Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ivannggr, upravo kako si ti uvazene kolege rekle, nemojd a si blesav da platis... Telefon moze da ima XY caka, i da skida stotine gigabajta sa neta, ako je tebi nesto aktivirano, nisi duzan to da platis i tacka. Kako ti je Fox rekao, sve nakon aktivacije KLIK paketa sto je skinuto, ne treba da platis. Nadalje, ajde da racunamo sta je telefon mogao da skine za 4700 din.
Tarifiranje se vrši isključivo prema količini prenetih podataka, bez obzira na vreme koje korisnik provede na Internetu putem GPRS-a. 1KB (kilobajt) podataka koje korisnik prenese iznosi 0,04 dinara za postpejd korisnike i 0,05 dinara za pripejd i korisnike Kombinuj tarifnih paketa. Za 1MB (megabajt) može se pregledati oko dvesta wap stranica i poslati ili primiti oko 300 tekstualnih e-mail poruka.

PDV i Porez na upotrebu mobilnog telefona nisu uračunati u cenu.

Da bi mogao da koristi GPRS, pripejd korisnik treba da ima najmanje 20 dinara kredita.
Po ovoj racunici, 1 MB izadje 4 din bez poreza, sa porezima to je 5.19 din, iliti 5.2 din. Ok, za 4700 din po ovome telefon je trebalo da ti skine 903 MB. Moj iPhone, za koji svi znamo da je Internet dependant, skine dnevno sa svim ukljuchenim updateovima oko 1 MB. Ukljuchene su mi sve push notifikacije, mail, weather data, FB, Skype, Palringo... Znachi LAZU i KRADU. Ti lepo trazi da dobijes listing u ruke, pa u poslovnicu, kod sefa, pa da se spor reshi, i kazi da nemas nameru da platis bilo sta, jer ti to nisi potroshio. Neka njihova sluzba to istrazi. Sve ono sto si potrosio PRE aktivacije klika, nazalost ima da calnes!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

miodrage,po ovom cenovniku kojeg si citirao,1MB izadje 40 dinara+porezi a ne 4 dinara+porezi... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mda, moja greska, ne znam ni sam sta mi bi, znachi sve cifre uvecati, odnosno umanjiti X10. Fox, Hvala na ispravci...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Novost je sledeca. Telenor je ukinuo onaj poklon flesh disk koji se dobijao pri kupovini preko e-shopa,a taman sam se resavao da narucim dva telefona jer su mi obadva ugovora istekla. :cry: :cry:
Ovako bolje da si odem od nedeljedo prodavnice i tamo si kupim, kad ovako nista ne poklanjaju kao ranije. :wink: :wink:

milos1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 19:55

Post od milos1 »

hmmm, juče kada sam bio u telenoru dobio sam informaciju da će se od danas nešto promeniti, nisu mi rekli ništa specifično, ali sam se nadao da će biti neki pad cena... dakle, ta promena je da nema fleš diska više?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa svakog prvog se nesto bitnije menja u ponudi,a svi se nadamo padu cena ali mislim da ovoga puta nema nista od toga zbog kursa naseg dinarcica.A ovo za flesh memoriju sam video juce jer sam se zainteresovao za takvo narucivanje telefona preko e-shopa i znam da je ranije bilo ali sada vise nema.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

PLAĆAJTE LAKO I SIGURNO VAŠIM MOBILNIM TELEFONOM uz PlatiMo!

U želji da uvek idete u korak sa najnovijim tehnološkim dostignućima, Telenor vam predstavlja novu uslugu PlatiMo, revolucionarni sistem elektronskog plaćanja koji će vam omogućiti da na jednostavan način plaćate svoj mesečni telefonski račun putem mobilnog telefona.

Slika

ŠTA SVE MOŽETE UZ PlatiMo ?

Aktivacijom PlatiMo servisa dobijate novu SIM karticu sa starim brojem i kvalifikovanim digitalnim sertifikatom koji će u potpunosti zameniti vaš potpis. Jednostavnim pritiskom na samo jedno dugme moći ćete da:

- plaćate svoj Telenor telefonski račun
- izbegnete redove i gužvu na platnim mestima
- budete opušteni jer ste brzo i bezbedno platili račun
- dopunite bilo koji pripejd broj u Telenor mreži
- prebacujete novac sa svog računa na račun drugog korisnika koji ima aktiviranu ovu uslugu
- plaćate i sve ostale mesečne finansijske obaveze (uz prethodni dogovor sa svojom bankom)

Ukoliko aktivirate PlatiMo servis u promotivnom periodu od 1.11.2010. do 1.4.2011, mesečno održavanje ove usluge će biti potpuno besplatno, uz naknadu od samo 5 dinara po svakoj transakciji sa vašeg telefonskog računa.

Opširnije informacije: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... e/PlatiMo/
iPhone 6 Plus

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

evolution, a koliko ce kostati mesecno odrzavanje PlatiMo posle 1.aprila 2011 ?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Uh, ja se taman ponadao i ova crna kartica me je navukla da promenim klasicnu belu, kad ono... nema moje banke. Ustvari samo cetiri banke podrzavaju ovo- Komercijalna banka, Credit Agricole, Erste Bank, Raiffaisen Bank. Maler.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

@vlada1970: Nakon isteka promotivnog perioda, mesečno održavanje servisa plaćaće se 50 dinara, uz sedam dinara po svakoj uspešnoj transakciji.
iPhone 6 Plus

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Hvala evolution. Deluje vrlo zanimljivo, pogotovo sto i ostali racuni mogu da se pripoje usluzi PlatiMo. Mada sto kaze Lobachewsky, ni moje Societe banke nema na spisku momentalno. 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

markomarko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14

Post od markomarko »

evolution napisao: ...revolucionarni sistem elektronskog plaćanja koji će vam omogućiti da na jednostavan način plaćate svoj mesečni telefonski račun putem mobilnog telefona....

... uz naknadu od samo 5 dinara po svakoj transakciji sa vašeg telefonskog računa.
/
Cekaj bre malo, da li sam ja lud? Znaci, ja da placam telenoru odrzavanje da bih mogao lakse i brze da im platim racun!? Hmmmmm? I onda kada platim telenor racun, na to mi naplatite jos 5 dinara uslugu sto sam platio racun!?!?!?

gaston
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2010. 10:39

Post od gaston »

Ja kad platim u posti racun za mts naplate mi 20din... 5 ili 7 din nije tako lose... Ne znam, mozda negde gresim... :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

gaston, kad placas racune u posti/banci i kad ti naplate tih 20 ili koliko vec dinara, to se zove postarina i to ti naplacuju kako god da okrenes i kakvu god uplatu da vrsis. Nesto slicno proviziji koju ti uzimaju kad menjas evre i sl. Moraju i oni od necega da daju plate radnicima i da pokriju druge izdatke.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja sam ranije placao racun u rai faizen banci tu je Telenorov racun i proviziju ne naplacuju,neznam dali je i sada tako.Sada ga placam u posti i tu naplate 25 din.postarinu.
Telenor nudi email racun a za uzvrat ti daju poruke u mrezi koje mozes slati sa kompa,to sigurno svi znate ali meni te poruke netrebaju sto mi racun ne umanje za 25 din.koliko uzima posta i ja bih se odmah prijavio za tu dostavu racuna,popunim uplatnicu odes platis i ustedis 25 din.simbolicna usteda nama ali izgleda njima nije.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

I dalje je bez provizije u Reiffeisen banci :wink:
Mogli su i neku pametniju inovaciju da smisle, no dobro, blizi se 2011.
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni samo za fixni naplacuju postarinu, jer kad god uplacujem rachune, uplacujem sve odjednom, i uvek mi je rachun uvecan za ukupno 20 din a kada sam pitao sta je to, rekli su mi da su poceli da naplacuju svoje usluge.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Promena cena aktivacije nakon suspenzije

Post od evolution »

Promena cena aktivacije nakon suspenzije

1. novembar, 2010. - Od 1. decembra doći će do promene cene aktivacije posle suspenzije odlaznog saobraćaja kao i cene aktivacije posle suspenzije dolaznog saobraćaja.

Cena aktivacije posle suspenzije odlaznog saobraćaja iznosiće 150 RSD, bez poreza, a cena aktivacije posle suspenzije dolaznog saobraćaja iznosiće 150 RSD, bez poreza.

Nakon jednog neplaćenog računa korisnikov odlazni saobraćaj biće suspendovan. Da bi reaktivirao uslugu, tj. skinuo suspenziju, korisnik uz neplaćeni račun plaća i cenu aktivacije posle suspenzije odlaznog saobraćaja.

U slučaju da korisnik ne plati dva računa za redom i dolazni i odlazni pozivi biće u potpunosti suspendovani. Da bi reaktivirao uslugu posle potpune suspenzije, korisnik uz plaćanje neplaćenih računa, cene aktivacije zbog suspenzije odlaznog saobraćaja plaća i cenu aktivacije zbog suspenzije dolaznog saobraćaja.

http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... zije/?pn=1
iPhone 6 Plus

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

cena aktivacije-deaktivacije :D koliko puta receno da sam se zabunio :blinky:
znaci jos malo da dernu cisto da im dzep ne zjapi prazan

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

U sredu uvece preko e-shopa narucen 5228 i u petak oko podnrva stgao,relacija Beograd Leskovac.Nije lose brzo im radi taj e-shop,nema cekanja u redu,nema cekanja pravljenja ugovora.Sve zavrsis za 5 minuta i naravno poklon majca Telenor klik. :) :)

Odgovori