Usluge iz snova

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

apu, sve je to lepo samo si se malo zeznuo za neke stvari - ne koristi se 8787 već 8585 na koji se šalje zahtev i 8989 na koji se vraća poruka sa četvorocifrenim mPIN brojem. Moguće je da prepaid dopunjava sam sebe ili drugi broj na prepaid-u, potrebno je imati potpisan ugovor između banke u kojoj je tekući račun i MTS-a, a maksimalni dnevni odnosno mesečni limit ide i do 60.000 dinara.
Po prijemu Vaše poruke i posle kontrole stanja na Vašem bankovnom računu, dobićete SMS sledećeg sadržaja:

mPin=XXXX Iznos=1000DIN
Za potvrdu zamenite prethodna
4 znaka X Vasim mPINom
(edit ili forward ove poruke)
i posaljite na 8989.
TID=10000000001111

U poruci je sadržan TID (transaction ID), koji predstavlja jedinstveni identifikacioni broj transakcije.

Da biste potvrdili izvršenje transakcije, u narednih sedam minuta, treba da pomoću opcije Edit ili Forward, u dobijenoj SMS poruci na definisanom mestu umesto XXXX unesete svoj mPIN - identifikacioni broj koji ste dobili prilikom registracije i vratite je na broj 8989.
U slučaju da ne želite da se transakcija izvrši, dovoljno je da na dobijenu SMS poruku ne odgovorite.

Nakon slanja SMS poruke sa pravilno unešenim mPIN-om, naznačen iznos će biti prebačen sa Vašeg bankovnog računa na prepaid kredit traženog broja. O uspehu izvršenja transakcije bićete obavešteni SMS porukom.
Sve o ovome na mt:s sajtu.

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

definitivno se nismo razumeli Miskoni...ti pricas o ovome sto je vec receno na prethodnoj strani
vlajche napisao: To je extra stvar, moj cale to koristi. Ide ovako, ukucas samo iznos u dinarima (recimo ukucas samo 250) i posaljes na 8585, odmah ti stigne poruka koju treba da vratis na broj sa koga je stigla (8989) i da zamenis xxxx u toj poruci sa pin-om koji si dobio od telekoma kad si aktivirao uslugu. I kredit se odmah dopuni a ti dobijes potvrdnu poruku o tome i odmah ti sa tekuceg racuna skinu taj iznos.
Isto tako mozes da uplatis kredit bilo kome ko je 064 (za 065 nisam siguran) samo ukucas iznos pa razmak pa br tel (npr: 250 0641234567).
I mnogo je dobro, cim zafali kredita kazem caletu i on dopuni ili mu samo pustim poruku ako nisam kuci, vise se uopste ne cimam oko toga 8)

a ja o usluzi koja je krenula od 01.09.2006. i cak mislim da nisu stigli da update-uju site mt:s

BTW probaj ovo sto sam ja napisao i videces da nisi skontao kako treba...ne zaduzuju me preko racuna u banci vec moj post-paid broj (racun koji stize prvog u mesecu)
uspeo sam da dopunim devojci kredit pa ono...ne verujem da je forica...ne bi oni cascavali a da mi ne skinu nekako te pare :D

sorry na ovolikom quote-ovanju ali ne mogu da trazim sustinu posta u 00h jako sam umoran :D :blinky:

JESTE 8787 :D

veseli p0z
@pu

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

pa to postoji na 63 vec vekovima... :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

apu, sorry, to je već nešto drugo, nisam znao da su i tu uslugu pustli, pogotovo što ništa ne piše na sajtu. Nije ni to loše, ne moraš da potpisuješ nikakav ugovor. Prva varijanta ide na teret tekućeg, ova druga na teret telefonskog računa...

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od apu »

akki znam da postoji vekovima na 63 ali je novost na 64 pa "k'o rek'o da razglasimo" :D :D

a postoji i opcija da proverite ocene u skoli putem sms-a (ne znam da li moze u svim skolama ali za jednu O.Š. u Zrenjaninu znam )
poosalje se JMBG ucenika i neki PIN i dobije se virtualni dnevnik
veseli p0z
@pu

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

pa gde je tu privatnost?! :o ..... s obzirom da se kod nas JMBG ne krije ...

poz...

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od apu »

b_udder pa ima privatnosti jer samo roditelji dobiju PIN, e sad ako klinja ne uci onda je :shock: :smutny:
veseli p0z
@pu

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

apu, e to je vec ok :D ..... mozda to bude dobar motiv za ucenje :P

pozdrav...

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ova usluga dopune kredita skidanjem sa tekućeg računa već dugo postoji (skoro dve godine), a dopunjavanje kredita sa PostPaid broja je krenulo tek od 1. septembra.
Ghost

Odgovori