Telenor prepolovio cene pripejda

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
tui profi
Banned
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2007. 18:25

Post od tui profi »

Ja, kao ekonomist racunah i racunah, i dodjoh do toga, da i dalje cu koristiti, pored postpejda, tarifni paket jedna cena sa tarifnim dodacima i onda stvarno mogu bez brige zvati svakog, u svako vreme, na bilo kojoj (cak i fiksnoj!) mrezi, po istoj ceni! Omiljen broj i megabajte za internet dodajem ovoj tarifi i ovu kombinaciju bih preporucio svima! 8) Ako uzmem "pricu" ili "posle 4", svaka uspostava veze je 2,9+PDV (3,422!) isto i cena sms poruke... To kao da u postpejdu uzmem "jednu cenu" za 150+PDV (177din) a ne dobijem ama bas nista!!! :P :o :shock: Jedino za mladez vidim neku fantaziju: tarifni paket poruke je super za mladez sa brzim prstima, to je pun pogodak: pripejd+jeftine poruke! 8) Cena SMS poruke je 1din+PDV, a ni prica nije bas bogzna kako skup (8,85 sa PDV!) to je stvarno super!!! 8) :D

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Ova fiksna nadoknada za zapoceti razgovor je stvarno smesna!!
Ali ipak mi je jeftinije da dodam sms-ove na neki od starih paketa, jer kada dodam 400 poruka, tada mi je sms oko 70-80 para, ispravite me ako gresim, a na paketu "poruke" je 1,20. Ipak je jeftinije, malo, al' jeftinije. Neka dozvole dodavanje tarifnih dodataka na nove pakete... to bi resilo problem.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

a kada bi dozvolili ubacivanje paketa na nove da li bi se naplaćivala uspostava veze kao tod telekoma ili pak ne? 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

tui profi
Banned

Post od tui profi »

mdenic85 napisao:Ova fiksna nadoknada za zapoceti razgovor je stvarno smesna!! Ali ipak mi je jeftinije da dodam sms-ove na neki od starih paketa, jer kada dodam 400 poruka, tada mi je sms oko 70-80 para, ispravite me ako gresim, a na paketu "poruke" je 1,20. Ipak je jeftinije, malo, al' jeftinije.
Jeste, jeftinije je, ali to je samo tarifni dodatak, a nije tarifni paket! Ako neko vec koristi neki pripejd paket, naravno da se ne isplati kupiti nijedan od novih paketa, :unsure: ja sam mislio da od ova tri nova paketa (prica, poruke i posle 4) poruke su naj! Jeste, sms je stvarno nesto skuplji, ali nemate rok od 30 dana i prilikom svake dopune automatski se produzava ista tarifa, tj. poruke po 1din+PDV! Sasvim sigurno ne moze se prikaciti na ove tarifne pakete jos i tarifni dodatak, pa nece valjda nijedan operater raditi bez profita... :P :dry: :lol: :D

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

kad ja tamo al' ono medjutim :smutny:
opet taj djavolak fixna naknada :chytry:
samo su prekomponovali cene
negde dodali negde oduzeli
sta bi sa onima koji jednako i pisu, i pricaju, i krstare netom, i ne gledaju koje doba dana je?

neko je na njih skroz zaboravio
ne verujem da se iko 100% moze uklopiti u ove nove pakete
a o ne mogucnosti dodataka i da ne pricam
jbg
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Sada bas gledam ove nove pakete, i sta ja znam... iz krajnjosti u krajnjost. Nije da nisu isplativi, nekad i veoma, ali (sada vec) stari paketi su bili izbalansiraniji. Dalje, imali su omiljeni broj i internet popust... Medjutim najveci problem je- ko jednom predje na nove, nema nazad...
Druga stvar- poruka od 3,5 dinara mnogo bode oci. Uspostava poziva i ne toliko, jer se ovakva varjanta isplati vec u drugom minutu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

batancev, pa za njih su vise price 1000/2000/..........,pa se uklapas sta ti odgovara,naravno sa svim svojim prednostima i manama!
D500&E71

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

loki13, i za to da im dam 1000+pdv ili ne daj boze 2000+pdv
pa na to nakalemi i dodatke i ode sve to nebu pod oblake :dry:
ne valja im to sinko nikako
taj im "avion" nikada nece "poleteti"

a najveci vic od svega je

Fiksna nadoknada za svaki započeti razgovor iznosi 2,9 dinara. Razgovori u tarifnom paketu PORUKE tarifiraju se prema broju utrošenih minuta. Cene su prikazane bez PDV-a.

POSLE 4

Fiksna nadoknada za svaki započeti razgovor iznosi 1,5 dinara. Razgovori u tarifnom paketu POSLE 4 tarifiraju se prema broju utrošenih minuta. Cene su prikazane bez PDV-a.

to vam je kao da silazimo sa konja na magarca.... :uhuh: :uhuh: :uhuh:
Remember, remember
The 5th of November

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

sve sam video i ne svidja mi se ali mi je oko zapalo za paket posle 4 .

to bih jedino uzeo ali me zanima , kako bi objasnili to tarifiranje prema broju utrosenih minuta ?

primer :

prvi razgovor - 1,39 min
drugi - 1,15 min

da li to znaci da ce oba razgovora da mi se racunaju kao 2 minuta ? sta mislite ? :shock:

pozdrav Vlada 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

@vlada1970 pa naravno da ce da se racunaju kao 2 minuta. Pretpostavljam da je dovoljno da predjes samo par sekundi u naredni minut i racunaju ti kao ceo potrosen minut :D
w810 + 8GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Tarifiranje po minutu je najveca glupost. Ako razgovaram minut i dve sekunde, mene ce razgovor da kosta preko 20 dinara(!). Bas zbog toga paket "poruke" je po meni promasaj, nije da je toliko los, ali nikakve posebne koristi necemo imati od ovog paketa. Moglo je to malo drugacije... E sada, prednost je sto je poruka uvek dinar, a da ne razmisljamo koliko cemo poruka da posaljemo ovog meseca...

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Da su barem na paketu "posle 4" poruke malo jeftinije u periodu slabog saobracaja (16h-8h), ovih 3,5 din. stvarno bodu oci, kao sto rece Lobachewsky,

tui profi
Banned

Post od tui profi »

Lobachewsky napisao: Bas zbog toga paket "poruke" je po meni promasaj, nije da je toliko los, ali nikakve posebne koristi necemo imati od ovog paketa. E sada, prednost je sto je poruka uvek dinar, a da ne razmisljamo koliko cemo poruka da posaljemo ovog meseca...
Nisi procitao moj post: tarifni paket poruke je super za mladez, sigurno nemas pojma kolko sms poruka salju dnevno, a tamo prolazi samo cimanje i poruke, kako bi mogli pricati u kaficu, diskacu,??? :P :lol: Inace, ako koristite neku "staru-novu" tarifu, sa tarifnim dodacima, onda prvo racunajte kako i za sta koristite fon (price, pricate van radnog vremena ili ev. saljete uglavnom poruke), pa tek onda predjite na neku od novih tarifa, jer kao sto rece na sajtu: povratka nema!!! :o A kod telekoma, mozes da menjas bilo kad tipi-toki-neti tarifu, uzmes paket koji Ti najvise odgovara! Ali necu sad da hvalim mt:s pripejd i postpejd pakete, da post ne bi ispao kao off... :oops: :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Pa i u Telenoru mozes da menjas ove nove tarife, mada bolje bi bilo da su stare i nove ravnopravne, a ne ovako... "Poruke" su promasaj u smislu nema niceg novog i povoljnijeg jer je sve to vec bilo i pre, samo mnogo fleksibilnije. Doduse ima i svojih prednosti, napisao vec gore, da se ne ponavljam.
btw. A kako bi to hvalio mt:s? Sa minutom razgovora od 15 dinara na tipi?

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

Lobachewsky, pa za mene je za svaku pohvalu NETI tarifa jer se moze registrovati pozivni nekog grada npr. 011 i sa njim pricati kao unutar mreze sto je super, i svaki 15. sms je free
a da ne pricam sto cena pada 40% posle 2 minuta sto znaci i za te fixne pozive

i cemu to "sta to ima da se hvali kod mts-a"
kao samo je telenor dobar i samo on ima dobre stvari
pa ne znam onda sta misle tih 60-70% korisnika koji koriste mts
hoces da kazes da i svi oni ne znaju sta je dobro za njih????
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

@batancev, ti si ovo postovao da bi se raspravljao... Bem mu, pa ako govorimo o paketu "poruke", spomenem "tipi" tarifu, a ne neti i toki... Valjda razumes o cemu ti pricam.
I te fore u smislu (ne citiram) "hoces da kazes da su 60-70% korisnika budale a vi pametni", prodaj nekom drugom... Broj korisnika ne znaci automatski da je taj operater i bolji, posebno ne kada je onaj drugi operater (telenor) manje od godinu dana u Srbiji.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

ama kakve to ima veze
koliko ja znam svi koji koriste 063/2 govore kako je mobtel/telenor oduvek bio bolji tako da taj dolazak telenora ne menja mnogo sto se toga tice
a da ne pricamo sto je tadasni mobtel bio prvi operater sto znaci da je njegov gubitak trzista utoliko tragicniji
problem je u tome sto ti za telenor navodis i vrline i mane
a za mts samo mane
i na kraju krajeva cemu sluzi forum ako ne za raspravu, civilizovanu razmenu misljenja :wink:
Remember, remember
The 5th of November

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Pojavio se jedan zanimljiv sajt

http://www.no1mobil.com/

ljuta bitka, laziraju se sajtovi, bice zanimljivo :lol:

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Hm, meni ovo lichi na fake, mada, obzirom da je ovo Srbija, mozda je i zvanichno...
Ako jeste, ima da bude cirkus :D
iPhone 4 16GB SIM Free

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako je ovo istina, onda me zivo zanima ko ce da koristi uopste njihove usluge. Pa ovo su totalno nerealne cene. Ubedljivo najvishe a trebalo bi da su najnize. Pa cime misle da privuku korisnike? Ovim stjupidnim reklamama?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori