Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 22. Dec 2006. 13:46
:: Nokia E7

Post od milanovic986 »

Nema sanse da to brzo prodaju, a ogormno je ulaganje. Na primer, Nokia C3, X2 i jos neki modeli, su u ponudi samo dva-tri dana, odmah se raspordaju. Tu se isplati ulaganje u startu.
NOKIA E7 User

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

pa isplati se bas iz toga sto su to budzetski telefoni,tj sto narod zeli za male pare :oops: :oops: a taj IP4 je skup ko da je od zlata pravljen!!! zamisli 50000 komada,pih...djubradi :o

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Opet da ponovim nece amer nista otprilike,oni idu uvek na sigurno i nista me necudi ni ovi uslovi samo mislim da nema sanse da se toliko komada prodaju u Srbiji.
Poslednja izmena od Deksi u Sub, 23. Okt 2010. 21:56, izmenjeno 3 puta ukupno.

komsijakaraburma
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 22:13

Post od komsijakaraburma »

Samo da premestim post koji sam napisao pre par dana na pravu temu :)

Bas sam juce bio u Uscu, i prolazim pored nove Telenorove radnje... Bas mocno izgleda onako na prvi pogled!

Posle sam pronasao na njihovom sajtu da se tu dele i neki pokloncici za odredjen broj novih korisnika, a bice i neki DJ event, tj. takmicenje u komponovanju, i najbolji dobija HTC Wildfire. Lepo od njih...

http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... u-TC-Usce/

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma gde ne mogu da prodaju 50k iPhonova ljudi? Prodace ih za max 2 dana, potpisujem. Samo u BG ce da ode 30000, u NS jos jedno 8000, a ostalo se lako da rasporediti... Pitanje je za koje ih pare daje Apple, i koja je rachunica nashih operatera. Ne mogu da ga prodaju za vishe od 650 i gotovo, a to se njima verovatno ne svidja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Nema sanse da prodaju toliko u kratkom roku,ne verujem da ce kod nas da daju uz najskuplje tarife telefon za 200-300 dolara kao napolju,bice minimum 30k a o srednjim tarifama i da ne govorim...Ne isplati se Telenoru a i ostalima to...

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

Najpovoljniji bi bio preko paket Kombinuj 2000 i 4000 i Prenesi 950 i 1850, samo sto tih korsisnika ima relativno malo. A preko ovih nizih paketa bi bio preskup, tako da...
NOKIA E7 User

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne isplati im se zato što su glupi i pohlepni. Kako se operaterima u ostalim zemljama isplati? 'Ajde da malo špekulišemo - pre par meseci se na netu pojavila informacija da delovi odnosno izrada jednog komada u fabrici košta 180$ (pričam o jeftinijem modelu 16GB). Verujem da je sada posle ovoliko vremena spala na možda 120-150 ali neka bude 150$. Isporuka može biti +5%, Appleu + 50$, i tu smo već na cifri koliko košta u Americi u Apple Shopu, ili kod AT&Ta (što mu dođe skoro isto). Iz nekog razloga 200$ kad se prevede u evre ispada 200e ( :disgust: ali tako je) i operater bi mogao da uzme još 50e da hoće, ali neće nego je i 650e malo a za tu cifru ne može toliko komada da se proda. Uvek postoji klijentela i za 1500e, i za 1000, i za 500, kao i oni koji ga ne bi uzeli ni za 100, ali 550+ uz 24-oro mesečni ugovor na višim tarifama...... I u tom smislu im je dobra procena a na osnovu broja prodatih Desire, HD2 i ostalih "jačih" modela. Ali kako pregovarati o ceni sa firmom koja se toliko štekuje da ima je rizik ako nabave više od 10 primeraka iako je u startu interesovanje bilo za minimum 100 komada, to se razgrabi za 2 dana i onda se dovijajju da nabave još 3 - 4 komada (zovu poslovnice po celoj Srbiji za slučaj da je u nekoj ostako koji komad)?!?!?!?!
Ponavljam, pomenute cifre su moja vrlo gruba procena, ali mislim da se u praksi to ne razlikuje mnogo, a i da se razlikuje još mnooogo prostora za amortizaciju ostaje.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

U pravu si za ovo sto si rekao. Stvarna vrednost tog telefona plus troskovi uvoza je daleko ispod te cene po kojoj bi oni prodavali. Preko postpaid paketa, svi telefoni, na kraju, budu skuplji za odredjeni iznos, tako da je to samo prividno povoljno (dobija se na rate, prakticno).
NOKIA E7 User

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

To jeste,napolju uz najjace pakete daju skupe telefone za dzabe,a kod nas uz iste pakete kostaju po 25-30k,sto je cifra za koju ih oni nabave na veliko,tako da se njima vise isplati da uzmes telefon uz najveci paket...Mislim da ce 4 tesko doci zato sto apple trazi mnogo para po telefonu,a ovima se ne isplati jel bi morali da deru sa cenom uz ugovor,a o kojoj cifri po telefonu je rec bas bih voleo da znam :)

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

U svakom slucaju, mbilni operateri nisu na gubitku, vec imaju debeli profit. Malo ih muci to sto je slaba naplata i ima mnogo tuzbi, jer mnogi uzimaju telefone i ne placaju.
NOKIA E7 User

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja znam trojicu koji su pre tri godine uzeli telefone u mts,placali malo i prestali.Racuni su im dolazili i preko 10.000 i sad oni im ugasili brojeve i tu se stalo nikakve tuzbe niti bilo sta.Mislim da je od operatera mts najvise na taj nacin ostecen.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

Znam i ja par ljudi koji su to uradili,mada ne verujem da ce ovi to da zaborave,jer ako je tako onda smo mi koji placamo budale...

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

Pricao mi jedan covek sto radi u Sudu da ima enormno mnogo tuzbi zbog toga, ali i da operateri placaju advokate i da tuze one sto duguju. Nikad nisam ni sumnjao da bi se odrekli tolikih para.
NOKIA E7 User

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma mnogo ih je prevarilo ja sam u Telenoru prvi ugovor sa telefonom sklopio decembra 2006 i u redu cekao 4 sata i tada je mogao telefon da uzme svako ko je imao licnu kartu,samo posle par meseci poceli su onu proveru sa kreditnim biroom.Vip je prosao slicno a mts najgore neznam dali oni i dan danas vrse tu kreditnu proveru novih korisnika.

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

Ja sam preko Telenora sklopio ugovor za postpaid i uzeo telefon preko interneta, a kada sam hteo i u VIP-u da uradim isto, u njihovoj poslovnici, nisu mi dali jer nisam u radnom odnosu.
NOKIA E7 User

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

Vip je najgori sto se toga tice,dok kod Telenora mozes da se provuces,ili ako ne uzmes samo karticu pa posle par placenih racuna nece ni da te proveravaju :)

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

Ja sam u Telenoru, presao sa prepaida na postpaid. Odmah su mi ukljucili i servis rominga (ioak osam cuo da se palca neki depozit za nove korisnike).
NOKIA E7 User

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Telenor ti odmah svako uslugu obezbedi,dobro korisniku a dobro i njima jer zaradjuju vise.Pripeid korisnici mts-a muku muce sa podesavanjima za gprs i mms.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Evo kako je kod mts-a ima četri načina.

1.Automatsko podešavanje

Podešavanje za uslugu prenosa podataka, kao i za MMS, dobićete automatski, nakon prvog ubacivanja SIM kartice i uključenja mobilnog telefona. Ovo važi za većinu mobilnih telefona na tržištu Republike Srbije.

2.Slanjem SMS poruke

Parametre za korišćenje usluge prenosa podataka možete dobiti i slanjem SMS poruke sa tekstom WAP na broj 4777.

Ukoliko želite da u isto vreme dobijete podešavanja za usluge: 3G, MMS i prenos podataka, možete da pošaljete poruku sa tekstom ALL na broj 4777.

3.Slanjem zahteva iz USSD menija

Podešavanja za svoj telefon možete da dobijete i slanjem zahteva iz USSD menija.

Ukoliko ste postpaid korisnik, da biste pristupili ovom meniju, potrebno je da unesete kod *797# i nakon toga pritisnete taster za pozivanje.
Ukoliko ste prepaid korisnik, unesite kod *100# i pritisnite taster za pozivanje.

Potom, potrebno je da otvorite podmeni Dodatne usluge, u okviru koga se nalazi stavka Podešavanje telefona.

4.Manuelno podešavanje
APN = gprswap
Username = mts
Password = 064
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mtsmondo.com

Opciju 2 sam više puta koristio i rekao drugima i radilo je tako da ne znam o kakvim mukama pričate...

Odgovori