehnicku podrshku je telenor srbija!

telekom je jeftiniji, i u svemu bolji, osim u pokrivanju predgradskih predela, znaci, u okolini gradova ja imam sve crte, dok telekom ima manje, a za sela je josh gore, nadam se da ce to reshiti, pa da predjem na topnet ili telekom, sa ovim novim number transferom.

ali sve ima svoje, usluge koje preuza telekom su bolje, ali zato su neorganizovani ... kako jedna ponuda krene u telenoru, to je ODMA na sajtu, a ovi imaju vesti od pre 20 dana .. katastrofa za jednu firmu koja oce da se takmici sa strancima ...

i josh, poslao sam CV na obe firme, da mi ponude posao, shodno mom znanju, i razbio sam ih (dobar CV) i evo rezultata - telenor mi je ponudio da budem junior operater, a telekom mi je ponudio suludo dobar posao, koji se radi 4 dana u nedelji, i nazalost, poshto sam student, odgovorio sam im - hvala na ponudi, hteo sam samo da vidim kako pishem CV i da li ste bolji od telenora :D sad me zovu svaki dan na email :D
There is no knowledge that is not power

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

pa gde nestade moj post :uhuh:
nisam znao da postoji cenzura
:disgust:

djuice
nazovi mts pa ces videti da su karte stvarno poklon
but then again, s obzirom da si verovatno korisnik telenora ne mozes ga zvati

i sta si se uhvatio za colica
sto ne odgovoris na ostale stvari koje sam naveo u sada NEPOSTOJECEM POSTU

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Telekom je generalno jeftiniji, ali ne uvek i veoma cesto Telenor moze da bude primetno povoljniji...
Sto se tice naplate korisnickog servisa, normalno je ocekivati da treba biti besplatan, ali fora je u tome sto Telekom, kao besplatan, ne moze da se dobije bez 5-10 minuta cekanja- u 4 ujutru, u 10 uvece, nebitno. A ne zove se korisnicki 10 puta dnevno (da l' sam ga ukupno 10 puta zvao za sve ove godine :) ) pa da je bitno koliko kosta.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Zaključana tema