Yettel novosti
- milanovic986
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 22. Dec 2006. 13:46
- :: Nokia E7
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Opet da ponovim nece amer nista otprilike,oni idu uvek na sigurno i nista me necudi ni ovi uslovi samo mislim da nema sanse da se toliko komada prodaju u Srbiji.
Poslednja izmena od Deksi u Sub, 23. Okt 2010. 21:56, izmenjeno 3 puta ukupno.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 22:13
Samo da premestim post koji sam napisao pre par dana na pravu temu 
Bas sam juce bio u Uscu, i prolazim pored nove Telenorove radnje... Bas mocno izgleda onako na prvi pogled!
Posle sam pronasao na njihovom sajtu da se tu dele i neki pokloncici za odredjen broj novih korisnika, a bice i neki DJ event, tj. takmicenje u komponovanju, i najbolji dobija HTC Wildfire. Lepo od njih...
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... u-TC-Usce/

Bas sam juce bio u Uscu, i prolazim pored nove Telenorove radnje... Bas mocno izgleda onako na prvi pogled!
Posle sam pronasao na njihovom sajtu da se tu dele i neki pokloncici za odredjen broj novih korisnika, a bice i neki DJ event, tj. takmicenje u komponovanju, i najbolji dobija HTC Wildfire. Lepo od njih...
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... u-TC-Usce/
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ma gde ne mogu da prodaju 50k iPhonova ljudi? Prodace ih za max 2 dana, potpisujem. Samo u BG ce da ode 30000, u NS jos jedno 8000, a ostalo se lako da rasporediti... Pitanje je za koje ih pare daje Apple, i koja je rachunica nashih operatera. Ne mogu da ga prodaju za vishe od 650 i gotovo, a to se njima verovatno ne svidja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- milanovic986
- Redovni učesnik
Ne isplati im se zato što su glupi i pohlepni. Kako se operaterima u ostalim zemljama isplati? 'Ajde da malo špekulišemo - pre par meseci se na netu pojavila informacija da delovi odnosno izrada jednog komada u fabrici košta 180$ (pričam o jeftinijem modelu 16GB). Verujem da je sada posle ovoliko vremena spala na možda 120-150 ali neka bude 150$. Isporuka može biti +5%, Appleu + 50$, i tu smo već na cifri koliko košta u Americi u Apple Shopu, ili kod AT&Ta (što mu dođe skoro isto). Iz nekog razloga 200$ kad se prevede u evre ispada 200e (
ali tako je) i operater bi mogao da uzme još 50e da hoće, ali neće nego je i 650e malo a za tu cifru ne može toliko komada da se proda. Uvek postoji klijentela i za 1500e, i za 1000, i za 500, kao i oni koji ga ne bi uzeli ni za 100, ali 550+ uz 24-oro mesečni ugovor na višim tarifama...... I u tom smislu im je dobra procena a na osnovu broja prodatih Desire, HD2 i ostalih "jačih" modela. Ali kako pregovarati o ceni sa firmom koja se toliko štekuje da ima je rizik ako nabave više od 10 primeraka iako je u startu interesovanje bilo za minimum 100 komada, to se razgrabi za 2 dana i onda se dovijajju da nabave još 3 - 4 komada (zovu poslovnice po celoj Srbiji za slučaj da je u nekoj ostako koji komad)?!?!?!?!
Ponavljam, pomenute cifre su moja vrlo gruba procena, ali mislim da se u praksi to ne razlikuje mnogo, a i da se razlikuje još mnooogo prostora za amortizaciju ostaje.

Ponavljam, pomenute cifre su moja vrlo gruba procena, ali mislim da se u praksi to ne razlikuje mnogo, a i da se razlikuje još mnooogo prostora za amortizaciju ostaje.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- milanovic986
- Redovni učesnik
To jeste,napolju uz najjace pakete daju skupe telefone za dzabe,a kod nas uz iste pakete kostaju po 25-30k,sto je cifra za koju ih oni nabave na veliko,tako da se njima vise isplati da uzmes telefon uz najveci paket...Mislim da ce 4 tesko doci zato sto apple trazi mnogo para po telefonu,a ovima se ne isplati jel bi morali da deru sa cenom uz ugovor,a o kojoj cifri po telefonu je rec bas bih voleo da znam 

- milanovic986
- Redovni učesnik
- milanovic986
- Redovni učesnik
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ma mnogo ih je prevarilo ja sam u Telenoru prvi ugovor sa telefonom sklopio decembra 2006 i u redu cekao 4 sata i tada je mogao telefon da uzme svako ko je imao licnu kartu,samo posle par meseci poceli su onu proveru sa kreditnim biroom.Vip je prosao slicno a mts najgore neznam dali oni i dan danas vrse tu kreditnu proveru novih korisnika.
- milanovic986
- Redovni učesnik
- milanovic986
- Redovni učesnik
Evo kako je kod mts-a ima četri načina.
1.Automatsko podešavanje
Podešavanje za uslugu prenosa podataka, kao i za MMS, dobićete automatski, nakon prvog ubacivanja SIM kartice i uključenja mobilnog telefona. Ovo važi za većinu mobilnih telefona na tržištu Republike Srbije.
2.Slanjem SMS poruke
Parametre za korišćenje usluge prenosa podataka možete dobiti i slanjem SMS poruke sa tekstom WAP na broj 4777.
Ukoliko želite da u isto vreme dobijete podešavanja za usluge: 3G, MMS i prenos podataka, možete da pošaljete poruku sa tekstom ALL na broj 4777.
3.Slanjem zahteva iz USSD menija
Podešavanja za svoj telefon možete da dobijete i slanjem zahteva iz USSD menija.
Ukoliko ste postpaid korisnik, da biste pristupili ovom meniju, potrebno je da unesete kod *797# i nakon toga pritisnete taster za pozivanje.
Ukoliko ste prepaid korisnik, unesite kod *100# i pritisnite taster za pozivanje.
Potom, potrebno je da otvorite podmeni Dodatne usluge, u okviru koga se nalazi stavka Podešavanje telefona.
4.Manuelno podešavanje
APN = gprswap
Username = mts
Password = 064
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mtsmondo.com
Opciju 2 sam više puta koristio i rekao drugima i radilo je tako da ne znam o kakvim mukama pričate...
1.Automatsko podešavanje
Podešavanje za uslugu prenosa podataka, kao i za MMS, dobićete automatski, nakon prvog ubacivanja SIM kartice i uključenja mobilnog telefona. Ovo važi za većinu mobilnih telefona na tržištu Republike Srbije.
2.Slanjem SMS poruke
Parametre za korišćenje usluge prenosa podataka možete dobiti i slanjem SMS poruke sa tekstom WAP na broj 4777.
Ukoliko želite da u isto vreme dobijete podešavanja za usluge: 3G, MMS i prenos podataka, možete da pošaljete poruku sa tekstom ALL na broj 4777.
3.Slanjem zahteva iz USSD menija
Podešavanja za svoj telefon možete da dobijete i slanjem zahteva iz USSD menija.
Ukoliko ste postpaid korisnik, da biste pristupili ovom meniju, potrebno je da unesete kod *797# i nakon toga pritisnete taster za pozivanje.
Ukoliko ste prepaid korisnik, unesite kod *100# i pritisnite taster za pozivanje.
Potom, potrebno je da otvorite podmeni Dodatne usluge, u okviru koga se nalazi stavka Podešavanje telefona.
4.Manuelno podešavanje
APN = gprswap
Username = mts
Password = 064
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mtsmondo.com
Opciju 2 sam više puta koristio i rekao drugima i radilo je tako da ne znam o kakvim mukama pričate...