A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne znam da li je bilo reči o tome, ali pisao sam VIPu mail pre izvesnog vremena da ih pitam da li je ikako moguće da mi obračunski period bude 31./1. bez obzira što sam ugovor potpisao 10og pa mi je sad 9/10. I pre neki dan mi ponudiše da se to promeni na 4./5. odnosno 14./15. U mom slučaju nije bogznašta, ali bolje i 5ti nego 10ti, ali recimo burazeru kome je 20/21 će više značiti (pod uslovom da platu dobijate do 5og u mesecu, ili oko 15, odnosno da je uopšte dobijate :wink: )
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Nije mi jasno da ne mogu tj da nece nda ti promene u 30-31/1,koja je to glupost,stvarno mi nekada nisu jasni...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Vip ima nekako "najuvrnutiju politiku" od sva tri operatora. Ja nisam nigde cuo, osim u Vipu, da je obracunski period od 21-og u mesecu. Stvarno neka cudna logika.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4, pa kad ti promene na 4/5 sledeci mesec trazi 30/1 - i moraju da ti izadju u susret. Ja zato necu zenu jos da prebacim na Vip, nego tek 22. decembra :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

DejoBGD
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Apr 2011. 14:39

Post od DejoBGD »

Pozdrav!
Kupio sam fon Nokiu C3 preko VIP-a(paket smart 300). Kad sam pokusao da ga podesim da na net ide samo preko wirles-a, sve ok, radi, medjutim, stalno se pali E ili G. Sto opet znaci, da iako je ulogovan na wirless, trosi kredit i koristi edge ili gprs. Pokusao sam sa navedenim podesavanjima koja sam video ovde na forumu, ali izgleda da je VIP smislio neku zastitu i stalno trosi kredit.

Molim ima li neko savet?
Unapred hvala!

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Da li je neko raskidao ugovor nakon isteka 24 meseca u vipu?Zanima me iskustvo.jer sam cuo da ne daju da raskines ugovor nakon 24 meseca,nego mora jos 2 meseca sto ispada da je na 24 meseca?Istice mi ugovor u januaru,pa prelazim na telenor zbog boljih paketa i besplatnog interneta,tako da ako neko ima iskustva neka se javi.Hvala.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

DejoBGD, pa ja stalno pricam o tome - da makar ne imao nista upisano za podesavanja da Vip internet radi. Pokusaj namerno da upises pogresne parametre za APN username i password. Cisto sumnjam da ce da pomogne, ali probaj. Mada ne znam sta C3 trazi na netu, pa to je glupi Symbian telefon.... oni bar ne traze net stalno.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

c3 nije symbian telefon vec s40, miodrage stvarno si sad preterao sa hejtovima, iskuliraj malo jbt, najviše si se iskvario od svih starih forumaša. ovo ti kažem kao čistu dobronamernu kritiku
::luv phonez::

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

miodrage, to sto mozes da ides na neti bez parametara nema veze sa njegovim problemom,on kaze da i kada upali wireles telefon mu ide na net preko mreze,sto ne bi smelo...
DejoBGD, jesi siguran da ti je wireles mreza ok,jesi probao na vise mesta?
Ivan Cirkovic, u ugovoru im valjda pise da raskid ugovora moze da traje do 3 obracunska perioda,ali posto prelazis na Telenor mogu samo da ti naplate do trenutka dok ne predjes u drugu mrezu,posle nisi njihov korisnik...Naravno podrazumevba se da to uradis posto ti je istekao ugovor :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

DejoBGD, to se mojoj devojci desilo i telefon je vracen za manje od 24h od kupovine i zamenjen za SGmini. Prva stvar sto se mobilni net ne moze iskljuciti. Imas funkcije "Always Connected" i "When needed" sto znaci da se telefon slobodno konektuje kad hoce... Pored toga, wifi je koristio u operi ali su ovi store, facebook app i jos neke aplikacije uvek vukle mob net.
Pokusao sam da googlam i posto nisam nasao resenje - nazad u radnju. Verovatno je problem u samom S40 jer vec na S60, koliko znam, ima funkcija kao i na Androidu da se iskljuci data protok.
I da, VIP nema nikakve veze sa tim jer sam na HTC Tattoo i SGmini koje sam uzeo preko VIPa mogao da potpuno iskljucim net, kao i sad na Neu... Jedan klik i nema data protoka. :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage, C3 = S40 nije symbian, informisi se malo prijatelju. :D :P :D .
Poslednje verzije opere mobile sasvim lepo odradjuju posao sa internetom na symbianu. Sa poslednjom operom nije nijednom bilo memori full.
DejoBGD, nisi jedini ko ima tih problema, resenje sigurno postoji. Trazi po internetu i nacices.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dobro, davno sam imao bilo koji kontakt sa Nokijom... A i sto dalje od iste to bolje :D
Elem, pisao sam o tome, pa da ponovim, My Precious - stavljena Vip kartica, u telefonu jos uvek upisani parametri za mt:s internet - Vip internet RADI! I to radi prilicno bolje od mt:s.
Iskreno ne mogu da iskljucim na iPhonetu net (osim preko SBSettings, pa da kompletno ubijem DATA). Ali mi to i ne treba.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

miodrage, i ja nisam u Neo uopste unosio nikakva podesavanja, a VIP net mi sljaka. Na Tattoou i SGmini je sve vec bilo podeseno jer su uzeti kod njih, a ovaj cim sam ukljucio sam je svukao podesavanja i konektovao se, sto je meni skroz ok. :) Jbg, manje posla za mene. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

psyhound, da, svukao je podesavanja, ali zamisli kad podesavanja u telefonu nema, ili jos b olje pogresna su,a net sljaka.... o tome ja pricam!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

miodrage, hahahaha! What kind of sorcery is that?! :lol:
Sad sam proverio kod mene i sva podesavanja su tacna. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

psyhound, opet ne razumes :D Pokusaj namerno da upises pogresan APN, username i password, i proveri da li ce da ti radi.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

DejoBGD, to sto ti pise e ili g ili 3g ne znaci da si na netu vec da celija na kojoj ti je trenutno telefon podrzava edge ili gprs. kad je konektovan imas dve strelice u suprotnim pravcima tu negde oko znaka a jacinu signala obicno ispod (neznam tacno za c3 pa pricam napamet)
nokia za razliku od drugih uvek pita (ako nije podeseno drugacije) kako zelis na net

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

miodrage, ma skontao sam odmah, samo sam konstatovao da su kod mene tacna. Anyway, pokusao sam da promenim, ali cim ponovo startujem net ovaj opet svuce podesavanja i namesti dobre parametre...

lokajovana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 10. Dec 2011. 20:28
Kontakt:

Post od lokajovana »

Meni je obracunski period od 17. u mesecu, a ugovor mi istice 26.12. Da li mogu da raskinem ugovor 18.12 kada mi se zavrsava 24 racun ili moram da cekam 26.12. kada kalendarski istice ugovor?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Nešto su radili na sistemu poslednjih dana pa nije radila baš provera stanja, ni u KS-u nisu mogli sve da urade (što inače mogu), a u Subotici je baš brljavio 3G. GPRS (DATA) mi radi, upalim 3G - ostane bez mreže skroz, i to ponekad ne može da se sastavi sa Geveyem i mora restart :shock: Ali zato na GPRSu je odlično radio. Kako sam došao u BG - 3G odlično radi :?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori