A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

AquaZX, covece, da nisam citao ne bih ovo ni pisao. Procitao sam na oba ugovora (na svom nisam jer ne znam gde mi je) i imam f**kin' pravnika u kuci koji je isto to procitao i nema apsolutno niceg o dodatnom obracunskom roku po isteku ugovora, a kevi je poslednji racun koji je stigao bio za decembar/januar.
Da ponovim - Tacno na dan isteka su joj broj prebacili na pripejd (ovo ne znam da li je zahtevala ili sta vec), platila je racun za decembar/januar i to je to. Da je jos nesto trebalo da stigne vec bi stiglo, a ni nemaju po kom osnovu da naplate jer broj vise nije na racunu, a ni jednom recju u ugovoru joj to nisu ni trazili. Da l' sam sad bio dovoljno jasan?

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Psyho,
Pronadji stavku "Ostali razlozi za raskid". (sada je to clan 18, ranije je bio 17).

Ali nemoj da se maltretiras, sitna su slova 8)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

AquaZX, poslednji put - NA TA DVA UGOVORA NE PISE NISTA O NAPLATI DODATNOG OBRACUNSKOG ROKA!!! Sad da imam funkcionalan skener okacio bih ti da se uveris!

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Verujem da AquaZX misli na ovo
Slika
Moze se skinuti ovde ceo ugovor/opsti uslovi.

Pitanje je od kad pretplatnik stice pravo da zatrazi raskid ugovora. Ako ima pravo da uradi jedan obracunski period pre isteka ugovora, ili mora da ceka da ugovorna obaveza istekne.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

mezzano, hvala. :)
Ali to nije nikakav dodatni obracunski rok... Zato se zahtev i podnosi mesec dana pre isteka da bi stupio na snagu tacno po isteku. To sam i napisao vec.
EDIT: Sad sam svratio u VIP jer mi je usput do posla - moras isplatiti taj obracunski rok u kom ti istice ugovor. Ako ti je obracun npr. 10.1./9.2. a ugovor istice 8. ili 9.2. placas samo taj... ako istice 10.2. - you are f**ked! Gase te tek 9.3.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

eto,
ja ti lepo kazem a ti ne verujes :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Zbog toga je neću nikad u Vip. :-) Malo su pokvareni. Kod mtsa je stvar čista. Ako ugovor ističe 15og, 16og se raskine ugovor i plati se 1/2 pretplate.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

AquaZX, ti opet... To nije jedan dodatni rok hoces li shvatiti vise! Jedan obracunski period od podnosenja raskida nije jedan mesec od isteka ugovora. Pa zar ja pisem na klingonskom? Odes tacno mesec dana pre isteka i najavis raskid po isteku ugovora i placas im SAMO TAJ OBRACUNSKI ROK U KOM TI ISTICE UGOVOR!

mezzano, to stvarno jeste debilnost... Zbog npr. jednog dana sto si ugazio u novi obracunski period moras ga izgurati do kraja jer ti u njemu istice ugovor... bzvz.
Zena ide sutra da podnese zahtev za raskid. Obracunski joj je 10. / 09. , a ugovor istice 15. marta... sad umesto da je iskljuce tad morace da ceka 9. april...
Keva je lepo natempirala - 2 dana pred kraj obracunskog roka joj je istekao ugovor tako da je samo ta dva dana morala da saceka. :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ovo je odlicna ponuda Samsung Galaxy W uz smart 1100.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

bio danas do mts-a da se precim kod njih sa vipa.ugovor mi ističe za neki dan.videćemo šta će biti.nadam se da neće nastat neki problem.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Meni ugovor istice sredinom aprila,zvao sam ih juce i rekli mi da govor moze da se obnovi najranije mesec dana pre isteka,pa mi sad nije jasno kako neko moze da obnovi i tri meseca ranije a neko ne?

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Tako ti je kod svih operatera,nekome izadju u susret,nekome ne,idi u neku poslovnicu pa pitaj,mozda se zajebu pa ti dozvole :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

alphablue597, jesi redovno placao racune? Da li su te i jednom iskljucili ili si mozda zakasnio koji put sa placanjem?
Sve to uzimaju u obzir. Mojoj dragoj je stiglo 6 meseci ranije da moze da uzme tel. ili popust jer je sve i jedan racun platila max dva dana od pristizanja racuna... Ako nisu imali s tobom mnogo problema oko placanja samo im upadni u poslovnicu i reci da ako ti ne izadju u susret prelazis kod drugog operatera*. :D

*Iz iskustva - ja sam 3 meseca ranije produzio ugovor i uzeo tel. na taj fazon. ;D

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Za ove skoro 2 godine mozda sam zakasnio 3-4 puta s placanjem,npr treba da platim racun do 5. ja platim 8-9og,nikad duze.Izgleda da cu da menjam operatera jer za sada vip najmanje nudi od svih.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

VIP nudi i mozda najvise od svih, mreza im je dobra.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

alphablue597, nisu ni ostali bolji,i ja 5 godina na telenoru svaki racun placam na vreme pa mi nisu nista ponudili :)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Da li kod vipa može ranije da se produži ugovor i uzme neki telefon, Ako može koji je to period?
I usput da se promeni tarifni paket.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Mozes 3 meseca pre isteka starog ugovora da potpises novi, uzmes telefon ili popust. Mozes i da promenis tarifni paket kao i da izaberes obracunski period. Sada su uveli i onaj "normalni" obracunski od 1-31og u mesecu.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Kad VIP uvede 50% popusta na pretplatu na 2 godine, tek tad bi ga uzeo u razmatranje!
:chytry:
AquaZX, zar stvarno pise u ugovoru da mozes potpisati novi 3 meseca pre isteka prethodnog ugovora!? A, ako zakasnis dan, moras da cekas odredjen period, svasta! :ohmy:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Nisam te najbolje razumeo?

Vip dozvoljava obnovu ugovora max 3 meseca pre isteka starog ugovora. Pre toga ne moze.

Odgovori