Vip - Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Re: Vip - Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

Post od deana »

I ja ću uzeti mts 50 % popust, ali mi žao starog broja .

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Ovako. Posle razgovora sa CC otisao sam ponovo u poslovnicu i dobio papir za raskid. Potpisao i za mesec dana ce biti ugasen. Zasto sam morao da zovem CC ili oni mene-nemam pojma. Izvadila devojka papir koji je vec imala kod sebe i to je to.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja ne odustajem od mog broja. Ne želim da ga izgubim. Ali ću definitivno preći u mts čim pre. Uskoro ću do Vip-a da vidim kakva je procedura za prenos broja, da li kod njih to radim ili kod mts-a, kako je do sada i bilo. Danas mi je net očajan. Nikako da se mrdne sa edge, a i većinu vremena prosto nemam nikakav protok. Nemoguće je čak i novine prelistati.
Da li oni mogu nekako to da rade pojedinim korisnicima, kao neka vrsta "kazne" zbog nekih ugašenih brojeva, ne znam, ali ja ovo ne mogu da podnesem.
Inače, nisu mi poslali nikakav sms, ali su me ugasili juče ujutru tj bio je ugašen taj drugi broj kada sam oči otvorio.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Mene jos maltertiraju svojim neznanjem. Niko ne zna da mi kaze koji je prvi korak :zahtev za raskid ugovora ili zahtev za prenos broja? I kome? A do 30.04. Je rok za podnosenje zahteva.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

mrkixxx napisao:koji je prvi korak :zahtev za raskid ugovora ili zahtev za prenos broja? I kome?.
Za prenos broja još uvek nema pouzdane informacije.

Za raskid, proveren put je, prvo poslovnica, potpisujes opšti zahtev za raskid, potom te kontakiraju iz KC, i ako ostaneš pri odluci javljaju ti kad ti prestaje važenje ugovora.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Vip - Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

Post od mrkixxx »

Moj je broj 063 i ako raskinem ugovor bez prenosa vracaju ga u telenor kao slobodni broj. A prenos ne mogu da izvedem sve dok sam pod ugovorom. tu je caka. Najlakse bi bilo kad bio bio izvorno vip, tad bi se sa lakocom prebacio na njihov pripejd i cao.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

mrkixxx napisao:Moj je broj 063 i ako raskinem ugovor bez prenosa vracaju ga u telenor kao slobodni broj.
i ja imam istu situaciju, bio sam do telenora, i oni su mi rekli da ce mi broj biti vracen bez problema. doduse na postpaid, jer sam za to i pitao...

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Cekaj, podneo si zahtev za raskid i nista dalje? Prenos na stand by?

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

podneo sam i cekam da me pozovu ovi iz KC. sa njima cu da vidim za prenos, a ako ne budu hteli da odobre prenos (u sta sumnjam da mogu), svakako ce broj vratiti telenoru, koji ce mi ga dati opet.

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

deana napisao:I ja ću uzeti mts 50 % popust, ali mi žao starog broja .
Ne žali ga , jedan je život.;-)
Azimuth napisao:Danas mi je net očajan. Nikako da se mrdne sa edge, a i većinu vremena prosto nemam nikakav protok. Nemoguće je čak i novine prelistati.
Da li oni mogu nekako to da rade pojedinim korisnicima, kao neka vrsta "kazne" zbog nekih ugašenih brojeva, ne znam, ali ja ovo ne mogu da podnesem.
Meni je radio vip net ...tu i tamo zakoci ,ali na hspa+ je uvek konektovan. Da li te kaznjavaju ko će mu ga znati... samo jedva čekam da odem sa vipa...da vidiš samo koliko su sa MTEL 068 ljubazni i profesionalni .. za uskrs su mi sve probleme resili u roku od nekoliko sati ..ja ostao zapanjen... ovoj zemlji treba jos operaterac;-) ;-)
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sre, 23. Apr 2014. 23:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj pisati dva posta zaredom u roku od 5 minuta, koristi opciju izmeni. Nikada ne citiraj ceo post, posebno ako je dugacak, citiraj samo onaj deo na koji odgovaras zbog preglednosti foruma.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Elem, malocas bio u poslovnici, i sad sam u dilemi sta da radim. Da dobijem, ne mogu nista previse, ali mozda mogu da izgubim sto ne zelim. Oni mi nude da predjem na Smart 700, i da zadrzim duple Smartove, uz sve ono sto dobijam sa novim paketima. Jedino ne znam koliko cu da izgubim sa novim tarifiranjem. Uglavnom, prosecna duzina razgovora kad zovem mi je vise od 60 sec
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa ako ti je prosek više od 60 sekundi onda ti je to ok. Po kojoj ceni dobijaš taj paket?
Za vas koji bi da prenesete broj. Bio sam danas, u poslovnici sam dobio informaciju da je prenos nemoguć ukoliko ste pod ugovornom obavezom. Nije do Vip-a nego do RATEL-a, jer oni ne poznaju prenos dok je broj pod ugovornom obavezom. Jedini put, barem prema onome sto mi je rečeno, jeste da se broj ugasi i tada se istog momenta vraća matičnoj mreži. E sad, informacija iz mts-a je da broj ostaje zaglavljen u sistemu i da on (radnik iz poslovnice sa kojim sam pričao) ne zna kada i da li će uopste nekada biti pušten taj broj u prodaju. Ako bi i bio pušten, tada bi bio pripejd pa tek onda da se pređe na postpejd. Za Telenor nemam informaciju.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

Azimuth napisao: Za Telenor nemam informaciju.
U telenoru su mi rekli da nije nikakav problem da mi se broj ponovo dodeli kada ga VIP vrati. Inače, po pitanju prenosa broja u opticaju su razne priče i informacije... Postoji i neka priča da broj tokom ovog obaveznog poslednjeg obračunskog perioda više nije pod obavezom, te da je prenos moguć. Na drugom forumu sam čitao da je momak čak dobio i sms od VIPa u kome ga obaveštavaju da podnese zahtev za prenos najkasnije 7 dana pre prestanka važenja ugovora. Sve je dosta nejasno, a nisam čuo još da je neko i probao da prenese broj.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ovde lud zbunjenog. Kako sam onda podeneo zahtev za prenos broja u poslovnici?
Poslednja izmena od Baraba u Čet, 24. Apr 2014. 10:53, izmenjeno 1 put ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislim da to ni oni ne znaju. Evo od jutros mi se niko ne javlja u korisničkom.
I sinoć sam na mišiće imao net. Užas.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Re: Одг: Vip - Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

Post od Baraba »

Meni su se javili, zvao sam ih zbog:
Slika

Ugasili su jutros, sinoc sam potrosio skoro 1GB. Ok je sto gase da se ne naduva racun. Ali imam 3GB dodatnih plus 700MB u paketu. Aktivirali su brzo. Sistem ce ubuduce prepoznati moju potrebu i nece gasiti...
Usput pitam sta je sa mojim zahtevom. Kaze da vidi u sistemu i da ce me uskoro kontaktirati. Veoma su ljubazni, mozda i previse, sto mi se sviđa.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Baraba, koliko si probio? Da li ce ti to sto si probio obracunati retroaktivno kao neki tarifni dodatak (praksa mts-a dok nisu uveli neogranicen net) ili ces sve morati da platis po punoj ceni sirovog megabajta?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam probio ništa, tek sam na 1,5GB, imam 700MB u paketu + 3GB dodatak (prvo se troši dodatak od 3GB, zatim 700MB). Ali sam za noć svukao oko 500-600MB u cugu. Sve je ok, lepo što gase da se ne naduva račun.

Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Baraba, to si trebao domah da regulises. Mene su sasekli sredinom prvog mseca kako sam presao u Vip, ali zbog razgovora, imao sam tih dana stvarno nesto nenormalno mnogo price. I samo u momentu sasekli. Pa su mi u CC rekli da odem u prvu poslovnicu i da potpisem zahtev da se limit pomeri na nekih, ako se ne varam, 3000din preko pretplate.

Inace, vi koji imate net ste srecni ljudi, ja retko kada uopste i da imam net. Problematicna su mi tri dela NS-a. Grbavica, stara Detelinara i Pezos tamo oko Tekija. Malopre sam pricao sa nekim likom iz CC, kaze mi da rade na mrezi, reko brale al ste ga izmajstorisali, svaka cast.
I jos jednom mi je potvrdio ovo za prenos broja i RATEL. Dakle, RATEL zateze jer ne poznaju prenos tokom ugovorne obaveze. Sa druge strane, Vip ne dozvoljava da se raskine ugovorna obaveza i ostane na postpejdu, a onda odmah i da se podnese zahtev za prenos broja. Oni uslovljavaju prelaskom na pripejd pa onda jos 3 meseca moras biti u mrezi bla bla.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ja sam 4 puta podnosio zahtev da mi pomere ogranicenje za potrosnju neta, ali me i dalje gase na 150-200 MB. Tako je od 1. dana kako sam produzio ugovor i uzeo dodatak od 3GB.

Odgovori