VIP post-paid

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

VeNoM, prvi minut se zaokruzuje bez obzira da li je to u okviru besplatnih ili si vec prekoracio tj. potrosio te besplatne minute.
batancev, gde si nasao to za broj razgovora? :blinky: Ako je to stvarno tako onda je to glupo ali ono sto je najvaznije jeste da za malo para mozes relativno mnogo da razgovaras i konkurentni tako da, ja barem, ocekujem u skorije vreme korigovanje cena i eventualno prosirenje palete paketa kod druga 2 provajdera

Ripper
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 20:01
Kontakt:

Post od Ripper »

Kahm...pa broj razgovora zato što je svaki poziv minimalno minut :) Niko neće da ograničava broj poziva, ne brini... :roll:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja sam batancev-a razumeo malo drugacije. No ne bitno, vazno je da je pocelo :D U svakom slucaju cini mi se da su cene paketa i ono sto nude u paketima zanimljiviji nego kod konkurencije. Mozda se varam ali ja nisam cuo niti video da neko kod nekog provajdera za 150din+PDV dobija 60 min razgovora i 60 sms-ova

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Ja nisam nesto bas dubuko studirao ove cene ali n95 uz ovaj paket od 3000 din za 1 din zvuci bas primamljivo :o ili se ja varam?
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

korki pazi ovako:
ti telefon platis jedan dinar, i onda 2 godine placas svaki mesec 3.000 din. to ti se ispali jedino ako ti sad trosis kredit u iznosu od 3.000 din. meni se to neisplati.
meni je od ovih tarifa najbolja: postpaid 150.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Mene jos zanima kakav ce biti signal pri razgovoru?Da li ce moci da se dobije iz prve ili ce morati da se broj koji se zove okrece po nekoliko puta da bi se dobio,kao sto je bilo na pri-paidu ili su to ispravili? :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

batancev је потпуно у праву.

У оквиру претлате на Подстпејд 60, моћи ћеш имати максимум 60 позива у месецу (важи и за остале пакете пропорционално)! :dry: Лепо су израчунали да већина разговора траје испод минуте, па као "дајемо више бесплатних минута", а с друге стране постављена замка у виду тарифирања. :wacko: Биће оваца за шишање, нема сумње. Већ видим бомбастичну маркетинг кампању у којој ће се скривати (тј. ситним словима ће бити негде на дну) начин тарифирања, али ће се у први план гурати бесплатни минути/поруке, којих има више него код конкуренције.

Нека прича ко шта хоће, мт:с тренутно има најбољу понуду.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

bice isto kao i do sada
ne ide, ne ide, pa stane
naime ako neko koristi automatsko trazenje mreze na*ebo je jer npr ni sam bg nije pokriven vip-ovim signalom pa posto svaki prelaz sa vip-ove na mts mrezu nije simultan, veza se prekida pa tako minut po minut....
znaci u obzir dolazi samo rucni odabir mts-a iliti yug 03

@azimuth nije 150+pdv nego 250+pdv ;)
Remember, remember
The 5th of November

Sijamski_Mrmot
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Maj 2007. 13:24

Post od Sijamski_Mrmot »

@ Azimuth - kao sto batancev rece, nije 150 din nego 250 din 9+ PDV a za iste pare kod telenora imas paket sa 50 min + 50 sms ali sa tarifiranjem na sekundu :)

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Cekaj, cekaj, cekaj...ne razumem nesto.
Pisalo je gore da u okviru prvog minuta koliko god da pricas, racuna ti se kao da si pricao minut, a tek posle tog minuta zaokruzuje na sekunde.Ok to je ql, to je isto kao i na pre-paid-u.
Medjutim mene interesuje onaj deo gde pise da naplacuju povezivanje razgovora.
U kom smislu to naplacuju?
Sta ja placam npr.1000 din. onu tarifu i oni mi jos dodatno naplate na tu cifru i konekciju razgovora?!?!
Ako neko zna, neka razjasni...ja sam u totalnom zbunu :wacko: :wacko: :uhuh: :dry:

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Hvala kljun, znam ja da placam dve godine, i sada sam pod ugovorom ali mogu da ga raskinem kad hocu jer nisam uzeo tel, a prosecni racun mi je oko 2300 dinara plus pre-paid brojevi tako da mozda i vredi da placam jos 1000 din za n95!
Ali sacekacu da vidim ovo oko tarifiranja, sta se naplacuje, jer kao sto cebzab, kaze na tih 3300 dinara treba da mi dodaju jos, onda sigurno necu!

A sto se tice mreze kod mene je odlicna, samo treba da izaberes rucno mts i to ne diras, uvek dobijem iz prve!
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa ova tarifna ponuda je sasvim ok,jer kada se preracuna npre preko ove 325 tarife n70 kosta 1din i 24 meseca ugovor,tokom kojeg placas minimum 1180 din (1000 din + pdv),znaci da te je na kraju n70 skoro izasao kao da si ga kupio kod ovlascenog prodavca (u ct je 23.500 obican,a 24999 me)...
Takodje ovo je prvi put kod nas da se za neku srednju tarifu (od 1000-1500 din) dobijaju i telefoni vise-srednje klase za 1 dinar,sto je jako obecavajuce (i u odnosu na druga dva hohstaplera)...
E sad,sto se prvi minut i zaokruzuje na minut,pa ne moze sve biti sjajno i bajno....
D500&E71

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Nije tacno da minut razgovora kosta 2 din kao sto pise u dva teksta na pocetku teme, na vip-ovom sajtu pise da je cena 5,9 din (doduse sitnim slovima) nakon sto se iskoriste besplatni minuti. A uspostava veze je 1,9 din sto je za 1 din jeftinije od Telenora a poruka je takodje 1,9 din sto je opet jeftinije od Telenora :) Kako sam ja shvatio minut je isti za sve pakete a kod Telenora varira od 6,9 do 4,9.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

cebzab, uspostava veze se dodatno naplacuje. Sto znaci da bi ti potrosio tih 1500 minuta moras napraviti barem 200 poziva mesecno, sto kad se pomnozi sa 1.9 izadje dodatnih 400 din na pretplatu. Tako je kod svih operatera, i zato se dosta ljudi zali kako im je veci racun a oni nisu iskoristili besplatne minute. Jednostavno je nemoguce da stigne racun kolika je pretplata.
loki13 napisao:npre preko ove 325 tarife n70 kosta 1din i 24 meseca ugovor,tokom kojeg placas minimum 1180 din (1000 din + pdv),znaci da te je na kraju n70 skoro izasao kao da si ga kupio kod ovlascenog prodavca (u ct je 23.500 obican,a 24999 me)
Reci mi samo, kad vec tako racunas koliko te na kraju kosta taj telefon, jel ti koristis u te dve godine tu karticu za pricu ili ti samo stoji u fioci i skuplja prasinu. Jer ako koristis tu karticu, tvoja racunice nema veze sa mozgom! Telefon bi te toliko kostao samo ako karticu ne koristis a placas pretplatu svakog meseca.

PozZ

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

Koren,
ne razumem ovo?!?
uspostava se NE naplacuje!!! pogledaj bar jedan listing i sa malo matematike ces zakljuciti da se ne naplacuje.
::luv phonez::

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

a šta na sve to kažu radnici vip tj oparateri kako je njihvo vidjenje cele situacije.da li je neko zvao vip call centar i pitao za postpaid?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

-Prvo VIP postpaid ponuda je bolja od Telenorove postpaid ponude (necu reci i od Telekomove jer se to podrazumeva s obzirom da oni kopiraju Telenor).
-Drugo vi svi koji kukate za ono "prvi minut se zaokruzuje" mozete slobodno da napustite civilizaciju i da odete u planine da cuvate ovce jer ne pripadate civilizovanim ljudima. Civilizovani ljudi komuniciraju (to je proces koji traje) a ako se vama vecina razgovora svodi na manje od minuta, vama ne treba telefon uopste niti druge tekovine moderne civilizacije jer ste ocigledno zaostali (inteligentno bice ima sta da kaze). Te ponavljam idite u planine i cuvajte ovce.
-Trece ako ste mislili da je VIP dosao u Srbiju da deli milostinju, besplatne telefone i minute, veoma ste naivni i glupi ili zivite u nekom petom svetu izvan ovih prostora i vremena. VIP je ovde dosao da ZARADI!!! VIP je ovde dosao da naplacuje a ne da deli dzabe. :x

genijem
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2005. 22:50
:: Huawei P20 pro
:: iPhone 6 • HuaweiP10

Post od genijem »

Ja sam sinoc zvao korisnicki servis (CC) i rekli su mi da se uspostava veze ne naplacuje dok imate besplatne minute i da je cena od 250, 500, 1000 i 3000 cena sa PDV-om tako da nije za 325 minuta i 325 poruka 1180 nego 1000 dinara, sto ja smatram da je sasvim OK! A i zaokruzivanje prvog minta nije nista strasno jer prosecan poziv u Srbiji po istrazivanjima agencija traje 93.5 sekundi ili ti oko 1.5 minut!
8) 8) :? :? :| :| :wink: :wink: :P :P :shock: :shock: :wacko: :wacko:

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Aleksaboy napisao:Civilizovani ljudi komuniciraju (to je proces koji traje) a ako se vama vecina razgovora svodi na manje od minuta, vama ne treba telefon
Mi smo poslovini, nemamo vremena za caskanja od minut i duze. Koliko cu ja da pricam to tebe ne treba da brine, ali necu da mi neko naplacuje nesto sto nisam potrosio, ako samo pricao 15 sekundi posteno je da mi se naplati 15 sekundi a ne 60 sekundi.

Ako vec imam izbor, koristicu onog operatora koji ce mi naplatiti posteno tj. onoliko koliko sam potrosio.

Te mobtelove fore zaokruzivanje na minut pa na pola i sl. nece proci... moze i VIP to pokusati ali sada Telenor ima 30% trzisnog ucesca a mt:s 70%. Sto bi neko dozvolio da mu otimaju i naplacuju ono sto nije potrosio, ja prvi to necu dozvoliti tj. koristicu drugog operatora.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

djoxie, to mozda vazi za VIP, kod njih ne znam, ali za telenor znam jer ga najvise koristim i proverio sam u korisnickom servisu. Evo par citata:

Telenor postpaid:
Tarifiranje za obavljene razgovore pozivanjem iz Telenor mreže, vrši se prema efektivnom trajanju razgovora izraženom u sekundama. Za svaki započeti razgovor utvrđuje se fiksna naknada u iznosu od 1.35 ili 1.50 dinara.
----- LINK

Pro 400 koji koristim vec godinu dana:
Fiksna naknada za započeti razgovor iznosi 1.50 dinara.
-----LINK

Na moje pitanje da li se uspostava tarifira i u okviru besplatnih minuta od operatera sam dobio potvrdan odgovor.

Isto vazi i za mts, stim sto kod njih nisam zvao korisnicki servis pa necu 100% da se oslanjam samo na informacije koje pisu na sajtu:
BEL paketi
Uspostava veze tarifira se 1,90 dinara bez PDV-a,
------ LINK

Na mts-u koristim biznis tarifu u okviru ETC grupe u kojoj nemam besplatnih minuta, tako da mi se svaka uspostava svejedno naplacuje.

PozZ

Odgovori