Ogromna potrošnja mb i reklamacija u Vipu
ljudi pricate gluposti. ako telefon na isti nacin koristim godinu dana i nikada nisam presao 300mb od 325 a koristio sam i fb u market i net svaki dan. a onda za samo pola dana sam skine preko 300 mb a da ga nisam koristio znaci da nesto nije u redu. za30 min je uspeo a skine 60 mb a pre toga mu je trebalo 5 sati za samo 2 mb a tada sam koritio telefon.
Na MIUI Romovima bi trebalo da postoji "Data Monitor" koji bi trebalo da razdvaja GPRS od WiFi saobraćaja, i trebalo bi da može da se ograniči potrošnja. Da li u formi isključivanja daljeg korišćenja ili samo opomene dokle ste stigli, nisam proveravao jer ne korstim GPRS na ovom paketu koji ima samo 10MB u pretplati (a za ono nužno je i to dosta). Poseduje i apps monitor odeljak koji kontroliše u kom režimu (GPRS ili WiFI) će koje programe da pušta da imaju sinhronizaciju a koje ne. Na primer, kada imate malo MBu pretplati kao ja, važno vam je da se ne kače sve aplikacije zbog sinhronizacije nego samo one koje su vam važne, a ostale će to da odrade na WiFiju. Meni se desilo da mi je sinhrnozacija pojela sve MB za dan - dva, kada sam zaboravio da isklučim Data.
Ranije nije bio tako dobro upeglan program ali sad bi trebalo da jeste. Proverite da li negde može da se nađe i .apk formi jer ga na marketu nema, dok sa marketa može da se skine My Data Manager Free pa probajte.
PetarI, kada je Data isključen ništa ne može da povuče podatke, provereno 1000 puta
Na VIPu mi je iPhone, i kada je ugašen "Edge (Data)", veruj mi da ne može ništa da prođe, a ista stvar je i na mt:s-u (Android).
Ranije nije bio tako dobro upeglan program ali sad bi trebalo da jeste. Proverite da li negde može da se nađe i .apk formi jer ga na marketu nema, dok sa marketa može da se skine My Data Manager Free pa probajte.
PetarI, kada je Data isključen ništa ne može da povuče podatke, provereno 1000 puta

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Pa nismo se nekoliko dana "culi".U medjuvremenu sam produzio ugovor sa Vipom,i uzeo smart 1100.Skoro 18,5 sati price,malo li je.Poenta ovog posta je ta da dok sam stajao u redu,a bila je poprilicna guzva u jednoj od poslovnica u NS,slicne reklamacije na uvecanu potrosnju Mb.Tip ispred mene je drzao u ruci nekog Htc androida i rekao da mu je racun za noc uvecan,da bi dobio odgovor da mu racun vec iznosi oko 5500 din i da mu tel. i u tom momentu jede Mb.On sav istraumiran pokazuje da mu je telefon UGASEN dok vode razgovor...gledam,slusam i neverujem cemu prisustvujem.Ta razglabanja iz gornjih postova ocito ne drze vodu u potpunosti,tako vodite racuna ljubitelji tehnike...Neki problem definitivno postoji.Jedna od zadnjih Nokia 6303 je sa police sisla u moj dzep
.Ej 18,5 sati razgovora...

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Evo, da ne cuje zlo, ja cetvrti mesec na Vipu, nikakvih problema nemam. Doduse minimum 2x dnevno proverim stanje potrosenih Smartova, iPhone podesen da sve sam radi, potrosnja svaki mesec u megabajtima oko 170MB, 250 SMS, i jedno 500 minuta. Da li je moguce da su ljudi toliki retardi pa da ne znaju sta im uredjaji mogu napraviti? Odgovor je nazalost potvrdan! E sad, naravno da kradja svuda ima, ali ako jako pazis, mozes spreciti da ta kradja bude velika!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ne mislim da neko krade i tesko je nekog optuziti za kradju a nemati konkretne dokaze za to.Mi smo skloni da nase neznanje pripisemo kradjama,a sa takvim odnosom se mislim nazasluzeno okitio dosada mts.Sad smo dobili nove mogucnosti koje zelimo i mozemo da probamo i kada nesto ne stima...neko krade.Koliko vidim na potrosnju se zale iskljucivo vlasnici androida kupljenih u vipu.Mislim da zbog povoljnih paketa svi kupuju neke stvari kojima mozda i nisu dorasli,a stvar je trenutno in,pa sto ne bih i ja prevlacio prstom po ekranu,a cuju ja ugradio ovo,ja ugradio ono,treba ti to...i svi navale na besplatni andr.market.Pri tom nekazem da ne krenemo u raspravu da android nevalja.A tamo brdo aplikacija,naravno besplatnih.Ali nelezi vraze,razlika izmedju besplatnih i onih koje se placaju je ta da u se u besplatnim u pozadini vrte reklame,nad kojima nemate kontrolu,dok kod onih koje se placaju toga nema,pa mislim da je pametnije odmah nesto platiti nego se natenane kajati.Drugo,neko je vec ranije rekao da se konekcija kod vip-a nemoze apsolutno do kraja prekinuti,tada ja kao primer naveo i mtel i rekao da ce to verovatno doci i kod drugih nasih operatera...Nego dajem novu Nokiu 6303 i u zameni za wildfire s koji ja navukao podebeli racun. 

da mi se to desilo mesec dana po uzimanju telefona pa da i kazes/kazem da sam laik za android i da sam recimo ja kriv, ali ako se to desi posle vise od godinu dana koriscenja i da je na telefonu 400 dana konstantno bio ukljucem prenos podataka (osim kada sam bio u inostransvu)i da za tih 400 dana nikada nisam presao 300 od 325 Mb a cesto i ispod 200Mb onda se ne moze reci da sam laik. i odna odjednom 200 Mb za par sati, jedna sesija je trajala 30 minuta i skinutih 60 MB.
samo zelim da zanam sta je prouzrovalo toliku potrosnju i sta je skidano.
samo zelim da zanam sta je prouzrovalo toliku potrosnju i sta je skidano.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Pošto se povećao broj ljudi sa ovim problemom, ukoliko neko želi, neka popuni tabelu na https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... RmV6bUE6MQ sve podatke ćemo razmeniti da vidimo šta se to poklapa i šta možemo zajedno da uradimo kako se ovako nešto ne bi dogadjalo...
Polja nisu obavezna, vec cisto da sluzi za pregledno iznosenje problema.
Polja nisu obavezna, vec cisto da sluzi za pregledno iznosenje problema.
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Evo vec ide treca godina kako sam u vipu i stvarno nisam imao zamerki.
Kupih S2 pre mesec dana i kontam trosice vise neta. Naravno tako je i bilo.
Nema veze, kontrolisem stanje svaka 2 dana i sve ok. Na poslu wifi, kod kuce wifi. Proverim stanje 1 dan, 275 mb potroseno (od 325). Ok, nista idemo dalje. Posle 3 dana proverim stanje 325 potroseno + 700 DIN PREKO PRETPLATE!!!! ZNACI NEMOGUCE!!! Zovi operatere oni kao ne mogu da provere stanje nije im nesto u redu. Naredna 3 dana ne moze da se proveri stanje ni preko poruke. Danas u vip centru lik mi kaze da sam potrosio na net. KAKO?
Iskljuceni svi updateovi, ne koristim socijalne mreze. Jedina stvar je weather update na 3 sata. Posle surfa gasim explorer task managerom. Sestra mi se zalila da je i njoj preslo 250 din na wildfire koji koristi vec 1 godinu i nijednom joj se ovo nije desilo. Matori i on je presao 600 din i to kao na minute. Kad je proverio stanje danas zabezeknuo se.
Jos samo cekam kevin presek pa da padnem u nesvest.
Anyway, izvadio sam listing preko online racuna. 8:20 ujutru spavam ko top, skinuto 53 mb???? Na sta bre kad je sve pogaseno!?!?!? Evo i slika listinga.
http://i42.tinypic.com/mh3803.jpg
Mislim meni i nije mnogo tih 700 din kad vidim da je ljudima nabijalo i po 5-6-15 hiljada... ali opet necu da me neko pravi majmunom.
Postavio sam temu, admini obrisite slobodno.
Kupih S2 pre mesec dana i kontam trosice vise neta. Naravno tako je i bilo.
Nema veze, kontrolisem stanje svaka 2 dana i sve ok. Na poslu wifi, kod kuce wifi. Proverim stanje 1 dan, 275 mb potroseno (od 325). Ok, nista idemo dalje. Posle 3 dana proverim stanje 325 potroseno + 700 DIN PREKO PRETPLATE!!!! ZNACI NEMOGUCE!!! Zovi operatere oni kao ne mogu da provere stanje nije im nesto u redu. Naredna 3 dana ne moze da se proveri stanje ni preko poruke. Danas u vip centru lik mi kaze da sam potrosio na net. KAKO?
Iskljuceni svi updateovi, ne koristim socijalne mreze. Jedina stvar je weather update na 3 sata. Posle surfa gasim explorer task managerom. Sestra mi se zalila da je i njoj preslo 250 din na wildfire koji koristi vec 1 godinu i nijednom joj se ovo nije desilo. Matori i on je presao 600 din i to kao na minute. Kad je proverio stanje danas zabezeknuo se.
Jos samo cekam kevin presek pa da padnem u nesvest.
Anyway, izvadio sam listing preko online racuna. 8:20 ujutru spavam ko top, skinuto 53 mb???? Na sta bre kad je sve pogaseno!?!?!? Evo i slika listinga.
http://i42.tinypic.com/mh3803.jpg
Mislim meni i nije mnogo tih 700 din kad vidim da je ljudima nabijalo i po 5-6-15 hiljada... ali opet necu da me neko pravi majmunom.
Postavio sam temu, admini obrisite slobodno.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
jednom je neko napisao jednu stvar koja može da bude veoma tačna.hotspot je odmah ispod wifia.možda se greškom to uključilo.kod SE izadje ikonica u gornjem leovm uglu kod samsunga ne znam kako je.ali jedna stvar koja može da bude zeznuta je da mob u jutarnjim časovima 8-9-10 u 3g varijanti kod vipa ima protok 700kbsa.proverio sam na speedtestu androidu.neka ostane na HS jedno 10min pa vlasnik ima baš da se obraduje.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
Jorda možda je bilo nevreme pa se apdejtovao malo više.
šalu na stranu ne branim ja njih nego samo pišem da čovek mora da vodi računa.ne verujem ni jednom OSu po pitanju gprsa.čak je i n8 volela sama od sebe po nekada da se uključi...dok se nije našao program koji je radio u pozadini...
šalu na stranu ne branim ja njih nego samo pišem da čovek mora da vodi računa.ne verujem ni jednom OSu po pitanju gprsa.čak je i n8 volela sama od sebe po nekada da se uključi...dok se nije našao program koji je radio u pozadini...
pozdrav svima,prvi post,mukom nateran....elem,ugovor u vipu mi je istekao 12og i to tako stoji cekam neke pare da uzmem samsung note,14og sam proverio racun imao sam 900din preko ,ostalo mi minuta i 50mb-a,na tarifi sam 900. veceras,17og proveravam ,zaduzenje 9000!!!
sms 900
minuti 850
mb900
cenim da je to ta ista fora ,da li je moguce da za par citanja blica i i 2-3spota toliko sasrcu,za 1h koriscenja?
jel neko ima pomaka sa ovim,sta ce se desiti sa onim linkom gde pisemo sto je neko postavio u tekstu?
taman sam mislio da produim u vipu na 2000 tarifu ,da ne brinem ni oko mms in poziva ni mb,a sad kad sam ovo video,nisam pametan
sms 900
minuti 850
mb900
cenim da je to ta ista fora ,da li je moguce da za par citanja blica i i 2-3spota toliko sasrcu,za 1h koriscenja?
jel neko ima pomaka sa ovim,sta ce se desiti sa onim linkom gde pisemo sto je neko postavio u tekstu?
taman sam mislio da produim u vipu na 2000 tarifu ,da ne brinem ni oko mms in poziva ni mb,a sad kad sam ovo video,nisam pametan
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
nismo megabajti su veoma skupi kada izadjes iz ono dž dela.1mb je oko 60din a možda i malo više.2-3 spota su preko 20mb pa ti vidi.a vip ima kada sam merio oko 650kilobajta ne kilobita u sekundi tako da sam izračunaj koliko može da se skine za 1h...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
AquaZX, a sta se to onda njima isplati?
VeNoM, to je 20-30 MB za mali spotic, cca 2 min, ako je veci, racunaj vise, 3 spota moze da bude i 150 MB.
Inace ja u Smart 1100 tarifi, da ne cuje zlo, nikad nisma jos probio potrosnju, imam oko 500 minuta potrosnje, 250 SMS i oko 150 MB.
VeNoM, to je 20-30 MB za mali spotic, cca 2 min, ako je veci, racunaj vise, 3 spota moze da bude i 150 MB.
Inace ja u Smart 1100 tarifi, da ne cuje zlo, nikad nisma jos probio potrosnju, imam oko 500 minuta potrosnje, 250 SMS i oko 150 MB.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!