MNP - Mobile Number Portability

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

2028 ako sam dobro sracuno punim 50 leta nadam e da cu do tada imati ovu uslugu, ako ne onda u nekom od krugova pakla su to vec sigurno uveli i koriste za razgovore sa samim braticom djavolem a posto su mi tri zadnja broja 666 ja cu se savrseno uklopiti :D

namerno sam ovo nalupo ovo jer ova teme nema vise nikakvog smisla sta vise ide samo na stetu forumu i njjegovom opterecenju gomilom spama

ovo treba zakljucati tj izbrisati da niko zivi na netu nevidi kakva smo mi jadna i usrana zemlja

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Uvek ali uvek je u Srbiji tesko bilo sta promeniti. Kod nas svi koce promene i boje se promena.

Da li je to zbog naseg karaktera ili ne znam ni ja cega, ali izgleda da mi svaku promenu smatramo kao kaznu. Isto se, cini mi se, to odnosi i na MNP.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Nemoj tako sigi. Nadam se da će ova tema biti vrlo aktuelna za par meseci i da će se naveliko pisati o MNP-u i mogućnostima koje on pruža. I ja sam revoltiran što smo mi poslednja rupa u celoj Evropi koja ovo nema i što se s tim još više odlaže ali... Samo razmišljaj pozitivno pa ćemo čavrljati više o tome od marta meseca. 8)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

sigi, nemoj da si tako negativan, bice MNP, moraaaaaa :cry:

Verujem da ce biti samo je ptanje kad bude to aktuelnoj vlasti odgovaralo zbog prodaje izvesnog operatera :roll:
and justice for all...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Kako beše za prelazak postpejd-pripejd? Piše li nešto o tome u pravilniku?

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

ma ljudi svaka vama cast na optimizmu oko svega ovog a i uopste, ali bre vidite da ma koliko bili optimisticni da oni to guse , uostalom ako nas nespasi veliki brazilac onda mislim da niko nece :(

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Ili još veći brat iz Rusije. :P
Ma doći će sve na svoje mesto. Hvala Bogu pa nas i EU pritiska da se dovedemo u red kako bismo imali neke šanse za priključenje. Vlada je popustila sa akcizama na gorivo, popustiće i za MNP. Hvala EU! :oops:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Popoustili su sa akcizama?

Lepo rece Aleksaboy, morace zbog EU, ne bi oni to zbog nas, nikako :lol:
and justice for all...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

U praksi je uvek dokazano da smo mi loše gazde sami sebi. Kada se pomisli na državnu firmu, odmah se vezuju asocijacije tipa: korupcija, rasipništvo, veze i vezice, neposlovnost, nepismeni rođaci i prijatelji na šefovskim mestima itd. Sve ono najgore... Slične asocijacije važe i za državu. Zato sam ja za privatizaciju, liberalizaciju, otvorenost i fer poslovanje. MNP je ključ toga i nema nama prosperiteta bez toga.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Aleksaboy napisao:Ili još veći brat iz Rusije. :P
Ma doći će sve na svoje mesto. Hvala Bogu pa nas i EU pritiska da se dovedemo u red kako bismo imali neke šanse za priključenje. Vlada je popustila sa akcizama na gorivo, popustiće i za MNP. Hvala EU! :oops:
Nisam u toku.Kada su odlucili da vrate akcize?Nesto se pisalo o tome da ce se akcize izjednaciti ali na stetu potrosaca.(da se povecaju akcize za domace gorivo i tako izjednace sa uvoznim i zadovolji EU).Mislim da ce MNP opet kasniti.Kod nas sve ide kilavo.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Tako je, gorivo ce da poskupi jos :( Majke im ga spalim monopolisticke.... A ima toliko nacina da drzava uzme pare i to na finjaka da to nije normalno - jedini problem, treba nesto uloziti i raditi, a to se nasoj gospodi ne svidja. Svi bi da nista ne rade i imaju 2000€ mesecno. E pa nece da moze.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Pa vidiš kako može. Kad si vlast, sve može, dok te ne oteraju.

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Nov 2009. 21:52

Post od cbv »

Ja sam vrlo skeptican sto se MNP-a tice. Drzava to pametno koristi,za svoj tj.racun pojedinaca... Nema vajde ni od Unije,u nju smo trebali dok smo jos i nesto vredeli,sad je dzaba,i oni bi se okoristili o nas...

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Od marta prenošenje mobilnog broja

Post od evolution »

Od marta prenošenje mobilnog broja

Republička agencija za telekomunikacije RATEL biće spremna u prvoj nedelji marta da počne sa procesom prenosivosti broja mobilnog telefona.

- Nakon toga kreću testiranja pa, što se operatora tiče, očekujemo da do marta profunkcioniše prenosivost - rekao je Milan Janković iz Ratel-a.

Ministarka telekomunikacija Jasna Matić istakla je da se Srbija pre tačno 145 godina učlanila u međunarodnu uniju za telekomunikacije i da je danas godišnjica tog učlanjenja.

Ona se osvrnula na problem opreme bezbednosnih službi u okviru "Telekoma", rekavši da budući kupci ove kompanije nisu zainteresovani da budu u vezi sa tim sistemom kao i da ceo sistem treba da se osamostali, ali da ne zna kolika je vrednost te opreme.

Inače, Telenor je počeo komercijalno pružanje usluge fiksne telefonije, ali će građani morati da sačekaju na ovu uslugu još dva do tri meseca.

Izvor: Blic
iPhone 6 Plus

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Aj da vidimo i to čudo, konačno. :oops:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Zanima me šta će to operateri nuditi korisnicima koji se odluče da pređu kod njih. To jedva čekam da vidim. Biće tu prave borbe a i očekujem razne popuste i promocije. :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Napokon!! Samo da nesto ne iskrsne opet :roll:

Taman mi u septembru istice ugovorna obaveza kod telenora pa posle ko zna mozda vip, mts (mada sumljam) ili ako norvezani nesto zanimljivo ponude ponude ostanem kod njih.
Racun za mobilni mi je oko 3K tako da bi trebalo nesto lepo da mi ponude ili odoh pa makar na 6 meseci kod austrijanaca :lol:
and justice for all...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Dream Weaver, jesi li siguran? :) Pogledaj austrijanske "Smart" tarife. I ja bih voleo kad bi bilo popusta/povoljnosti za prelazak. Doduše ja sam još godinu dana vezan za mt:s, ali do tada će se, valjda, iskristalisati stvari vezane za MNP.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Re: Od marta prenošenje mobilnog broja

Post od vlada1970 »

evolution napisao:Ministarka telekomunikacija Jasna Matić istakla je da se Srbija pre tačno 145 godina učlanila u međunarodnu uniju za telekomunikacije i da je danas godišnjica tog učlanjenja.
Znaci stvarno bi onda bio red da u ovoj godini i dobijemo MNP. :D
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Ljudi, da li ima nekih vesti vezano za MNP? Prethodno je rečeno da će aktivno krenuti početkom marta, ali već dugo nema nikakvih vesti o tome. Jesu li krenula testiranja? Da li je mart konačan rok?

Odgovori